Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
canım biraz okudum da hüzünlendim..
ama bak 25 haftalık doğan delikanlıya nasıl mücadele etmiş..
maşallah diyorum..

Evet canım çok zor günler geçirdi ama şimdi yürüyor, konuşuyor, kreşe gidiyor ve çok da akıllı bir çocukmuş. O da düzeltilmiş 10.5 aylıkken desteksiz oturmuş.
Berkay küvezdeyken bu blogtaki yazılardan çok faydalandım. Candaş çok uzun süre küvezde kalmasına rağmen hayat mücadelesini kazanmıştı. Bir de ikizi vardı Beken o malesef melek oldu.

Veee büyük buluşmanın fotoğrafları. Soraya, Umut, Nınım, Ata ve ben. 1-2 saat de olsa çok güzel vakit geçirdik. Ata ve Umut'un yaramazlıklarıyla birlikte sanki senelerce tanışıyormuşuz gibi dertleştik. Nınım ve soraya Her ikisi de birbirinden güzel ve şeker insanlar. Burada çok güzel dostluklar edindim. Beni anlayan, dertlerimi dinleyen, dertlerini dinlediğim ve birbirimize destek olmaya çalıştığımız çok güzel dostluklar. İnşallah daha güzel ve büyük buluşmalar gerçekleştirebiliriz. Bebeklerimizle ve sağlıkla. Şimdi burada fotoğraflar küçük küçük görünecektir ama olsun:)

Eklentiler

• $PICT0007.webp
    10,7 KB · Görüntüleme: 19
  • $PICT0006.webp
    11 KB · Görüntüleme: 23
  • $PICT0003.webp
    11,1 KB · Görüntüleme: 19
  • $PICT0002.webp
    10,1 KB · Görüntüleme: 20
  • $PICT0008.webp
    10,7 KB · Görüntüleme: 28
Bu arada ebrizmle mailleştik yine herkese çok selamı var.
Önce maşallah diyelim Berilciğim artık kısa süreli desteksiz oturmaya başlamış ve 2 gün önce bir bisküviyi kendisi ağzına götürerek yemiş. ınşallah hep böyle güzel gelişmeler gösterir minik prensesimiz.

canım ebrizime çok sevindim..selam söylüyorum..
Akşam Ata kustu ilk defa..
öksürmekden uyuyamıyor..arada hapşurukda oluyor..
Ateş düm akşam 38.8 di fitille indirdik..
şuan ateşi iyi ama öksürük uyutmuyor birde acayip salya akıtmaya başladı..
iştah yok..çok üzgünüm çok...
canım resimler için sana özelden mail adersimi gönderiyorum..
rica etsem atarmısın ...

Geçmiş olsun canım diş döneminde aynı şeyleri yaşadık. Söylemiştim ya kusarsa korkma diye. Öksürüğünde hırıltı var mı?

Geçmiş olsun canım diş döneminde aynı şeyleri yaşadık. Söylemiştim ya kusarsa korkma diye. Öksürüğünde hırıltı var mı?

dünn vardı babası steteskopla dinlemey çalıştı azda olsa..
Ata pek rahat durmadığı için ..burundan gelen bir hırıltı olduğunu anladık..
hemen serum ve otriyle çektim..temizlenince kesildi hırıltı..
peki bu olay öksürme ne kadar devam edecek ve kaç gün sonra dişimiz patlar sence??

Bu arada dün gerçekten çok keyifliydi..
senki birbirimizi daha önceden tanıyor gibiydik..
Gelmene çok sevindim çok teşekkür ederim..
Bu arada Berkay kesinlikle sana benziyor canım...

Hırıltı genelde boğazında oluyor. Bize de doktor öyle söylemişti. Ciğerine inmediği sürece problem yok. Berkay dişini patlattığı günün ertesinde olmuştu. Elini bir ısırttır ya da suyunu metal kaşıkla verirken çıt diye bir ses geliyormu diye bak. Öksürüğü 1 hafta-10 gün kadar sürmüştü, kusması da 3-4 gün kadar. Tedbiren yine de bir doktorunu ara bilgisi olsun onun da.
Berkayı da en çok rahatlatan okyanus suyu ve otri bebe burun aspiratörü oldu.

elimi sürekli veriyorum canım..bazende güldürüyorum ama görünürde birşey yok..
zaten böyle devam edecek gibi görünüyor cuma götürürüz doktoruna...

kizlaaar selam bende oglen hollandaya geldim dunki bulusma cok guzeldi bende cok keyif aldim istanblda otursam sik sik bir araya gelirdik ama malesef neyse yazin bidaha gelmeye dusunuyorum insallah ozaman yine bulusuruz mehtap ve ninim ikizinide cok sevdim cok candan cok ictensiniz ata zaten dunya tatlisi ona hic laf yok kuzum benim hastaydi insallah iyi olmustur biraz yavrum benim
bir tek eksigimiz berkaydi onu da gorseydik mehtapcim sen o aksam gittin gordunmu nasildi seni gorunce cok sevindimi?bu arada ninim ben seni saba tumere benzettim sima olarak sadece biraz daha esmeri ve gulusun filan cok icten:)

canı benim çok geçmiş olsun şimdi nasıl durumu kzuzucuğum dişini bir çıkartsada rahatlasa cnm diş ağrısı için bi ilaç varmış caple jel diye tam emin değilim ama druna danışıp ondan kullanabilirisin rahatlatıyormuş biraz kardeşim kullanıyordu yeğenime 1-2 saatde olsa bebekelr rahatlıyor

ay kızlar süper görünüyorsunuz maşallah kuzucukalrımızda öyle allah bağışlasın ....inşalalh be bundan sonraki buluşmanızda yer almak isterim ozaman berrakta büyümüş olur havalarda ısınmış olur fotoların küçüklükleri ekranımı kapladı vallahi mehtapcığım yazışmalardan kafamda simalar oturmuştu aynen öylesiniz süreyyayı zaten camden görmüştüm nınım ve senlede tanışmış olduk...biz pramatüre anneleri aynı sıkıntıları yaşadığımız aynı yolalrda yürüdüğümüz için birbirimizle iletişimde zorlanmıyoruz oyüzden yılalrdır tanışıyoruz gibi oluyor derler ya çocuklarda ebevyenlerinin hislerine tercüme olur sevdikleri ile anlaşır sevmediklerine kök söktürüler atayla umutta bu tezi doğrulamışlar:)))))))))

canım hoşgitmişşin :)))
nasıl yolculuk iyi geçtimi...
bende kendi adıma söyleyeyim çok sevdim seni...
Ata 'nın ateş olayı düşmeye başladı..teşekkür ederim sorduğun için..
Ufuk nasıl????
canım evet gülüşümü benzetiyorlar...

Canım teşekkür ederim sorduğun için..
ilaç olarak dentinox kullanıyoruz ama çok sık vermemek lazım..
çok darda kalırsam sürüyorum azda olsa rahatlatıyor..
Berrak hanım yaza büyümüş olur..
yazki buluşmamızda seni ve tatlı kızınıda aramızda görmekden mutlu oluruz..
Çok keyifliydi buluşmamız...

Bu arada herkese günaydın..
Mehtap nasılsın canım Berkay nasıldı akşam..
bizim ateşimiz düşmeye başladı.. :)))
azda olsa öksürük devam :))
diş de görünürde yok canım ((

ninimcim atanin iyi olmasina cok sevindim disi de yakinda cikar merak etme iyi olsunda yavrum benim atesi dustugune sevindim
demekki yalnis gormemisim ama hemen benzetemedimki ninim mehtapla arabada giderken aklima geldi hatta mehtapa da soyledim oda evet dusununce bende benzettim filan dedi:)yolculuk iyidi fena defildi iste ama pegasusla gitmistim 1 saat roter yapti ucak bileti ucuzdu ama turk hava yollarinin binde birini bile etmiyordu gelirken thy ile gelmistim pahaliydi ama degiyor gercekten:)

canım herşeyin yolunda gitmesine sevindim...

Mehtap nerelerdesin ???
bugün hiç girmemişsin inşallah bir sorun yoktur ...

Mecbue bugünde yok ((

evet ya mehtap girmedi bugun mecbue de yok bizim sayfa iyice gittinerde yaa kizlar kimse girmiyor artik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…