Bize niye hiç sevgi gösterilmedi?

Bende sunu anlamiyorum. Onlar anneligi oyle gormus yaziyorsunuz da sokakta bile 3 4 yasinda cocuk gorsen seni kizdirsa gidip vurmazsin kucucuk diye. Insan kendi yavrusunu acimadan nasil oyle dovebilir ki. Bu vicdanla alakali birsey bence. Hepsi vicdansizmis o kusagin bosa kendinizi kandirmayin. Benimde cocuklugum cok kotu gecti simdi annem der sen niye bu kadar soguksun yabanisin niye acaba! Ikisinide gram sevmiyorum bazen dusunuyorum olseler uzulmem sanirim. Insan anne babasi olse nasil uzulmez diye bu sefer buna uzuluyorum. Benim cok net hatirladigim bi anim var kucugum 6 7 yas sanirim gece uyurken anneme bakip aglardim annem olurse ben naparim diye. Allahim diyorum kucucuk cocuk nasil masumum. Annem ki beni bir kere bile seni seviyorum dememistir. Siddeti saymiyorum bile. Off canim sikildi yine gece gece.

Mesajın kalbimi acıttı. Sarılmak istedim sana 🙁
Bizim evimizde de şiddet babam tarafından vardı. Babam İç Anadolu’nun bir köyünden 6 çocuklu aileden çıkmış. Zamanla ticarete atılmış ve parayı bulmuş bir adamdı. Ama taşıyamadı. Alkolikti, annemi aldatıyordu ve yetmiyor eve gelip dövüyordu. Annem onun stres atacağı kum torbasından farksızdı.
Benimde unutamadığım, dünmüş gibi hatırladığım bir anım var. Bir akşam babam alkollü eve gelmişti. Annemi feci şekilde dövmüştü. Biz ablamla üst kattaki komşumuza sığınmıştık. Ben annemin sesini duymak için bardakla yeri dinlemiştim. Aslında annemin kendine ait az da olsa bir öğretmen maaşı vardı. Ama elalem ne der korkusu taşıdığı için babamdan boşanmadı. Senelerce babamın dayağını ve ihanetini çekti. Babam 2 sene önce 67 yaşında kalp yetmezliğinden öldü. Bilin bakalım ardından en çok kim ağladı? Annem. Ben annemi hiç bir zaman anlamayacağım. Ama benim için kendi hayatını harcadı. Biz bir şekilde evlendik. Çoluk çocuğa karıştık. Çocukluk travmalarımızı geride bıraktık. Ama annem kendini seven, saygı duyan bir adamı hak ediyordu. 🙁
Sarılalım :KK200:

Yaşadıklarını kabullenmiş olmaları daha da can acıtıyor. Eminim onlar da mutlu aileleri, ilgili eşleri gördükçe benim neyim eksikti psikolojisine yenik düşmüşlerdir. Çünkü ben bile çok mutlu edilen, el üstünde tutulan annem yaşlarda bir kadın gördüğümde ya annem neden yaşayamadı bunu diye üzülürüm.
İnşallah onlar da yaralarını sarabilir.. :(

Back