Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
slm kızlar bende dikkat ediyorum mehtap ilk zamanalr alıyodum yanıma ama eşimin kızkardeşi bi olay anlattı ondan sonra kesinlikle yatma diye uyarıyo üstüne basa basa bende ne olur ne olmaz diye korkuyorum hergün söylüyo ecrini sakın alma yanına sanki çocuk tembihliyo:)))sabahta kahvaltı yaptırdım altını deyiştirdim ben dedim fatih gel eşimin adı bu arada ecrinde başladı atihh gel aradım eşimi ecrin seni çağırıyo diye oda yaa niye fatih dedirtiyosun kızıma telefondan bağırıyo fatih deyil kızım baba baba:) ecrinde atihh gell :))eşimde söyletme yaa diyo sabah sabah güldüm epeyi

ben hastaneden çıkınca kızım tabi kuvözde görümcemin bebeyi var o zaman 4 aylık falandı ve bayada iri bi bebekti bende ona bakıp gözlerim doluyodu kayra ecrin gibi 4 tane bebek eder diyodum ilk gördüler görümcemde onun eşide aa çok küçük dediler yani senin yaşadıklarını herbirimiz yaşadık ben ne zaman kızımı bindirip arabasına gezdircem korkmadan diyodum hepsi oldu zamanla şimdi görümcemin oğluyla aralarında sadece 5 cm var o normal doğdu 9 aylık ve ecrinden 4 ay büyük sağlıklı olunca herşey oluyo hiç sıkıntılanma

sher inş sorunsuz yer herşeyi ben ağlıyodum ecrini beslemeye çalışırken kitliyodu ağzını açmıyodu kaşık götürünce bizde 5 aylıkken başladık ama doğum ayına göre başladık biz herşeyimizi doğum ayına göre yaptırdı doktor bize

bu arada kızlar dün amcamın eşleri aradı beni konuştuk işte ecrini soruyolar küçük doğduya sanıyolarki büyümüyo gelişmiyo diş çıkarıyomu emekliyomu evet dedim 6 tane dişi var 2 tane daha yolda aa ne hızlı diyolar bende dedim benim kızımın herşeyi hızlı kuzenimin oğlu var ocak doğumlu bi yaşını epeyice geçti oda normal doğdu ve şimdi yeni yürümeye başlamış onu duyunca dedim bizmi evhamlıyız acaba oda diyer kuzenimin kızını görünce ona özenip yürümüş bende dedim bizdede gelsin kuzenimde bağırıyo benim kızım yürüteçmi diye:)

bizim veletin kaşığa karşı bir gıcıklığı var ilaç bile versem kaşık değidiğinde kilitliyo ve ağlıyor:))))))bugün havuç kabak verdim kıyamet koptu bir kaşık ondan bir pişbiş ellerimi itiyor yeni kalmıştı az bişi yedirdim kıyamadım bıraktım korkudan kucağımda uyudu tekrar annem beni beslemesin diye:))))))) bizde 1 haft sonra 5 aylık olacağız inş.
ecrinin nede güzel babasını çağırıyormuş yaaa çok güldüm ende şimdi birden berrağın yapacakalrı aklıma geldi

ay bu veletler kamera gibi zaten ne görüryorlasa aynısnı yapıyorlar gecen hafat berrağın çekimleri için 1 hafta kızkardeşimde kaldık onund oğluşu var hsonu bir yaşın girecek o ne yapıyorsa berrak onu yaptı koptuk valla kerem ağlıyorardından berrak taklit ediyo ağlıyo ama numara ağlaması önceden o ağladında gülüyordu şimdi ona destek oluyor sonra o tv izliyor araba koltuğunda bizimkide pürdiat onu izleyip mıkırdanıyo:))))
eşimde farketmiş biz bunları bir araya getirelim iki şey kaptı diyor ama kerem biraz berrağı pataklıyor:)))))))sever gibi yapıp çokkomik oluyorlar aynen öle pramatüreler çok çabuk gelişiyor akranlarını hemen yakalıyorlar

Ben de uyurken bebeğini emziren bir annenin bebeğinin boğulduğunu okumuştum. Çok korkuyordum ilk zamanlar asla yanımda yatırmadım ama şimdi büyüdü ya alıştım artık:) Çok güzel oluyor kuzucuğumu koklayarak uyuyorum:))

Berkay'ın emeklediği ve yürüdüğü günleri bayram ilan edeceğim...

Çok garip ama bebekleri çocukları kendilerine daha yakın hissediyorlar. Bak şimdiden iki yeni şey öğrenmiş:)) Sık sık biraraya getirmek lazım çocuklarla.

canım ee eşler hep zararlı çıkıyor bu dışarı çıkmalardan delikafadulden
artık dışarıyı biliyorlar bu bücürükler...
Ata da demin yardımıcımızın kucağındaydı çağırdım gelmedi bana velet :sinifsinif:
bende gidiyorum bay bay yaptım kapıyı açtı bir göresen Mecbue nasıl çığlık atıp üstüme atlıyor :)))

Canım inan sende yaşayacalsın bunları ve bize anlatacaksın...
hayalin gerçek olacak canım inşallah en kısa zamanda sağlıkla..
teşekkür ederiz teyzesi hafif atlattık ama insanın ödü patlıyor bişey olacak diye..
geliba daha çok yaşayacağız bu kazaları..Allah beterinden korusun..

mecbue çok güldüm fatih demesine... walla tam zilli senin kız..
Seher inşallah güzel geçecek bu akşamki çekim...

Mehtap canım bek Berkay'da yeğeninle olunca çok ilerleyecek..görürsün bak..
bu arada konu dışı ama hepimize tek bir mesajla nasıl cevap veriyorsun ??banada öğrettt
böyle tek tek zor oluyor...

dün benide bir numara armış demekki o Sorayaymışş...

Son düzenleme:

Evet canım birarada olmaları iyi olacak. Berkay şimdilik onun saçını çekmeye çalışıyor. Bir de o ağlayınca bizimki de başlıyor ağlamaya. Ama birbirlerini incelerken çok şeker oluyorlar.

Toplu mesaj için önce hangi mesajlardan alıntı yapmak istiyorsan orada alıntı yap seçeneğinin yanındaki NQya tıklıyorsun zaten tıkladığında rengi değişiyor. Cevap vereceğin bütün mesajları seçtikten sonra sol tarafta cevap yaz diye bir bölüm var oraya tıklıyorsun alıntıladığın mesajları görüp altlarına cevaplarını yazıp gönder diyorsun.

Canım çok teşekkür ederim ...
yarın haber bekliyorum senden ..kontrol için...
güzel geçmesi dileği ile...

merhabalar canım arkadaşlarım hepiniz ile ilgili gelişmeleri tek tek geriye dönüp en kısa sürede okumayı planlıyorum şu an vaktim yok malesef ama hepinizi çok özlediğimi bilmenizi isterim.ç Bizdeki gelişn elere gelince ecrincik gibi babasının adını söylemelere belki yıllarımız var belki hiç göremiyeceğiz bilemiyorum ama kızım elinde bisküvi kurabiye elme havuç salatalık kemirmeye başladı tutmalarımız arttı ama ne emekledik nede desteksiz oturmayı başarabildik vücudumuz daha dik ama hala ağlıyoruz fizyoterapide ama eeg miz iyi çıkmadı yinede senağlamasenağlamasenağlama. beni hiç sormayın iyice bittim 55 kiloluk bisd iskelet olarak ortalıkta dolaşıyorum. şu an kısa kelsmek zorundsayım yine yazarım canım dert ortaklarım hepinizi öptüm yiğenlerimide siz benim için öpün lütfen.

evet dun seheri mehtapi ve ninimi aradim ama ninim acmadi telini iki defa aradim:)neyse bidahakine insallah
ebrucum senden haber cikti nihayet cok sevindim buda bir gelisme berille ilgili insallah daha guzel seyler olacak hic merak etme bunu basardiysa otekilerde olur

ufuga gelince bende uzun zamandir ufuktaki seyleri yazmadim ufukta ayni hic gelisme yok ne oturuyor nede emekliyor nede donuyor gecen bizde eeg cektirmistik doktor hic iyi degil dedi zaten gormesindede hic artma yok buyudukce geriliyor hareketleri gibi geliyor bana ama alistim ne yapiyim yapacak bisey yk ama seni cok iyi anliyorum ebrucum canim benim

selam canlarım nasılsınız rabbım yardımız ols..............bende hep hareketlerını takıp edıyorunm bebejklerın ınş sıkıntısız ılerlerız ımtıhan dunyası rabbım kımseyı zorda bırakmasın ınş benım bı kızımda eeg bıraz ıyı degıl dedı dr takıpteyız ...........ılaç verdı ıkı yerde cok mınık bısey var dedı bakalım ınş bı dahakı ay gecer uyutmak cok zor ya ........eeg cekerken sız naptınız ......hareketlerını begendı norolog ıyı dedı bebeklerın ek gıdatya gectık yogurt verıyorum kızlar kecı sutu vereyımmı artık veren vatrmı kımı dr verın kımı vermeyın doyo benım sutum gıdıyo artık damala damla gelıyo bırakıcxam artık opt sızı

kızlar yazdıklarınızı çok okuyamadım dün çok kötü bi gün geçirdim ecrin kanepeyi tutuyodu bende yerden oyuncak alıp koyuyum derken kaşla göz arası döndü kafa üstü düştü halıda vardı ama ağlayıncamı artık bilmiyorum kustu eşimde şehir dışında malum aradım komşuyu aradı oda en yakın hastane devlet hastanesi 5 dk var oraya götürdük hemen tomografi film çekildi bişey görülmedi doktor dedi 3 saat bekleyin dışarda yanımdada kimse yok o an o kadar kötü oldum ki bekledik eşimde geldi 8 oldu akşam doktor diyo git dışarda bi saat daha bekle bende sinirlendim dedim her saat bi saat bekle diyosunuz oda aslında 24 saat beklenmesi gerekiyo e o zaman yatış ver odaya al bekleyim 24 saat dışarda bankta bekleme salonunda sandalyede bekleyecekmişim sinirlerim çıktı tepeme eşim tama sus dedi hocam ev çok yakın bişey olursa hemen geliriz dedi oda kusarsa gelin dedi eve geldik bütün gün yemedi bişey meyve püresi yedirdim üstünede mama içti uyurken sonra öksürükle beraber kustu benim rengim attı eşimi uyandırdım napalım diye doktorumuzu aradım durumu anlattım oda tomografi iyiyse sorun yok dedi kusma derken çok yediyse onu çıkarmıştır biz düşmelerde kafa vurmalarında kusunca derken dedi üst üste ve fışkırarak sebepsiz kusarsa korkulacak durum dedi gözlemle dedi uyanıncada hareketlerine bak bişey vardı dedi şükür bütün gece kusmadı gözümü kırpmadan bekledim beşiyini çevirdim bizim yatağa gece 2 gibi uyandırdım terlemiş üstünü deyiştirdim uyanır uyanmaz babasının yüzünü cimcikledi kulağını çekti üstünden çıkardıklarımı tuttu salladı anladım ki sorun yok sabahta eşim işe giderken uyandırdı saat 6 gibi ecrin kızım tatlı bitanem balım gibi laflar etti ecrinde kıkırdıyo yatakta sanki büyük insanda anlayıp hoşuna gidiyo böyle işte kızlar

ebrizm böyle düşünme lütfen inan bana onlar bazen bişey yapıyo insan hayret ediyo hiç ummadığın bi anda ağzından çıkıverir annecim babacım yada sizin isimleriniz ben sürekli fatih gel diyorum eşimde baba gel de fatih deme diye kızıyo ama ebn inanıyorum onlar büyük mucizeler yaratıyolar görürsün bak senin kızında hiç ummadığın anda seni şaşırtacak hatta şaşırtmaya başladı bile elinde tutyomuş bişeyleri

ah nınım bunlar çok fena çok artık biliyolar dışarıyı evet atih diyo zilli mehtap yiğeninlemi beraber berkay annen ikisine birden bakıyo dimi bakıcıyla beraber çok iyi birbirlerine bakarak büyürler

canım benim ya çok geçmiş olsun şükür bişey çıkmamaış anacığım devlet hasteneleri öyle ben geçen hafta gittim sinir kirizleri geçirdim sabah 8den öğlen 3 ekadar eşimi arayıp bağırdım çağırdım sinirden oturdum bahçede ağladım ama yaapcak bişeyy yok malesef...artık yaramazlıklara başladırşar iyice gözümüzün önünde bile yapıyorlar malesef

canım kendi drunuza sorun keçi sütünü bende düşünüyorum bu ay soracağım ama umutlu değilim geçrip geçirmeyeceği konusunda bizim drumuz 4 aya kadar pramatilkullandırdı pramatüre mamamsını kesmedi kilosu iyi olmasına rağmen beyin gelişimini destekliyormuş çünkü bu ay şükür kestik ek gıdalara ne zaman gececeiğiz dedim ben çünkü emzirmiyorum sadece mama yedi bugüne kadar daha çok var dedi:)))))ama ben bir haftadır iki günde bir öğlenleri elma-sütlü pirinç-havuç,kabak verdim bakalım drmuz ne diyecek buna:))))inşallah kısa zamanda kuzucuklarımız düzelir biizmde haziranda tekrara eeg var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…