Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Siz şimdi ana-oğul koyun koyuna yatmışsınızdırrr...
Kesinlikle her yeni hareketi bana çığlık attırıyor..
hemen telefona sarılıp Erol'u arıyorum onunla paylaşıyorum...

Evet cnm ya bizimkide başladı yaramazlıklara ufaktan geçen gün yatağın ortasına koymuştum geldiğimde ayak ucuna kadar gelmiş 3 dakika içinde bugünde destekli koltuğa koydum yanına yastıkları falan dizdim aldığımız müzikli oyuncakalrı koydum köpecikle bebeğine yumrukluyordu itiyor zilli bardağı mutfağı bırakmaya diye gittim geldiğimde nasıl becerdiye yanındaki yastıkları aşağı atmış oyuncağıda itmiş :))bende nınım snein gibi en ufak bi hareketinde hemen telefona sarılıp eşimi arıyom bi yandanda kameraya çekmeye çalışıyom zilliyi:)
mecbueciğim sanda çok geçmiş olsun cnm gözümüzday allahtan bardak kırılıpta başka zarar vermemiş ...
mehtapcığım berkayla güzl vakit geçirmişsiniz tadını çıakrtın ne kadar yanında kalacak

evet sevimli oluyo ama iki gündür çok feci huysuz ağlıyo ne istiyo bilmiyorumda dişleri birden geliyo alttan iki tane bugün baktım ki üstüde kabarmış gene

canım inşalalh en kısa zamanda ecrin kolay çıkartır dişlerini canıda yanmaz oda mutlu olur sende...
biizmkide erkenmi çıkartıcak ne iki gündür çok fazla ağzının suyu akmaya başladı ve eli sürekli ağzında...biraz araştıdım dişte erken çıakrabilirmiş birde bu ayalrda tükür bezleri çok fazla çalıştığı için ağzının suyu çok akarmış anlamadım hangisi:)))))))

Siz şimdi ana-oğul koyun koyuna yatmışsınızdırrr...
Kesinlikle her yeni hareketi bana çığlık attırıyor..
hemen telefona sarılıp Erol'u arıyorum onunla paylaşıyorum...
Evet aynen öyle oldu canım. Bu birkaç günü iyi değerlendirmem lazım. Fizyoterapistle randevuyu da cumartesi 12ye aldım.

Oooo o daha ne yaramazlıklar yapacak annesi. Minicik olmasına rağmen bu hareketleriyle maşallahı var.
Berkay Pazar gününe kadar bizimle kalacak. Sayılı gün çabuk geçiyor şimdiden bir günü bitti ama şimdilik tadını çıkarıyoruz.

Evet canım ikisi de olabilir. Ama büyük ihtimalle çevreyi ve ellerini keşfetmeye çalışıyordur. Diş 2 ayla 12 ay arasında herhangibir zamanda çıkabiliyor. Ama genelde 7 ay civarında. Çok erken çıkarırsa dişleri sağlam olmaz geç çıkan diş daha sağlam olurmuş.

mehtap diş çıkarıyo ama ısırmayı öğrense daha doğrusu ısırıyo ama parçaları büyük koparıyo onları çiğnemeyi bilmiyo sonra boğazına kaçınca ben müdahale ediyorum sonra kusuyo:)

saol nınım evet soğuktu dibinde bırakmıştım zaten:)iki dişin ucu göründü üçüncüde şişti patlamak üzere yani görünen iki dişi patladı diyeride yolda:)

saol shercim vallahi kaşla göz arası yapıyo yapacağını geçen gün yere bıraktım ki emeklemeyi öğrensin diye sen gere geri git halının ucu al ağzına sert ya sanki bi orası var diş kaşıyacak dişini kaşıyo mutfaktan geldimki halının ucu ağzında ecrin diyincede heyecandan kafasını kanepenin kenarına çarptı zaten kanepe açık oluyo ecrin için bitanesi onun altına girmiş neyseki yumuşak yani canı yanmadı gülermisin ağlarmısın muzurluklarına

diş durmadan çıkarıyo sher inş seninki geç çıkarır mehtap doğru söylüyo hem bebek kendine gelir hemde dişleri sağlam olur

ohh mehtap berabermi uyudunuz eşim bana izin vermiyo ecrinle uyumama korkuyo sen deli yatıyosun diyo ama ecrin olsa yanımda yatağın taa ucuna geliyorum fakat bende korkuyorum ne olur ne olmaz diye yatmıyorum

ohhh bir keyifli oluyorki sormayın..
ben yaklaşık 1 haftadır oğlumla yatıyorum..
Baba'yı diğer odaya attık :))) ( hastaydı eşim ve Ata!da sürekli dişden dolayı uyandığı için yanımda)
Yatak oadasına giriyor eşim bu yatak da taze erkek kokusu alıyorum diyor :))))
işte arkadaşlar biz böyle deli dolu bir aileyiz...

kaydirigubbakcemile3hiç gülesim yoktu taze erkek haa hemde taptaze de sendeaklinialirimsmilebizde şimdi geldik parka götürdüm küçük hanım salıncaktan çıkmak istemiyo ama yalıyo bi taraftanda ondan çıkardım bastı çığlığı sussun diye lcw var oraya götürdüm bu işten eşim zararlı çıkacak galibaboshayallersmile

masallah negüzel egleniyosunuz bebislerinizle...yazdiklarinizi okurken sanki benim melegim yapmis o yaramazliklari gibi hayal ettim ,, allahimm bizede nasip etsin insallah böyle güzel günleri...ninim oglun yataktan düsüp kafasini vurmus okuyunca icim ciz etti .. kiyamam ben onlara .. hepsinin yaramazliklari ayri tatli masallah....ne sevimlidir simdi onlar... tam yemelik :))))

ohh mehtap berabermi uyudunuz eşim bana izin vermiyo ecrinle uyumama korkuyo sen deli yatıyosun diyo ama ecrin olsa yanımda yatağın taa ucuna geliyorum fakat bende korkuyorum ne olur ne olmaz diye yatmıyorum
Evet beraber uyuyoruz. İlk ben de korkuyordum ya uyku arasında elini kolunu acıtırsam diye ama onun yanında olduğu düşüncesiyle yatınca zaten heran tetikte oluyorsun. Ben de normalde çok dağınık yatarım ama Berkay yanımdayken bir köşeye kıvrılıp hiç hareket etmeden uyuyabiliyorum:)) Benden geçmiş herhalde bizde de tam tersine Berkay çok dağınık uyuyor.
Çok güldüm nınım gerçekten de çok taze erkek ama. :sinifsinif:

Canım hiç endişelenme. Biz de senin şu an yaşadığın korkuları ve endişeleri yaşadık. Aynı yollardan geçtik ve geçiyoruz. Bebeğim küvezdeyken ben de aynen senin gibi özenirdim ne güzel sağlıkla büyümüş bebekleri diye. İnşallah Allah'ım sana da kuzucuğunu sağlıkla evine götürmeyi nasip eder. Kuzucuğun büyürken de burada yaramazlıklarını yazarsın bize.

günaydın kızlar nasılsınız yaramazlarmız nasıllar?
aynen mehtapcığım bende çok deli yatarım ama insan tetitkte oluyor bende berrağı sabah uyandığımda yanıma alıyorum besledikten sonra biraz uyuyalım diye ama bizimki cin gibi konuşmaya çalışıyo keyif yapamayız:)))))))))

süreyyacım iyimisn rüyamda seni gördüm bugün belkide dün telefonla konuştuğum için galiba rüyama girmişsin kız:)))))))

Günaydın sher başladı mı konuşmalara oh ne güzel. Artık susturamazsın agucukları:)) Ben de dün Süreyya ile konuştum sırayla hepimizi aramış sanırım eksik olmasın. Hayırdır rüyan. Allah çektiği sıkıntıları unuttursun artık.

evet teyzesi başladı agulara özellikle babasına ne oyunlar yapıyor kıskanıyorum vallahi biizm zilli hep zaten ilk şeyleri babasına yapıyor:)))))bana altını değiştirdiğimde çok gülüyor keyif alıyor birde oyuncaklarla şaklabanlık yaptığımda:)))))evt dün hepizimi aramış saolsun ...güzel bir rüyaydı türkiyeye gelmişti bütün sıkıntışarından kurtulmuş mutluydu bende kalıyordu :)))))

kızlar siz ek gıdaya geçtiğinizde önce ne ile başladınız sebzemi meyvemi ve değişik gıdaları kaç gün ara ile verdiniz...bende ufaktan başlamak istiyorum da ...pzt günü bebeişime elma rendeledim suratını tuhaf yaaprak yedi çrş günü sütlü pirinçliyi verdim onu çok sevdi şapur şapur yaparak yedi bugünde havuç vereyim dedim buhadra haşlayıp arkadaşımda kabakla karıştırıp ver dedi siz havuçu nasıl verdiniz ?bunlar için rkenmi bilmiyorum ama hevesleniyorum bebişim için bişeyler yapmaya :))))))))bakalım drumuz ne diyecek bu duruma

Canım düzeltilmiş 2.5 ay çok erken ama biz de düzeltilmiş 3.5 aylıkken elma suyu ile başladık bu da çok erken bir tarihti yani. Değişik gıdaları 3 gün aralarla verdik. Doktorunuza bir sor bakalım o ne diyecek?

çarşamba günü dra gideceğiz ozmana soracaağım biizm dr bu konularda çok katı bize 4 ay pramatüre maması kullandırdı kilosu iyi olmasına rağmen ek gıdalara ise 9-10 aylık olunca geçeriz demişti:)))bazen düşünüyorumda annelerimiz bizle ne bulduysa vermişler hasta olduğumuzda dra görüemüşler hiç bu kadar dikkat etmememişler ama bizim bebekelrimiz özel oldukları için herşeye dikkat ediyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…