- 15 Mayıs 2012
- 3.095
- 2.708
- 83
- 35
- Konu Sahibi samyelipoyraz
-
Şimdi çocuk büyütüyoruz hayatımızın merkezine koyuyoruz. Rabbim sağlık versin bize ve evlatlarımıza (Amin)
İlerde nolucaz yaşlanınca nolucaz.. şimdi bile kimse evinde istemiyor kv-kp.. çocuklarımızın ailelerini huzursuz edicez. evlerimizde tek başımıza mı oturucaz. ya da illaki huzur evine mi gidicez. oğullarımızın kızlarımızın evlendikten sonra bizle ilgilenmesi için illa yatalakmı olmamız lazım illa muhtaçmı olmamız lazım. düşünsenizde büyütüp emek verdiğiniz canınız ciğeriniz evlatlarınız el gibi nadiren sizinle görüşücek,yanında bile istemeyecek ev ev üstüne olmaz diyerek...
ya bi gariplik var bu durumda sanki... ki 50 yaş bile olsa vücut rahatsızlıklarının başaldığı yaştır, her gün biyerleri ağrıyo o yaşlardaki insanları o yaşlarda biz napıcaz yalnız mı geçiricez geri kalan ömrümüzü. haftanın bikaç günü -o da en iyi ihtimalle- görürüz evlatlarımızı
bunlar fazlasıyla hassas konular... Düşünmek yerine her aklımıza geldiğinde "hayırlısı" deyip geçmeliyiz. Yaradan ne olacağımızı bizden iyi biliyordur... Bizim için ve sevdiklerimiz için en hayırlı en güzel olanını yazmasını dilemek en doğrusu
Öte yandan sanırım kayınpeder kayınvalide konusunda ben farklı düşünüyorum..Elbette belli bir yaştan sonra giriyorlar hayatımıza ama ben onlar bana bakmadı bu yaşa getirmedi diyemiyorum nedense... Çünkü eşime bakmışlar büyütmüşler ve onun gibi bir adamla evlenmeme vesileler... Eşim benim diğer yarımsa onu kendimden bildiysem ona ait olan şeyleri de öyle bilmeliyim diye düşünüyorum... Önceleri ben de farklı düşünüyordum ama onları tanıyıp özverilerini gördükçe eşime ve ondan dolayı bana verdikleri değeri fark ettikçe düşüncelerim değişmeye başladı...
Benim eşim ertesi gün tüm gece uyumayacağı halde gecenin yarısı babamı sırtında hastaneye taşımış bir adam... Onun eşi olarak aynı özveriyi ben de onun ailesi için hissediorum
Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin elbette ama sonucta hespi anne baba... Ve Allah katında sevabı da elbette ona göre olacaktır bakmak durumunda kalırsak... Herkese hayırlı yazılar yazılsın inşallah...
Şimdi çocuk büyütüyoruz hayatımızın merkezine koyuyoruz. Rabbim sağlık versin bize ve evlatlarımıza (Amin)
İlerde nolucaz yaşlanınca nolucaz.. şimdi bile kimse evinde istemiyor kv-kp.. çocuklarımızın ailelerini huzursuz edicez. evlerimizde tek başımıza mı oturucaz. ya da illaki huzur evine mi gidicez. oğullarımızın kızlarımızın evlendikten sonra bizle ilgilenmesi için illa yatalakmı olmamız lazım illa muhtaçmı olmamız lazım. düşünsenizde büyütüp emek verdiğiniz canınız ciğeriniz evlatlarınız el gibi nadiren sizinle görüşücek,yanında bile istemeyecek ev ev üstüne olmaz diyerek...
ya bi gariplik var bu durumda sanki... ki 50 yaş bile olsa vücut rahatsızlıklarının başaldığı yaştır, her gün biyerleri ağrıyo o yaşlardaki insanları o yaşlarda biz napıcaz yalnız mı geçiricez geri kalan ömrümüzü. haftanın bikaç günü -o da en iyi ihtimalle- görürüz evlatlarımızı
Bizim toplumumuzun çoğunluğunun yaptığı bir şey var çocukları kendine bağımlı yetiştirmek..
Çocuklar da bir birey .herkesin de ona göre kişiliği vardır.
Markete evladını göndermeyen insanlar var.Farklı bir ilçeye tek başına gidemeyen kendi işini göremeyen çocuklar var.
Anne-baba ne kadar kontrol edebilir ki .? böyle yaparak çocuklara kötülük yapılıyor bana kalırsa..
Sürekli koruyup kollanan çocuk ileride hayatla yüzyüze geldiğinde attan eşeğe binmiş gibi oluyor.
Bu hayatın ölümü var ,hastalığı var vs...
Farklı şehir de üniversite okuyamayan bireyler var ailesi göndermedi diye.
Başka ülkelere baktığımızda ortaöğretim çocuğunu ya da üniversiteyi ülkemizde okuyan yabancıları görünce"helal olsun,ne cesaret" deniyor.
herşeyin dozu olmalı.
yorumları okuyunca huzur evlerine rağbeti daha iyi anlıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?