Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canım nörolog uygun görüyorsa tabi ki mr çektirin. Anestezi verilmeden çekilebiliyorsa çok iyi. Ama inşallah cuma günü usg iyi çıkar ve hiç gerek kalmaz bunlara. Canım usg raporunu okudun mu ne yazıyor?

Canım geçmiş olsun..Baş çevresi kaç cm ??
kafan iyice karışmıştır senin...Mehtap'ın dediği gibi siz iyi bir nöroloğa götürün..
Gelişimi ve hareketleri çok iyi maşallah Berrak kızımıza...
Baksana oyuncağını bile seçmiş..büyümüş walla....
tam olarak kaç aylık oldu canım ????

kesinlikle mr gekileceği gün uyutma canım birgüzelde karnını (ordayken doyur) doyur..
uyutursun Babasıda girer ( bu sende olabilirsin senin kokunu alınca daha rahat uyur)
inşallah gerek kalmaz..ama bt den daha sakıncalı değil mr (bu eşin biliyordur)

Berkay evinde olsun herşeyi yerim vallahi. Annem de bana acıdığından geliyor zaten. Gittiklerinden beri annemi arayıp arayıp ağlıyorum. Yani önceden de akşamları görüyordum ama uzakta olduğunu düşününce farklı oluyor. İnşallah biran önce sağlıkla büyüsün de bitsin bu durum.
Canım benimki dilime vurmuş allahtan kaydirigubbakcemile3

babası mı dedin :tomato: fururum oniii

Evet canım seninki dilinde zaten dilinde olandan zarar gelmez.

bakma sana bu kadar kafana takma diyoruz ama seni çok iyi anlıyorum canım..
ama yapacak çoda birşey yok..sen kendine iyi bakarsan bebeğinede bakarsın canım...
yemek yemezsen gücün kuvvetin tükenir arkadaşım..

Canım nörolog uygun görüyorsa tabi ki mr çektirin. Anestezi verilmeden çekilebiliyorsa çok iyi. Ama inşallah cuma günü usg iyi çıkar ve hiç gerek kalmaz bunlara. Canım usg raporunu okudun mu ne yazıyor?

evet cnm bütün usg raporlarını okudum doğduğu günden beri çekilenn mpark raporlarında yok yazıyor şubat ayında cerrahpaşda çekilende de hidrosefaliye rastlanmadı yazıyor nisanda şişlide çekilen usgde bos cevresi orta hatta 8mm genişliğinde görülmüştür diyor...

mehtapcığım çok zor insanın yavrusundan ayrı durmak ben berrağı uyurken bile özlüyorum bazen uykusunda öpüyorum uyanıyor zilli:))))) işe başladığımda ne yaapcağım diye nüyorum

evet teyzesi büyüdü vallahii..
baş çevresi 41 cmdi bu ay ayda 1-2 cm büyüyor bu normal değilmi sizce?
zaten bu götürdüğümüz ikinci nörolog bunu berrağın dr tavsiye etti cerrahpaşadaki dr beğenmemiştim çok ilgisizdi bahsetmiştim ya size şimdi götürdüğümüz şişlide iyi bir dr konusunda çok iyi bir uzmanmış

aslında ayına göre maşallahı var tospikinin e artık kendi seçiyo cadı oyuncaklarını fındık kurdu:)mr bizim gittiyimiz nörologta söylemiş isterseniz mr çektirelim diye sürekli takip eden doktor baksın demiş ama doktorumuz gerek yok boşuna anestezi almasın dedi burda başka bi topicte yeni doğan bi bebek var doğumda oldu bilemiyolar onada mr çektirceklerdi doktora sormuş anestezi sorun olmaz demiş ama genede bilemiyorum nörolog keseni önermişmi mr çekilmesini yada başka bi nöroloğa daha gösterin inş usg iyi çıkar evet insan çok çaresiz kalıyo ve napıcağını şaşırıyo kararsızlık zor oluyo ama inş sorun çıkmaz kuzucukta annesi

Şişlide çektirdiğiniz güvenilir bir yer miydi? Belki de yanlış görmüşlerdir.
Cuma günü farklı bir yerde çektirin. İnşallah sonuçlarınız iyi çıkar canım.

berrak 4 ay 23 günlük olduk kronolojik olarak düzeltmiş olarak ise 2 ay 18 gün oldu

Canım şimdi Ata'nın sağlık karnesine baktım
4 . ay kontrolünde baş çavresi 40.6 yazıyor..
yani normal Berrağın baş çevresi...

dr adın ney canım ?? şişlidekinin...

ayakkabı zaten kullanmıyorum çorapla basıyo ama o zamanda parmak ucuyla basıyo yere zaten ayakkabıları ilk adım ayakkabısı aldık evet gece 2 gibi gidiyo işe ertesi gün artık ne zaman dönerse bazen gece geç saatte bazen erken saatlerde becerikli deyilim o kadarda seviyorum mutfakta olmayı ama ecrin doğduğundan beri boşladım biraz

Babasına da diyorum anası gibi aşk acısı çekmesin :roflol::roflol:
hep yüzü gülsün diye sırnaşık şey

ne aşk acısı çektin bak eşinle oğlunla mutlu huzurlu yuvan var öncesinide hiç yaşanmamış sayzemuszemusbugününe bak opuyorumnanaktan

berrak 4 ay 23 günlük olduk kronolojik olarak düzeltmiş olarak ise 2 ay 18 gün oldu

Canım Berkay düzeltilmiş 2 aylıkken
Kilo: 6.3 kg. .
Boy: 60 cm
Baş çevresi: 40.2
Doktor bu ölçülere göre Berkay'a baş çevresi büyük demişti. Babası da koca kafalı belki ona çekmiştir dedi ama birşey atlamayalım kranial usg çekin dedi. Biz de çektik normal çıktı. Ondan sonra da Berkay'ın baş çevresi hep biraz büyük çıktı. 2 ay önce nöroloji kontrolünde nörolog da baş çevresi büyük bıngıldağı kapanmadan bir usg çektirin bıngıldağı kapanırsa neden baş çevresi büyük diye ilerde sizden mr isterler dedi. Biz geçen ay da 1 tane çektirdik. Artık Berkay'ın bıngıldağı kapanıyor bundan sonra isteseler de çektiremeyiz yani. Ama baş çevresi büyük diye mr isterlerse çektirmem. Çünkü genetik.

bende araştırdım cnm bu zamnda 37-43 cm arası olması gerekiyormuş baş cevresmiz bana görede kendi çocuk drumuza görede normal gelişimi...

Nöroloji drunun adı İhsan Kafadar cnm şişli etfalde çalışıyor aynı zamanda okmeydanı hastanesinde çalışıyormuş usgyi orda çektirtti...Cuma akşamı eşimin çalıştığı hastanede bir usg çektircez Life med görüntüleme merkezi çiftehavuzlarda oranın radyoloji dru birde ben göreyim çekeyim demiş gerek görülürse mr çekeriz demiş akşam saolsun mesai sonrası bizimle ilgilenecek sizin dr tavsiyeniz nedir nöroloji ve usg çekimi için ?
cnm senin eşinde dr belki tanıyordur yada duymuştur bir fikrini alsak hastane ve dr için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…