Ne çok kadın var: 'Dışarı çıkmamı istemiyor izin vermiyor kıskanmak iyidir seven adam kıskanır!' deyip böbürlenen...
Kişisel zevklerden ödün vermeyi sevilmek zanneden kadınlarımız var...
Hayalim G HİÇBİRİ
evlilik benim için sevdiğim insanla aynı hayatı paylaşmak demek..aynı sabaha uyanmak aynı geceye ortak olmak..birlikte ağlamak birlikte gülmek birlikte dertlenmek..ve iki minik yüreğin bizi anne-baba olarak bir sevgide buluşturması...
kocişimde kocişim diyen bir kadın değilim ama eşimi seviyorum,hem de çok :)
Kişiliğini kabullendirmek ve ilişkileri bunun üzerinden devam ettirmek önemli olan...Bir de o var..
Bazı insanlar henüz evlenmeden fiziki veya manevi şiddet görüyorlar ama nedense karşı tarafın değişeceğine inanıyorlar ve evleniyorlar..
Oysa ki olayları şiddet yoluyla çözmeye alışan bir insan asla değişmez..
Daha da kötüye gider hatta zamanla..
Bu sebepten asla böyle bir şeye taviz verilmemeli..
"Bir kereden ne olur ki" diye düşünmek çok büyük hata..
Bir de o var..
Bazı insanlar henüz evlenmeden fiziki veya manevi şiddet görüyorlar ama nedense karşı tarafın değişeceğine inanıyorlar ve evleniyorlar..
Oysa ki olayları şiddet yoluyla çözmeye alışan bir insan asla değişmez..
Daha da kötüye gider hatta zamanla..
Bu sebepten asla böyle bir şeye taviz verilmemeli..
"Bir kereden ne olur ki" diye düşünmek çok büyük hata..
dayağı bile bu şekilde açıklayanlar varki, üniversitede bi kız vardı erkek arkadaşı bunu kantinde döverdi rezilliği düşünün araba bagajına kapatırdı, güvenlikler müdehale edince size ne derdi, bunu nasıl açıklayacağız şimdi??
evlenince düzelir düşüncesi en büyük bomba
ikinci bomba çocuk olunca düzelir
ama olay şu baştan düzgün bi adam bulmak
Koca koca insanların düzeltemediğini el kadar bebek nasıl düzeltecek acaba?
Yalnızlık...
Belki de benim hissettiğim bu!
Derdimizi,sevincimizi paylaşmak istiyoruz. Aile,kankalar,kuzenler vs. bir yerden sonra kesmiyor insanı maalesef.
Hani hep öbür yarımızı arıyoruz...
Doğru karar verenler yola devam ediyor. Yanlışları farkedenler eğer maddi/manevi güçlüyse bitiriyor işi. Yeniden başlama gücü bulamayanlar da üzgünüm ama çekmeye devam ediyor.
Rabbim herkesin yuvasında huzur versin inşallah!
Evlilik çok çok güzel ama bir o kadar da zor be!
Güzel yazıydı Elmayracımİlişkinin ilk altı ayı peri masalı. Biz kadınlar peri masalının aynı şiddetle devam edeceğini zannederek evlilik yolunda büyük adımlar atıyoruz. Ama iş ne zaman ciddiye binerse araba bal kabağına dönüşmeye başlıyor. Biz inatla bunu görmeyi reddediyoruz. Bunun adı fedakarlık değil. Taviz vermek hiç değil bunun adı amiyane tabirle saflık. Gerçekği gerçek gibi yaşamama durumu.
Evlilik ise cinselliğin belediye tarafından onaylanmış bicimi. Başka da bir anlamı varsa; hamallık. Kadının tek başına bütün sorumluluğu sırtlama hamallığı.
İlişkinin ilk altı ayı peri masalı. Biz kadınlar peri masalının aynı şiddetle devam edeceğini zannederek evlilik yolunda büyük adımlar atıyoruz. Ama iş ne zaman ciddiye binerse araba bal kabağına dönüşmeye başlıyor. Biz inatla bunu görmeyi reddediyoruz. Bunun adı fedakarlık değil. Taviz vermek hiç değil bunun adı amiyane tabirle saflık. Gerçekği gerçek gibi yaşamama durumu.
Evlilik ise cinselliğin belediye tarafından onaylanmış bicimi. Başka da bir anlamı varsa; hamallık. Kadının tek başına bütün sorumluluğu sırtlama hamallığı.
bu mantıktaki insanların kısırlaştırılmasından yanayım zaten
Güzel yazıydı Elmayracım
Sonunda çoğu kadının yaşadığı kabak tadı, bal kabağı yiyecek zannettikleri şey sanırım...
[/COLOR]
ben buna katılmıyorum.yakın çevremde hiç yok.bir iki 3. şahıslardan duyduklarım var sadece.ben ne kadar sırtlanmışsam eşim daha fazlasını sırtlanmış durumda
8 yıllık evliyim ve şunu tespit ettim..biz kadınlar genelde ait olma,birinin güçlü kollarına kendimizi emanet etme gibi bir düşünceye kapılıyoruz..erkeğine bırak kendini,o senin için düşünür ve yapar..işte bu düşünceler bizi biz olmaktan çıkarıyor ve mutsuz ediyor..herkes kendi olabilse,hayatını bir insan için bu denli fade etmese evlilik ya da birliktelikler kabus olmaz.
kadın ve ekek farklı iki cinsiyet,kimlik... ve bu iki cinsiyetin aynı evde yıllarca yaşaması bir mucize aslında :)
bu mantıktaki insanların kısırlaştırılmasından yanayım zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?