Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
hosbulduk ninimcim iyi dileklerin icin tesekkur ederim
biz iyiz asil siz nasilsiniz ata nasil

hosbulduk ninimcim iyi dileklerin icin tesekkur ederim
biz iyiz asil siz nasilsiniz ata nasil

Biz iyi diyelim iyi olalım.. :))
Ata'da diş çıkaranlar kervanına katıldı canım..
çok huzursuz diş den dolayı..
sen iyimisin ??
bizi haberdar etmeyi unutma lütfen merak ediyoruz seni..
çocuklar nasıl ??????

Çok üzüldüm bugün çoookkkkkkkk
dişarda yemekdeydik..söylemesi ayıp fındık lahmacun servisi yapılırken
Ata'da eşimin kucağındaydı ..
Ata lahmacuna elini bir attı ayyy
bir çığlık attım sormayın, çocuğumun eli haşlandı..
lahmacun çok sıcak fırından yeni çıkmış..
bir ağladı kızlar içim dağlandı yeminle..
hemen babası buzlu suya soktu elini..
inşallah su toplamaz yavrumun, canımın parmağı..
nasıl yaş döktü anlatamam..:çok üzgünüm:

ayyyy nınım geçmiş olsun yaa bunlar çok deyişti artık herşeyi elleyerek öğrenmek istiyolar o yüzden gözlerimizi dört açmamız lazım ayy çok ağlamıştır tahmin edebiliyorum ecrininde eline çay dökmüştü babası daha doğrusu babası içerken ecrin elini kupaya çarpmıştı namazdan nasıl kalktığımı bilememiştim o ağladı ben ağladım eşinde biliyodur ama doktorumuzu aramıştım ben hemen silverdin sür demişti su topladıysa kızardıysa bepanten sürün demişti

Çok geçmiş olsun nınım. Üzüntün çok büyüktür eminim. Ben de çok korkuyorum hep böyle kazalardan. Allah kuzucuklarımızı korusun.

Saat gece 2.30 Berkay biraz önce uyudu. Çok güzel bir yazı okudum sizinle de paylaşmak istedim..

HAYAT BıR ÇOCUĞA NASIL ANLATILMALI?

Aylin Kotil, Cumhuriyet Gazetesi

Arkadaşımın kızı bir yaşına gelmişti, 'Sen eğitimcisin, neler öğretmem gerekiyor, bazen kendimi çok çaresiz hissediyorum' dedi. Sorusu kolaydı ama yanıtı zordu, akıl vermesi basitti ama uygulaması karmaşıktı, anlatmaya başladım:

Annelik uzun zaman alan ve günün yirmi dört saati devam eden adı 'insan yetiştirmek' olan bir iş. Bir kere bilmelisin ki, zaman alacak. Neye zaman harcarsan onun karşılığını alırsın. ışine zaman harcarsan işinden, eşine zaman harcarsan eşinden, çocuğuna zaman ayırırsan da ondan karşılığını alırsın. Yapabiliyorsan gözyaşlarını tutmamasını öğret, acı çekmeden olgunlaşamayacağını... Kıskanmamayı öğret ona, arkadaşının başarısından mutlu olmayı, birlikte sevinçleri paylaşmayı, içinden 'neden ben değil de o?' demeden...

Kazanmaktan mutluluk duyup içine sindirmeyi, ama aynı zamanda kaybetmeyi öğrenmesini. Çünkü bir adım sonrasında görünüşte galip olanları gösterecek hayat ona. Her şeyin bir sonu olduğunu öğret. Sahip olduğu bütün değerlerin bir gün keyif vermeyebileceğini, kazanılan ve harcananın bir sonu olduğunu, gidilen yerlerin zamanla bıkkınlık verebileceğini, her şeyi tüketebileceğini, tüketemeyeceği tek şeyin bilgi olduğunu öğret. Kitaplardan keyif almasını, ders çalışmak istemiyorsa zorlanmamasını, ama okumayı sevmesini öğret ona. Elbet er ya da geç alacaksın biliyorum, ama mümkün olduğunca geç al ona bilgisayarı. Ona kendisi ile kalacağı sakin zamanlar ver, sıkılmayı öğret ona, sıkılıp ta kendini yönlendirmeyi bulmasını.

Doğaya götür onu, hayvanlardan korkmaması gerektiğini öğret. Arıların bizi sokmasından çok, nasıl bal yaptığını anlat. Doğanın kendi içindeki gizemini bulmasına yardımcı ol, yağmurdan sonraki toprak kokusundan keyif almasını sağla. Soğuk kış gecesinde ateş yakmayı öğret, belki büyüdüğünde bir gece sevgilisine ateş yakar ve belki binlerce yıldızın altında birbirlerine sarılırlar, bunu öğretmemiş diğer sevgililerin aksine...

Şartlar çok zor olsa da yalan söylememesi gerektiğini öğret ona. Kazandığı elli milyonun piyangodan çıkan beş yüz milyardan çok daha keyifli olduğunu öğret. Alın terine saygıyı öğret ona.
Aşk acısı çekmenin hiç âşık olmamaktan daha güzel bir duygu olduğunu öğret. Kendi doğruları üzerinden kimsenin onu yargılamasına izin vermemesi gerektiğini öğret, başkalarını da kendi doğruları üzerinden yargılamamayı... Bunun başkalarını dinlememek olduğunu değil, söylenenleri kendi eleğinden geçirmesi gerektiğini öğret. Kendi fikirlerine inanmanın güzelliklerini anlat.

Hayatı sorgulamayı öğret ona... Bilginin en büyük güç olduğunu öğret. Yapabilirse bunu en büyük fiyata satmasını, ama kalbini ve ruhunu kendisine saklaması gerektiğini öğret. Haklı olduğu konuda sonuna kadar diretmesini öğret ve haklıyken dik durmasını.

Günün birinde yaptıkları değil yapmadıkları için pişmanlık duyabileceğini öğret. Basit yaşaması gerektiğini öğret ona, çay içmekten keyif almayı... "ıstemiyorum", "hayır" demeyi öğret ona, istediğinde ise "istiyorum" demeyi, Sevdiğinde ise "seni seviyorum" diyebilmeyi öğret ona. Bir kot pantolon ve tişörtle üniversiteyi bitirmeyi öğret ona. Temiz kokmasını...

Sorgusuz sevmeyi... El yazısı ile notlar yazmayı... Lafı dolandırmamayı... Sevdiklerinin hiçbir zaman çantada keklik olmadığını, dostluğa yatırım yapması gerektiğini, kıymetini bilmeyenlerden uzaklaşmasını öğret ona. Müziği sevmesini, sporla barışık yaşamasını, ışlerin hiçbir zaman bitmediğini söyle ona, en yoğun zamanda bile kendine vakit ayırması gerektiğini öğret... Ama en çok da kendini sevmesini öğret... Kendini sevmezse kimsenin onu sevmeyeceğini... Kendine çiçek almazsa kimseden çiçek beklememesi gerektiğini... Kendine özenli yemekler yapıp sofralar kurmazsa kimsenin onun için yemek hazırlamayacağını...

Hayatta her şeyden çok kendisinin önemli olduğunu öğret ona...

ninimcim iyim bende iste nasil olayim icim biraz buruk cocuklarim icin sonucta onlarin babalari bazen umut babasini sorunca sucluluk duygusu hissediyorum ama onun disinda iyim pisman degilim iyiki yapmisim diyorum

mehtapcim ne guzel bir yazi ellerine saglik gece gece bize yazmissin usenmeyip gercekten cok dogru ve guzel bir yazi tesekkur ederiz
ninimcim sizede gecmis olsun ataya da off ya yavrum benim nasil agliyorlar demi ufukda oyle agliyordu parmagi kesilince cok aci cekiyorlar insallah sismeden su toplamadan aci duymadan cabucak iyilesir yavrum

Rica ederim soraya gerçekten yazı benim de çok hoşuma gitti.

Nınım Ata nasıl oldu. Kabarma falan olmamıştır inşallah.

merhaba kızlar.. şöle biraz geçmişe göz attım, baya bi gelişme olmuş. dişler yüzünden sıkıntılar, ufak kazalar. sorayacım hayırlı olsun yeni adımın. insallah bundan sonrası senin için çok daha iyi olacak... sana ve kuzularına iyi gelir, yıllardır çektiklerinden sonra mutluluk getirir...
nınım geçmiş olsun, kıyamam ya...umarım su toplmamıştır kuzucuğun parmağı...maalesef ne kadar dikkat edersen et ufak tefek böyle kazalar gelip buluyor minikleri...
umarım mehtap berkayın yeni dişi de çabuk gelir yine keyifli haline geri döner ve insallah mecbue sende eeg den güzel sonuçlar alırsın, beklemesi çok zordur ama içini ferah tut, hoş çok zaman kalmamış yarın alıosunuz sanırım sonuçları..
önceki msjımdan sonra mehtap teşekkür ederim yazı yollamışsın anne sütü güçlendiriciyle ilgili. okudum iyi oldu gerçekten. yenidoğancılar geçen hafta bana 3 kg olana kadar eoprotine devam et dediler. kilosunu merak ediyorum ama bu ara kontrol yok, sağlık ocağına gidip bi bakmayı planlıyorum bu hafta bakalım... benimde iznim bitmek üzere onun sıkıntısı var bu günlerde, raporu uzatmam gerek şu durumda kızımı nasıl bırakabilirim ki.. gerçekten prematüre annelerin doğum izinlerine düzenleme getirilmeli...
nınımcım sende süt durumunu sormşsn, valla zar zor yetiyor maalesef. elimde su şişesiyle bitki çaylarıyla dolaşıyorum süt arttırmak için. ama şükür şimdiye kadar idare ettik. off valla napsam bilmiyorum, aklıma senin maya içtiğin geliyor of of bende içip şu diyet döneminde daha da bi mayalansam:) neyse kızlar bizde durumlar böyle, umarım hepimizn önünde sıkıntısız günler olur, hepinizin ve miniklerinizin hep keyfi yerinde olur...

Teşekkür ederim kornelya inşallah diğer dişi de gelir artık.
Canım ilk zamanlar bende çok kilosunu merak ederdim. Evde çocuk tartısı olmadığı için hergünde hastaneye gidemeyeceğimiz için şöyle bir çözüm buldum. Hergün önce basküle çıkıp kendin tartılıyorsun sonra kucağına bebeği alıp öyle tartılıyorsun aradaki fark kabaca kilosu hakkında sana fikir verir:))

Mecbue tekrar teşekkürler Berkay bugün senin tarif ettiğin muhallebi kıvamındaki tavuk çorbasını yedi:))
ılkini yemeyince tavuğu sevmeyecek mi acaba diye korkmuştum ama sanırım içine yoğurt eklediğim için çıkarmış.

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim..
Ata iyi Allah'tan su toplamadı...
çok zor onların başına gelmesede bize gelse , biz çeksek o acıyı..

Mehtap canım çok güzel yazı..Eline sağlık...

Kornelya canım sen süt veriyorsun..
bırak diyet falan yapmayı canım..
yediklerine dikkat et 3 ana 3 ara ye canım...

ayy kornelyacım sen ne diyeti yapıyosun yaa kızarım bak şimdi biz süt vermiyoruz zaten süt verdiyim dönemde aldım ben yoksa doğumdan bi ay sonra 7 kilo vermiştim yarın çıkacak sonuçlarımız bakalım nasıl olcak inş sorun çıkmaz senin pıtırcık nasıl büyüyo inş annesi ama diyet olaynı bi unut sen süt olsunda boşver vallahi ecrin emseydi keşkede ben 100 kilo olsaydım

:)sevinim ohh afiyet olsun berkaya bende yaptım bugün ecrine oda yedi ama tam iştahlı yemedi gene bugün doğru düzgün bişey yemedi evet ecrinde yoğurtlusunu yemiyo

aman sevindim nınım iyi olmasına su toplarsa çok kötü olurdu sonra düşe kalka büyüyecekler rabbim beterinden korusun ama bizim içimiz kaldırmıyo işte napalım

by arada mehtapcım gece yarısı üşenmemiş bizim için yazmışsın yazıyı ellerine sağlık gerçekten çok güzel

aman sevindim nınım iyi olmasına su toplarsa çok kötü olurdu sonra düşe kalka büyüyecekler rabbim beterinden korusun ama bizim içimiz kaldırmıyo işte napalım

Ya öyle insan çok kötü oluyor..
Artık tehlikeli zamanları başladı bücürüklerin..
Çok dikket etmek lazım walla Allah korusun beterinden...

Merhaba arkadaşlar, nınım su toplamamasına sevindim bununla geçmiş olsun. Allah korusun kuzucuklarımızı. Mecbue çorbanın artanını da ben yedim tuz ve biraz limonla:))
Dün de Berkay'ın yemediği çorbayı ben yemiştim:))
Nınım ben kahvaltıyı devam mamasıyla hazırlıyorum. Sonra çorba, yoğurt, meyve derken gündüz süte yer kalmıyor. Akşam veriyorum.

Teşekkür ederim canım..
bende senin gibi yapıyorum yemek olayını..
ama bazen dışarı çıktığımda süt veriyorum..
çünkü yanıma sebzesini almamış oluyorum..

ben 1 yaşından sonra biz ne yiyorsak onu vermeyi düşünüyorum
tabiki dr sorarak..
inan şaşıyorum ne yapacağımı..
birde bu hafta dr gideceğiz şu köfte ve balık olayını bir sorayım..
merak ediyorum ne zaman vereceğimizi???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…