Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
atladılar herhalde,bize nöroloji takibi için bi yönlendirme yapılmadı. ama hidrosefalisi nedeniyle mr ve tomografi çekildi,beyin cerrahına muayene oldu. göz takibini göz muayenesnde,diğer şeyleri (kafa çevresi,refleks gibi) neonatalojiydi sanırım o bölümde değerlendirdiler..düzeltilmiş ayına göre henüz zamanı gelmediği için de söylenmemiş olabilir. muayeneye gittiğimizde bunu soracağım.

merhaba kızlarrrrrrrrrrrrrr ve onların güzel bebişleriiiiiiiiiiiii uzuzuuuuzzzuuuzmnnnnnnn zamandır yazmadım topiğimeee hepinizi haberlerini ve tabikiii minişlerimi .çok özledimmmm çalışıyorum bakıcı krizleriyle uğraşıyorum taneli yedirme exercise larıyla uğraşıyorum çoğu zman haberlerinizi okuyorum fakat yazmaya fırsatım olmuyor...derin cikle hepinize sevgi kucak ve öpücük gönderiyorum buarada prenses beril in annesiyle dün görüştüm sağlığıyla iligi yoğun endişeleri var belki tekrar ankaraya gelme durumları var umarım sağlıkla gelir gider ve görüşürüz defne nin annesindende haber ler var çok az yiyormuş kusması için de ilaç kullanıyorlarmış işte böyleeekızlar hepiniziöptümolumunekankayizsmile

slm kızlar gnaydın hepinize birşey sorucam bebeğim 5.5 aylık oldu çok şükür ama çok iştahsız hiçbişey yemiyor birde eli sürekli ağzında salya akıtıyor başında ateş var sürekli bugün elime ağzı gelince farkettim alttarafta çok sertlik var iki minik delik oyulmuş içleride beyazlaşmış diş için erken değilmi daha sizdede böle oldumu

selam kizlaar yumycim ozledik seni valla hic girmiyorsunuz ara sira yazinda merakta birakmayin sende arzuda ebruda
hiram erken degil her bebek kendine gore dis cikariyor seninkide erken cikaracak galiba hayirli olsun simdiden

kizlaar nerdesiniz ya kimse yazmiyor kusecem ama haa...:):):)
bu arada guzel bir haberim var size ufuk bu cuma gunu krese basliyacak kismetse umarim onun icin hayirli olur ve bol bol gelismeler gostersin...

Evet canım atlanmış olabilir. Sen sorduğunda mutlaka bir tarih verirler. İnşallah bütün testleri iyi çıkar kuzucuğun.

Selam canım Arada sırada da olsa bekleriz topiğimize:))
Bakıcı topiğinde yaşadıklarını okudum ve çok üzüldüm. İnşallah iyi birini bulmuşsundur artık. Derinciği öpüyorum sevgiler.

Canım düzeltilmiş 2.5 aylık değil mi bebeğin?
Bebekler düzeltilmiş 2-2.5 aydan itibaren ellerini tanımaya başlarlar ve sürekli ağızlarına götürürler. Salya falan da olabilir.
2.5-3 aylıkken diş çıkaran bebek de var ama çok nadir. Genelde ortalama 6-7 aylıken dişler çıkar ama bazılarında yaşını bile bulabilir.
Bizde diş kaşınması düzeltilmiş 3.5 aylıkken başladı düzeltilmiş 7 ay 10 günlükken ilk dişimiz çıktı.

kizlaar nerdesiniz ya kimse yazmiyor kusecem ama haa...:):):)
bu arada guzel bir haberim var size ufuk bu cuma gunu krese basliyacak kismetse umarim onun icin hayirli olur ve bol bol gelismeler gostersin...

Selam canım küsme:) Ufuk adına çok sevindim. Kreşte fizyoterapi de uygulanıyor diye bahsetmiştin galiba. İnşallah onun adına çok güzel gelişmeler olur.

ebrizm, Allah yardımcınız olsun, inşallah Beril de Allahın izniyle yol kateder..emeklemesini yürümesini müjdelersin bir gün bizlere,inşallah ama inşallah..

Amin canım inşallah hepimizin yavrularının iyiliklerini haber veririz inşallah hep.

Süreyyacım neler hissettiğimi en iyi anlayanlardansın umudumu yitirmemek için kendimi sürekli telkin ediyorum inşallah ta yitirmem ama zaman zaman resmen çöküyorum. İnşallah bizde her şey yolunda diye yazabileceğimiz günleri
görürüz.

Can dostum umarım seninde moralin biraz olsun düzelmiştir sana diyorum hayattaki en güzel mucize kucağında diğer sorunlar gelip geçici allah ona sağlık versin onunla sınamasın seni yeter. Gerisi sadece hayat içindeki gerekli veya gereksiz teferruatlar salla her kezi ve her şeyi sen Prensesime bak hiç unutamıyorum telefonda teyze gel gel dediğini bıcırığımın kendine ve fıstığıma çok iyi bak.

teyzesi nin kuzusu beril biricik arkadaşım umarım en kısa sürede görüşürüz ben de hatırladım teyze gel gel dediğini ne günlerdi beee hep özlemle ve gözyaşlarıyla hatırladığım ölene dek umutamayacağım ...sabhaları derin kucağımda bilgisyara koşar beril den haber beklerdim annesinden ayrı diye öğlene kadar ağlardım beril cim diye diye ..melek beren cennette kokusu yüreğimizde....

kızlar ve onların mini,k bebeişleri hepinizi çok öpüyor selamlar gönderiyorumolumunekankayizsmile

Merhaba arkadaşlar Soraya ; Mehtap, Yumyy , Ebrizim , Hiram ve Yağmurlu nasılsınız ??
bebeklerinizi çok öpüyorum...
Arkadaşlar ben fazla giremiyorum bu aralar..
merak edersiniz diye söyledim :))

Merhaba arkadaşlar Soraya ; Mehtap, Yumyy , Ebrizim , Hiram ve Yağmurlu nasılsınız ??
bebeklerinizi çok öpüyorum...
Arkadaşlar ben fazla giremiyorum bu aralar..
merak edersiniz diye söyledim :))

neden giremiyosun ya zaten üç beş kişiyiz şurda:-((((
biz iyiyiz,çünkü:::: Utku. iki gözündende rop ameliyatı olmuştu küvezde. dün göz muayenesine gittik. dr gözlerini iyi buldu,artık rop yönünden bi sıkıtı yaşamaz dedi,inanılmaz sevindik..Allaha şükürler olsun bi sıkıntıyı daha aşmış olduk böylelikle.
Ata abiye de benden ve utku dan öpücükler...

Canım maşallah Utku'ya...çok sevindim..
bu aralar sık giremiyorum malumm yaz geldi misafir ve gezmelerimiz başladı...
Ata'da minik Utkuyu kocaman öptü...
öpmeyi yeni öğrendi teyzesi...

Ebrucum fizyoterapist yüzüstü durmayı reddettiği için mi tekrar kulak tetkiki istedi. Onunla bir bağlantısı olabilir miymiş?
Nınım bizi iyiyiz bildiğin gibi herşey aynı. Sen de gezmelere başlamışsın kuzucuğunla havalar çok güzel değerlendirmek lazım. Biz pazar günü pendikteki viaporta gittik. Sana çok yakındık yani arayacaktım ama pazar günü eşinlesindir rahatsız etmeyeyim dedim.
Kızlar biz giysi konusunda çok sıkıntı yaşamaya başladık. Tek kat giydirdiğim halde altında da pantalon varken Berkay yine de terliyor. Siz içine body giydiriyor musunuz? Body giydirdiğimde daha da çok terliyor.

selam kizlaaar bizde bugun hastanedeydik oglumda west sendromu oldugunu ogrendim ayrica bacaklarindaki kaslar cok gergin oldugu icin simdi bisey soylenmesi guc de olsa cerebral palsi olma ihtimali dusunduruyormus onlari.....
ondan sonra bu cuma gunu ufuk krese basliyacak kismetse ilk gun bende onunla gidecem yaninda kalacam sonra hep tek gidecek....
mehtapcim ben ufuga sadece cit citli badi giydiriyorum altina ustune hava ya gore normal bir oantolon eger hava sicaksa t shirt yada uzun kollu bady giydiriyorum
ninim yagmurlu nasilsiniz yagmurlu utkuya cok sevindim canim benim ne kadar guclu bak yavrum benim

Yağmurlu gözünüzaydın. ınşallah bundan sonra bütün kontrollerden bu şekilde iyi haberler alırsınız.
Soraya west sendromu için nasıl bir tedavi uygulayacaklar?
Demek Ufuk artık okullu oldu. Darısı bizlerin başına inşallah.
Ben de artık uzun kollu çıtıtlı body giydiriyorum ama acaba kısa kollu mu giydirsem. Kısa kollu giyince de kolları soğuk oluyor.

selam arkadaslar mehtapcim west sendromunun tedavisi yokmus
hava guzel turkiyede mehtap kisa kollu cit citli badi giydirebilirsin
bu arada ufuk hasta geceden beri atesi var 40 derece eger yarinda dusmezse cuma gunune baslayamiyacak krese kismet

soraya çok sevindim ve geçmiş olasun canım...
darısı bizim kuzulara olasun :))

Mehtappppp kısa kollu body giydir sadece ..
havalar çok sıcak ve nem çok yüksek..
bizim ev serin olduğu halde (dışarıya göre)
ben atlet tarzı çıtçıttı bodyler var ya sadece ondan giydiriryorum..
Mutlaka gün içinde birkaç saat çırılçıplak dolaştıryıyorum evde..
zaten giydirmemi ve bez bağlamamı istemiyor...
yazık çok sıcak piştiler kuzular...

yani bez ve çıtçıtlı kolsuz body giydiriyorum...gün içinde 2-3 kez elini ayağını ve yüzünü yıkıyorum
akşamda duş..
zaten bir görsen küvetten çıkardığım an ağlıyor...
bende bugün uyanınca küveti dolduracağım beraber gireceğim ne kadar oynamak isterse kalsın :))))

selam arkadaslar mehtapcim west sendromunun tedavisi yokmus
hava guzel turkiyede mehtap kisa kollu cit citli badi giydirebilirsin
bu arada ufuk hasta geceden beri atesi var 40 derece eger yarinda dusmezse cuma gunune baslayamiyacak krese kismet

Canım geçmiş olsun..İnşallah düşer ..
cuma olmazssa başka gün olur canım değilmi...
önemli olan kuzunun ateşi düşşün ...

evet tabiki oyle atesi dussunde kres sonra da olur
ninim bizde oyle yapiyoruz ufukla kuveti dolduruyoruz beraber giriyoruz hem o kendini guvende hissediyor hemde cabuk cabuk cikarmamaiza gerek yok sikilana kadar birakiyorum cok zevkli oluyor:):)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…