Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
bizim küçük kızlar artık büyüdüler...dillendiler...ayaklandılar darısı diğer minik prematüre kızlar ve oğlanlara inşallah:))))
anneler hiç üzülmeyin herşey gözaçıp kapayana kadar geçecek bebeişler sağlıkla büyüyecek ve siz o zor günleri bebeğinizin minik hallerini çok özleyeceksiniz....

derin adı gibi derin bakışları olan bakışlarıyla uzun uzun düşündüğünü belli eden bie bebek oldu...dakikalrca birini süzer onunla iletişime geçmek için onu iyice gözlemler...bu onun en büyük özelliği...eğer size gülerse sizden hoşlanmaya başlamış demektir...sevdiği şeylerin başında doğduğundan beri beraber uyuduğu battaniyeli ayıcığı,uyurken aldığı emziği gelir...genellikle yabancı ortamlarda sessizleşir sıkılınca hırçınlaşır yüksek volumlerden hoşlamaz bob the builder ,fireman sam ,pepa pig gibi çizgi filmleri izler bbc deki balamoryi takip eder ... alışverişte o da benim gibi herşeyi eline almaya çalışır...uykusu gelince yatağında oyuncağıyla kıvrılıp kendi kendine yatar...herşeyi herzaman yemez değişik bir damak zevki var der doktoru fazla tuzu şekeri sevmez....sesli müzükli oyuncakları ve değişik dokulara sahip kitaplarını okumayı sever...klask müzik dinler...kucakta yürüyüş yapmayı...biberondan aztahıllı milupa 3 içmeyi...işte derincik böyle...

fıstığım benim nasıl güzel nasıl akıllı bir kız olucak derin tahmin edebiliyorum anneside çok farklı olduğu için yaşıtlarından çok daha bilinçli olgun ve bıcır bıcır bir kız olucak bence. etrafını iyi gözlemlediği için her şeyi çok çabuk kavrayabiliyor akıllı bıdığım benim.

Bende Beril i özetliyeyim size. Beril anlamsız yere ağlamayan hatta çoğu zaman evde bir bebek varlığını hissettirmeyen bir çocuk. Etrafıyla çok ilgil değil varsa yoksa elleri kolları uğğğğğğğğ diye sesler çıkartarak ellerini kollarını ağzına götürmek tüm derdi ( zaman zaman beni bu konu çok endişelendiriyor açıkçası otistik eğilimimi var acaba diye) kendi kendine dönmeye yeni yeni başladı. kollarından tutup ayakta durmasını sağlamaya çalışıyoruz aylardır verdiğimiz çaba 1-2 haftadır sonuç verdi artık evin salonundan yaklaşık 8 metre uzaklıktaki evin giriş kapısına kadar parmak uçlarında bassada gidip gelebiliyoruz. tuzlu şeyleri sever öyle tatlılarda hiç arası yoktur. belli bir takıntısı yok illa şu olsun bu olsun diye ama yumurtayı yemeyi hiç sevmiyor zorluyorum o konuda malesef onu mamalarda öyle hemen yenmez nazla 1 saat 1.5 saat sabırla o gülerek ağzından çıkartır aynı kaşığı çıkarmadan ağzının içinde tutmak için mücadeleyle zorla yuttururum. hatta bazen mamayı verip hemen biberonuyla su verip yutmasını sağlarım yutturmak çok zor bazen. oyuncaklara ilgisi yeni yeni başladı kumaştan eğitim kitabımız var çiftlik temalı ordaki hayvan seslerine sesle karşılık veriyor birde piyanomuz var oda ayarlarla taşıtların yada hayvanların sesini çıkartıyor birde ona sağ eliyle vurmak istiyor. En büyük beklentim beni al diye ellerini kaldırsın ve ben onu alınca sevinç gösterileri yapsın oyuncaklarına yada ilgisini çeken bir şeye uzandığını görmek. inşallah sabırla bunlarıda görücez. Sevdiği başka bir şeyde babası kuş sesi çıkartıyor ona bayılıyor.

canlarım benim epeydir giremiyodum siteye hatta bilg. açamıyordum yatılı misafirim yemekli misafirim vardı çok özledim sizleri heleki derin ile berilimin iyi olması ilerleme kaydetmeniz beni çok sevindirdi inş. herşey en kısa zamanda yoluna girecek inanıyorum esracım seni öyle çok özledimki msjlarını bana moral verişini sen yokken saolsun ebruda çok moral verdi bana allah ikinizdende razı olsun ama ben manevi kızımı çok merak ettim lütfen rica ediyorum bir resmini mail atarmısın ikinizide öpüyorum meleklerinizide sımsıkı kucaklayıp öpüyorum tontiş yanaklarından

bizde seni çok öpüyoruz tatlım. bu arada senin adınada program yapıyorum haberin olsun arzuyla konuştuk bayramdan sonra bir cumartesi günü buluşuyoruz bir kaç saatini bize ayırırsan sevinirim brde buluşma yeri konusunda fikir ben hataydayım ama genelde c tesileri şirinyere gidiyorum arzu bayraklıda ortak bir yer bulalım bebeklerlede rahat edebileceğimiz bonova forum gibi

birde bir sürü balon aldım Berenimin mezarını pembe beyaz balonlarla süsliycem arife günü eda yada götürücem meleklerimizede bayram gelsin istiyorum

küçük kızların melek ikizleri sizler hep kalbimizddesiniz...annelerinin melekleri can kalp atışları...bayramınıuz kutlu olsun ..uzaklarda bizsiz ama hep içimizde yaşayarak mutlu olun....

en cazgır benim bebek..o ne istese o oluyo maalesef..elinden tutup saatlece gezdirsem bıkmadan yorulmadan yürür..yerde yuvarlanmayı çok sever..yabancı kişilerin ona dokunmasına müsade etmez tabi hoşlanmışsa cilveler yapar..ağlaması meşhur birden bi çığlık atar koşarsın üştümü başını bi yeremi çarptı diye ..bakarsın bişey yok yanlız olmaktan sıkıldığı içindir bu ağlayıp bağırmalar..böle yorucu bi lkızım var teyzeleri.babası yürüme zevki için çare bulmuş kendince..koşu bandını en düşük seviyede çalıştırıp bizim kızı onda yürütüyo:)))geri geri emeklemeye merak sardı bu ara öle oyalanıyo biraz:)anne diyo bi ara baba diyodu şimdi baba demeyi bıraktı anne diyo tatlı kızım o kadar güzel bi duygu ki bu herşeye değer:)))

Son düzenleme:
bizim küçük kızlar artık küçük afacanlar olup herkesi peşlerinden koşturmaya başlamış ...kısa bir süre önceydi miniciktiler kucağımızda göğsümüzde uyuyorlar meme emiyorlar bizde burda onların gelişimlerini uykusuzluğumuzu sorunlarımızı paylaşıyorduk işte afacanlıklar zamanı başladı darısı tüm prematüre anneleri ve canım bebişlere....

AMİNNNNNNNNNNNturkbayragi öle yaaaaaa.. zaman nasılda geçmiş.var mı yok mu belli değil deyip duruyoduk bebişler için şimdi varlıklarını öle belli ediyolar kiopuyorumnanaktan napıcağımı isteklerine nasıl yetişiceğimi düşünüyorum artık..senin bebiş kaç aylık oldu yumi

derin cik 15 eylül de kocaaaammmnaaaaannnnn 1 yaşına basıcak inşallah sağlıkla mutlulukla büyüsün hep mutlu olsun benim canımopuyorumnanaktan:dance:

EBRıZM ıN dünyalar güzeli beril ciğinin ikizi doğumdan hemen sonra melek olmuştu ama biz onu hiç unutmadık...

canım BEREN cim
aslında ne sen bizsizsin nede biz sensiz sadece birbirimizden uzaktayız...:gitme:sen melek oldun annenin yüreği ateş topu...hasretin de seninle büyüyor....sen hep bizlesin ...son nefesimizi verene kadar...:1no2::çok üzgünüm:

derin cik 15 eylül de kocaaaammmnaaaaannnnn 1 yaşına basıcak inşallah sağlıkla mutlulukla büyüsün hep mutlu olsun benim canımopuyorumnanaktan:dance:

Minik prensesim inşallah annesinin kollarında hep o huzurla büyüsün

Beren ve Deren ömrümüz boyunca içimizde bir kocaman bir boşluk bırakarak gittiniz sizinle yapamadıklarımızıda Beril ve Derin le yapmaya çalışıyoruz onlara iki miniğimizinde sevgisini katarak katlayarak vermeye çalışıyoruz. inşallah her şeyin en iyisini vererek sağlıkla mutlulukla büyütürüz.

yumicim az kalmış.nice güzel sağlıklı senelere inşallahopuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…