bizi sadece para olarak gören eşimin ailesi :((

ilaydahey

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2008
2.910
459
163
uzun uzun yazamıycam ama bu hep böle .altı senelik evli olucam bikaç ay sonra ne borcu bitiyor ,ne istekleri .. eşim üstüne düşenin fazlasını yaptı düne kadar maaşından 400 lira kesildi babasının borcu için , 2 sene önce de babası emekli olsun diye sağlık sigortaları açılsın diye eşimin üstünden 30 bin çekildi ,senelik ödeme tarla ekiyorlar ama ,ilacı bilmem nesi eşim düşünmese bir şey kazanamazlar ,eşimde biran önce bitsin kurtulayım artık diye uğraştıkça üstüne geliyorlar ... bayram akşamı konuştum kaynanamla kızın için sürekli ağlıyosun neredeyse yemeğe ekmekleri yok diyeceksin ,hiç beni düşünmüyorsun ben bizim olmayan borcun sıkıntısını çekiyorum 6 senedir ,sen kızınla maaşını yediği kadının(kaynanasıyla bir yaşıyor ,emekli maaşı eve giriyor) lafını yapıp ağlıyorsunuz dedim ... Bana ne yapalım herkes fedakarlık yapacak dedi,ben de çalışıyorum ben de yapıyorum dedi ,eşimde öyle söyleyince patladı ben ne için fedakarlık yapıcam ,bana ev mi aldınız araba mı aldınız ,düğün mü yaptınız da fedakarlık yapıyorsunuz kendi borcunuzu ödeyeceksiniz tabi dedi ,,neyse bunlar konuşuldu artık giyiniyoruz yola çıkıcaz eşime gülerek babanın kartına borcu varmış ondan böyle durgun dediğini duydum ,eşim hiç bir şey demedi ,2hafta önce eşimi aramış babası aynı konu için bana gelicek para var al onu demiş eşim öde kartı ... eeee bu ne şimdi .. insanda utanma olmaz mı fikir olmaz mı .. benim de çocuğum var doğum yapıcam ,kızlarını kayıra kayıra ,banane beni kim düşünüyor ,bayram gelir kızlarını bile giydirirler 32 yaşında 2 çoçuğu var ,bir sürü güvercin almış dam yapmış ,boş boş işlerle uğraşıyo ... Eşim bir şey demedi diye arabaya oturduk ,oğluma bile bakmadı güle güle bile demedi ,arkadan kaynanamı arattırıyor konuştunuz mu babanla diye ,eşimde ne konuşucam var mı ,var mı diyo musunuz demiş ... bıktım artık kızlar sinir hastası oldum sülük gibiler ...eşim de bunaldı adamı genç yaşında yaşlandırdılar tefeciyle de muhattap etti elin pisliğiyle de ,kimi zaman oturup onun için ağlıyorum.... sizden istediğim şey de bu son olaydan sonra arasalarda tavır takınmak , yaptıkları ayıbı yüzlerine vurmak istiyorum ,nasıl davranmalıyım ne cevap vermeliyim...

Son düzenleme:
gerçekten sonu yok ,bir kere oğlum nasılsın manevi anlamda da bi sıkıntın var mı dediklerini duymadım ,anca para için ararlar .... çok gücüme gitti demek ki para verince iyiyiz insan toruna konuşmaz mı ya ...

başlarda eşim mecbur oldu icra geldi tutuklama geldi ,ana hakkı dedi baba hakkı dedi ,borlarını bitirdi ...ama git gide işi uyanıklığa çevirdiler ... birşey olsun başkasından arattırıyormuş rezil ediyor beni millete diyor eşim ,işi çiftçilerle ,ziraat mühendisi ,orda burda konuşturursa milleti diye çekiniyor ama yeter artık ... artık telefonlarını açmıyor para yok benim de borcum var diyor ,sonra 2 gün sonra tekrar arıyor bu sefer para lazım demiyor ama ne yapıcaz diye soruyor .kanser ederler adamı onlara bir şey olmaz....

Eşinizle bu konuyu enine boyuna bir konuşun, tüm canınızı sıkan yönleriyle ve eşinizi, çocuğunuzu düşündüğünüzün üzerine basa basa; bilhassa çocuğunuzun hakkından çaldıkları kısmını vurgulaya vurgulaya. Ardından da ortak bir karar alın, size de söz versin, birlikte tepki koyun. Salt sizin ya da eşinizin, birbirinizden bağımsız bir şeyler söylemesi, iyi kötü dinleyip muhatap alması demek ki yeterince etkili gelmiyor.

İkiniz bir olun, sağlam mesafe koyun, ararlarsa açmayın.

Eşinizle bu konuyu enine boyuna bir konuşun, tüm canınızı sıkan yönleriyle ve eşinizi, çocuğunuzu düşündüğünüzün üzerine basa basa; bilhassa çocuğunuzun hakkından çaldıkları kısmını vurgulaya vurgulaya. Ardından da ortak bir karar alın, size de söz versin, birlikte tepki koyun. Salt sizin ya da eşinizin, birbirinizden bağımsız bir şeyler söylemesi, iyi kötü dinleyip muhatap alması demek ki yeterince etkili gelmiyor.

İkiniz bir olun, sağlam mesafe koyun, ararlarsa açmayın.
bunu da diyorum demekki yeterince konuşmuyorsun diyorum ,benim babama dediklerimi başkasına desem ömür boyu yüzüme bakamaz diyor ,küfür etmez hakaret etmez ama ,biz yeni taşındık iş için apar topar oldu ,haliyle ev bul taşın ıvır zıvır ozaman bile yapışmışlar para istemiş , yüzüne tükürsen yarabbi şükür der o kadar yaa o kadar ... eşimde işlerin ucunu bırakmak istemiyor çünkü kredi kendi üstüne bitirsinler borçlarını diye uğraşıyor ... onlara kalsa tarladan 10 alıncaksa 5 alırlar ...

bunu da diyorum demekki yeterince konuşmuyorsun diyorum ,benim babama dediklerimi başkasına desem ömür boyu yüzüme bakamaz diyor ,küfür etmez hakaret etmez ama ,biz yeni taşındık iş için apar topar oldu ,haliyle ev bul taşın ıvır zıvır ozaman bile yapışmışlar para istemiş , yüzüne tükürsen yarabbi şükür der o kadar yaa o kadar ... eşimde işlerin ucunu bırakmak istemiyor çünkü kredi kendi üstüne bitirsinler borçlarını diye uğraşıyor ... onlara kalsa tarladan 10 alıncaksa 5 alırlar ...

Bırakın ne halleri varsa görsünler; öyle de böyle de krediyi ödeyen sizsiniz. İletişimde kaldıkça, arsa için ilaçtır vb. siz destek çıktıkça yine giden sizden gidiyor. İletişimi kestiğiniz an belki eskisine nazaran para kaybınız azalacak. Terimini yanlış hatırlamıyorsam, birim etkisi denen psikolojik bir yanılsama var; azar azar gittiğinde insan giden meblağı, tek seferde büyük harcamalardan daha az görme eğiliminde oluyor.

3er 5er tırtıklanmak yerine, tek kredi borcu ödeyin madem çekmişsiniz, kafanız rahat olsun.
Sonra bakarsınız artık duruma göre, tarımdan kazanılanı böler alırsınız.

aynen nasıl olsa yapıyor olmuyoruz mecbursuna getiriyorlar erkek çocuğuymuş ,kız ele gitmiş ona bir şey denmezmiş ama erkek mecburmuş ,yok yaa yeter ... bundan sonra bayramdan bayrama ,ilk gün giderim ele güne karşı ,yüzümüze bile bakmıyorlar para olmayınca baksana ,çok canımı sıkarlarsa onu da yapmam ...

Canım bence sen dua et ki eşin de olanların farkında. Bu da iyi bişey. Burda bir sürü konu okuyoruz ya da çevremizde görüyoruz ne insanlar ailesini düşünmeden anne babasına kardeşlerine sürekli para yediriyor. Allahtan senin esin onların ne mal olduğunu anlamış. Bence ailecek uzun bi mesafe koyun. Onlar yok dedikçe duymamazlıktan gelin. Herkes kendinden sorumlu. Adamı kurutmuslar resmen

çok şükür öyle ... anladı artık aptal değil ya iyi niyetini suistimal ettiklerini ... böyle şeyleri başına gelenler anlıyor bazı insanlar gerçekten çok karaktersiz ,kendileri dışında doğurdukları evladı bile düşünmeyecek kadar kalpleri kararmış...

Sonuç ne arıyoruz, onlar arayinca da 1 açıyorsam 5 açmıyorum , geçen 50 kere aramışlar eşimi, işleride çok yoğun , açmış, kaynatam sünnet var oğlanı Sağdıç yazdirmışlar demiş sonra bizde de tek kuruş para yok evde şu kalmadı bu kalmadı demiş , eşim de arkadaşı var kuyumcu ona bir tane yaptırın altın demiş başka birşey dememiş, kapamış biraz geçmiş sonra üst üste tekrar aramış eşim açmamış bu sefer ...

Diğer torunuyla oğlum çok güzel anlaşıyor , onla telefonda konuşuyorlar , oğluma diyor ki hadi gel seninle de havuza gidelim , yani kendi babası annesi hayatta havuza götürmez köyden çıkmazlar , hep kaynatam götürürdü zaten ee şimdi de götürüyormuş demekki , götürsün hergün görürsün de bize ağlamasın, havuza girmek 20 , içinde yemesi İçmesi 35 hadi 25 de , öyle haftada bir gün de gitmezler , en az haftada 100 havuz parası harcıyorlar , bunu niye anlatıyorum böyle böyle şeylere sıkışıyorlar yani , her gün et yer , bir peynir alırlar en az 4 çeşit kilolarca , ben deve sucuğunu bunlarda gördüm , eeee banane sizin keyfinizin kurbanı ben miyiiiimmm

uzun uzun yazamıycam ama bu hep böle .altı senelik evli olucam bikaç ay sonra ne borcu bitiyor ,ne istekleri .. eşim üstüne düşenin fazlasını yaptı düne kadar maaşından 400 lira kesildi babasının borcu için , 2 sene önce de babası emekli olsun diye sağlık sigortaları açılsın diye eşimin üstünden 30 bin çekildi ,senelik ödeme tarla ekiyorlar ama ,ilacı bilmem nesi eşim düşünmese bir şey kazanamazlar ,eşimde biran önce bitsin kurtulayım artık diye uğraştıkça üstüne geliyorlar ... bayram akşamı konuştum kaynanamla kızın için sürekli ağlıyosun neredeyse yemeğe ekmekleri yok diyeceksin ,hiç beni düşünmüyorsun ben bizim olmayan borcun sıkıntısını çekiyorum 6 senedir ,sen kızınla maaşını yediği kadının(kaynanasıyla bir yaşıyor ,emekli maaşı eve giriyor) lafını yapıp ağlıyorsunuz dedim ... Bana ne yapalım herkes fedakarlık yapacak dedi,ben de çalışıyorum ben de yapıyorum dedi ,eşimde öyle söyleyince patladı ben ne için fedakarlık yapıcam ,bana ev mi aldınız araba mı aldınız ,düğün mü yaptınız da fedakarlık yapıyorsunuz kendi borcunuzu ödeyeceksiniz tabi dedi ,,neyse bunlar konuşuldu artık giyiniyoruz yola çıkıcaz eşime gülerek babanın kartına borcu varmış ondan böyle durgun dediğini duydum ,eşim hiç bir şey demedi ,2hafta önce eşimi aramış babası aynı konu için bana gelicek para var al onu demiş eşim öde kartı ... eeee bu ne şimdi .. insanda utanma olmaz mı fikir olmaz mı .. benim de çocuğum var doğum yapıcam ,kızlarını kayıra kayıra ,banane beni kim düşünüyor ,bayram gelir kızlarını bile giydirirler 32 yaşında 2 çoçuğu var ,bir sürü güvercin almış dam yapmış ,boş boş işlerle uğraşıyo ... Eşim bir şey demedi diye arabaya oturduk ,oğluma bile bakmadı güle güle bile demedi ,arkadan kaynanamı arattırıyor konuştunuz mu babanla diye ,eşimde ne konuşucam var mı ,var mı diyo musunuz demiş ... bıktım artık kızlar sinir hastası oldum sülük gibiler ...eşim de bunaldı adamı genç yaşında yaşlandırdılar tefeciyle de muhattap etti elin pisliğiyle de ,kimi zaman oturup onun için ağlıyorum.... sizden istediğim şey de bu son olaydan sonra arasalarda tavır takınmak , yaptıkları ayıbı yüzlerine vurmak istiyorum ,nasıl davranmalıyım ne cevap vermeliyim...[/QUOTEay tabiki yapin esin de ne guzel yaninizda ikiniz konusun bundan sonra herkes kendi yaginda kavrulsun biz de kolay para kazanmiyoruz cocugumuz olacak bundan sonra ona yatirim yapacagiz biz nasil hesabimizi biliyorsak herkes de bilsin diye

Back
X