Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
K,mseler uğramıyor artık topiğe..
nasılsınız???
Ata'nın 4 . dişide nihayet göründü :))

Bu arada Ata bazen dişlerini gıcırtıyor..
sizinkilerde yapıyormu ??????????????????????????????

nınım malum hareketlendi çok kötü ecrin o yüzden pek fırsat vermiyo cadı bugün kaşla göz arası kafasını çarptı gene bol bol kafa çarpıyo bu aralar gıcırdatıyo ecrinde diş etleri kaşınıyoya artık gıcırdatınca rahatlatıyomu ne oluyo bilmiyorum bol bol gıcırdatıyo zilli sen nasılsın ata nasıl ve diyer güzel annelerle tospikleri nasıl seherden haber yok ne zamandır soraya gittimi

Akşam muhallebi falan gibi birşey veriyor musun yatmadan önce ne yiyor? Gece uyanıyor mu? Berkay'da çok iştahsız hep oyuncaklarıyla oynatarak birşeyler yedirmeye çalışıyoruz.

K,mseler uğramıyor artık topiğe..
nasılsınız???
Ata'nın 4 . dişide nihayet göründü :))

Bu arada Ata bazen dişlerini gıcırtıyor..
sizinkilerde yapıyormu ??????????????????????????????
Canım teşekkürler biz iyiyiz sen nasılsın? Hadi bakalım maşallah Ata'ya bundan sonrakiler de sıkıntısız çıkar inşallah. Nınım diş gıcırdattığına göre üst dişleri önce çıktı galiba. Berkay'ın dişleri sırayı şaşırdı alt yan dişleri üst dişlerden önce çıkacak gibi ve çok huzursuz etti.
Ata'nın ilk dişlerde olduğu gibi üst dişlerde sıkıntısı oldu mu?

Evet bundan sonra en büyük sorun kafa çarpma bir de kapı arkasında bekleme.
Bir de Berkay son zamanlarda sürekli numaradan öksürüyor. Daha önceden de yapıyordu ama bu kadar sık değildi. Ama boğazını yırtarcasına 2-3 gündür biraz rahatsızlığım vardı soğukalgınlığı gibi ben öksürdüğüm için mi neden anlamadım. O numaradan öksürdüğünde müdahale etmeyip dikkatini başka tarafa çekmeye çalışıyorum dikkat çektiği için öksürmeye devam etmesin diye ama pek başarılı olamadım.

yok mehtap muhallebiyi uzun zaman önce bıraktım ben akşam yemek yediriyorum bu aralar hiçbişey yemiyo gerçi sadece yoğurt yedi mesela dün akşam yatarkende süt veriyorum bal koysammı diye düşündüm ama önümüz yaz olduğu için vazgeçtim çok susatırsa diye gece uyanıyo en az iki kere ecrindede var hafif öksürük ve kusma dişleri çıkarken hep yapıyo bunu her diş çok yoruyo

Evet canım ya oldu ve oluyor sıkıntımız..
Birde kucağımdayken sürekli elleriyle beni sıkıyor ( nasıl canım acıyor anlatamam)
bunu yaparkende kendinide sıkıyor..
İnşallah dişten yapıyordur..
Sinirli olmasından korkuyorum...

Mecbue canım şimdi bizim 2 altta 2 üstte dişimiz var..
4. diş yeni çıktı..
Sırada hangileri gelir alttan mı ???

Mehtap ve Mecbue bebeklerinizin kaç dişi var ????????

selam kizlaar uzun zaman oldu ama anca gelebildim ne yapiyim:)
dun okulda mulakat vardi ona katildim iste cok sukur allahima okula alindim hemsirelik bolumne 4 yillik 23 agustosta basliyacam allah izin verirse yani anliyacaginiz bende artik bir universite ogrencisiyim:)

hepinize merhaba..
oğlumun yoğun bakımda benimse yüreğim ağzımda yaşadığım aylar boyunca KK prematüre bebekler yazarak ve yazılanları okuyarak avunduğum,sanal bi paylaşımdan ziyade bir dost omuzu gibi çekinmeden başımı yaslayıp,tüm kalbimle dinlediğim,tüm içtenliğimle konuştuğum,sıcacık bi mekan oldu benim için..
hikayemi biliyosunuz..şimdi size utkumu ve beni de aranıza alırmısınız diye sormak istiyorum..başlıkta bizim küçük kızlar sayılıp katılım sınırlanmış belki..ama hep okuyorum burayı,bebeklerinizi büyürken izliyorum..daha yakınınızda olmak istiyorum..yine yakınımızda olun istiyorum..
oğlumda Ata, Berkay,Ecrin ve sizin küçük kızlarla oynayabilir mi Teyzeleri?????a.s.

Canım hoşgeldin...Seni ve Utku'yu bekliyorduk zaten ve diğer tüm arkadaşları..
Nasılsın???...Okurken nasıl mutlu oldum anlatamam..tüylerim diken diken oldu..
Neler yaşadığını biliyoruz şükür bitti ve Utku'na kavuştun..
Nasıl minik kuzumuz??? neler yapıyor annesi...anlatsana canım...
Oynar tabi annesi..ne güzel bebeklerimizin bir arkadaşı daha oldu..
Bebeğini benin yerime gıdısından kokla canım...

Mecbue canım şimdi bizim 2 altta 2 üstte dişimiz var..
4. diş yeni çıktı..
Sırada hangileri gelir alttan mı ???

Mehtap ve Mecbue bebeklerinizin kaç dişi var ????????
Canım bizim sadece altta 2 dişimiz var:)) Üstte hiç diş yok kabartı falan da yok ama sanki önce alt yan dişleri çıkacak çok beyazlayıp kabarmışlar.
Normalde önce alt 2 diş, sonra üst 2 diş, sonra alt yan dişler gelir ama bizimki sırayı şaşırdı sanırım:))

Canım uzun zamnadır haber yoktu merak ettik sher de girmiyor son zamanlarda iyi olduğuna sevindim. Seni tebrik ediyorum çok doğru kararlar verdin Allah yüzüne baksın güzel bir öğrencilik hayatı sürdürür ve çok başarılı bir hemşire olursun inşallah.

Canım Allah bebeğini sağlıkla büyütmeyi nasip etsin çok zor bir süreçten geçtiniz. Hikayeni çok iyi biliyoruz. Biz burada gerçekten çok farklı sıcak bir aile ortamında gibiyiz. Seni ve Utku'yu da aramızda görmek Utku'nun gelişimini birlikte takip etmek bizi de çok mutlu eder. Nasılsın? Utkumuz nasıl?

Canım akşam yatarken dediğin mesela saat kaçta ne kadar süt veriyorsun? Bir de gece hiç uyanıyor mu? Sabah kahvaltısını kaçta yapıyor?

kızlar ben önce ankaraya sonrada yozgata gidiyorum 1 ay sonra görüşürüz...

Meraba kızlar size güzel haberlerimiz var Ece psikolojik gelişim doktorundan tam not aldı. Duzeltilmisini sordum yakalamış normal yasını dedi. Eve gelince sürünmeye basldi artık bıraktığım yerde bulamıyorum cadıyı çok mutluyuz bisss

kızlar ben önce ankaraya sonrada yozgata gidiyorum 1 ay sonra görüşürüz...
İyi yolculuklar, iyi tatiller canım. Ecrin'i ve seni çok merak edeceğiz. Fırsat bulursan ara ara bize yaz lütfen.

Çok sevindim ececim artık ayını yakaladığına göre sizin için sıkıntılı süreç bitti sayılır. Darısı hepimizin başına inşallah.

selam kizlar mecbuecim hayirli yolculuklar
ececim size de hayirli olsun bundan sonra butun hayati boyuncada saglikli bir sekilde buyumesini nasip eylesin allahim

mehtapcim sen nasilsin berkay nasil?
ninim sen nasilsin girmiyorsun galiba ata nasil?

Mecbue iyi yolculuklar canım..

Ece maşallah bebeğine ... darısı diğer bebeklere olsun canım...

Soraya canım yaz gelince dışarlarda oluyoruz canım...
o sebepten fazla giremiyorum..
tekrar tebrik ediyorum ve başarılılar diliyorum canım...

Kızlar selam
Ata dünden beri komando gibi emekliyor... :)))))))))))))))
Tabi ben yine sevinçden delirdim..
çok uzun yapamıyor dün yarım metreydi,
bugün 1.5 metre süründü..
tabi acayip terliyor ya birde şu isilik bitse çok rahat edeceğiz..
zaten yeterince diş sıkıntımız var...

Tekrar gözünüzaydın canım. Ne kadar mutlu olmuşsundur onu ilerlerken görünce. Allah daha nice gelişmelerini göstersin hepimize inşallah. Berkay'da sürünürken çok yoruluyor. Bir iki gündür havalar biraz serinleyince rahat ettik.

Aynen öyle canım havaların serinlemesi iyi oldu...
Canım tekrar teşekkür ederim...çok mutlu olduk..
darısı diğer bebeklere inşallah...
bu arada topiğimiz çok sessiz kaldı.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…