Biz yerine ben denilmesi

Bir ornek de size veriyim. Birkac gun once annesini aradi esim. Benim yanimda telefonda konusuyor. Anne yarin bana gelsene diyor. Sanki yanliz yasiyor. Tabii esim mi annesini etkiliyor annesi mi esimi bilmiyorum ama kayinvalidem de ne zaman birsey olsa ozellikle mal mulk konularinda hep esime tekil sahis muamelesi yapiyor. Ornek verecek olursam, oglum ilerde su sekilde ev al gibi konusuyor. Yani alin siz yapin degil oglum sen yap diyor. Yada oturdugumuz ev icin oglum tasinma burda biraz otur diyor. Bunlar gururumu kiriyor.
Evet o iş biraz ters.Ana eşine odaklan sen,eğer onda bir art niyet yoksa kurcalama.Kv ne derse desin,nice biz diyenler yeri gelince eşini yok sayıyor.Değerini bununla ölçme derim

Konustum birkac kere. Dikkat etse bile iki uc kereden sonra eskiye dondu hep. Ben biz biz deyip duzeltmesini saglamaya calisiyorum ama kesin bir basari saglayamadim. Birkac kere bem dedigimde rahatsiz oldu ama yeterince empati yapabilse daha dikkatli olurdu.

ısrarla düzeltin. hayatınızın kalan kısmında bencillik yapıyor mu mesela?

bir kaç yıl önce yeni evli bir arkadaş gelmişti evime:))
henüz bir kaç aylık evli.dedi ki biliyor musun ben eşime ait hiç birşeyi ortak görmüyorum.
mesela eşime senin araban diyorum.
oda benim değil ikimizin diyor ama ben öyle göremiyorum demişti.
belki sizinkide öyle biseydir yeni evliyseniz.yasa sadece ağız aliskanligidir.
bende olsam sorun ederdim.
düzeltme yapın ve kırıldiginizi belli edin kırmadan zamanla düzelecektir umuyorum.Hoppa
Biz 3 yılı geçtik ben hala eşimin arabasını ortak görmüyorum :)
Bahsederken de hep x'in arabası diyorum.
Hatta abartıp eşime bir şey olsa arabayı naparım diye düşünüp kayınpederime veririm ne yapacağım diyorum.
Saçmalardan seçmeler.

Evlilik öncesi bir süre flört edildiyse biz demeye alışık olması lazım. Bence bu ciddi bir sorun. Ben ben ben olmaz ki siz iki kişisiniz. Bence alın karşınıza bir daha konuşun. Değişmezse sizde onun yanında aynilarini yapın. Bir arkadaşınızı arayın bana gelsene , bir yere giidyorken hiç sebep bile yokken gideceğiniz evin hanımını arayın ben geliyorum bir şey lazım mı gibi. Sizi basık görüyor bence eşiniz, sizin kendinizi ortaya cikarmaniz lazım

Hatta abartıp eşime bir şey olsa arabayı naparım diye düşünüp kayınpederime veririm ne yapacağım diyorum.
Saçmalardan seçmeler.
siz çok yaşayın emi:KK48:
eşinize sağlık sıhhat dilerim umarım bişey olmaz da gerek kalmaz öyle birşeye.
Hoppa

O biryere gitmek istemezse evet benim icin ikna etmek cok zor oluyor. Esim bencil birisi bunu inkar edemem. Tek tek olaylari dusundugumde fedakarlik yapan taraf cogu zaman benim.

bencilliğini çözmek gerekiyor her şeyden önce...
mesela gerçekten bir eşya için sizin hakkınız yok gibi görüyor mu?
ya da yemek, mutfak masrafı konusunda sizin mi onun talepleri ön plandadır.?

Bir ornek de size veriyim. Birkac gun once annesini aradi esim. Benim yanimda telefonda konusuyor. Anne yarin bana gelsene diyor. Sanki yanliz yasiyor. Tabii esim mi annesini etkiliyor annesi mi esimi bilmiyorum ama kayinvalidem de ne zaman birsey olsa ozellikle mal mulk konularinda hep esime tekil sahis muamelesi yapiyor. Ornek verecek olursam, oglum ilerde su sekilde ev al gibi konusuyor. Yani alin siz yapin degil oglum sen yap diyor. Yada oturdugumuz ev icin oglum tasinma burda biraz otur diyor. Bunlar gururumu kiriyor.
O an açık açık söyle bence şakayla karışık. Az da ciddiyet, "O zaman sen burada otur aşkım bende şurada oturayım" de. Nasıl yani dedikleri zaman "e hep ben yapacağım, ben alacağım, sen aldın mı dendiği için bende ayrıymış gibi hissediyorum de

Eğer güzellikle uyarıp sonuç alamadıysanız bir dahakine o 'ben geldim' dediği zaman mekandan ayrılın, sen gelmişsin ya sen tek başına takıl o zaman deyin. Bir daha yapmaz bence.

Sizde bilerek aynısını yapın ona taki neden böyle diyorsun deyinceye kadar sonra bunu kendisinin yaptıgını o nedenle senin hayatında biz diye birşey yok sev ve ben varız deyip geç . Bence bu evliligin başlagıncïnda alïşaması normal ama alïşkanlık yapmaması gerekir .

Merhaba arkadaslar. Sizin fikirlerinize ihtiyacim var.

Benim sorunum esimin biz yerine ben demesi. Bunu kasitli olarak yapmiyor biliyorum ama cok cok rahatsiz oluyorum. Daha once konustum birkac kere ama konusmakla cozulmuyor ki tekrar ediyor.

Kendimi yok sayilmis hissediyorum. Bunun bir cozumu var midir. Yani esimle konusup cozmek care olmadigina gore farkli taktikler var midir. Bu benim icin cok ciddi bir sorun.

Beni eksik yetersiz mi goruyor acaba diye dusunuyorum. Aklima neler gelmiyor ki.

Bir cozumu varsa eger bana bir akil verir misiniz. Yardimleriniza ihtiyacim var.
Spesifik konuşsanız daha açık olur aslında. Ama kızıyorsanız o her ben dediğinde, toplum içinde bile "biz biz" diyerek düzeltin.

Evlilik öncesi bir süre flört edildiyse biz demeye alışık olması lazım. Bence bu ciddi bir sorun. Ben ben ben olmaz ki siz iki kişisiniz. Bence alın karşınıza bir daha konuşun. Değişmezse sizde onun yanında aynilarini yapın. Bir arkadaşınızı arayın bana gelsene , bir yere giidyorken hiç sebep bile yokken gideceğiniz evin hanımını arayın ben geliyorum bir şey lazım mı gibi. Sizi basık görüyor bence eşiniz, sizin kendinizi ortaya cikarmaniz lazım
Bence de haklisiniz. Cok tesekkur ederim yorumunuz icin.

Merhaba arkadaslar. Sizin fikirlerinize ihtiyacim var.

Benim sorunum esimin biz yerine ben demesi. Bunu kasitli olarak yapmiyor biliyorum ama cok cok rahatsiz oluyorum. Daha once konustum birkac kere ama konusmakla cozulmuyor ki tekrar ediyor.

Kendimi yok sayilmis hissediyorum. Bunun bir cozumu var midir. Yani esimle konusup cozmek care olmadigina gore farkli taktikler var midir. Bu benim icin cok ciddi bir sorun.

Beni eksik yetersiz mi goruyor acaba diye dusunuyorum. Aklima neler gelmiyor ki.

Bir cozumu varsa eger bana bir akil verir misiniz. Yardimleriniza ihtiyacim var.
Biz yerine ben diyen kisi tek kelimeyle bencildir.

Ben geldim meselesine taklmazdmda kvdenin evi soyle al biraz daha otur gibi seylere takilirdm bende acaba benm esim ne diyoki hic dikkatimi cekmedi ama annesigili kendi aramaz hic hep bana arattirir bugun bize gelsinler soylede felan gbi

bencilliğini çözmek gerekiyor her şeyden önce...
mesela gerçekten bir eşya için sizin hakkınız yok gibi görüyor mu?
ya da yemek, mutfak masrafı konusunda sizin mi onun talepleri ön plandadır.?
Hayir hayir kesinlikle o tarz seyler degil bencilligi. Su an ben calismiyorum ama maddi konuda hic sorun yapmaz. Cimri degildir. Benimle paylasir. Yemek konusunda sen ne istersen onu yiyelim hepsini guzel yapiyorsun zaten der. Yemek yoksa kahvaltilik yeriz. Meyve suyu yapar ikimize gelir yardim eder.
Ama bir baskasinin yaninda yalnizken davrandigi gibi olmuyor. Yani saygi anlaminda diyorum.
Yok sayiliyor gibi hissediyorum. Sanirim benim cok canli olmam her muhabbeti kontrol etmem filan gerekiyor yok sayilmamak icin.

ısrarla düzeltin. hayatınızın kalan kısmında bencillik yapıyor mu mesela?
En buyuk sikinti onun keyfinin istedigi yere keyfinin istedigi zaman gidecegiz. Istemezse mesela asla aileme gidemiyoruz. O isteyecek oyle gidecegiz. Cok nadir ben gidelim dedigimde gittigimiz.

Ben geldim meselesine taklmazdmda kvdenin evi soyle al biraz daha otur gibi seylere takilirdm bende acaba benm esim ne diyoki hic dikkatimi cekmedi ama annesigili kendi aramaz hic hep bana arattirir bugun bize gelsinler soylede felan gbi
Kv esime sen alirsin dediginde en son biz soyle istiyoruz diye uzerine basarak soyledim biraz yuksek sesle sessiz kalmak yerine. Insallah etkisi olmustur. Art niyetli olduklarini dusunmek istemiyorum ama insan ister istemez kuruyor aklinda. Bir kadinin evlilikte hakki daha cok bence. El ustunde tutulmasi gereken kisi kadin. En iyi erkek bile bizim kadar ozverili degildir bence.

Saçmalardan seçmeler.
Oo siz ayrı düşmüşsünüz su ve zeytinyağı gibi, size blendır bir kaynana yazıyorum,sabah akşam ortalığı birer kere karıştırsın,homojenleşirsiniz:rolleyes::rolleyes::KK70::KK70:

Back
X