Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Günaydın. Peki canım senin önerin nedir? Beyaz sabun deterjana göre daha iyi gibi o halde bundan sonra öyle mi yapsak acaba??? Beyaz sabunla yıkayıp iyice duruladıktan sonra sıcak suya basarız yine??
Canım üzme kendini biliyorsun Ata diş çıkarma döneminde ve belli bir aydan sonra zaten ayda 200 gr falan almaya başlıyorlar. Bir de beni düşün çocuk zaten 8.5 kg canı yok bir de egzersiz yapıp iyice zayıflayacak. Kilosuna çok üzülürdüm ama çok boşmuş gerçekten sağlıklı, zayıf, atik, tetik, çevik olsun başka birşey istemiyorum artık.

kesinlikle sana katılıyorum..sağlıklı olsunlarda gerisi önemli değil..
sadece sizinle paylaşmak istedim...

bence artık sende bulaşık makinasına koymaya başla....
istemiyorsanda leğeni sabunlu suyla doldur içinede yıka sonra güzelce durula..
kaynara atmana gerek yok bence...

zaten öyle sabun deli gibi köpürtmez biliyorsun...

inana ben 2 günde bir biberonlarını bulaşık makinasına atıyorum çıkardıktan sonrada
sterilizasyon aletine atıyorum..
çünkü hep sterilisazyon aletine atsamda mutlaka biberonlar flu oluyor..(zaten hep steril ediliyor)
mamalardan dolayı...

biz mesela mama suyunu artık kaynatmıyoruz..
doktorumuz nestle 1.5 lt lik sularından kullanın dedi.. (marka vermedi) benim aldığım marka bu...
ama 1 yaşından sonra normal damacana verin dedi.

çünkü bizde damacana 2 günde bitiyor canım..

yani sende artık makina kullan derim..
alışacaklar birşekilde...
uzatmanın anlamı yok...artık büyüdüler ...
helede katıya başladık...

Biz cam biberon kullandık hep o yüzden biberon flulaşmıyor ama onu da kaynar sudan çıkarmak zordu ilk zamanlar sonra bir tahta maşa bulduk kaynar sudan o maşayla çıkarıyoruz.
Sterilizasyon aleti hiç almadık doğduğundan beri hep biberonunu her kullanımdan önce musluk suyunda çalkalayıp kaynar suda 5 dk beklettik. 3-4 günde bir deterjan ve çubuk gibi olan biberon ovma süngeriyle eğer yağ artıkları varsa diye yıkayıp durulayıp kaynar suda beklettik.
Haklısın bundan sonra sade beyaz sabunla yıkayıp iyice durularız.

Biz de Erikli su kullanıyoruz doktor tavsiyesiyle. İçme suyunu ılıtıyoruz hafif ama mama suyunu hala kaynatıyoruz aslında onu da artık ılıtıp hazırlayabiliriz haklısın artık büyüdüler. Teşekkürler canım cevap verdiğin için.

canım bende cam biberon kullanıyorum...

rica ederim ne demek...
ben pet şişeden biberona suyu koyuyorum ve içine mamasını atıp iyice çalkalıyorum
sonra bir kabın içine kaynar su koyup biberonu içind 2-3 dk. bekletiyorum ve bileğimde ısısını ölçüp veriyorum...

yani öyle suyu önceden ılıklaştırmıyorum...

Biz de sabah çelik ketılda suyu kaynatıyoruz gün boyunca içinde ılık kalıyor. Mama sularını hep ondan alıyoruz. Canım mama saatleriniz değişti mi? Mecbueye sordum ama görmedi herhalde. Gün içinde beslenme düzeniniz ve mama saatleriniz değişti mi? Bir günlük beslenme düzeninizi ve neler verdiğini yazar mısın?

mehtapcım doktora götürdüyümde kusmalarını biberonla beslemeye bağladı kestim bende gerçekten kusması bitti sabah kahvaltı yapıyo mesela 9 gibi sonra öylen çorba içiyo 1 yada 1 buçuk gibi arada bi ara öğün veriyorum meyve püresi 4 gibi sonra akşam yemeyi yemekte ne varsa pilav erişte fırında patates köfte artık neyse o gün yoğurtla beraber akşam onu yiyo oda 8 yada 8 buçuk gibi epeyi bi oynuyo sonra 9 yada 10 gibi bizim yatağa yatırıyorum bacaklarını açıp çıplak olmayı seviyo uyurkende 130 cc devam sütü veriyorum bazen bitiriyo bazen yarısını içiyo gecede uyanırsa 60 ccden fazla verme dedi doktorumuz sabahları aç olsun ki kahvaltıyı yapsın dedi gecede uyanırsa 60 cc veriyorum

bu arada biberonla beslenmeyi bıraktım derken gündüz uykuya rahat dalıyo diye uyurken 60 cc veriyorum bazen içiyodu bazende bırakıyodu doktor onu kastetti onuda belirteyim suyu ben hala kaynatıp veriyorum yaa bu gidişimizde soruyum bende hem içme suyunu hemde mama suyunu hala kaynatıyorum

nınım diş döneminde zaten kilo kaybı oluyo çünkü yiyemiyolar ecrin hala bile öğürüyo arada önceden dişleri yokken ne versen kemirmeye çalışırdı şimdi dişleri canını yakıyo heraldeki ne versen atıyo ağzına ben götürmeye çalışsam kafasını çeviriyo hemen gene şişmiş diş yerleri

kızlar tospiklerinizin boyları nasıl benim kızım biraz kısa gibime geliyo gerçi doktor normal boyu dedi ama

Canım böyle olunca gün içinde 190 cc süt içmiş oluyor. başka yemeklere süt katıyor musun?

yok mehtapcım başka süt katmıyorum yemeklerine arada çorbalarına katıyorum ama kahvaltısınada katsammı diye düşünüyorum süt

şimdi uzamıştır berkay aylık kontrollerini olmadıysa

selam kizlar ay bir giriyorum bidaha gelemiyorum:)soranlar cok tesekkur ederiz umut ufuk ve bende cok iyiz sadece bu gunlerde cok kosturuyorum herseye okula yazildim hemsirelik bolumune insalah alinirim evim cikti eve yerlesecem avukatl randevumuz vardi bugun mahkememiz var herseyin hayirlisi insallah cok yogunummm

kizlar sizler nasilsiniz mehtapcim ninimcim mecbuecim ve kuzulariniz nasillar bakalim biliyormusunuz bulustukya artik sizi daha cok ozluyorum:)

Canım ya çok sevindim çok güzel gelişmeler bunlar. Sen bizim küçük hemşiremiz olacaksın. İnşallah mahkemeniz de fazla uzamaz. Senin adına herşeyin en güzeli, en hayırlısı olsun güzel kalpli arkadaşım benim.
Biz de seni çok özledik. Uzun zaman girmeyince merak ediyoruz bizi fazla merakta bırakma lütfen.

yok mehtapcım başka süt katmıyorum yemeklerine arada çorbalarına katıyorum ama kahvaltısınada katsammı diye düşünüyorum süt
Canım 7 tahıllı ya da muhallebi veriyor musun?
Kahvaltısını nasıl hazırlıyorsun? Ihlamurla mı?

şimdi uzamıştır berkay aylık kontrollerini olmadıysa

Evet biraz uzamıştır. Plateste boy uzatıyor ya belki onun da faydası olur biraz.

yok artık muhallebiyide 7 tahıllıyıda bıraktım ben mehtap zaten gündüz yemek yiyo gece yatarkende devam sütnü içiyo yetiyo kahvaltısını ben bisküvi koymuyo o yüzden bişeyi ıslatmama gerek kalmıyo ama yarın diyorum ekmek koyayım sütle ıslatıp ben yumurta sarısı hergün deyil bikaç günde bi tereyağı yarım muz labne peyniri pekmez koyuyorum ecrinde bu ay 76 cm çıktı

iyiz sorayacım sen nasılsın bundan sonrası senin için inş dahada iyi olur evine yerleşirsin okula başlarsın boşanınca bambaşka bi hayatın olur inş

Canım öncelikle kız çocuklarına göre boyu gayet iyi. Zaten Ecrin kilolu muhallebiyi ben de aslında hiç vermek istemiyorum çünkü hiçbir faydası yok. Ama Berkay zayıf işte o yüzden veriyorum. Ecrin 4 ana 1 ara öğün besleniyor o halde.
Kahvcaltı, ölen sebze yemeği, akşama doğru meyve, akşam yemek+yoğurt, gece süt
Peki akşam yemeği yediğinde miktarını nasıl ayarlıyorsun? Yani 1 kase mi veriyorsun?

mehtapcim mecbuecim iyi dilekleriniz icin cok tesekkur ediyorum inanin bende kendimi yeni dogmus gibi hissediyorum simdi niye onceden yapmadim diye dusunuyorum ama iste cocuklar icinama insallah simdiden sonra hersey guzel olur diye umuyorum ama cok mutluyummmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…