kızlar ben geldim geçmişi yarın okuyacam
kızlar ben geldim geçmişi yarın okuyacam
canım iyi olmana sevindim...
Berkay nasıl ?
neler oldu biraz çıtlat bari :)))
zamanın olursa yaz canım ...
Ata'nın ateşi düştü canım..
öksürük devam özellikle akşam yatarken oluyor...
ıhlamurlu su veriyorum öksürdüğünde...
öyle hırıltı falan yok canım...
Geçmiş olsun canım. Hafif bir soğukalgınlığıydı demek ki geçiyor artık. Ihlamurlu suyun ben de çok faydasını gördüm Berkay'ın boğazını yumuşattı. Ben bir de günlük kullanmıştım biliyorsun ama o aktarlarda satılıyor.
Kısaca abimin eşi Berkay'a ağlamayı bilmiyor dedi çok üzüldüm. Yeğenim çok ağlayan bir bebek ama biz gerçekten Berkay eve geldiğinden beri üzerine titredik acıkıp ağlamasını beklemeden karnını doyurduk. Hiç altında kakayla yatmadı. 3 saatte bir her beslenme sonrası altını değiştirdik. Öyle alıştığı için ihtiyaçlarını ağlayarak anlatan bir bebek değil yani. Acıktığında şimdi ağzını şapırdatır, uykusu geldiğinde burnunu ve gözünü uvalar, altı ıslandığında ııı ııı gibi sesler çıkarır. Yani Berkaycığımın sağlığıyla ilgili bu kadar endişe içindeyken bir de onun öyle söylemesi o kadar üzdü ki beni. Cevabını verirdim ama abimi düşündüm sadece Berkay ağlamayı biliyor dedim bana gördük gördük dedi ben de çıktım dün değil ondan önceki gün. Gece geldim sabaha kadar ağlamakla geçti. Eşimle birbirimizi teselli ettik çok kötüydü o gece. Dün sabah seminer vardı tekrar karşıya geçtik öğleden sonra da Berkay'ı görüp tekrar geldik.
nerelerdesin sen , çok merak ettik seni..
bir haber verseydin bariklava:
Nsaılsın? neler yaptın ?
Ecrin iyimi ?
bu pazar kızımın doğum günü var teyzeleri bekleriz hepinizi:)
Geçmiş olsun canım. Hafif bir soğukalgınlığıydı demek ki geçiyor artık. Ihlamurlu suyun ben de çok faydasını gördüm Berkay'ın boğazını yumuşattı. Ben bir de günlük kullanmıştım biliyorsun ama o aktarlarda satılıyor.
Kısaca abimin eşi Berkay'a ağlamayı bilmiyor dedi çok üzüldüm. Yeğenim çok ağlayan bir bebek ama biz gerçekten Berkay eve geldiğinden beri üzerine titredik acıkıp ağlamasını beklemeden karnını doyurduk. Hiç altında kakayla yatmadı. 3 saatte bir her beslenme sonrası altını değiştirdik. Öyle alıştığı için ihtiyaçlarını ağlayarak anlatan bir bebek değil yani. Acıktığında şimdi ağzını şapırdatır, uykusu geldiğinde burnunu ve gözünü uvalar, altı ıslandığında ııı ııı gibi sesler çıkarır. Yani Berkaycığımın sağlığıyla ilgili bu kadar endişe içindeyken bir de onun öyle söylemesi o kadar üzdü ki beni. Cevabını verirdim ama abimi düşündüm sadece Berkay ağlamayı biliyor dedim bana gördük gördük dedi ben de çıktım dün değil ondan önceki gün. Gece geldim sabaha kadar ağlamakla geçti. Eşimle birbirimizi teselli ettik çok kötüydü o gece. Dün sabah seminer vardı tekrar karşıya geçtik öğleden sonra da Berkay'ı görüp tekrar geldik.
Aglamayı bilmiyomusklava: benim kızımda aglamaz bilmiyomu biliyo ama dedigin gibi 3 saatlik periyotlar icinde tum ihtiyacları karsılandıgı ici ogrenmedi ogrenmesinde ay boyle insanlara cok kızıyorum o el kadar bebekler neler cektiler ellerinde serum izleri var ben 3 gun dayananamamıstım kollarım delik desik diye aylarca yatıyolar kuvezde cok konusmasın o alsanaalsanasmile hiç uzulme benim kızım sabah uyanır ben onun gulme kendi capında sarkılarına uyanırım hic aglayarak uyanırmadı yemegini ve uykusunuda berkay gibi anlatıyo sonucta anlatıyo dimi
Evet canım biz birbirimizi anlıyoruz. Berkay hiç ağlamıyor değil mesela yabancı birini gördüğünde ya da ne bileyim aşı olurken canı yandığında ya da gaz sancı döneminde ağladı. Hatta abimin eşini ilk gördüğünde de yabancıladığı için ağladı. Yani ağladığını da gördü. Sanırım başka iç sıkıntılarını bize laf çarparak gidermeye çalışıyor. Berkay gün içinde sürekli ağlayan bir bebek değil. Nasıl içim acıdı anlatamam. Ne diyeyim Allah benim yaşadığım üzüntüleri düşmanıma bile yaşatmasın. Bir de bu konularda kimseyle yüzgöz olmak istemiyorum ama insanı ajite ediyorlar böyle. Benim derdim bana yeter Allah bebeklerimize sağlık versin başka birşey istemiyorum.
Evet canım biz birbirimizi anlıyoruz. Berkay hiç ağlamıyor değil mesela yabancı birini gördüğünde ya da ne bileyim aşı olurken canı yandığında ya da gaz sancı döneminde ağladı. Hatta abimin eşini ilk gördüğünde de yabancıladığı için ağladı. Yani ağladığını da gördü. Sanırım başka iç sıkıntılarını bize laf çarparak gidermeye çalışıyor. Berkay gün içinde sürekli ağlayan bir bebek değil. Nasıl içim acıdı anlatamam. Ne diyeyim Allah benim yaşadığım üzüntüleri düşmanıma bile yaşatmasın. Bir de bu konularda kimseyle yüzgöz olmak istemiyorum ama insanı ajite ediyorlar böyle. Benim derdim bana yeter Allah bebeklerimize sağlık versin başka birşey istemiyorum.
bu pazar kızımın doğum günü var teyzeleri bekleriz hepinizi:)
Amin canım çok teşekkürler.Amin canım dedim ya sıkma sen canını Berkay fizik tedaviyle duzelecek normal zamanda dogan bebekler gibi olacak annesi teselli için soylemiyorum yuregimden inanarak soyluyorum dert etme bunlar da gecer Allah dermansız dert vermesin yeter ki
Aslında canım bu tür sözlere çok sıkmazdım canımı ama şimdi Berkaycığımda kas gevşekliği var ya zaten içim dolu, üzülüyorum. Bir de öyle bir söz duyunca kötü oluyor insan.Ayy canım benim bir kendini bilmez yüzünden bütün geceni ağlamakla geçirmişsin..
yani o yengene söyleyecek söz bulamıyorum..
Ata da ağlamayı pek bilmez..aynen bende senin gibi ağlamadan ihtiyaçlarını yerine getiriyorum..hep gülen bir bebek oğlum..
canım bizimkiler saatli bebekler..acıkmaları saatli..zaten çocuğunu iyi tanıyan anne ağlatmaz..ne istediğini ve neler yapılması gerektiğini bilir..boşver sakın üzülme...
Aynı dert bende de oluyor ama ben pek sorun etmiyorum..canım bazen sıkılıyor ama o sözler için gözyaşı akıtmıyorum..çünkü değmez..
eşimin kardeşleride yok biz şöyle büyüttük yok böyle baktık vs. falan..
yok ben çok kucağa alıştırmışım..
enson geçen üzüldüm ama uzun sürmedi..
her yaz olduğu gibi bu yazda hep beraber tatile gidiyoruz..(
hep araba kiralardık çünkü 9 kişiyiz..
bu senede araba kiralayalım diyorlar ben de istemedim..Ata 10 saatlik yolculuk çekemez dedim..biz uçakla gider geliriz dedim..onlarda biz eskiden almanyadan Türkiyeye arabayla gelirdik bebeklerimzle dediler..bende bu Ata dedim..kestirip attım..
yani onlar için çocuğumu perişan edemem..
düşünsene bir minübüs 10 kişilik ve biz zaten 10 kişiyiz..çocuğumun elden ele dolaşarak 10 saat yolculuk yapmasını istiyorlar..bak gene kızdım şimdi aklıma gelince...
canım sen orda lafı yapıştırsaydın..
benim oğlum MUTLU bir bebek diye....
Ata da uyandığında hiç ağlamaz gülerek uyanır...
tabiki canı yandığında ağlıyor...
bence huzurlu olmasını kıskanmış yengen...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?