Şu an tam bir boşanma için neden olmasa da daha önce çektikleri onu bu hale getirdi, bir de babam hiç laftan anlamayan bir adam geçmişte yaşadıkları da birikince dayanamıyorum dedi, haklı ben haksız demiyorum ama geliri yok ve önünde çok bir seçenek yok, ben kardeşime güvenmesine kızıyorum, onun da hayatı etkileniyor evlenemiyor ben zaten şu an kardeşime üzülüyorum, nasıl yapıcak diyeBizim komsunun 3 oğlu 1 kızı vardı, kız uzakta oglanlardan sadece biri evine aldı ben bakarım diye diğerleri kabul etmedi çünkü art niyetli biri, huzurumuzu bozmayiz dediler. Bu oğlu da kovunca paşa paşa kocasının yanına döndü.
Boşanmak için sebep pek yoktu, hizmet ev işi çamaşır bulaşık yemek zor gelmiş ona tabi gelinde herşey hazir.
Sizin anneniz ve babanız in boşanma sebebi ne gerçekten ağır boşanmayı gerektirecek bir sebep mi eğer böyle ise evet anneniz rahatsizlana bilir. Ama kardeşinizin verdiği rahatlıktan gitmiyorsa hiç birşey olmaz, olaki hasta oldu cinnet getirdi bağırdı çağırdı hastaneye yatirma taraftarıyim.
SiZde ebeveyn rolleri karışmış, evet muhtaçtır hastadır bakılır ama azıcık rahat edeyim diye çocuklarının hayatını cehenneme çevirmek hiç bir anne babanın hakkı değil.
Kardeşinizin de evlenmeye aile eş baba olmaya hakkı var, ya işe girip çalışacak azıcık aşim kaygısız başım yaşayacak yada kocasına geri dönecek.
Ayrıca miras konusunda tamamen haksız, kardeşi vermese alacağım diye ortalığı ayağa kaldırması lazım
Öyle dedi annem, söyledim bak bu o kadar kolay iş değil kardeşim bakarım diyor ama bu 1 yıl değil 2 yıl değil dedim, gelin bilerek gelicek dedi,Açıkça konuşacaksınız. Annenizin 2 seçeneği var ya işe girmek ya da kocasına dönmek. Daha 50 küsur yaşında kadının kenara çekilme lüksü yok. Gelin bilip gelecek falan demesi çok bencil olduğunu gösteriyor. Allah ömür versin 90 yaşını görürse 40 sene böyle mi yaşamayı düşünüyor? Ya da abin evlense 10 sene sonra gelin bıktım ben biraz da görümce baksın dese ne yapacaksın?
Kaldı ki kardeşinin evlenmesi zaten çok zor. Birisi buraya kardeşinin durumunda biriyle evlenmeyi düşündüğünü yazsa bütün forum vazgeçirmeye çalışırdı. Sana da üzülüyorum ama kardeşine gerçekten yazık oluyor.
Aayyy gelin ona gore kabul ederek evlenir omur mu hic. Hangimiz kaynanamiz ile yasamk isteriz. Bence annenizin yalniz kalip bir sure basinin caresine bakmaya calismasi lazim. Oturdugu yerden mutsuzum demek kolay.Merhaba, 50 küsür yaşındalar çok yaşlı sayılmazlar ama babamda diyabet olduğu için ayağında sıkıntı var ve bu yüzden hastalığı ilerlerse diye korkuyorum, dikkat et dediğimiz halde dikkat etmedi hiç, anneme de söyledim bak boşanma ciddi iş kardeşim evi grçindiricek ama yarın öbür gün evlenicek nasıl olucak dedim, helin ona göre kabul ederek evlenir babana tahammül edemiyorum dedi boşandı, daha 1 yıl oldu herkes mutsuz, kardeşim düşünceli annem düşünceli ne olucak diye
Aslında kardeşimi düşünüyor bencil bir insan değil ama neden dayının ev alıcak parası kalmaz dedi anlayamadım çokta üzüldüm, kardeşim çok koydu diyor
Çocuk evi geçindiriyor evlenmek ister oda çocuğu olsun ister, artık anneme babama üzülmeyi geçtim kardeşime üzülmeye başladım
Benim annem ailesine destek çıkıp bizi arka plana atmadı hakkını yiyemem, çocuklarım herşey den önce dedi, fedakarlık yaptı ama şu an kardeşim ona baktığı halde neden dayın ev alamaz dedi onu anlamadım ve şaşırdımAynı annem senelrce bizi degl kardesleirni dusundu kendi ailesine destek cıkdı bizi surekli arka plana attı babamda aynı degişmezler ben degstremedim
Aynı dert miAyni dert bendede var takma bence hayatını zehir etme
Dua etmekten bir hal oldum, o kadar çok dua ediyorum ki kendimden önce anneme babama, kardeşime, iyice sinirlerim bozuldu, küçüklüğümden beri onların dertlerini dinliyorum artık dayanamıyorum dert dinlemeye, kardeşim de öyleÜzmeyin kendinizi ben sizi anliyorum.Kendi ailemin sorunlarina ben de cok uzuldum eskiden .Bi anlatsam sayfalar almaz yasadiklarimi.Benim rahmetli annem de şeker hastaligindan gözlerini kaybetmisti(( Cok sıkıntili yillar gecirdik hepimiz.en cok ben hassas oldugum icin de en cok bem üzüldüm yiprandim.Ama dertlerin hepsi gelip geciyor inanin.Hic bi sey kalici degil.Bir bakarsiniz kardesinizin cocuklari bile olmus bunlar bitmis baskalari baslamis...Hayat böyle işte..Bi tek sizde degil inanin.Ben de cevremde rahat evlilik yapam ,ailesi her daim arkasinda maddi manevi kadinlar gördüm.halen var ama hatta bazen kiskandim bile onlari size yemin ederim.Son demek istedigim ; sizin gibi alileler var bunu unutmayin.Rabbim feraha ulastirsin insallah .bol bol insirah suresi okuyun
Gelin bilecek te bakalim oglu isteyecek mi?kendi evinde, ozeli, esiyle rahatca yasamak varken annesinden cekinerek mi oturacaklar? Oglunu hic dusunmuyor mu geline varana kadarÖyle dedi annem, söyledim bak bu o kadar kolay iş değil kardeşim bakarım diyor ama bu 1 yıl değil 2 yıl değil dedim, gelin bilerek gelicek dedi,
Benim anne babam ayrı babam Başka kişiyle annem başka kişiyle evli ikisindende 7-8 cocuk vardır öz iki Kardeşim bbabanne büyüttü benle kardeşimi hepsini reddettim anne baba kardeşler sadece öz kardeşim kabulüm hiç bişeyime destek olmadılar maddi manevi sömürüldüm şuan öz kardeşim dışında kimseyle görüşmüyorum çok huzurluyumAynı dert mi
Nasıl biraz daha açık yazsanız, aynı duyguları yaşıyorsak dertleşmek isterim
Kendi aileme bakmak istiyorum artıkBir evlatlarini somuren anne baba daha. Kendi ailene bak konu sahibi. Annen de baban da kendi kararlarinin sonucunu yasiyor. Sen onlarin evladisin, velisi degil.
Annem babamdan nafaka almıyor çünkü babam nafaka almaması için imza attırdı, bulundukları evin kredisi var kardeşim onu üzerine geçirince krediyi ödemek zorunda kalıyor ve maaşının yarısı oraya gidiyor, evi üzerine alabilmek için ve bazı borçları kapansın diye arabasını sattı, 30 yaşında ben de 33 yaşındayımAnnen nafaka alıyor mu hem nafaka hem kardeşinin maaşi neden yetmiyor kardeşin arabasını neden sattı. Kardeşin erkek mi? Kaç yaşında. Sen kaç yaşındasın? Annen çalışabilir misal çocuk bakabilir. Yaşlı bakabilir. Hiç çalışmadı diye çalışmıcak diye bişey yok. Babanın maaşı varsa onu düşünme. Ana ada ev almak zorunda degilsiniz kardeşinle Bi süre yaşar sonra ya senin ya kardeşinin yanında yaşar mecbur yaşıcak dayını düşünüyorsa... Senin yaşını sordum bunun için çocuk erteleme.
Kardeşim evi satıcak o parayla annemin sigortasını ödücek sonra da ben başka şehire gidicem dedi yani annem yanlız kalıcak, bu seferde ben hem annemle hem babamla aynı şehirdeyim ikisi de bana sarıcak, bu sefer ben dertlerini dinlicem,Aayyy gelin ona gore kabul ederek evlenir omur mu hic. Hangimiz kaynanamiz ile yasamk isteriz. Bence annenizin yalniz kalip bir sure basinin caresine bakmaya calismasi lazim. Oturdugu yerden mutsuzum demek kolay.
Konu sahibi sen de kardesinle otur konus ikinizde tutarli davranip annenizin tek basina yasamini surdurecegi bir ortam yaratin. Biraz anneniz calisir kazanir biraz siz desteklersiniz yasar gider. Ama hepten ben mutsuzum ben yasliyim diyip de kardesinizin ustune kalmasi olmaz. Ha ilerde yaslanir elden ayaktan duse tabiki ailelerimize bakmaliyiz ama gecnken de degil.
Eger kardesiniz evlenince birlikte yasayacaklarsa kardesiniz hic evlenmesin anneniz sayesinde kisa surede bosanir.
evlendirin ikisini de ya sizden başka birilerine odaklansınlar belli ki daraltıyorlar sizi çokBazen o kadar sıkılıyorum ki ölmek istiyorum herşey bitsin istiyorum
Annemle ve babamla sınandığımızı düşünüyorum, boşandılar hadi mutlu olurlar dedik ama yok yine mutsuz yine sıkıntılar
Annemin geliri olmamasından bahsetmiştim dayımın dedemlerden kalan evi üzerine geçirdiklerinde ve annemin mahkemeye verip evlerden birini almak istemesinden.annem kardeşime ama eğer evlerden alırsak dayının eline az bir para kalıyor kendine bulunduğu ilden o parayla ev alamaz delil, (bulunduğu yer lüks bir yer) kardeşim de hem kızmış hem üzülmüş, ben evi geçindirmek için elimden geleni yapıyorum evlenmeye param yok ama o dayımı düşünüyor dedi çok üzülmüş, ya geliri yok kardeşimin eline bakıyor kardeşim sürekli düşünüyor ne yapıcaz diye ben de şaşırdım böyle demesine
Babamında hastalığı çıktı o da hareket etmesi gerektiği halde yıllardır markete gitmeye bile üşenip evde oturdu durdu, yediğine içtiğine dikkat etmedi şimdi hastalığı var o da tek başına
İnanın kardeşim de bende yıllardır annemin ve babamın dertleriyle uğraşıyoruz, o evlenicek benim de çocuğum var kendi ailem var ama yine de çok etkileniyorum, özellikle kardeşim için
Boşandılar hala mutsuzlar, annemin sürekli evde canı sıkılıyor yanlız kalmasın diye gidiyoruz, babama girmeye çalışıyorum yemek götürüyorum ama yarın öbür gün daha da kötü olursa, zaten çalışıyorum ve çok yoruluyorum, ikinci çocuğu yapsam ailem bu kadar çok üzmeye devam ederler mi? İnsan sırf bunun için çocuk yapar mı? Ya kardeşim, neden böyle bir aileyiz, neden diğer aileler gibi değiliz..
Şu an çok mutsuzum
Şu an istiyor ama belli olmaz yani bu 1 sene değil 2 sene değil, ömür boyu bunlar ciddi konular çocuk oyuncağı değil, insanın en güzel yaşı 30 ve 40 arası benim fikrim, ama kardeşim bu en güzel yaşlarını kendi için değil de ailem için uğraşarak geçiriyorGelin bilecek te bakalim oglu isteyecek mi?kendi evinde, ozeli, esiyle rahatca yasamak varken annesinden cekinerek mi oturacaklar? Oglunu hic dusunmuyor mu geline varana kadar
Şu anda da istemiyor ki. Ev satılsın, annemin sigortası ödensin başka şehire gideceğim diyor. Resmen bıkmış, aynı şehirde kalmak bile istemiyor daha ne desin?Şu an istiyor ama belli olmaz yani bu 1 sene değil 2 sene değil, ömür boyu bunlar ciddi konular çocuk oyuncağı değil, insanın en güzel yaşı 30 ve 40 arası benim fikrim, ama kardeşim bu en güzel yaşlarını kendi için değil de ailem için uğraşarak geçiriyor
Uğraşmasına uğraşılır da yıllarca aynı sıkıntılar aynı konular bıktık biz de.
Haksız mıyız
Çok üzüldümBenim anne babam ayrı babam Başka kişiyle annem başka kişiyle evli ikisindende 7-8 cocuk vardır öz iki Kardeşim bbabanne büyüttü benle kardeşimi hepsini reddettim anne baba kardeşler sadece öz kardeşim kabulüm hiç bişeyime destek olmadılar maddi manevi sömürüldüm şuan öz kardeşim dışında kimseyle görüşmüyorum çok huzurluyum
Kardeşine niye üzülüosun sanki parasını haybeye harcamamış sonuçta evi olcak 30 yaş erkek için çok degil bence.Annem babamdan nafaka almıyor çünkü babam nafaka almaması için imza attırdı, bulundukları evin kredisi var kardeşim onu üzerine geçirince krediyi ödemek zorunda kalıyor ve maaşının yarısı oraya gidiyor, evi üzerine alabilmek için ve bazı borçları kapansın diye arabasını sattı, 30 yaşında ben de 33 yaşındayım
Babamı da düşüş düşünüyorum, onlara yardım etmediğim zaman vicdan azabı duyuyorum, çok yardım edince de çok yoruluyorum ve daha da saçmalamaya başlıyorlar
Ya kardeşim nereye kadar böyle olucak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?