Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
allahtan ümit kesilmez biraz daha sabır inşallah kuzucuğun bunlarıda başarıcak kolay şeyler atlatmadı sende metanietli olup kendine balman gerekir aksi taktirde kızına nasıl bakacaksın çok zor bir süreçteyiz allah hepimizin yardımcısı olsun

sesini duymak güzeldi cnm benim o akşam rüyama girmişsin:))))))zamanla ufuğmuzda ufakta olsa bazı harektelerde bulunacak ben inanıyorum buna

kızlar dün akşam kranier usg çekildi sonuç aynı şişli etfaldeki ile ventriküllerde biraz genişleme varmış sınırdaymış normal değerlere göre takip gerekiyormuş bu irside ve yapısal birşeyde olabilirmiş genişleme çoğalırsa beyine baskı yaparsa sorun oluyormuş bazı kişilerde ventriküllerin biri dar biri geniş oloyormuş bu durum sıkıntı yaratırmış ama bizde aynı olması biraz sevindirici oldu bu tür vaklarda gerilemede olabiliyormuş dr biraz içimi rahatlattı hidrosefali olmayabilir dedi olsada sorun değil bu şekilde olursa dedi drun iki arkadaşında bu şekilde veriler varmış ve hç bir sorun teşkül etmemmiş mr önermedi usgde ne görünüyor ise mrda aynı sonuçlar görülecek dedi nöroloğumuzu aradik çektirme imkanınız varsa çektirin bir bakalım dedi berrak uyuyordu usgde bile uyanmadı ama eşimin arkadaşları geldiğimizi duyunca mıncıklaya mıncıklaya uyandırdılar ben dr la konuşurken eşimde buna müsade etmiş mr aldılar bir iki secand çekebildiler uyanık olduğu için durmuyor sonuç çekilemedi hafata içi bir akşam uyurken çekilecek şunu anladımki cerrahpaşanın sonuçlarına ve çekimlerine güvenmemekte haklıymış drlar 5 tane farklı branjlarda birbirinden bağızsız önceden orada hizmet vermiş drların hiçbiri oranın sonuçlarına ve drlarını güvenmiyoruz demişlerdi ve haklı çıktılar şubat ayında orada çekilen usgde birşey yok tertemiz dediler biz başka dr götürmeseydik hiç haberimiz olmayacaktı bu durumdan çok uzun yazdım gene kusura bakmayın çok doluyum arkadaşalr ama içim bir nebzede olsa rahataldı ....inşallah yapısal birşeydir haziranda tekrar çekilecek bakalım...

mehttapcığım berkayın durumu nasıl bugün fizyoterapiye gidecektini değilmi?
nınım kusura bakma seni arayamadım hastaneden geç çıktık ve moralim çok bozuktu

mecbue çok üzüldüm canım..geçmiş olsun..Allah korumuş yavrunu canım..büyüdükçe çok daha dikkat gerektiriyo..kaşla göz arası yapacaklarını yapıyolar..tekrardan geçmiş olsun canım..mehtapcım ii haberlerle dönersin inşallah canım..sher sonuç ii çıkar inşallah canım bebeğin sağlıkla atlatır bu sıkıntıyı inşllah canım..ebrizim canım benim sen ne yüce bi annesin soraya ve sen bi başkasınız..Allah inşallah bu mücadelenizi mükafatlandırır yavrularınıza sağlık ve güzel gelişimler nasip eder inşallah..çok zor bi süreç hayırlısıyla atlatırsınız inşallah..herkese selam bebişleri öpüyorum Şeniz

ay çok kötü etkilendim dünden beri sanki gene düşecek gibi geliyo gece yattım gözümün önüne geldi hep düşmesi çok kötü rabbim kimseye evlat acısı vermesin sizin sonuçlarında umut verici olmasına sevindim inş sorun çıkmaz çıkmayacaktırda en güzelide doktora güvenmeden deyiştirmen olmuş

saol arzu teyzesi hamdolsun ki bişey olmadı halı baya engelledi hızını bide kafaları daha yumuşak neyseki

Ebrizim ve Soraya inşallah herşey sizin gönlünüzdeki gibi olur..
Allah başka hastalık vermesin kuzulara..
Soraya canım benim telin sesi kısık oluğu için duymamışım..
bende sonradan gördüğümde bu numara kim dedim..
keşke konuşabilsyedik sesini duymak beni mutlu ederdi...

Sher canım bugün konuştuk senle..
inşallah Berrak da bir şey çıkmayacak..

Mecbue canım büyük geçmiş olsun..
geçen gün ben yaşadım bugün sen..
ya ne kadar dikkat etsekte oluyor böyle kazalar..

saol nınım evet oluyo malesefki ne yaparsak yapalım hani akacak kan damarda durmaz diyolarya onun gibi

Mecbue canım büyük geçmiş olsun. Çok korkmuşsundur sen şimdi. Bu kadar üzüntünün üstüne bir de hastanede yaşanılanlar da cabası. Neyse ki Allah korumuş kuzucuğu. Tabi ki kazalarla düşe kalka büyüyecekler ama Allah büyük kazalar göstermesin kuzucuklara.
Sher hareketleri genel davranışları iyiyse büyük ihtimalla yapısaldır. Ama hiçbirşeyi atlamamak için gerekli tetkikleri yaptırıryorsunuz zaten. ınşallah mr iyi çıkar ve içiniz rahatlar biraz.

Ebrizm ve soraya Allah sizlere güç kuvvet versin. Yaşadıklarınız çok zor. Allah hiçbir anneye böyle üzüntüler yaşatmasın ve dermansız dertler vermesin.

Sher ve Arzu sorduğunuz için çok teşekkür ederim. Evet fizyoterapiye gittik bugün. 1 saat çalıştık. 1 ay sonra tekrar gideceğiz. Sürünme ve emekleme çalışmaları için.

Nınım bugün arayarak tebrik ettim doğumgününü ama birde burda kutlamak istiyorum. Sağlıklı ve güzel yaşlara can arkadaşım. Eşin ve oğlunla birlikte nice güzel seneler geçirmeni dilerim...a.s.a.s.a.s.
:1hug:

saol mehtap korktum ama doktorada sinir oldum eşim olmasa heralde tartışacaktık bugün nınımın doğum günümü benim haberim yok

:hooray:nınım doğum günün kutlu olsun eşin ve taze erkeyinle bi ömür boyu mutlu huzurlu sağlıklı günler geçirmen dileğiyleopuyorumnanaktan

:hooray:nınım doğum günün kutlu olsun eşin ve taze erkeyinle bi ömür boyu mutlu huzurlu sağlıklı günler geçirmen dileğiyleopuyorumnanaktan

Mehtap ne incesin arkadaşım...tekrar teşekkür ederim..

Mecbue canım teşekkür ederim .. taze , körpe erkeğim :roflol:
dündü 1 Mayıs benim d.günüm...

Mecbue ve Mehtap sizin d.günlerinizin tarihini bilmek istiyorum...boshayallersmile

gecmisi hizli okumaya calistim ama mecbuecim cok gecmis olsun aradan iki gun gecti herhalde ama yeni gordum kusuruma bakma girmiyorum cok az giriyorum
ninimcim dogum gunun kutlu olsun canim arkadasim benim nice mutlu senelere yillara saglikli bir sekilde
arzucum mehtapcim ve shercim beni sordugunuz ve bebizime iyi dilekleriniz icin cok sag olun
ninimcim insallah firsatim olursa tekrar ariyacam belkide istanbula gelirim belli olmaz hahahah:)

nınım cım doğum günün kutlu olsun ailenle birlikte nice senelere biraz geç oldu ama nete dün sabahtan beri girememiştim şimdi geçmişi okuyabildim ...

nınım cım doğum günün kutlu olsun ailenle birlikte nice senelere biraz geç oldu ama nete dün sabahtan beri girememiştim şimdi geçmişi okuyabildim ...

Soraya ve Seher çok teşekkür ederim...
Soraya bekleriz canım bu defaya Seherde katılır herhalde kaydirigubbakcemile5

günaydın arkadaşlar nasılsınız ??
gününüz güzel geçsin..
bugün hava çok güzel..

Bu arada kızlar Annem'i getirdim bize ohh bir keyif yapıyorum ki sormayın..
biz seyehate çıkmadan Ata'yı görmek istedi..
hemde Anneciğim burdayken alışverişimi yapıyorum rahatça..
en önemlisi Ata sabah 06.30 da uyandığı için cuppp anneme veriyorum..kahvaltısını veriyor ..
ben uyku keyfi yapıyorum...
Ne güzelmiş uyumak ve keyif yapmak...
darısı sizlere olsun :)))
artık ayda 1 hafta Annemi getirceğim :)) (kötümüyüm ne )

Bu arada Annem sabah Ata'nın kahvaltısını yanlışlıkla Günlük sütle yapmış..
devam mamasıyla yapmamış yani..
Allerji yapmadı..
Bu hafta dr gittiğimizde soracağım kabul ederse artık günlük süt vermek istiyorum oğluma..
mama kullanmak istemiyorum artık...

Ah canım anneler gibisi var mı? Allah onları başımızdan eksik etmesin.
Ayda bir hem o torunuyla hasret giderir hem de sen kendine biraz vakit ayırırsın.

Canım ben daha önce keçi sütünü sormuştum bizim doktor daha erken olduğu için izin vermemişti. Kansızlık yapabilir diye. Ama ben de mamalardan artık kurtulmak istiyorum. Kronolojik 1 yaşında eğer demir seviyesi iyi çıkarsa ben de artık süt vermeyi düşünüyorum. Bakalım sizin doktor ne diyecek?

Nınımcım geçmiş doğum günün kutlu olsun. Şöyle geçmişe bakınca daha yeni görebildim... Yakışıklı oğlunla, eşinle, tüm sevdiklerinle mutlu yıllar, mutluluğunuz hep katlanarak artsın canım... bu arada ufak tefek kazalar olmuş geçmiş olsun, problem olmamış.
Mecbue size de geçmiş olsun allah beterini göstermesin.
Umarım kızlar hepinizin keyfi yerindedir. Ben pek giremiyrum malum laptopu kaptırdığımdan beri. Allahtan bugun eşim ihaleye gitti de bana kaldı:) Bir hafta sonra göreve dönüyoruz artık onun telaşı içindeyiz bu ara.. Elvinin de tüm teyzelerine ve arkadaşlarına selamı var:)

Aleykümselam..Biz de kokluyoruz minik prensesimizi. Allah kolaylık versin hem iş hem çocuk biraz zor ama onun bir gülüşüyle unutuyor herşeyi insan. Sen okuldayken Elvin'e kim bakacak canım? Nasıl ayarladınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…