- 23 Aralık 2009
- 5.907
- 2.250
- 248
- Konu Sahibi samyelipoyraz
-
ben şunu anlayamıyorum,biz neden evlat sahibi oluyoruz yada olmak istiyoruz...bence bunun içinde saklı herşey.....evlat sevgisini tatmak için benim bildiğim....amaaa önce bunun için oluyor sonra işler değişiyor....
sanki bir çocuk doğurayım da o da benim baktığımın karşılığı olarak ben yaşlanınca bana bakmaya mecbur gibi bir durum çıkıyor ortaya....
50li yaşlardan örnek vermişsin...benim babam 71 yaşına girecek birkaç ay sonra ve annem rahmetli oldu....ben evleneli 4 sene oldu.ve 4 senedir yalnız durabiliyor....4 kardeşiz kimseye gelmiyor....biz tabi ki gidip yemeklerini yapıyoruz,evini toparlıyoruz ama geri kalan zamanda hep yalnız...herkes kendi evinde rahat eder bence....allah kendim de dahil kimseyi kimseye muhtaç etmesin diye dua ederim hep....
benim kayınvalidemler de senin gibi düşündükleri için bizim evliliğimizi çok güzel salladılar geçen sene....elleri ayakları tutuyor,yanlarında bekar çocukları var sonra,birarada yaşamakla bayağı yakından ilgileniyorlardı....sonra bir de şunu diyordu hep,gelinler mecbur bakacak....mecbur diye birşey olabilir mi,başa gelince bir çaresine bakılır elbet ama daha şimdiden mecburr diye başlayınca inan müthiş bir antipati uyandırdı
ben de tek kalamam ma burda bir çok konu da kayınvalide tekse kalsın evinde yalnız kalamıyor mu niye sizinle kalsın ki diyorlar çok üzülüyorum eşi sağken gençken ayrı ev şart çüünki bir evin 2 hanımı olmaz ama yalnızsa yaşlıysa mecburuz bakmaya kaynanalarda mecbur biraz idareci olmaya büyük olarak ben böyle düşünüyorum
Arkadaşlar hayat artık herkes için zor hadi ben memurum en geç 5 buçukta evdeyim özelde arkadaşlarım var 8-9 gibi eve geliyolar şimdi bu kızlar kaynanaları hasta olsa ne kadar bakabilir kv kp zaten akşam 9a kadar evde yalnız olacaklar, işimi bıraksın gelinler, geçimdir bakımdır hepsi parayla oluyo, hayat gailesiyle geçiyo herkesin günü
hickimseye yük olmak istemem
yada evladim bana baksin esim baksin vs vs
Allah korusun
Allah kimseye muhtac etmesin elden ayaktan düsürmesin
saglikli yasayabildigim kadar yasamak isterim
kendi isimi kendim yapamiyorsam yasamanin anlami yok
buradaki konulara yorum yapanlar genellikle gençler ve daha çok gelinler ,bende orta yaşlıyım bizde yaşlılar yalnız bırakılmaz ,ailelerimiz dönüşümlü olarak bakar ,bakmak istemeyen maddi destek sağlar ve aile içinde orta yol bulunur mağdur bırakılan bir büyüğümüz olmadı şimdiye kadar ,herkesin düşüncesine saygım ama ben büyüklerimin huzur evine gitmesine pek olumlu bakmıyorum ,onca büyüt besle yaşlılığın belkide son günlerin evlatlarından uzak yaşa bana göre değil sevgiler.......
Ben de evladından hiçbirşey beklemeyenlerdenim, o mutlu, sağlıklı olsun yeter. Ev ev üstüne tabi ki olmaz, asla kalmam oğlumun ve gelinimin evinde.eşim de benimle aynı fikirde.idare edebildiğimiz sürece eşimle evimizde kalır, sonrasında da bir huzur evine yerleşiriz. Eşim yanımda olsun, oğlum eşiyle mutlu olsun, arada sırada görüşülür, mutlu Mesut Yaşar gideriz, Rabbim sağlıklı uzun ömür versin de, görelim inşallah o günleri
bide şöyle bi problem var Türkiyede, mesela ben gelin olarak eşimin ailesine bakmak zorundayım, babamda bile bu vardı yani kendi ana babasına anneme baktırdı annemin annesi hasta olduğunda oğlu baksın dedi, adil olmak adına ben o zaman belli bi yaştan sonra kendi ailemi ve kv kp'i kendi yanıma alıcam, almazsam vicdansız mı olurum
Oğlu olmayan napsın peki
aynen bunu demiştim babama misal amcamın iki kızı var nolcak demiştim gak guk cevabı aldım, bakmaya gelince erkek bakıyo diyolarda bakıp napıyo mesela yemek mi yapıyo yıkıyo mu ütü mü yapıyo gelin bakıyo adam sağda solda anama babama bakıyorum diye böbürleniyo
aynen bunu demiştim babama misal amcamın iki kızı var nolcak demiştim gak guk cevabı aldım, bakmaya gelince erkek bakıyo diyolarda bakıp napıyo mesela yemek mi yapıyo yıkıyo mu ütü mü yapıyo gelin bakıyo adam sağda solda anama babama bakıyorum diye böbürleniyo
bide şöyle bi problem var Türkiyede, mesela ben gelin olarak eşimin ailesine bakmak zorundayım, babamda bile bu vardı yani kendi ana babasına anneme baktırdı annemin annesi hasta olduğunda oğlu baksın dedi, adil olmak adına ben o zaman belli bi yaştan sonra kendi ailemi ve kv kp'i kendi yanıma alıcam, almazsam vicdansız mı olurum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?