Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
hayırlısı olsun canım...

ama artık ellerine verme zamanı geldi..
bende korkuyorum boğazına kaçacak diye ama vermekde istiyorum..
yanlarında olursak hemen mudahale yapabiliriz diye düşünüyorum...

eline veriyodum ben ecrin küçükken daha rahattı yani şimdi daha çok kusuyo bugün salatalık verdim biraz biraz kemirdi en son büyük bi parça kopardı bende parmağımı daldırdım ağzına parçayı aldım ama baya bi derinde gitmiş galiba parmağım ben parmağımı çıkardım ecrin hop kustu arkasına ama vericem eline elma soymadan önce dilim veriyodum kemiriyodu şimdi dişleri var hemen koparıyo hemde büyük parçalar elma bütün şeklinde vereyim diyorum ya görümcemin oğlu var ocakta girdi yaşına inanın kızlar sanki 10 yaşında köfteyi veriyo eline kendi ısırıp yiyo doğum gününde daha poaça verdiler eline kendi başına ne kustu ne öğürdü bi tane yedi geçen gün pazara gittik beraber çubuk kraker verdi annesi 7 tanesini alıyo ağzına kırt kırt hepsini yiyo maşallah benim kızımda öyle olsun çok istiyorum midesi hassas benim kızımın

Canım bizimkiler çok küçük doğdular ve üstlerine titriyoruz...
onlar öyle zorluklar ve korkular yaşamadılarki bu sebebden çok rahatlardır..
Biz halen korkuyoruz ya birşey olursa diye...

Evet ama mecbue çok büyük bir risk bu. Büyüyünce nasıl olsa yiyecekler kıtır kıtır. Ben öyle telaşa kapılırım boğazına sokup çıkaramamda ya daha ilerisine itersem diye.
Benim de yeğenim Berkay'dan küçük olmasına rağmen herşeyi Berkay'dan daha hızlı yiyor. Kaşığı ağzından çıkardıkları anda başlıyor ağlamaya çok iştahlı bir bebek.
Berkay öyle değil iştahsız bir bebek annem bazen Berkay'ın boğazı küçük herhalde diyor. Berkay 1 kase çorbayı oyalanarak yarım saatte yiyor ama yeğenim 10 dkda bitiriyor.

Kızlar bizim yenge pazartesiden beri izinliydi sınavı varmış. Anneme dedimki bakıcıyı bırak onunla seni Berkayla yarın alalım. Haftasonuna kadar Berkaylayız yani:))

sevindim mehtap vallahi hadi haftasonuna kadar berkaycıkla gün geçirirsin ne güzel ayy bugün ecrine ayakkabı giydirip yürüteyim dedim vallahi canımı çıkardı cadı

evet mehtap herşeyi yiyo maşallah çevremdekilerde ecrin neden kusuyo niye böyle yapıyo sanki ben ısrar ediyorum hadi kızım bi kusta görsünler diye tövbe tövbe ecrinde yiyecek ama ne zaman işte onu bilmiyorum yeterki sağlıklı olsunda zamanla yiyecekler dimi nınım yemek diyince kızlar kafama esti poaça yaptım üç tepsi hadi gelin bide güzel çay demleyim size akşam kahvaltısı yapalım nınım bırakalım bugün diyet falan zaten bu ay biraz saldım ben:)

sevindim mehtap vallahi hadi haftasonuna kadar berkaycıkla gün geçirirsin ne güzel ayy bugün ecrine ayakkabı giydirip yürüteyim dedim vallahi canımı çıkardı cadı
Evet canım. Hadi bakalım maşallah artık ayakkabı da giydi Ecrin büyüdü artık mecbue.

Afiyet olsun canım ama 3 tepsi mi?
Senin diyeti bozmaya niyetin var arkadaş arıyorsun kendine yok öyle diyet bozmak.
Ama ben çok zayıfladım kızlar Berkay gittikten sonra hiç iştah kalmadı bende. Küçük teyzemle doğumdan sonra görüşmüştük bu haftasonu tekrar karşılaştık da çok şaşırdı halime.

ayakkabıyla basmıyo hiç oynayıp çıkarıyo ayağından bende alışsın istedim ama sarhoşlar gibi yürüyo zaten yürüyemiyoda işte koltuğundan tutup yürütmeye çalışıyorum evet 3 tepsi:)ölçülü yaptığım için mecbur 3 tepsi oldu eşim gelince yedi 15 tane kadar koydum giderken götürcek işe kalanınıda buzluka attım eşim seviyo canı istedikçe çıkarıyorum fırında 5 dk tutuyorum tazeymiş gibi oluyo iştahsızmısın ayy mehtap gel bana hem berkaya hem sana aldırayım kilo:)işin şakası bi yanada insanın keyfi olmayınca yemek yiyeside olmuyo dimi ama hep diyorum ya en azından annenle birlikte bunada şükür

kızlar günaydın,nasılsınız kuzucuklarınız nasıl ?çok detaylı okuyamdım paylaşımlarınızı ama güzel haberleriniz var atanın dişinin çıkması berkayın hareketleriniz çoğalması ecrinin bişeyler yemesi süper haberler bunlar....
berrak bu hafta beni çok üzdü teyzeleri avrupa yakasındaydık ve nete giremedim çok fala kardeşimdeydim...kranile usg var nöroloğumuzun istediği hidrosefali göründü berrakta dr iki ayda bir çektirieceğiz takip edeceğiz dedi bende ne olduğunu bilmediğim için üzerinde pek durmadım sadece ne yapaıalcak dedim kötü birşeymi diye sorduğumda şuanda korkulacak bişey yok takip edeceğiz çoğalırsa ozmaan konuşuruz dedi bende araştırdım ne odluğunu o günden ebri kendimde değilim bugüne kadar bir sürü usg çekildi hiç birinde çıkmadı cerrahpaşadaki sug sonucuna baktım orada rastlanmadı diyor eşimde sağlıkçı oda ve onun drlarıda usg göreceli bir kavram herkes farklı yorumlayabiliyor diyor cuma akşamı eşimin çalıştığı yerde tekrar bir usg çektircez ama içim rahat değil süreyya ile konuştuk mrda herşey görünülüyormuş gerekirse mr çektirecek ama eşimin drları pekönermiyor şuanda küçük olduğu için eşimde pek sıcak bakmıyor ay ne yapacağımı bilmiyor yavrum iyi olsun derken mrda zarar veririmiyiz bilemiyorumm....
berrağın hareketelri çok iyi gülmeye başladı,bizi tanıyor takip edebiliyor cisimleri,kısa sürede olsa yastık deteği ile 3-4 dakika oturabiliyor el -kol sürekli oynuyor sırtüsütü yatarken aşağı doğru kayıyor onu artık yalnızbırakamıyorum yatakta:))))))ve oyuncakalrı kendi seçiyor hsonu markette oyuncaklar bakıyorduk bir tane havlayan köpecik vardı onu eşimde yüzüne tutaraka havlattı çok güldü sevindi hemen aldık ilk oyuncağını başka bir şey gösterdik tepki vermedi o gün tepkilerine göre iki-üç oyuncak aldık kuzuma tavana müzikli iyi geceler projeksiyonu aldık geceleri onu takip ederek uyuyor sizce bu gelişmeler iyimidr teyzeleri inanın sağlık düşenimiyorum berrak yoğun bakımda kaldığı sürece bile bu kadar derinden etkilenmedim diye geliyor belkide herşey yoluna girdiğini düşündüğüm için birden böyle bir haber ile yıkıldım bu arada dün erkenmi ilmiyorum ama berrağa bir dilim elma rendeleyim yedirdim maşallah başta beğenmedi ama bitirdi yüz mimiklerini bağırmasını görmeniz lazımdı nasıl tuhaf oldu....ay sizinde başını ağırtmayayım fazla bizden haberler bu kadar berrakta artık durmuyor sürekli ağlıyor kucak istiyor o yüzdende pcye pek oturamıyorum şimdi uyuyor kuzum ....

Geçmiş olsun canım. Baş çevresi nasıl yani kaç cm? Hidrosefali omurilik sıvısının beyinde toplanması demek. İnşallah yoktur.
Tepkileri ayına göre çok güzel. Bence de mr çektirmeyin çünkü bebeklere mr çektirilirken anesteziyle çekiliyor. İyi bir nörolog bu konuda sizi daha güzel yönlendirecektir.

Canım ayakkabıyı pek kullanma mümkün olduğunca çıplak ayak yere temas etsin bu daha iyi.
Doğru eşin vardiyalı çalıştığından sürekli poğaçadan atıştırır. Becerikli hatunsun mecbue gerçekten tebrik ederim.

baş çevresi 41 cm cnm nette baktım normal görünüyor...inşallah yoktur cnm ya çok endişeliyim cuma akşamı tekrar bir usg çekilecek bir sorun görülürse mr çekilecek aynı zamanda eşim berrağı doyurup uyutup çektircez mr ı diyor gerek görülürse çekime oda girip başını sabit tutacakmış anestezi verilemden çekilmesini sağlayacakalrmış orda çalıştığı için müsade edecekler bu duruma bakalım usg lerde net bir şey çıkmıyorki bıngıldak kemikleşmeye başladığı için en net mr da belli oluyormuşş off çok büyük bir sorumluluk ve kararsızlık

Kızlar bizim yenge pazartesiden beri izinliydi sınavı varmış. Anneme dedimki bakıcıyı bırak onunla seni Berkayla yarın alalım. Haftasonuna kadar Berkaylayız yani:))

Günaydınnnn herkese

Mehtap canım süper olmuş bu izin olayı...
ohhhh tadını çıkar ha...
bu arada kiloda al olurmu yani kendine bak en azından oğluşun gidene kadar canım...
salma bu kadar kendini lütfen..
bak akşamları gidiyorsun annene...evdeykende sadece akşam görebiliyorduun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…