Biz kadınlar ilişki yaşamayı/evlenmeyi ne zannediyoruz

Aynen!!!
Mesela benim ailede kız erkek her evladın okuması,meslek sahibi olması,çalışması teşvik edilir.
Ele güne muhtaç olmamak adına.
Seven sevdiğini en iyi yerlerde görmek ister bana göre.

Gördüğü şiddeti hakettiğini düşünecek insanlar bile var
Bunun sebebi de kendilerine olan güvensizlikleri ve zaman içinde gitgide büyüyen aşağılık kompleksleri..
Aslında fiziki şiddet işin görünen kısmı..
Asıl kötüsü manevi şiddet

Aynen!!!
Mesela benim ailede kız erkek her evladın okuması,meslek sahibi olması,çalışması teşvik edilir.
Ele güne muhtaç olmamak adına.
Seven sevdiğini en iyi yerlerde görmek ister bana göre.

çok doğru
babam beni okula gönderip çalışmam için cesaretlendiriyorsa
kocam bana çalışma diyemez
onun maaşı onun eğitimi yarın öbür gün beni kurtarmayacak

ben bu konuda şuna gerçekten çok inanıyorum
biz kadınlar küçüklüğümüzden beri ailemiz başta annemiz tarafından büyüyünce evlenmek zorunda olduğumuz anlatılarak büyüyoruz..
bu en modern ailede de olsun, bilmem kaç yıllık ilişkin varsa anne hemen der:
ee ciddi bişiler düşünmüyor musunuz?
ya da benim kızım okuyacak mesleğini eline alacak çalışacak sonra evlenip yuva kurup anne olacak..
dikkatimi çekiyor bu dizilerde bile böyle..
bi yabancı dizilere bakıyorum.. orada olaylar daha çok ilişki üzerine kurulu..
kadın erkek ilişkisi üzerine kurulu iken, türk dizilerinde mutlu ya da mutsuz evlilikler, kadının sevgilisini evliliğe ikna çabaları, evlilik teklifi bekleyen kadınlar vs. vs.
bir de şu var ki ne kadar kendimizi geliştirsek de genç kızların çoğu ailesi dolayısıyla sevgilisi ile rahat gezememekten, istediklerini yapamamaktan şikayetçi...
erkek arkadaşıyla devamlı birlikte olmasının sadece evlilikle mümükün olduğunu düşünüyorlar ve hooopp daha kişiyi tanımadan söz, nişan, evlilik..
bence bizim bu konuda aşmamız gereken daha çok yol var..
önce anne, babaların.. genç kızların fikirlerinin ancak bu şekilde değişebileceğini düşünüyorum...

katılıyorum + türkiyede bu bi kısır döngüye dönüşmüş durumda.. 1 erkek 1 kadın özgürce ilişkilerini yaşayamadıkları için ve bunun toplumumuzca yalnızca evlilikle olabileceğini bildikleri için otomatikman evliliğe yönelmek zorunda kalıyolar.
halbuki aslında onların istedikleri evlilik değil
onların istedikleri birbirlerini daha iyi tanımaktan tutun aşklarını en derinden yaşamaya kadar varır..
düşünün, yıllarca çıkıp dışarlarda gezen bir çift aynı evde yaşamadığı sürece karşısındakini ne kadar tanıyabilir ki?
ve düşünün milyonlarca çift aslında tanıdığını sanıp daha hiç tanımadan aynı evde yaşamaya başlıyor, buna evlilik deniyor. sonra gelsin boşanmalar..
aşılması gereken o kadar çok yol var ki

cok guzel konu olmus.
yazdıklarını sürekli düsünüyorum ben de.
özellikle kkda sorun yasayıp yazanları okuyunca iyice dusunmeye basladım.

her seyin hayırlısı olsun

o kadar hastalıklı yorumlar oluyo ki burda gerçekten banlanmadan karşılık vermek zor oluyo, bu forum Türkiyenin lokal bi yansıması gibi,her yaştan kültürden eğitimden kadın var ama ben hala bazı şeylerin bu kriterlerle ilgisi olmamasını ummak istiyorum yani aldatılan bi kadın nerde yaşıyosa yaşasın hangi okul mezunu olursa olsun boşanıyorum kardeşim diyebilmeli ama bugün açılan bi konuda hala bi bayan diyoki ben detay veremem boşanın diyenler olur,konu açma o zaman kardeşim

Asıl ben teşekkür ederim lost angel...

Böylesine samimi ve güzel hayatını bizle paylaştığın için...

çok farklı kadın profili var ve bunun en güzel örneği de bu site aslında :)

bazen şaşırarak okuyorum bazı şeyleri bazen helal olsun diyerek..

Dimi...
Ben de sevinerek okuyorum yazılanları...
Hem zaman zaman güldürüyor, hem kimileri için rahatlama amacı taşıyor, bazen de düşündürüyor...

Benim de benim deee

İşte buna yuh artık...

Bence de... Hemen hemen bütün kadınlarımız bunu yaşamıştır hayatlarında...

cok guzel konu olmus.
yazdıklarını sürekli düsünüyorum ben de.
özellikle kkda sorun yasayıp yazanları okuyunca iyice dusunmeye basladım.

her seyin hayırlısı olsun
Teşekkür ederim reptomim

Kesinlikle. Nemesis...
O yüzden hasbinallah çekerek bir sonraki yoruma geçiyorum

Bence evliliğe fazla anlam yükleniyor. Yüklemeye gerek yok zaten evlilik başlı başına anlamlı bir olay. Ve özel bir insanla yapılır. Herkesle düşünülebilir bir şey değildir çünkü toz pembe değildir.

Özellikle arkadaşlarımın bu konuda yeterince olgunlaşmadığını düşünüyorum. Her sevgiline kocan muamelesi yapmak, evlilik hayalleri kurmak bana çocukça geliyor. Erkekleri "kafese almak" terimi de bence başlayacak bir evlilik ya da ilişki için hiç hoş bir tabir değil. Neden birini kafese almak zorunda hissedelim? Kafes insana dar gelir. Evlilik birini ikna etmek, kandırmak gibi görülmemeli. İki tarafın saygısı ve sevgisi ve tabii ki aşkıyla kurulmuş bir bağ olmalı.

Ne erkek artık "Bu kadın benim!" demeli ne de kadın "Bu adam benim!" demeli. Çünkü insanlar evlenince ait olmazlar birbirlerine benim görüşüme göre zaten aşık olduğunda ait hissetmişse hissetmiştir. Evlilik bunun resmiyete dökülmüş halidir.

Aldatılma konusuna gelince, büyük konuşurum evet ama ben böyle bir şeyi kabul edemezdim. 10 yaşında çocuğum olsa yine edemezdim. Her gün öyle bir adamın yüzüne bakarak yaşamak benim gururumu incitirdi.

Ve dayak! Ya da en basitinden şiddet! Erkek kas gücünü kadının değerinden üstün görüp bunu yapmayı kendinde nasıl hak olarak görebilir? Kadın çizgisini çektikten sonra öyle de kolay değildir bence dayak atması. En azından bugüne kadar kimse benim çektiğim sınırları aşamadı. Sözsüz olarak çektim bu sınırları ve bugün bile sevgilim "Sende zaten 'Böyle bir şey yaparsan ağzına ederim.' tavrı var mümkün değil bir erkek sana böyle bir şey yapamaz." der.

Ataerkil toplum gibi görünsek de ortalıkta "Ben egemenim!" diyen erkeklerin arkasında ne kadınların çabaları vardır, ne kadınların etkisinde ve yönetimindedir aslında o erkekler de farkında değildirler

Kısacası erkekleri fazlasıyla tepemize çıkarmışız toplum olarak, kadın değerlidir, değerini bilmelidir, kendini ezdirmemelidir ve bunu yapmaya çalışana da haddini bildirmelidir

Son düzenleme:
Genelde toplumumuzda hepimize dayatılan normlar var,mahalle baskısı var.20 li yaşlara geldiğinde yaz sözlenmeli ya nişanlanmalı yada evlenmelisin.hayatı tanımadan,belkı de doğru karar verme yetin gelişmeden.okusan da olur okumasan da.sonra hemen anne olmalısın.fedakar olmalısın,eşinin ailesine hizmet etmelisin sesini çıkartmamalısın.kavga döğüş olduğunda dahi çok fazla baba evıne bunu aksettırmemeli hatta dönmemelisin oraya.çalışmasanda olur eşin cebıne koyar harçlık
senı aldatsa da farketmez senın onun nıkahlı karısısısn ya dönup dolaşıp sana gelecek.evde kaldıysan kı 35 yaşından sonra bu yafta yapıştırılır,defolusundur,çirkinsındır.önune kım gelırse hemen evlenmelısındır!!!!!!benım ailem çok şükür istisna ama maalesef kaide bozulmuyo arkadaşlar.

yada bazı genç kızlarımız ille hayatında bır erkek olsun ıstıyo,olsun da nasıl olursa olsun,gezsın tozsun,havasını atsın,hayaller kursun,mantıklımı mantıksız mı,yaşadığı aşkmı sevgimi,karşısındakı ruh hastasımı sağlıklımı önemı yok.kıskanç mı kesın benı seviyo,ksııtlıyomu kesın benle evlencek o yuzden oyle falan fılan gıbı açıklamalar kendı kendıne.
yanı yazılacak o kadar çok şey varkı ılk aklıma gelenler ve benım fıkırlerım bunlar.ne bekledığımız değil,ne olması gerekıyosa !!!!onlar yaşanıyo çoğu zaman.....
sonra burası da dertlerle dolup taşıyo...

belli bir yaştan sonra hiç kimse insana yetmiyor, kendi bile... hayatı paylaşacak, çay demlediğinde sana eşlik edecek birini arıyorsun

belki öbür yarını bulmak için

belki de yalnız kalma korkusuyla evleniyoruz

sebep ne olursa olsun ezilenn hep kadın oluyor

zor bu işler..

Ablalarım size hak veriyorum, ve iyiki bu konu açılmış bu gerçekçi yorumlar yapılmış. Ben yakın çevremde gördüklerimden dolayı zaten şaşkındım anlam veremiyordum çoğu şeye.. Şimdi yine bu yorumlar bu örnekler.. Kalbimden istiyorum ve öyle azim ediyorum ki, hem kişiliğiyle hem mesleğiyle güçlü, ezilmeyen bir insan olabilmeyi..

Benim tek duam sağlam bir kişilik, sağlam bir meslek ve hayırlı bir hayat..

Evlilik gerçekten zor Zeboş.
Sırf yanlız kalmamak ,veya toplum baskısından dolayı evlenmemekte fayda var.
Ben eşimle çıkmaya başladıktan 1 ay sonra '''kesinlikle tüm hayatımı bu adamla geçirmek istiyorum ''demiştim.
Flört döneminde veya nişanlıyken hep aynı idi düşüncelerim.
Bu kadar aşık olduğum bir adamla evlenmeme rağmen bazen evlilik çok yıpratıyor insanı.
Güçlü bir kadınım,kendimi hiçbir ortamda ezdirmemem,ama evliliğimde fedakarlık yapan taraf %80 benim.
Sırf etrafımdakilerin en iyisi bu,yanlız kalmayayım diye evlenmiş olsam nasıl sürdürürdüm evliliğimi hayal bile edemiyorum.

Kısacası... Anlatılmak istenen şudur ki, hayatınızdaki erkek 'dışarı çıkma kıskanıyorum.' 'Çalışma, evde oturmanı istiyorum.' gibi bencilce davranışlarda bulunuyorsa size psikolojik baskı uygulayıp, aşık nağaraları atarken aslında egosunu tatmin ediyorsa durup bir daha düşünmekte fayda var...
Önce kendinizi düşünün, çünkü erkekle böyle yapıyorlar.

Aman susayım da evimizin huzuru bozulmasın, ağzımızın tadı kaçmasın yalanına kendini inandıran da çok kadın var...
Evet yalnızlık zor Parkoncum ve Zeboşcum...
Ama böylesi örneklerde anlatılan bencil ve kaba adamlara eş olmaktansa yalnızlık daha mı cazip sanki...

İşin kötü yanı,bu tiplerin egosu hiç tatmin olmuyor canım,
Çok önemli bir konu bu ''kıskançlık'' adı altında yapılan dayatmalar.
Gözlemlediğim kadarıyla sevgiliyken bu dayatmaları hoşgörüp,evlenince geçer nasılsa diye düşünen kızlarımız var.Evlendiklerinde kıskanacak birşey kalmayacak zannediyorlar.Aslında problemin ''kıskançlık'' değil,ego tatmini,hayata müdehale olduğunu anlamıyorlar.Ve evlendiklerinde markete veya annelerine gitmeleri bile yasaklanıp kendilerine hapis hayatı yaşatıyorlar.

Melsacım, ne güzel de yazmışsın...
Etrafımız bunlarla dolu... Bu tip hemcinslerimle dolu...
Aman balımda erim olsun da boş havalarındalar.
Aman bütün erkekler kısıtlar havaları

kısmet bu işler kızlar. tanışınca iyi hoşlar, evlenince 180 derece dönüyorlar bazen

ha kötü başlayan asla iyi olmaz bu da ayrı bir gerçek

evet yalnızlık daha cazip. zaten tüm işlerimi ben hallediyorum çalış, oku, didinn

erkek olmadan her şeyi başardım zaten. bu saatten sonra hayatımı paylaşacak biri lazım, zorlaştıracak biri değil

Parkoncum mutluluğun daim olsun, darısı hepimize

Bundan gayet memnun olup seviyorum ben kocamı diyen kadınlar var...
O kadınlara müstahak o ayrı da, olan toplum geneline oluyor.
Bu tarz erkeklerin annelerinin onları şımarttığını düşünüyorum...

bi diğer sorunda kadınların evli olmayı sosyal bi statü gibi görmeleri, yani evli kadın daha saygındır gibi bi görüşleri var, burda cinsellik konularıda açılıyo biliyosunuz evlilik öncesi sevgilisiyle birlikte olan kızları topa tutanlar var ben öyle bi konuda şunu sormuştum: bir kadının evlenmeme çocuk doğurmama gibi bir tercihi olamazmı, bu durumda o kadın bakire olarakmı ölmeli? cevap gelmemişti muhafazakar cenahtan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…