Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Nınım ordaki arkadaşlardan nesquikti sanırım verdiği aşağıdaki tarife bayıldım. Tuz koymadan aşağıdaki tarif çok güzel olur bence.

kuzu kıyma..
patates havuç maydonoz kaşar peyniri yada herhangi peynir...soğan rendesi...azcık tuz...azcık ekmek içi...

kıymayı rende soğanla ekmek içi maydonozla axcık tuzla yoğur....
poğaça gibi içine kaşar patates havuç rendesi koy yuvarla yada oval yap....

ister kızart ister fırınla borcama kkoy sulu eksşili suyuna ekmek bana bana yedir...süper olur...ama minik minik yap....bu hafta yapıcam oğluma...resim koyarım...bak bu köfyeyi difrize koyup çorbsına da ekleyebilirisn...sebze çorbasına falan...ondada yer...aklında olsun :)

bu arada ben somon veriyorum genelde...somonu zaytinyağlu suda haşla..ister patates havuç rendeside koy birlikte haşla ama ben sade yapıyorum...ekmek doğuruyorum suyuna bayılıyoır oğlum...

kızlar maşallah ya ne güzel tarifler bunlar ya bende izindeyken bebişim için bişeyler yapmak istiyorum ama benim küçük zuzum hala pramatile talim ediyor:))))))geçen dra sordum gaflette bulunup ek gıdalara nezman geçeceğiz diye güldü daha çokkkk uzun zaman var dedi:)))))))
umarım mecbue iyidir ya uzun zamandır yok süreyyadan haber varmı msn açıyor yazıyorum cevap yokkk

İnşallah canım sen de geçeceksin merak etme. Sher özel mesajını gördüm çok şaşırdım gerçekten. Aradım telefonu kapalıydı.

Seher bana yazdıklarını Mehtap'a da yazdın mı???
ee mehtap sen de aramışsın cevap vermemiş..
heralde bendeki numarayı aramışsındır...
walla şaşkınlık içindeyim...

Mehtap o köfte tarifi çok güzel biz yetişkinlerede süper olur :)))
ama bizimkiler için daha erken değil mi??
önce düz köfteyi yesinlerde sonra bunu yaparız :)))

Arkadaşlar bugün benim evlilik yıldönümüm :)))))
Allah kuzucuğunuzla birlikte daha nice yıldönümler kutlamayı nasip etsin.
Evlilik yıldönümünüz kutlu olsun canım a.s.
Seher bana yazdıklarını Mehtap'a da yazdın mı???
ee mehtap sen de aramışsın cevap vermemiş..
heralde bendeki numarayı aramışsındır...
walla şaşkınlık içindeyim...
Evet canım kapalıydı. Ben de hala inanamıyorum.
Mehtap o köfte tarifi çok güzel biz yetişkinlerede süper olur :)))
ama bizimkiler için daha erken değil mi??
önce düz köfteyi yesinlerde sonra bunu yaparız :)))

Canım bir iki defa normal hafif köfte yaptıktan sonra ona geçmek lazım çok besleyici hem de alışsınlar artık. Vallahi bizim düzeltilmiş ayımızdaki bebeklere doktor artık herşeyi sizin yediğiniz gibi verin diyormuş. Az tuz, az salça ile.
Yalnız mercimek, lahana, çilek, patlıcan, bal, süt vermeyin başka herşeyi verebilirsiniz diyorlarmış. Bakalım nasıl becereceğiz?? Berkay hala çok pütürlüde öğürüyor.

canım çok teşekkür ederim....

sen aradıysan ben aramayayım sorayayı...

Ata 2 gündür akşam yemeklerinde bizimle yiyor :)) büyüdü galiba oğlum...
2 gündür biz yapılan yemeklere az salça ve çoook az tuz koyduruyorum Ata yada veriyorum...
ilk gün domatesli şehriye yapmıştım bizde yedik Ata 'da
dün taze etli patatesli taze fasulye vardı bulgur pilavı ile onlardanda verdim bizimle yedi..
sonra yatarken de sütünü.. fakat akşam yemeklerine yeni başladığım içn çok vermiyorum ki
yattığında rahatsız olmasın...

canım doktorumuz bakliyata başla dedi..
geçen mercimek çorbası verdim..
hiç birşeyde olmadı...

Berkay pütürlüde öğürüyorsa canım elle yedir lokma lokma
öyle alışsın..
Ata'da öyle yapıyordu ben de elle vermeye başadım..
öyle yiyor ..alıştı yani dün bulgurlu yemeği kaşıkla yedirdim ..
kendi sandalyesinde hem oyuncaklarıyla oynadı hemde yedi yemeğini..
yani önce elle yedir lokma lokma..

Afiyet olsun kuzucuğa. Canım peki sizinle yerken elinle ezip mi veriyorsun. Ya da çatalla ezip kendi kaşığıyla mı veriyorsun? Yutma da güçlük yaşıyor mu?
Bir de sizinle yediğinde kendi maması kadar yiyebiliyor mu?
Biz de mercimek verdik doktor gazdan dolayı vermeyin diyormuş. Biz mercimek verdiğimizde gerçekten de Berkay sürekli gaz çıkarıyor:)) Ama mercimek de çok faydalı demir açısından zengin.

Tamam canım Berkay da öyle elle yiyor. Ben öyle devam edeyim bir süre daha. Çünkü kaşıkla pütürlü verdiğimde öğürüyor.

evet elle veriyordum ,,dün kaşıkla denedim aldı..zaten içindekileri patates,eti çatalla ezdim
bulgur ezilmedi o taneydi kaşıka verdim..
ben muzu da elle vermey başladım..elimle az eziyorum..
yok kendi maması kadar yemiyor zaten bende vermek istemiyorum dolu dolu..
rahatsız olmasın yaratken zaten yeni alışıyor akşam yemeğine..
süt mutlaka istiyor Mehtap..
Ata da sürekli gaz çıkartıyor mercimekde..
(artık rahat çıkartıyor gazını yetişkin insan gibi ) :))))
hıı unuttum Bazen Ata'da öğürmeye çalışyor hemen onun dikkatini dağıtıyorum :))
o zaman öğürmeyi unutuyor :))9

Tamam canım Berkay da öyle elle yiyor. Ben öyle devam edeyim bir süre daha. Çünkü kaşıkla pütürlü verdiğimde öğürüyor.

canım elle yiyorsa lokma lokma ver öyle nolacak...
en fazla birkaç ay daha öyle yer..
sonra bize özenecekler çatal ve kaşıkla yemek için :)))

Evet canım alışsınlar yeter ki. Nınım biz komplex vitamin vermiyoruz sen veriyor musun?

Bizde devit 3 ve ferrosanol veriyoruz. Ama multivitamin vermedi doktor ihtiyaç görürsek 1 yaşından sonra dedi???

Günaydın nınım))
Günaydın herkese..
Önce nınım diyorum çünkü genelde sadece sen ve ben giriyoruz foruma. Bizim diğer kızlar kayboldu.
Şaka maka mecbueyi çok merak etmeye başladım. Ne oldu acaba??
Bizim bugün nöroloji muayenemiz var. Akşam 17.30 da inşallah iyi geçer.

canım selam berkayımız nasıl nasıl geçti muyneneniz?
bizde pzt günü gideceğiz uamrımbnizimde iyi olur bugün aylık kontrolümüz vardı sonunda prematil mamasını değiştirdi drumuz confirmil veya minumul önerdi ama ben hipp kullanmayı düşünüyorum daha organik diye dra bunların dışında aklıma ilk gelen hero baby falan kullanabilirzi bu mamamalrı bulamazsak diye sordum (pramatüre mamaları zor bulunuyor pramatüre mamamsı sandım) kesinlikle herobaby olmaz dedi hipp sormayı da unuttum kullansam zararı olurmu acaba pzt dra danışacam tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…