Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Göreceksin herşeyin çok daha güzel olduğunu ve sen mutlu oldukça bu çocuklarına da yansıyacak. En büyük şansın canım Hollanda da olman. Orada devlete sığındığın anda hiçbir şekilde ezilmezsin.

şimdi mehtapcım mesela yoğurdunu yarım kase gibi yapıyorum yemekte ne varsa diyelim fırında patates var onu bi yemek yada bi buçuk yemek kaşığı kadar eziyorum çatalla ama tek sorunum öyle yemiyo yoğurdun içne bandırıp veriyorum hem yoğurdu hem yemeyi aynı anda yiyo ayrı vermek istiyorum bu seferde kusuyo gibi öğürüyo önceden bu kadarda yemiyodu bende zorlamak istemiyorum zamanla alıştırcam ama ecrin 3 öğün yiyo gece devam sütü hariç çünkü onu bazen içiyo bzaen yarım bırakıp uyuyo bide ara öğün meyve veriyorum bende bıraktım artık muhallebiyi zaten tahıllıyı hiç sevmedi yemedi

inş dahada mutlu olursun çocuklara dahada verimli olursun artık çünkü kafan rahat olcak moralin iyi olcak buda ruh haline yansıyacak gene görür çocuklar babalarını siz boşanacaksınız babaları ve çocuklar deyilki ne olursa olsun o çocuklarının babası olarak kalacak

Soraya canım çok sevindim hemşirelik için...
herşey o güzel gönlüne göre olur inşallah...

Mehtap bizim öğünümüz

sabah 8 gibi 2 kaşık bebelac veya milupa kahvaltılığa bazen ceviziçi az tereyağı su yada süt 90 cc civar
(bazı mamalar su ile hazırlanıyor)
yanına peynir ertesigün yumurta
öğlen 12 il 1 arası sebze yani tarhanalı sebze 1 kase
akşam üzeri 4-5 arası meyve ve yoğurt bu aralar az yiyor.(mesela çevrek elma 90 cc yoğurt gibi)
akşam 7 gibi öğlenki çorbasından 1 kase genelde yarım kase yiyor...
yatarken 8 de 180 cc devam sütü ama 150 cc anca içiyor..
gece kalksada kalkmasada 180 cc süt veriyorum onunda 150 cc ni içiyor..

ay karışıkmı oldu biraz...

ayy nınım iyimi sizce boyu bana kısa geliyo annesi gibi koca popolu olmasında:)

Kızlarrrrrrrrrrrrr oğlumun dişlerini kontrol ettim de diş etinde az yarık vardı
sanırım yaklaşıyor değilmi????????????????????????????????*

merhaba arkadaşlar..nasılsınız?bebişleride doya doya kokluyorum..soraya senin adına çok sevindim..herşey çok daha ii olur inşallah.ata ve berkay prensler maşallah çok ii dahada ii olucaklar..ecrin maşallah annesi boyu çok ii nur düzeltilmiş 1,5 yaşında 82 santim boy 11,5 kilo tam bi felaket sağlık ocağına gittik bugün orayı alt üst etti..şirinliğiyle artık kimse bişey demiyo..biri kızcak gibi oldumu hemen yanına gidiyo hayali olarak havadan bişey alıyo gibi yapıp milletin avucuna koyuyo..kendince ne veriyosa artık..bizde böle yavaş yavaş konuşmalar komutlara tepkilerde başladı..inşallah böle gelişmeler hep devam eder bebeklerimizde..

aşkolsun nınım bende tamam selvi boylu deyilim ama türkiye şartlarında standart bir hatunum:))))))evet eşimin boyu iyi 1/82 boyu bende 1 /68 ama boyumda aramızda kalsın kızlar olurmu:))))))hem gödik hem şişkoyum:)

ah cadı ahh demek millete bişeyler veriyo maşallah darısı bizim kuzulara inş ya psikolojikmidir nedir bilmiyorum küçük doğduya ecrin hep kısaymı hep kilo almıyomuş gibime geliyo

Yok canım karışık değil çok güzel anlatmışsın teşekkürler.

ayy nınım iyimi sizce boyu bana kısa geliyo annesi gibi koca popolu olmasında:)
Yok canım boyu gayet iyi belki kilosu varsa senin gözüne ondan kısa geliyordur.

Kızlarrrrrrrrrrrrr oğlumun dişlerini kontrol ettim de diş etinde az yarık vardı
sanırım yaklaşıyor değilmi????????????????????????????????*
Evet az kalmıştır artık. Çıkar çok yakında.

Maşallah Ayşenur'a. Arzucum kaç kelime söylediğini hiç saydın mı? Bir de Ayşenur düzeltilmiş kaç aylıkken emeklemişti?

nınım atanında diş partisi geliyo galiba yakında:)yarıldıysa dişiniz yolda geliyo

Son düzenleme:
sağolun kızlar..nur düzeltimiş olarak 11 aylıkken emekledi..sölediği kelimeler 9 kelime kadar sanırım..kızım uyandı görüşürüz.

kızlar yardımınız ihtiyacım var napacağımı şaşırdım sütüm çok azaldığı için mama veriyorum kızıma çok üzülüyorum malesef zaten sağarak veriyorum sütümü mamada aptamil 1 kullanıyordum çok gaz ve kabız yaptı dün doktor kontrolümüz vardı conformil diye bir mama verdi iyi gelirmiş dünden beri ne yaptıysam yemiyor o mamayı kesinlikle reddediyor zar zor sağdığım sütümüde içmiyor tam bir kavga yaşıyoruz mama saatlerinde bende arada süt veriyorum uyanıksa aptamil 1 veriyorum uyuyorsada conformil vermeye çalışıyorum çok bunaldım valla fitil vermeden kakada yapmıyor cuma günü düzeltilmiş 1 aylık olucaz 4300 gr olmuşuz bu arada

bende onu diyecektim conformil var diye ama neden yemiyoki tadımı deyişik geldi yoksa şimdiki bebekler çok fenalar çok

bilmiyorum ki tatlım tadınımı beğenmedi acaba her türlü maymunluğu yaptım şarkı bile sölüyorum:)) ama yemiyor conformili off offfffffffffklava:

ay ayy bebek büyütmek zor ama prematüre bebek büyütmek iki kat daha zor

Canım kabızlık Berkay'da da çok oldu. Biz günde 1 defa mamasına 1 çay kaşığı zeytinyağı koyuyorduk. Bir ara sadece conformil kullandık o da fayda etmeyince duphalac diye bir bağırsak düzenleyici şurup kullandık. Ek gıdaya geçtikten sonra da zaman zaman kabız oldu. Hergün 3 kayısı püresi ve kayısı suyu verdik. Ama şimdi biraz daha iyi. Fitile fazla alıştırmamaya çalış. Poposuna zeytinyağı sürüp hafif masaj yaparsan biraz rahatlayabilir belki. Mama yememe sorunu çok zor Allah kolaylık versin. Kilosuna da maşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…