- 21 Aralık 2009
- 33.534
- 18.232
- 498
- Konu Sahibi samyelipoyraz
-
Şimdi çocuk büyütüyoruz hayatımızın merkezine koyuyoruz. Rabbim sağlık versin bize ve evlatlarımıza (Amin)
İlerde nolucaz yaşlanınca nolucaz.. şimdi bile kimse evinde istemiyor kv-kp.. çocuklarımızın ailelerini huzursuz edicez. evlerimizde tek başımıza mı oturucaz. ya da illaki huzur evine mi gidicez. oğullarımızın kızlarımızın evlendikten sonra bizle ilgilenmesi için illa yatalakmı olmamız lazım illa muhtaçmı olmamız lazım. düşünsenizde büyütüp emek verdiğiniz canınız ciğeriniz evlatlarınız el gibi nadiren sizinle görüşücek,yanında bile istemeyecek ev ev üstüne olmaz diyerek...
ya bi gariplik var bu durumda sanki... ki 50 yaş bile olsa vücut rahatsızlıklarının başaldığı yaştır, her gün biyerleri ağrıyo o yaşlardaki insanları o yaşlarda biz napıcaz yalnız mı geçiricez geri kalan ömrümüzü. haftanın bikaç günü -o da en iyi ihtimalle- görürüz evlatlarımızı
ben huzurevi demedim ki, eli ayağı tutuyosa kişi kendi evindede kalabilir yani, o kadar yaşamayız bile belki, bide konu sahibi 50 yaş falan demiş benim kv 53 yaşında istemem yani gelsin benimle yaşasın
Bende onu demeye çalışıyorum diyorsunuz ki elim ayağım tutmazsa yaşamıyım zaten ama bunu biz değil Allah belirliyor kaç yaşına kadar yaşayacağımızı. 50 yaşında tabii ki gelip kalmasın kendi evi yeri var tek başına da yaşar eşi olmasa da ama ben 70-80 yaşlarından sözediyorum benim kaynanam 75 yaşında gidip bir çorba yapamıyor kadın var evde. Diyelim ki işte yaşadınız hep yaşamcakmış, elinizin ayağınız tutmayacak duruma gelmeyecekmiş gibi konuşuluyor evladının mı bakması yeğdir onda mı daha rahat edersiniz parayla tuttuğunuz biriyle mi ya da huzurevinde mi yani eşiniz yok kimse yok huzurevi olmazsa çocuk istemezse ne yapacaksınız tek başınıza. Ha bende çocuğumu bana baksın diye doğurmam o ayrı kendine kalmış bir şey istenmediğimi ima bile etseler, bir tek söz deseler asla kalmam ama ben yapmam bırakmam diyorum vicdanım el vermez. Bana bakacak, büyütecek, insan içine çıkarak, ben konuşmayı, yürümeyi bilmezsek herşeyi yoktan öğretecek her anımda yanımda olacak ama ben onu yaşlanınca atıcam bu bana göre değil kaynanam içinde geçerli bu. Hiç kimse huzurevine yerleşmeyi istemez annemde diyor hep filancanın çocuğu huzurevine bırakmış ne evlatlar var diye. Sizin görüşünüz farklı olabilir annenizi babanızı bırakabilirsiniz daha iyi bakılacağını düşünebilirsiniz ama iş bakılmak değil herkes bir şekilde bakılır. İlgi, bir arada olmak onun huzuru başka.
senin yazdıklarına cevaben bişeyler yazdığımda kendimi çok vicdansız hissediyorum valla, ama öyle biri değilim, bırakalım zaman göstersin şimdiden bu telaşları düşmenin alemi yok yarınımızın garantisi yok çünkü, şüphesiz herkes ne ekerse onu biçer, bizim bi yaşlı komşu teyzemiz vardı yaşlı ama dinç osmanlı bi kadın bigün gelini buna laf arasında hani olurda elden ayaktan düşersen sana ben bakamam demiş, 3-5 ay sonra gelini rahim kanseri oldu ağır ameliyatlar geçirdi bu teyze gelinine baktı, demem o ki kimin kimin eline kalacağı da meçhul
Aynen öyle kimin kimin elina bakacağı belli olmaz zaten içinden gelmeyerek, sırf başkaları ne der diye bakacak insan bakmasın halin tavrından zaten anlarsın gelin neyse de kendi oğlun kızın of dese o evde duramazsın insan eti ağırdır ben bakarım ama kendime zorla baktırtmam herkesin görüşü farklıdır sen anlaşamazsın aynı çatı altında olamazsın istemezsin belki bu atmakta değildir gidersin sık sık görürsün filan. Benim özendiğim böyle büyük aile olarak gerçekten candan olarak çocukların ailelerini fazlalık görmediği yıllar. Büyük ailelere özenirim çünkü annem babam ayrıldı, anneanne dede erken vefat etti babaannem ben 5 yaşındayken vefat etmiş vs. Yaşlı bastonlu nineler görünce özenirim derim benim büyüklerim neden bu zamana gelemedi de ben onlara bir tas çorba yapamadım. Ama ben böyleyim diye asla çocuğumdan bunu bekleme hakkım yok parama geçer sözüm kadın alır baktırırım. Anneannem dedem pırlnta gibilerdi ama gelinlerden çok çektiler kendim görüyordum aman annene söyleme derlerdi bana annem duysa döverdi bile onları. Köye giderdik yazın. Gelininin 4 çocuğuna da anneannem baktı aynı arsada oturuyorlardı ordaa karı koca çocular yedi içti anneannem süper biriydi. Bir gün dayım geliyor akşam işe gidecek. Anneannem diyor ki gel oğlum yemek hazır yemek ye, yengem yok o arada yengem geliyor görüyor kocası yemek yiyor vay o neden çağırılmamış diye neler diyor. sen benim elime düşeceksin gösterip vermicem yemeği sana diyor. Anneannem Allah düşürmez inşallah demişti. Neyse velhasıl gittiğimiz bir yaz anneannem hastalandı yatağa düştü yengem bir tas çorba getirmedi küçük dayım aradı İstanbuldan hasta olduğunu duyunca geldi bizi ve anneannemi aldı 2 hafta tahliller filan yapıldı 2 hafta sonunda anneannem vefat etti İstanbulda yani o gelinin eline kalmadı. Meğer tüm vücudunu iltihap kaplamış hiç rahatsızlığnı söylemezdi. Ondan hasıl ben bakarım dedim asla size vicdansız demek gibi bir niyetim yoktu yani.
kendi anne babam yük olmaz ama ne bileyim yaa kv kp bilemiyorum, şimdi bol keseden bakarım ederim diyemiyorum ama vicdan da var tabi, çok hassas bi konu, annem 2 ay hastanede yattı başında bekledim yıkadımda tırnaklarını da kestim saçlarını taradım asla gocunmam ama bi kv anne gibi olur mu, yapamam desem kötü bi insan mı olurum :26:
kendi anne babam yük olmaz ama ne bileyim yaa kv kp bilemiyorum, şimdi bol keseden bakarım ederim diyemiyorum ama vicdan da var tabi, çok hassas bi konu, annem 2 ay hastanede yattı başında bekledim yıkadımda tırnaklarını da kestim saçlarını taradım asla gocunmam ama bi kv anne gibi olur mu, yapamam desem kötü bi insan mı olurum :26:
ama canım o da senin eşinin ailesi yani eşine bakmışlar büyütmüşler eşinde evlat olarak ana babasına bakmak isteyebilir ama sen istemediğin için yapamayabilir tabii kızı varsa başka ona düşer bu ama dönüşümlü de olması lazım eğer huzurevine gitmek istemiyorsa. Ben eşimin bana iyiliklerinden, kendi ailemi ailesi görmesinden hiç kendi ailesinden ayırmamasında mütevellit yaparım benim aileme saygı göster sev ama ben senin ailene yapmam bu evlilikte bana göre hoş değil. Sen tek kızsın diyelim bir de gelin var bakmak istemiyor annene sende aldın eve getirdin eşine göre de senin annen onun kaynanası sonuçta ve ben kaynana bakamam istemem dedi gücüne gitmez mi. Yani hep kadınlara göre erkeğin annesi kaynana ama bizim annemizde kocamıza göre kaynana. Hem tüm yük sende olsa erkek kardeşin ve eşi hiç annenle ilgilenmese sen neden hep ben o evladı değil mi demez misin yani farklı açılar göstermeye çalışıyorum sadece. Yoksa asla sizi suçladığım yok elbette kendi annen gibi olmaz ama şartlar ne gösterir bilinmez.
Bilemeyceğim de
Sen kötüysen bende kötüyüm demektir
Mümkün olduğunca yardımcı olmaya çalışırım ama annem gibi de olamaz tabi ki
Anne gibi görsem anne derim zaten
O eşimin annesi, annem yaşında vs ama benim annem değil
Beni o doğurmadı, büyütmedi vs....
İkisi aynı, ikisine de güllük gülistanlık bakarım dersem yalan söylemiş olurum açıkçası
çekirge cnm sana %100 katılıyorum nasıl kendi öz kızları gibi olamıyorsak onlarda bizim kendi annelerimiz gibi olamayacak hiçbir zaman. ben çok düşündüm kv ile yaşamayı ama eşim fark etti olmayacağını istemedi annesini ben ağzımı açıp tek kelime etmemiştim hatta kalırım yaşarım demiştim... ama hastalandıklarında nasıl olur bilmiyorum ben annemi kanserden kaybettim son zamanlarında bilinçsizdi altına kaçırıyordu altınıda temizledim helal hoş olsun kv mede yaparım ama dediğin gibi kendi öz annen gibi olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?