Bugün saat 10da gideceklerdi ben foruma girer diye düşünmüştüm ama girmemiş. Neyse inşallah dediğin gibi bol bol dinlenir, gezer artık kuzucuğuyla birlikte.nınım gitmiştir bugün gerçi kaçta uçağa bineceklerid bilmiyorum ama bol bol gezip dinlenir inş
bizim doktorumuz yürütece binebilir ama günde 10 dk falan dedi bi iki ay bindirdim şimdi bindirmiyorum cesaret alır ayakta dururken dedi ama ayakta daha duramıyo kanepeyi tutturunca korkmadan duruyo ellerinide bırakıyo ama düşüyo tabi ben tutuyorum o açıdan fayda gördüm hoppalayıda başka doktorlar önermiyo ne bileyim bende hoppaladan korkuyorum ecrinde parmak ucuyla baıyo sürekli bi düz bassa belki daha rahat edecek durabilecek ama basmıyo ya çok canım sıkılıyo gerçekten öne emeklemiyo ne yaparsam yapayım köprü kuruyo inanırmısınız elleri ve ayakları üzerinde duruyo ama yok öne gitmiyo
Bugün saat 10da gideceklerdi ben foruma girer diye düşünmüştüm ama girmemiş. Neyse inşallah dediğin gibi bol bol dinlenir, gezer artık kuzucuğuyla birlikte.
Canım ben burada başka topiklerde de okumuştum anneler tecrübelerini yazmışlar yürüteç kullanan bebekler hiç kullanmayanlara göre hep biraz daha geç yürümüş. Bizim nörolog da zamanında doğan bebeklere bile yürüteci tavsiye etmiyoruz erken doğan bebeklere özellikle hiç tavsiye etmiyoruz demişti. Ayak kaslarını güçlendiriyor fakat bileklerde bozukluklara neden olabiliyormuş ve parmak ucunda yürüme sorunu yaratıyormuş ayrıca yürüme için kalça kaslarının da kuvvetli olması gerekirken yürüteç kalça kaslarının kuvvetlenmesini geciktiriyormuş. Bilemiyorum ne kadar doğru ama doktorun söylediği bu ben de o yüzden hiç kullanmadım.
Fizyoterapist hoppala kullanabilirsin dediğinde yalnız kurduktan sonra nasıl hopladığını videoya çekip bana gösterin dedi.ladayken ayağını yere nasıl bastığını kontrol edecekmiş. Çünkü hoppalada da bazen bebek ayağının yanlarıyla bastığında düz tabanlık gelişebiliyormuş. Ben de o yüzden ikisinden de çekindim.
Berkay yüzüstü değil de uzun zamandır sırtüstü köprü kuruyor:)) Hala ellerinin üzerinde kalkamıyor. Geçen aya göre bayağı gelişme gösterdi aslında kollarını bükerek dirseklerinin üzerinde kalkıyor ama benim istediğim tamamen ellerinin üzerinde kalkabilmesi. Çünkü bu şekilde emeklerse komando gibi dirseklerinin üzerinde sürünerek emekleyecek.
Ama Ecrin bir zaman bekliyor ileri doğru da gidecektir yakında yani gücü kuvveti yerinde maşallah sadece ileri gidemiyor ona da çok az kaldı bence mecbue. Çok yakında bir gün topiği açtığımızda bunun müjdesini vereceksin inanıyorum.
Teşekkürler soraya sen nasılsın? Yeni gelişmeler var mı kuzucuklarla ilgili?selam kizlaaar naber nasilsiniz?kuzular nasil ninim ucmus onada iyi tatiller diliyorum insallah hersey gonlunce olur canim benim
en son götürünce işte sordum yürüteci tekrar doktorumuza oda evet biraz daha geciktirir yürümesini ama çok sık binerse dedi günde 10 dk kadar kalırsa sorun olmaz dedi bende içim rahat etmedi bindirmiyorum nisandan beri hemen hemen bi aydır ama bindirdiyimdeyse 10 dk kadar bindirip alıyodum zaten ecrin çok uzun süre bi yerde oturacak bi bebek deyil ama ilk arabam kullansam acaba olurmu şimdi onu sorcam bakalım parmak ucunu sordum yürüteç kullanan kullanmayan herkese önce parmak ucuyla yürümeye başlamış hepsi dün hatta parkta bi bayanla konuştuk oda 11 aylık kızını getirmiş parmak ucyla basıyo diyo oda iki tane kızı varmış büyük kızım 14 aylıkken yürüdü diyo hemde normal doğmuştu diyo şimdiki kızımda kendi kendine kalkıyo sıralamaya çalışıyo diyo dedim bunun için bişey yaptınızmı yok kendi kendine yaptı diyo aman ne bileyim mehtap canım sıkılıyo eşimde bana kızıyo zamanı gelince yapacak niye sıkıyosun kendini diye inş bi gün topici açınca yazarım ecrin öne gidiyo ayağa kalktı tay tay duruyo diye ama ne bileyim ben
mecbueciğim içini ferah tut eşin haklı zamanı gelince ecrinimizde düzgün bir şekilde yürüyecek....biz pramatüre anneleri etrafımızdaki erken yürüyen bebekleri gördükçe çektiğimiz sıkıntıları unutup bi önce bizim bebeğimizde yapsın ,istiyoruz ama malesef zamanı gelince yapıcakalr az daha sabırlı olmamız gerekiyor ben takip ediyorum arkadaşımın bebeği berraktyan 4 gün büyük ama o normal zamanda doğdu gülmeleri el hareketleri falan çok önce başladı bende berrak niye yapmıyor diye söyleniyordum eşimde unutuyon galiba onlar akran değil hakiketende öyle şimdi berrakta onun yaptığı hareketelri yapıyor 10-15 gün sonra onun yaptığı hareketleri sergiliyor ve çok mutlu oluyorum geç yapsınlar bunlar yapmamalrından daha iyidir cnm
Teşekkürler soraya sen nasılsın? Yeni gelişmeler var mı kuzucuklarla ilgili?
Canım ilk arabam tutunarak ileriye doğru sürülen araba mı? Eğer öyleyse onu fizyoterapistler de kullanıyor. Ayakta eğer tam dengesini sağlıyorsa kontrollü onu kullanabilirsin. Onun bir zararı yok çünkü.
Bizim fizyoterapistte Berkay'ın parmak ucunda basışını gördü o da ilk zamanlar böyle olması normal dedi.
Bizim için zor olan da o zaten zamanında doğan bebekler bu motor gelişimleri kendiliklerinden zamanı gelince yapıyor. Ama erken doğan bebeklerin bazen desteğe ihtiyacı oluyor. Ya da daha uzun süre sabredip beklemek gerekiyor.
Zamanında doğup 18-20 aylık yürüyen de 10 aylık yürüyen de var.
İnşallah zamanı gelince herşeyi yapabilecek duruma gelirler.
evet o bahsettiyin arabayı diyorum ben tutunca yürüyo ama tabi yanında ben varken kullandırcam ecrine bakalım evet parmak ucyla başlıyomuş bütün bebekler daha doğrusu çoğu evet normal doğan bebek anneleri umursamıyo ne zaman yaparsa o zaman yapsın diyolar çünkü kaygıları yok bilmiyorum bütün testler eeg sorun görünmüyo ecrinde ama içim rahat deyil kollarında falan çok rahat kalkıyo sen diyosunya berkay tam kalkamıyo diye diyorum ya köprü bile kuruyo tek kolunun üzerinde durup dengesini kuruyo üstteki acağını kaldırıp indiriyo sanki jimnastik hareket yapar gibi :)çok komik oluyo ama zamanı gelince yapacak ama o zaman gelene kadar ben sıkıntıdan çıldırmazsam tabidelikafadulden
Biraz daha sabır canım çok az kaldı. Ecrinin kas gücü iyi sadece biraz daha zamana ihtiyacı var.
aynen öyle cnm manken kurbağa:)))))kardeşiminki normal zamanında doğum ama erkek o kızla erkek arasında fark oluyor gerci cuma günü ölçmüşler 78 olmuş:)))))berraklta solunum sıkıntısı çektiği için anestezisye cesaret edemedik nisanda bizde eeg süründük resmen hanfendi üstüne birde uyandı uyumadı kakasını yaptı ünvçhastenesi olduğu için gözümün içine bakıyorlar gidin başka zaman randevu alın diye eşim sağlıkçı olduğu için torpillydik:))))))saatlerce bekeldirler saolsun eşimsiz hastaneye gitmek istemiyorum vallahi devlet hastanelerinde sürünüyorsun resmen haziranda tekrar eeg miz var bakalım nasıl çıkıcak sonuçlar ....umarım arkadaşının bebeği sağlığına bi an önce kavuşur ve en kısa zamanda mr çekilir sgk geçen özlede çekitrmeyi düşünsünler en azından daha ilgili oluyorlar devlet hasteneleri ve ünv.yüzüne bile bakmıyorlaren güzelini yapmışsın zamanı gelince kullanır seher arabasını ben artık oyuncak almıyorum çünkü oynamıyo oyuncaklarla ne alırsan al bakıp arkasına fırlatıyo özellikle arkaya fırlatıyoki görmemek için:)eşimin kızkardeşi hiç almayın bende var dedi oğlu kullanmış bi kaç ay bakalım içime sinerse onu alayım sinmezse alayım diyorum bitane vay cadı demek gürültüyü seviyo kımıldamadı demek:)zilli ayy ebn neler çektim eeg çekilirken ecrine burnumdan geldi vallahi ooooo maşallah boyumuz posumuz yerinde demek manken kurbağa haa:))yiyenin normalmi doğdu 75 cm boyu ecrinde geçen ay 76 cm bana hep kısa geliyo boyu ama yeterki sağlıklı olsun napalım vallahi mr çektirmenize sevindim bitti şükür doğum yaptığım doktorun topicinde bi arkadaş var mr çektirmek için sürünüyo kızcağız oğlu yüzfelci geçirdi daha iki aylık bebek bide kimse sorumluluk alamayız anesteziyi kaldıramazsa diye canını sıkmışlar koskoca fakültede mr cihazı bozulmuş hastane hastane sürüdürmüşler kızcağızı naptı bilmiyorumda bursa bide büyük şehir deniyo ne adam gibi bi nöroloji uzmanı var nede içine sinen bi hastane üni hastanesi böyle olursa diyer hastaneleri siz tahmin edn artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?