Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

hoşgeldin soraya büyük bi adım atmışsın bu saatten sonra eşine üzüldüm falan deyip kararından vazgeçme bak annende kabul edip eve almış seni bundan sonrası senin için dahada güzel olcak zaten evden çıkınca bunların olacağını biliyodun dimi biraz yorulup yıpranacaksın ama evleliğinden yıprandığın kadar yıpratmaz heralde ne güzel polislerde gelmiş anlamadığım kardeşin neden dayandı kapıya neyse sen şimdi gel gitler yaşıyosun ama zamanla herşey oyluna girecek kafan rahat olunca çocuklarına daha verimli bi anne olacaksın

ya onlara neymiş kiiiiii yaa vallahi böyle kendini bilmez insanlara sinir oluyorum hem misafir almak için erken deyilmi daha bebek için doktorunuz misafire tamam dedimi tabiki küçücüktü ben 4 aylıkken doktora gittiyimde altını deyiştirmeye girdim emzirme odasına bebek kaç haftalık bi aylık oldumu diye sordular bende hayır dedim o yüzden bi bakıyosun sen farkına varmadan büyüyolar doktorunuz zaten size söyler bu ay kilo alımı az boyu az diye dışarıyada kulaklarıın kapa hatta bence bebek 6 ay olana dek eve misafir kabul etme ayy sinir oldum şimdi misaifrlerinize kusra bakma kimlerdi bilemiyorum ama

hiç sorma mecbuecim ya misafir eşimin abisigil yani öle uzak falanda değiller ben doğursam 4.5 kilo doğururdum diyor bide napayım benim elimdemiki zaten ikizdi benim birde prematüre ne bekliyor acaba yine bugünüme bin şükür ben nefes alıyor diye şükrediyorum cnm doktor misafirlere bişey demiyor zaten elletmiyorum sadece bakıyorlar arada birde dışarı çıkart dedi doktor bazende ben çıkarıyorum sürekli evdemi kalmalı acaba bak şimdi tedirgin oldum

yok yok tedirgin olma doktor çıkar dediyse çıkar eltinin başına verir Allah sonra anlar ne olduğunu erken doğumu kimse istemez ben senin yerinde olsam verirdim ağzının payını eltim deyil kim olursa olsun ben vallahi ecrin konusunda çok hassasım ki bütün annelerin öyle olduğuna inanıyorum bana istediklerini söylesinler ama kimse benim kızım hakkında yorum yapamaz helede ben 4 kilo doğururdum falan hayatta diyemez yani elletme zaten çok küçük derler ecrinede diyolardı ama bi kulağımdan girdi birinden çıktı önemsemedim çünkü kendini bilen insan bunu söylemez o bebek ne zorluklar çektide bugünlere geldi onu bi kuvözde görseler anlarlar neyin ne olduğunu ayy vallahi sinirlendim yaa neyin ne olduğunu bilmiyosun bari yorum yapma yani ben olsam şöyle doğururdum böyle doğururdum doğur o zaman benim bebeyime laf etme deseydin kötükedihüso

hem ben misafir alma dedim dışarıya çıkarma demedimki dışardan kimse bişey demez zaten bebişe annesikaydirigubbakcemile5

Canım biz ambalaj mürekkebi üretimi yapıyoruz. Arada bir getiriyorum zaten ama çok sık olursa laf etmelerinden de çekiniyorum canım. Yani doğum iznimi bile yasal olan kadar kullanabildim gerisini sen düşün Evet canım yaz geliyor artık bugün hava çok güzel. Böyle havalar beni çok mutlu ediyor. Yazın gezeriz bol bol inşallah.
Canım hamilelikte bizim doktorumuz 12 kilo sınır koymuştu. Sağlıklı bir hamilelik 12 kiloyu geçmez demişti. Ben 28. haftamda 12 kilo almıştım. Yani doktora göre o kilo bile fazlaydı:) Benim çabuk kilo vermemi sağlayan şey Berkay'ın gaz sancılarıydı yani hemen hemen her akşam kucağıma alıp 3-4 saat evin içinde yürüyordum sakinleşsin diye. Bir de işe başlayınca çok yoğun bir tempoya girdim kilolar da bir bir gitti:)
snde haklısın mehtap senin sorumluluğun iki kat şimdi hem çalışansın hem eşin patron kaytarsan olmaz ama genede arada bir sende böyle izin ver kendine
Evet canım aynen öyle belki eşim ortak olmasa daha kolay izin alabilirim aslında. Yani insan 2 kat daha fazla tedirgin oluyor.

Normal çocuklar gibi olacak canım hiç merak etme. İyi niyetle hiçkimse böyle birşey söylemez. Hele böylelerinin hiç lafına bakma.

Geçmiş olsun canım. İnşallah bu süreci çok fazla problem yaşamadan atlatırsın. Türkiyede olsaydın şimdi polis senle ve eşinle konuşur sonra "hadi aile arasında olur böyle şeyler "deyip gönderirdi. Yurtdışında olmanın böyle avantajları var işte.

selam kizlar mehtapcim dogru soyluyorsun icimdede hic pismanlik duygusu yok gercekten ama iste sonucta hayat arkadasin biliyorum iyi davranmadi hic bir zaman bana ama yinede insan uzuluyor iste buyuk bir adim atmis oldum iste boyle kizlar sizler nasilsiniz iyimisiniz cok ozledim gercekten aklim hep burdaydi

Soraya canım zahmet etmişsin hediyelerin geldi bugün. Hepsi çok güzel çok teşekkür ederim. Berkaycığıma diş hediyesi oldu teyzesi. Kıyafetleri yıkayıp ütüledikten sonra fotoğraf çekip önümüzdeki günlerde yükleyeceğim. Tekrar tekrar teşekkür ederim.

sende haklısın tabi mehtap sorumluluğun iki kat yani iş yerinde

mehtapcim canim arkadasim hediyelerin geldigine cok sevindim cok daha guzel seyler gondermek isterdim bana cok az geldi neyse turkiyeye gelince gorusunce daha guzelleri berkaya layik olanlari getiriim artik:)gule gule giyinsin berkayimiz
kusuruma bakma

Mecbue Berkay şimdiye kadar hep kıymalı yemekler yedi. Bugün ilk defa tavuklu çorba yaptım yoğurtlu ve şehriyeli. Yediği gibi çıkardı. Sen Ecrin'in en çok sevdiği tavuklu çorba tarifini verrir misin ama tam ölçüleriyle.

bugün bebeklerimizin çıkarma günüydü galiba ecrinde çıkardı az önce anlamıyorum ki niye neyse yarım tavuk göğsünü haşlıyorum iyice azcık tavuk suyuyla beraber rondodan geçiriyorum tencereye bi su bardağı tavuk suyu bi su bardağına yakın süt yarım su bardağıda su koyuyorum iki yemek kaşığı kada un koyuyorum çırpıyorum zaten çırpınca koyu olup olmadığı belli oluyo çok ince sevmiyo ecrin çorbalarını biraz kıvamlı yapıyorum aynı muhallebi gibi karıştırarak kaynatıyorum rondodan çektiyim tavuklarıda ilave ediyorum karıştırarak gene pişiriyorum içine yağınıda koyuyorum bi beş on dk pişiyo sonra altını kapatıyorum bunu ecrine hergün yedirsem bıkmaz çok seviyo yoğurtlusunu bende denedim bikaç kez ama yemedi

aslında ben ölçülü yapmıyorum bide tavuksuyunu hiç ölçmüyorum ne kadar kalmışsa hepsini koyuyorum zaten haşlanınca tavuk suyuda çok kalmıyo bi bardak yada biraz daha fazla bişey kalıyo

Tamam canım yarın bir de yoğurtsuz bu şekilde deneyeyim. Çok teşekkürler tarif için inşallah sever. Bizimki zaten yoğurdu çok sık çıkarıyor. Yoğurdu sade yemiyor yarım muz ve bir bisküviyi telden geçirip yoğurda katıyorum ancak öyle yiyor.

yok ecrin yiyo yoğurdu ben mümkün oldukça herşeyi sade veriyorum ki tadlarına alışsın kahvaltı hariç onu ayrı ayrı yemiyo rica ederim inş severde yer berkay geçen pazarda dışarıya çıkarınca kusmuştu bugünde hava çok güzeldi 20 dk çıkardım gene kustu ondanmı bilmiyorum yoksa meyve püresi verdim üstünede azcık yoğurt yedi omu yaptı bilmiyorum

Peki yoğurdu devam mamasıyla mı yapıyorsun? Olabilir canım belki de hava çarptı. Uzun süre güneşe çıkmadıklarında 2-3 dakikadan başlayarak yavaş yavaş artırmak gerekirmiş.

merhaba kızlar herkes iyi inşallah..

Soraya hoşgeldin canım.. nasılsın, herşey gönlünce olsun..
herşeyin hayırlısını yaşarsın inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…