• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bize ev almadılar,eşimin abisine ev alıyorlar....

verdikleri sozleri tutmamislar sinirelnmisiniz cok haklisiniz .sonucda anne babalar evlatlarina esit davranmak zorundalar.ona ev arsa sizeede olmali yoksa ikinizede olmamali.

ama bosverin gitsin hic takmayin.artik devir okadar degismiski evlenenlere aileleri bir kurus yardim etmiyo.kimseden birsey beklememk lazim aynilari benimde basima geldi ev lcaz demediler ustlerine dusen hic bir seyide yapmadilar/

konu komsu herkez beni kiskirtti isde alsinlar yok bedevaya giitin vs gibi kimsenin doldurusuna gelmedim.gerfek yok allaha sukur kimseye muthac deigliz.

sizde ikinizde calisiyomusunuz kendi keninze yapin herseyinizi unutun gitsin onlarin vaadlerini hicbiseyede snirlenmyin.elallem kinamaya basalr yakinda onlarida zaten istr istemez utanir ,yapamicaklarsa soz vermemeyi ogrenmis olurlar

eşitsizlik zaten bu sorunları baslatan , o abiyse benim eşimde sizin öz oğlunuz ne demek ya ... benide öle cok doldurdular ... akrabalarım ,arkadaslarım napımm eşim için bişe demedim iyikide dememşim şimdi onuda kullanırdı kaynanam sen böle demiştin die ... ayyy kızlar insan yazdıkca rahatlıo be :))

Etrafımdaki evliliklerden de gördüğüm birşey varsa o da şu sesini çıkarmayanın üstüne inim inim inleyene kadar gidilir. düşün bir kere bacın bildiğin insanlar yani şu an ki görümcelerin sana karşı değişmişse ve sen sadece verdikleri sözü ima ettiğin için yarın neler olur. ben sana kesinlikle git evi birbirine kat demem. ama sende değiş azıcık azıcık ses çıkarmaya başla ...
sakın sakın sakın ev meselesi hakkında onlarla oturmaya da kalkma çünkü bu mutfakla başlar başkasınıa ev yaparsın valla kredilerini de ödersin. bence kiraya geç kendi kiranı öde ya da biraz daha iyiyse durumun krediyle küçük ama kendine ait bir ev al.
hem sen kocanla evlendin ailesiyle değil. neden onların mutfak masraflarını karşılayasın ki?

Etrafımdaki evliliklerden de gördüğüm birşey varsa o da şu sesini çıkarmayanın üstüne inim inim inleyene kadar gidilir. düşün bir kere bacın bildiğin insanlar yani şu an ki görümcelerin sana karşı değişmişse ve sen sadece verdikleri sözü ima ettiğin için yarın neler olur. ben sana kesinlikle git evi birbirine kat demem. ama sende değiş azıcık azıcık ses çıkarmaya başla ...
sakın sakın sakın ev meselesi hakkında onlarla oturmaya da kalkma çünkü bu mutfakla başlar başkasınıa ev yaparsın valla kredilerini de ödersin. bence kiraya geç kendi kiranı öde ya da biraz daha iyiyse durumun krediyle küçük ama kendine ait bir ev al.
hem sen kocanla evlendin ailesiyle değil. neden onların mutfak masraflarını karşılayasın ki?

ayy canım sağol birden bi cesaret geldi valla :) ben artık umursamamaya çalışıcam bakalım diğer gelinleriyle ne yasıyacaklar merakla bekliorum hadi beni kandırdınız sülalecek bakalım ona ne yapacaksınız .... cekildim sessizliğe bu aralar beklemedym :))

tatlım beklerken de bir yandan sınırlarını çiz onlara karşı bence. mesela hayır demeyi öğren. inan bunun sonucunda kötü olmazsın onların gözünde saygın artar. bir üstüne giderler iki üstüne giderler üçüncüde sen artık onlardan uzaklaştığın için saygı duymaya başlarlar.

ne aynı eve gıt nede mutfak masraflarına karıs
hıcbırsey yapmak zorunda degılsın sende gelınsın sana da aynı seylerı yapmalıydılar
snde ses cıkar artık hakkını savun eden bulur bn ınanıyorum
o gorumcelerınden de allah sorar merak etme
onların karsısına da kendı gbı pıslıkler cıksında gorsun onlar dunya kac bucakmıs

Aaahh ah, şu hayatta öğrendiğim birşey var, sessiz mütevazi gelinler hep kıymetsiz; ama biraz cazgır, çektiren gelinler hep baştacı. Gel de anla bu tezatı...

tatlım beklerken de bir yandan sınırlarını çiz onlara karşı bence. mesela hayır demeyi öğren. inan bunun sonucunda kötü olmazsın onların gözünde saygın artar. bir üstüne giderler iki üstüne giderler üçüncüde sen artık onlardan uzaklaştığın için saygı duymaya başlarlar.

benim en kötü huyum asırı derecede güler yüzlü olmam :( beni bu sebebten dolayı kullandılar... ben simdi hüngür hüngür ağlıyım ... bes dakka sonra biri gelsin hiçbişe olmamıs gibi davranır ,kimseyi üzmezdim ... hayır deme yeteneğim yoktu ... eşim bana onu öğretti .. kullandırma kendni dedi ... sağolsun annesi ile aramızda olan seylerde arkamda durdu ... benim sorunum bitek ev meselesi değildi baska bi rahatsızlığımda vardı tabi .. ama eşim onun dısında herseyde bana destek verdi :))

Aaahh ah, şu hayatta öğrendiğim birşey var, sessiz mütevazi gelinler hep kıymetsiz; ama biraz cazgır, çektiren gelinler hep baştacı. Gel de anla bu tezatı...

nadia62

ne aynı eve gıt nede mutfak masraflarına karıs
hıcbırsey yapmak zorunda degılsın sende gelınsın sana da aynı seylerı yapmalıydılar
snde ses cıkar artık hakkını savun eden bulur bn ınanıyorum
o gorumcelerınden de allah sorar merak etme
onların karsısına da kendı gbı pıslıkler cıksında gorsun onlar dunya kac bucakmıs

sağolun kızlar artı gözümü actım .. bu arada bu siteyide bi arkadasım tavsiye etmişti Allah ondan razı olsun :)) hiç kimseye anlatamadığım seyleri yazıorum artık ... bende cazgır olcam .. öleleri yaranıosa olmak lazım ... ayrıca görümcemin birinin bi kaynanası 2 görümcesi var ayy evlerden ırak felaketler ... yinede akılanmıo ya ne diyim :(

kızlar hepinize teşekkür ederim ... biraz kafam dağıldı :)) şimdi cıkmam lazım eve gidicem .... bugun yazamazsam kusura bakmayn yarın cevaplarım :))

nadia62

sağolun kızlar artı gözümü actım .. bu arada bu siteyide bi arkadasım tavsiye etmişti Allah ondan razı olsun :)) hiç kimseye anlatamadığım seyleri yazıorum artık ... bende cazgır olcam .. öleleri yaranıosa olmak lazım ... ayrıca görümcemin birinin bi kaynanası 2 görümcesi var ayy evlerden ırak felaketler ... yinede akılanmıo ya ne diyim :(

canım bak oda yasıyormuskı hıncını senden alıyorda olabılır sesını cıkar kendını ezdırme sen ne yaptın kı ole mazlum mazlum sesını cıkarmadan durabılıosun
bn olsam dayanamam ya ne demek bna yapmasnlar da bn borca greyım kaynımın evı olsun ohh yırtarım valla onları sınırım tepeme cıktı ya

bak canım, üzülecek bir şey yok bunda.haksızlık mı evet? alası hem de ama eşinin sorunu bu. ayrılan evlat o çünkü.
eğer eşin sana yürü annemlerle yaşıycaz abimin borcunu ödeyeceğiz diyorsa o zaman sorun var demektir. dediklerini asla yapma. mesafeni koy. imkanın varsa mümkün olduğunca uzak bir eve taşının. her istediklerinde koşma,sen istersen öyle git. saygıda kusur etme,hürmetini göster,eşine karşı vazifeni yerine getirmiş olacak kadar gelinlik yap.ötesinde de kocanla mutlu ol.

bir eltim var.kayınvalidemin ödü kopar ondan. seviyor mu hayır sevmiyor ama kuklası gibi davranıyor. sülaleyi o idare ediyor. insanlık yapan,saygıda kusur etmeyen,oğlunu da kendini de baş tacı eden ben mi? utanmasa üzerime çıkar çiğner..

bak canım, üzülecek bir şey yok bunda.haksızlık mı evet? alası hem de ama eşinin sorunu bu. ayrılan evlat o çünkü.
eğer eşin sana yürü annemlerle yaşıycaz abimin borcunu ödeyeceğiz diyorsa o zaman sorun var demektir. dediklerini asla yapma. mesafeni koy. imkanın varsa mümkün olduğunca uzak bir eve taşının. her istediklerinde koşma,sen istersen öyle git. saygıda kusur etme,hürmetini göster,eşine karşı vazifeni yerine getirmiş olacak kadar gelinlik yap.ötesinde de kocanla mutlu ol.

bir eltim var.kayınvalidemin ödü kopar ondan. seviyor mu hayır sevmiyor ama kuklası gibi davranıyor. sülaleyi o idare ediyor. insanlık yapan,saygıda kusur etmeyen,oğlunu da kendini de baş tacı eden ben mi? utanmasa üzerime çıkar çiğner..

aslında haklısın her şerde bi hayıırr var ... bende o kadınla aynı evde oturmaktan kurtuldm belki daha kötü olurduk .... eşim basta ısrar etti oda haklı kiradan bıktığı için ,ama şimdi ısrar filan yok oluruna bırakalım dedi ... benim zoruma giden eşitsizlikti ona deli oluorum ... arkadas bu para ne lanet seymiş ya olunca dert olmayınca dert beee :))

Back
X