canım aynı evdemi oturuyosunuz kayınvalidenle okydym ama net anlayamadım onu
ne desen haklısın ben olsam bende seninle aynu tepkiyi verirdim
eşin ne diyor.ailesine
sen konuşsan olmaz eşin konuşsunailesiyle.bende ev alıcam desin
sende ince ince tatlı dille beynine sok eşinin
deki ben ev kredisini öderim sende evi geçindirirsin kira ödeyeceğimize.
inan risk almadan bişiler sahibi olunmuyo.ama haklısın haksızlık yapmışlar ilk size ev alınmalıydı yada baika bilediğimiz bi durum varsa tatlı dille karşınılarına alıp sizi konuşsalardı bi çözüm öneri getirselerdi size.
bence iş eşinde canım benim el kızı ne derse ne yaparsa kabahatli haksız oluyo eşin konuşmalı
hayatta en büyük hatamız buna ben de dahilim UMMAK biri ya da birilerinden bişeyler bekliyoruz mütevazi oluyoruz başlangıçta ama bazen öyle şeyler oluyor ki çileden çıkartıyor bizi niye ? çünkü umuyoruz sizin durumda böyle olmuş aynı şeyleri hepimiz yaşadık yaşıyoruz yaşayacağız da emin ol ki konu ev değildir belki ama başka bi durumdur tepkiler sonuçlar genelde aynıdır biz ağzımız bi karış açıkk aaaaaaa der şaşıp kalırız olanlara ama olan oluyo mu oluyo sen çok şanslısın ki eşin dik durmuş eğilmemiş çoğu erkek bunu zorla yaptırmıyo mu malesef yuvalar yıkılmıyor mu senin yapacağın en güzel şey ummadan hırs yapmadan sana düşen bişey varsa yapar seninle alakası olmyan konularda da uzak durursun mesafeni korursan kıymetin artar ama yüz göz olursan sen de o girdapta boğulursun nacizane tavsiyem bu olacak
simdi canlarım ben 1.5 senelik evliyim ... olaylar şöle basladı ... biz eşimle gayet mutlu bi flört hayatı yasadık .. ailesi cok istedi benle evlenmesini .. benim aklımda pek evlilik yoktu ... ben görümcemin biriyle cok yakın arkadastım ... zaten o vesile ile tanıstım eşimle ... aklıma girdi ne yaptı etti evliliği koydu aklıma ... sıra geldi isteme filan olaylarına .. benim ailem hiç istemedi eşimin ailesini .. tanıolardı sevmiolardı zaten ... ben işte bağırdım cağırdm kimse bişe diemedi ... (şimdi bin pişmanım ) isteme olyı filan oldu . takı için kesim bile yapmadı ailem .. nie ben diorum ki işte fazla bişe istemeyin elleri dar filan (ulan ne safım ya) meğer birikimleri varmış nikahtan sonra öğrendim ... basta hersey iyi tabi .. sonra sorunlar basladı ... bunlar ben sunu alalım para yok , bunu söle yapalım para yok ... aaa dedim yeter artık ama istediğimde ortada bişe yok yani takı filan değil elbise filan kına için nişan için .. bunlar o yaz köye gittiler gelmiolar eksikler var .. bana sana ev alıcaz dediler o var ... neyse döndüler baktım ev arıolar bi sevindm .. meğer göz boyama . iki ev aradılar para yok simdi kirada otur alıcaz dediler .. bende eşime dayanamadım tamam dedim ... kaynanam o kadar fena bi insanki suratına yansımıs yaa .. görümcelerim değişti bana bacı gibi davranan kişiler bana öle davranmaya basladıki eşim bile sasırdı kaldı ... bunlar benim mi kardeslerim dedi ya adam .. bide abisi var tabi bas belası .. 40 yasında adam evlenmemiş bu zamana kadar bencil herifin teki .. biz nişan yapıcaz eşim o sıra işten ayrıldı bi kere arayıp demedi bi sıkıntın var mı die . aman para isterler die korkuo ki eşimde bende o konuda cok gururluyuz hiç ondan yardım istemedik .. bu arada 1.5 senelik evliyim dedim ya abisi bi kere evimize gelmemiştir ... ki kardeşiylede benlede hiç bi sorun yok aramızda kıskanç herifin teki .... nyse bu kendine bi kız arkadas bulmuş ... kendi gibi tuhaf biri .. benim tanışmama getirdi,isteme olaylarına getirdi, düğünüme getirdi... geçen o kızın ailesiyl tanışmaya gittiler bi kere aramaılar bizi .. bide bana sana ev alamıoruz simdi kirada otur kiranı biz ödicez evinide en yakın zamanda alıca dien kişiler ( bi kere bile yardımcı olmadılar kira için )şimdi abisine kredi cekip ev alıolar .. kendi evleride gecekondu olduğu için yıkıldı belediye bi ev verdi oda borçlandırılarak oldu onun borcuda var yani ... gelde isyan etme .. ya ilk ben evlenmişim bana her verdiğiniz söz yalan olmus ... banada diolar sen bizim yanımızda otur ..ben calışıorum ben evin mutfağına bakıcakmısım ,, eşim giderleri karsılıcakmıs bunların emeklisi var ikiside abisine yardım edicekmiş onun borcunu ödiyeceklermiş bizde bunların borcunu ödeyip evi geçindircekmsiz ... ya arkadas inanın misafirleri bitmio , hergün biri var evlerinde ,kaynanam öle temizlik yapmaz ben titizlik hastasıyım ,bir sürü borçları da var sağa sola yani düşünün abisi ve eşi cok uzakta oturcaklr bizden borçlarıda ödenicek ben hem bu kadar seyi yasıcam hemde üstüne para ödicem ya cıldırcam ya benmi yanlış düşünüorum bu haksızlık değil mi ???
Biliyor musun cok iyi bir esın var maasallah diyelim. Burada öyle esler görüyoruz ki, seninki sütten çıkmış ak kasık resmen.
Aileyi susturmuş. Seni muhattap etmemiş. İkiniz de çalışıyorsunuz cok şükür. Onlara muhtaç değilsiniz.
Onlar size vaatlerde bulunmuş ve gerceklestirememis bosver inan ki daha iyi. Çünkü size ev verselerdi inan ki bunu basınıza kakarlardi, eve cat kapı gelir, kendi evleri gibi düşündükleri için gayet rahat davranirlardi. Emin ol ki pişman olurdunuz.
Kimseden beklemeyin hiçbir şeyi kendi yağınızla kavrulun ama mesafenizi koyun ki kulağınız rahat etsin.
Bir de o evi gelinlerine değil, oğullarına almışlar. Sanırım oğulları 40 yasında da olsa, onu yetersiz, beceriksiz görüyorlar ve güvenmiyorlar.
Verdikleri sözü tutmamışlar cok haklısın. 1,5 yıldır aynı tantanayı dinlemişsin. Hala ne bekliyosun arkadaşım? Eşin çalışıyo sen çalışıyosun; neyin davasını güdüyosun. Bırak yapmasınlar, kime ne yaparlarsa yapsınlar.....
Bunlara kafayı takıp evliliğinizi niye hırpalıyorsunuz ki? Evet evinizi siz ikiniz gecindirmek zorundasınız, kimse size 5 kuruş yardım etmek zorunda değil. Onlara güvenip mi evlendiniz? Yaparız demişler, yapmamışlar; salla yaa.
ahh ahh zaten ben bastan dedim eşime seninkiler bize hiçbişe almaz die ama o abim böle bişe yapmaz , babam haksızlık yapmaz dedi beni bunlara muhtac etti... şimdi oda anladı çok sükür :))
Klasik kardeş savunması.
İnş anlamıştır
ablacım senin konunu okuyunca yanlış anlama ama biraz güldüm (sinirimden)
annem ilk gelindir dedem annemle babam evlendiğinde benim param yok borç harç içindeyim size ev yaptırıyorum diyerek hiç yardımda bulunmamış. benim annemle babam da seviniyomuş evimiz olcak bu genç yaşta diye :) dedem dediği evin tadilatı bitince satmış o evin parasının üstüne de kendi birikimini ve konyadaki 2 evini satarak izmirde bir apartman yaptırmış
apartman 3 katlı
birinci katı yeni eşinin üstüne
ikinci katı amcamın üstüne
üçüncü katı da halamın üstüne
babamla annemin çalışarak kendilerine ev alacaklarını düşünmüş :) haklı da şu an hepsi borçlarından dolayı o evleri sattı..
size bir söz vermişler tutmamışlar kırılmakta haklısın ama hiç canını sıkma karı koca çalışıyormuşsunuz kimseye muhtaç değilsiniz ilerde kendi evinizi de alırsınız.boşver kim kime ne istiyorsa yapsın siz uzak durun karışmayın kimseyi de evliliğinize karıştırmayın
Kardeşim isteyeceğini Allah tan iste, çalış sana her şeyi verir. Ama kulundan istersen seni kula muhtaç eder, istediğini bulamazsın.Yaşadıklarımdan bunları çıkardım Sana da tavsiyemdir. Yaşadıklarının çoğunu ben de yaşadım.Sana özetini yaptım.
aaaaaahhhhhhh ahhhhhhhhhhh....
şu verilen sözler tutulsaydı peeeeehhhhhhh.....
bırak güzelim yaaaaa sen eşinle huzurlu ol gerisi hikaye...
birlikte alırsınız herşeyinizi yaparsanız...
hem öyle daha mutlu olursun....
eşinde anlamış ve sana destek olmuş madem...
düşünme onları.......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?