Biz cam biberon kullandık hep o yüzden biberon flulaşmıyor ama onu da kaynar sudan çıkarmak zordu ilk zamanlar sonra bir tahta maşa bulduk kaynar sudan o maşayla çıkarıyoruz.kesinlikle sana katılıyorum..sağlıklı olsunlarda gerisi önemli değil..
sadece sizinle paylaşmak istedim...
bence artık sende bulaşık makinasına koymaya başla....
istemiyorsanda leğeni sabunlu suyla doldur içinede yıka sonra güzelce durula..
kaynara atmana gerek yok bence...
zaten öyle sabun deli gibi köpürtmez biliyorsun...
inana ben 2 günde bir biberonlarını bulaşık makinasına atıyorum çıkardıktan sonrada
sterilizasyon aletine atıyorum..
çünkü hep sterilisazyon aletine atsamda mutlaka biberonlar flu oluyor..(zaten hep steril ediliyor)
mamalardan dolayı...
biz mesela mama suyunu artık kaynatmıyoruz..
doktorumuz nestle 1.5 lt lik sularından kullanın dedi.. (marka vermedi) benim aldığım marka bu...
ama 1 yaşından sonra normal damacana verin dedi.
çünkü bizde damacana 2 günde bitiyor canım..
yani sende artık makina kullan derim..
alışacaklar birşekilde...
uzatmanın anlamı yok...artık büyüdüler ...
helede katıya başladık...
canım bende cam biberon kullanıyorum...
rica ederim ne demek...
ben pet şişeden biberona suyu koyuyorum ve içine mamasını atıp iyice çalkalıyorum
sonra bir kabın içine kaynar su koyup biberonu içind 2-3 dk. bekletiyorum ve bileğimde ısısını ölçüp veriyorum...
yani öyle suyu önceden ılıklaştırmıyorum...
Canım böyle olunca gün içinde 190 cc süt içmiş oluyor. başka yemeklere süt katıyor musun?mehtapcım doktora götürdüyümde kusmalarını biberonla beslemeye bağladı kestim bende gerçekten kusması bitti sabah kahvaltı yapıyo mesela 9 gibi sonra öylen çorba içiyo 1 yada 1 buçuk gibi arada bi ara öğün veriyorum meyve püresi 4 gibi sonra akşam yemeyi yemekte ne varsa pilav erişte fırında patates köfte artık neyse o gün yoğurtla beraber akşam onu yiyo oda 8 yada 8 buçuk gibi epeyi bi oynuyo sonra 9 yada 10 gibi bizim yatağa yatırıyorum bacaklarını açıp çıplak olmayı seviyo uyurkende 130 cc devam sütü veriyorum bazen bitiriyo bazen yarısını içiyo gecede uyanırsa 60 ccden fazla verme dedi doktorumuz sabahları aç olsun ki kahvaltıyı yapsın dedi gecede uyanırsa 60 cc veriyorum
kızlar tospiklerinizin boyları nasıl benim kızım biraz kısa gibime geliyo gerçi doktor normal boyu dedi ama[/QUOTE
Canım biz başka doktorlara gitmekten aylık kontrole gidemedik. En son aylık kontrole gittiğimizden bu yana bayağı süre geçti. O zaman 72 cmdi. Ama kız çocukları bebeklik döneminde bir-iki cm kısa oluyor zaten sonradan boy atıyorlar.
selam kizlar ay bir giriyorum bidaha gelemiyorum:)soranlar cok tesekkur ederiz umut ufuk ve bende cok iyiz sadece bu gunlerde cok kosturuyorum herseye okula yazildim hemsirelik bolumune insalah alinirim evim cikti eve yerlesecem avukatl randevumuz vardi bugun mahkememiz var herseyin hayirlisi insallah cok yogunummm
kizlar sizler nasilsiniz mehtapcim ninimcim mecbuecim ve kuzulariniz nasillar bakalim biliyormusunuz bulustukya artik sizi daha cok ozluyorum:)
Canım 7 tahıllı ya da muhallebi veriyor musun?yok mehtapcım başka süt katmıyorum yemeklerine arada çorbalarına katıyorum ama kahvaltısınada katsammı diye düşünüyorum süt
şimdi uzamıştır berkay aylık kontrollerini olmadıysa
yok artık muhallebiyide 7 tahıllıyıda bıraktım ben mehtap zaten gündüz yemek yiyo gece yatarkende devam sütnü içiyo yetiyo kahvaltısını ben bisküvi koymuyo o yüzden bişeyi ıslatmama gerek kalmıyo ama yarın diyorum ekmek koyayım sütle ıslatıp ben yumurta sarısı hergün deyil bikaç günde bi tereyağı yarım muz labne peyniri pekmez koyuyorum ecrinde bu ay 76 cm çıktı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?