Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
günaydın kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Merhaba kızlar... Umarım hepinizin keyfi yerindedir, zaman olsa geçmişe biraz göz atayım diyordum ama... Kızlar size bi sorum var iki gündür acaip canımı sıkan bi konu. c.tesi benim kız rota ve zatürre aşısından sonra iştahımız git gide azaldı. Öğünlerde 90-100 ml içen kızım zoraki 40-50 ml içiyor. 3 saatte acıkıp bağıran bebek şimdi bıraksan içmeyecek bile... Hatta biraz önce 20 ml zor verdim... Şimdi 24 saat içtiğini not edip c.tesi sabah doktorumuzu arayacağım ama sizin fikriniz var mı ya da başınıza böyle dönemler geldi mi merak ediyorum. İnanılmaz gerildim artık ne yapacağımı da şaşırdım...

cnm benim aşı da yağmış olabilir fakat mamada bir süre sonra sonra ,iştahsızlık yapıyor kızımda yapmıştı bizde zatüre aşısı olduk fakat bu sorunu yaşamadık mama olarak ne kullanıyorsun?druna bir danış istersen biz 4 ay pramatil kullandık artık berrak yememeye başaladı 50-60 cc zor oluyordu sonra milumul aldık iştahsız bebekler çok seviyor onlara özle mamaymış tabi drumuz önerdi 3-4 gün gayet iyi aldı sonra gene başa döndük hipp kullnaıyorum şimdi sorurun şimdi huy çıkardı biberon sonunda ağlıyo almammak için iki-üç denemede hemen alıyor sonra:))))))belki senin bebişindede böyle bir sorun vardır umarım kısa zamanda çözersiniz cnm rahatlar bebiş

kılzar merhaba nasılsınız b,izde keyifler iyi :)))))
bugün rüyamda nınınımı gördüm umarım ondada herşey yolundadır bugün dönüyordu değilmi?
mehtapcığım bugün nörolog kontrolünüz vardı umarım iyi gecer...haberlerini bekliyoruz

ayy kızlar benimde şimdi canım sıkıldı doktorumuz hastaneden ayrılmış şimdi bi arkadaş söyledi nereye gitti merak ediyorum

ayy kızlar benimde şimdi canım sıkıldı doktorumuz hastaneden ayrılmış şimdi bi arkadaş söyledi nereye gitti merak ediyorum

of ya can sıkıcı bişey bu durum başka drla baştan takibi neyse tatlım üzülme hastaneden öğrenme durumunuz yokmu yada drun cep telefonu var ise giiti yerde devam ederisiniz inşallah canını sıkma

ya normal bi bebek olsa o olamaz öbürü olur derim ecrin doğduğundan beri takibini yapıyo ona üzüldüm devlet hastanesi falan geçtiyse diye korkuyorum ben aradım bugün ama açmadı muayenede olunca açmıyo sessize alıyo biz varkende gördüm akşam 6 gibi arayıp sorcam bursadaki bütün özel hastanelere baktım hiçbirinde yokbu yeni yasa doktorlarıda şaşırdı yaa nereye gitseler şaşırdılar

valla canım benim tıfılda yapıo öle iki üç bağırıp sonra alıo. yoruldum cidden yedircem die uğraşmaktan o da telef oluo bende. prematil kullanıyoruz bizde, ilk zamanlar çok keyifli içti şimdi beni deli edio sütte de aynı sorunu yaşıyoruz ama. yani mamaya tepki olsa heralde sütüde almazdı diye düşünüyorum. bu arada son iki gündür mama verirken ağlıyor biraz su veriyorum acaip heyecanlanıo. içio biraz sonra çok olmasın diye çekiyorum kıyamet kopuo. feci suya karşı iştahımız arttı acaba diyorum sıcakların da mı etkisi var bu durumda bilemiyorum. neyse artık yarın doktorumuzla konuşucaz bakalım o ne diyecek...

Kızlar ben yoğunluktan pek giremedim. Berkaycığım için de bu haftaya randevu alamadık önümüzdeki haftaya kaldı. Yorgunum, uykusuzum, bitkin bir haldeyim. Herkese iyi haftasonları.
Sher sorduğun için çok teşekkür ederim.
Mecbue umarım doktorunuzu bulursunuz insan bir defa güvenip alışınca başka birine götürdüğünde içi hiç rahat etmiyor.
Kornelya bizde ilk zamanlar iştahsızlık problemi pek olmamıştı. Belki aşının etkisiyledir. Bakalım doktorunuz ne diyecek. Bir de ilk zamanlar su vermemeni tavsiye ederim. Bu da iştahını azaltabilir. Su ihtiyacını zaten mamayla karşılıyor kabızlığı da yoksa bir gün su verme bakalım iştahı tekrar artacak mı.

vallahi mehtap arıyorum iki gündür hep kapalı telefonu ben bugün gene aradım hastaneyi kızımın kuvöz doktoru hasta kabul etmiyodu sürekli yoğun bakımda oluyodu ama artık hasta kabulüne başlamış ona götürcem galiba ilk ona götürmeyi istemiştim ama hasta kabul etmiyo demişleri şimdi iki doktor ayrılınca hastaneden hasta kabulüne başlamış sevindim açıkçası :)oy çok yorgun ve yoğunsun demek bende iki gündrü uykusuzum ecrin uyumuyo geceleri gene dişe başladı galiba kornelya dün can sıkıntısından farkedemedim inanki yazdıklarını belki mevsimsel bişeydir bazen bizdede olurdu 100 cc içtiyi sütü içmez ancak 20 cc zorla içerdi şimdide kırk nazla yediriyorum reklamlar olmazsa mümkün deyil yemiyo hiçbişey en doğru bilgiyi doktorunuz verecektir tabiki bide havaların ısınması bebekleride çok etkiledi önceden çok az içerdi ecrin su şimdi suluğunu boşaltıyo verince küçükken daha rahat kaka yapar azda olsa su verebilirsiniz demişti bize doktor ama iştahsızlık yaparmı bilmiyorum diyer kızlar nasılsınız nınım dönmedinmi daha ben çok uykusuzum kendime geelyim diye duş aldım dahada beter oldum mayıştım iyiceboshayallersmile

Selam canım arkadaşlarım..
Nasılsınız ??
Biz biraz hastayız..
tatil çok keyifli geçti..Ata'm zorlum çıkarmadı ..Oğlumun dünden beri burnu akıyor kızlar (
ne yapmalıyım ilaç vermek istemiyoruz..Mehtap bitkisel ne yapayım burun akıntısı için bilgin varmı??
Bugün ıhlamur içirdim..
Bu arada üst dişi patlamak üzere üstüne birde burun akıntısı sormayın..
orada son gün 7 derece ist.27 dereceydi..
gelirgelmez soyunduk hasta olduk..
Neyse herkes iyi umarım ...

hoşgeldin nınım vallahi oh moral ve keyif depolayıp geldiniz desene burnumu akıyo atanın dişide başladı herşey karıştı birbirine

Hoşbulduk canım...aynen öyle bomba gibi geldik ama kuzum hasta oldu..
ikiside kötü yaptı oğlumu yaa..
inşallah en kısa zamanda rahatlar yavrum..
hoşgeldin nınım vallahi oh moral ve keyif depolayıp geldiniz desene burnumu akıyo atanın dişide başladı herşey karıştı birbirine

cnm hoşgeldin iyi eğlenmişsinidir umarım ...hava değişiminden hemen etkileniyor bebişler serum fizyolojik ile açıp burun aparatı ile temizle rahatlatir o. ıhlamur hırıltısı varsa iyi gelir diye düşünüyorum umarım kısa sürede atlatır cnm....sen dinlende bu ara haftaiçi görüşelim süprizimiz var sana:)))))))))

gnaydın kızlar hepinizi öpüyoruz bebişimle dün babamız araba almış çocuk arabası acaba kaç aylıkken dışarı çıkarılıyor bilen varmı havalarda güzel :))

Hoşgeldiniz canım. Geçmiş olsun bu arada. Serum fizyolojik, okyanus suyu ve otribebe ile geçer burun akıntısı canım. Bu arada az az da ıhlamur verirsen öksürük başlamasın diye tedbir amaçlı güçlenir toparlar.
Her diş çıkarma döneminde bu soğukalgınlığı belirtileri oluşuyor canım sanırım o dönemde herşeyden daha çabuk etkileniyorlar. Hava değişimi yaşadı kolay değil bir bebek için iklimi birbirinden farklı iki ülke arasında yolculuk. Kısa sürede atlatır inşallah kuzucuğumuz.

Canııımm sürprizimiz nasıl bu arada:))?

gnaydın kızlar hepinizi öpüyoruz bebişimle dün babamız araba almış çocuk arabası acaba kaç aylıkken dışarı çıkarılıyor bilen varmı havalarda güzel :))
Hayırlı olsun güle güle iyi günlerde sağlıkla kullansın inşallah. Berkay geçen sene Mayısta doğmuştu ama biz yaz boyunca doktor kontrolleri dışında dışarı çıkaramadık. Mikrop kapar falan diye tam toparlayıp dışarı çıkabileceğimiz zamanda da kış geldi soğuktan pek çıkaramadık. Doktoruna danışarak düzeltilmiş 1.5 ayını da geçtiyse gün içinde hafif hafif dışarı çıkarabilirsin.

Hoşbulduk canım..Sürprizinizi biliyorum canım kaydirigubbakcemile3
tabiki görüşürüz çokda güzel olur..
Oğluşum inşallah o güne kadar iyileşir..Sürprizine çok selam söyle yerimseniben

Canım teşekkür ederim..Biraz daha iyi sanki..
öküsürk yok bu dafa hapşuruk ve burun akıntısı var..Nezle yani...
Senin doğumgünün nasıl geçti ??

umarım iyileşir cnm bi an önce kuzumuz mehtapın dedikleri ile rahatlar bende o şekilde yapıyorum...otribebeçok iyi gercekten daha önce başka aspre aleti kullanıyordum faydası yoktu onu kullanmaya başladım şükür 20 gündür rahat berrak...

süpriziminde selamı var sana geçmiş olsun diyor...
mehtapcığım süpriz gayet iyi geziyoruz biz sürekli bugün ada sefası yaptıkk çok güzeldi fakat yanmışız denize girmeden:))piliç olduk ya krem son anda sürdü süreyya ben sürmedim ama amele yanığı olduk:))))))))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…