Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
selam kizlar meltemcim cok sevindim ataya masallah inanin kendi cocugum gibi seviniyorum sizlerin bebislerine mehtapcim sanada yazamamistim hayirli olsun berkayda surunuyor artik
yavas yavas atlatiyorsunuz sorunlari cok seviniyorum sizin adiniza masallah onlara

merhabalar..
başka başlıklarda rastladığım kadarıyla kadınlar kulubunde pek çok prematüre bebek annesi var. ama gördüğüm kadarıyla çoğu bebekleri küvezden çıktıktan sonra bu topiğe uğramıyo..önce belli bi aranızda yazıştığınız belli bi grup sanmıştım sizleri ama gördüm ki herkese açıkmış başlığınız. belki yaşanılanları unutma isteği..belki zaman bulamama..bilemiyorum..ama ben başka erkenci bebekler ve onların anneleriyle buluşup sohbet edebileceğimiz böyle bi imkan olmasından dolayı mutluyum...
Utkuma gelince..düzeltilmiş 3 aylık oldu...3 kilo 700 gram..akciğerleriyle ilgili bi sıkıntı çıkmadı şükür.mamayla besliyorum sütüm kesildiği için. şu an 75-80 yiyo..gelişimine gelince başını tutabiliyo ama çabuk yoruluyo. hareketli kıpır kıpır bi bebek.nesneleri takip ediyo,eliyle uzanıp oyuncaklarına dokunuyo..henüz gülme ya da agu gugu faaliyeti yok..geçen hafta beyin cerrahisinde kontrolu vardı. hidrosefalisiyle ilgili bi sorun olmadığını söyledi doktor.şantı çalışıyor,beyin dokusu gelişmeye devam ediyormuş..çok normal,sağlıklı ve zeki bi bebek olabilr dedi doktor. bu beni çok mutlu etti.yaşıtlarını yakalaması yıllar alacak belki ama umrumda değil.yeterki sağlığı yerinde olsun.bana onunla tanışma mutluluğunu yaşattığı için her an şükrediyorum Allaha..Utkumdan haberler böyle teyzeleri

Teşekkür ederiz teyzesi. Sen nasılsın canım? Umut, Ufuk iyi mi? Anneciğinin yanında mısın?
Evet canım vakitsizlikten sanırım bazı arkadaşlar pek sık giremiyorlar. Ama yine de zaman zaman girip bebeklerindeki gelişimleri paylaşıyorlar. İnsan kendi çevresinde erken doğmuş bebeği olan ailelere pek rastlayamıyor o açıdan burası gerçekten benim için de çok önemli. Herşeyden önce erken doğan bebek anneleri birbirlerini çok daha iyi anlıyorlar.
Benim de sütüm kesildiği için bebeğimi mama ile beslemiştim canım.
İnşallah çok daha güzel gelişmeler gösterir Utku ve size sağlıkla büyüdüğü günleri göstererek teşekkür eder annesi.
Allah yüzünüze baksın kuzucuğunu inşallah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.

Evet canım mecbue de gitti
Sen nasılsın? Neler yapıyorsun?

Ben iyiyim canım... Bu aralar evdeyiz..yağmurdan dolayı..
Annem gitti ( .... Keşke yakın olsaydık değilmi bütün kızlar sık sık görüşürdük...
çok güzel olurdu...
Sen ve Berkay nasıl ??
Annen nasıl oldu ???

Soraya canım teşekkür ederim..Biliyoruz canım sevincinin gerçek olduğunu...
kuzucuklar nasıl..Heyecan devam değilmi ?? :)))))
Bu arada Seher nerelerde bilgin varmı ???
Son görüşmeden sonra hiç girmedi topiğe..
Umarım bir sıkıntısı yoktur....

Evet canım sürekli uğrayan belli başlı arkadaşlar var..
herkes gelmiyor topiğe nedense...Unutuluyor galiba...
Maşallah Utku'ya...Allah sağlık versin canım...
Bizim mucizelerimiz çabuk toparlanıyorlar...
merak etme annesi zamanı gelince yakalayacak yaşıtlarını...

Evet nınım aynen bizde yağmurdan dışarı çıkamıyoruz. Yakın olsaydık çok güzel olurdu gerçekten. Annen tekrar gelir çok uzak sayılmazsınız.
Benim annem fizik tedaviye devam ediyor canım sorduğun için teşekkürler. Tedavi nedeniyle ağrıları oluyor biraz onun dışında iyi.
Havalardan herhalde Berkay nezle oldu burnu akıyor. Kuru olsa burnunu açmak kolay ama ıslak mümüğü açmak da zor. Otri bebeyle çekiyorum ama hepsi gelmiyor. Bunun için ilaç da kullanmak istemiyorum. Tam emin değilim ama birde alt iki dişin yanındaki çıktı sanırım inceden birşey batıyor gibi.

merhaba kizlar mehtapcim umut ve ufuk iyiler cok sukur evet hala annemin yanindayim
meltemcim seherle dun msnde konusmustuk berraktan firsat bulup giremiyor ara sirada ariyorum tabi sizi de oylede her zaman cevap vermiyorsunuz:):)

yagmurlu utku icin cok sevindim insallah her zaman boyle sorunsuz saglikli bir sekilde buyumeye devam eder
gelmeyen arkadaslarda evet bazilarinin gercekten zamani yok bazilariysa cocugu buyunce ve bir sikinti kalmayinca gerek duymuyor buraya takilmaya onlarda normal cocuklarin arasina katiliyorlar sanirim

mehtap'cım gözün aydın diyelim 3. diş için..
Bende Ata'nın burun akıntısın da hiç bir şey kullanmadım..

Soraya canım telim kısıkda olduğu için duymuyorum...
Oğullarının iyi olmasına sevindim canım...

selam diyeceğim ama kimsecikler uğramamış topiğe...
böyle giderse unutulacak topiğimiz... (((

selam kızlar kuzlar sizler nasılsınız?
ay vallahi eskisi gibi giremiyorum bizim kız fena cadılık yapıyor önceden süreyya tutuyordu ben yazıyordum ama şimdi oda yok
atayla berkayın emeklemesine çok sevindim atanında inci gibi dişleri dizilecek süper ya:)))
birde misafirim eksik olmuyor ve bizde ziyareti iade yapyıyoruz:)
berrah hanıma dün eeg çektirdik pazartesi sonuç çıkacak inşalalh düzensizlikleri düzelmiştir çarşamba günüde kranile usg çekilecek ve nöroloji muaynesi olucak bakalım inş.iyi haberler alırız çok endişleyim hidrosefeli teşhisi konup konmayacağı konusunda...
yağmurlu cnm gözün aydın aramıza hoşgeldin utkumuzu mıncıkla benim için

selam kizlar meltemcim evet kisikta oldugunu tahmin ediyordum zaten unutulmaz canim biz surekli takilirsak hicbiseycik olmaz:)
sehercim rahat ol insallah berrakta hersey temiz cikar hareketleri filan cok guzeldi icini rahat ve ferah tut berragin masallahi var tabi uzulmemek insanin elinde degil ama cok yipratma kendini olurmu...
bu arada geleyim tutayim berragi sende kadinlar kulubune yaz:):)

mehtap'cım gözün aydın diyelim 3. diş için..
Bende Ata'nın burun akıntısın da hiç bir şey kullanmadım..
Hala tam emin değilim ama teşekkür ederiz teyzesi. Burun akıntısının da kendiliğinden geçmesini bekleyeceğiz artık.

selam diyeceğim ama kimsecikler uğramamış topiğe...
böyle giderse unutulacak topiğimiz... (((
Selam canım. Bu topic kolay kolay unutulmaz ama merak etme:))

Teşekkürler canım. Merak ettik seni en azından uyuduğunda falan birkaç cümle yaz merakta bırakma bizi.
İnşallah sonuçlarınız ve muayeneleriniz iyi çıkar canım. Bize yaz lütfen.

Evet evet Hollanda'dan gelip Berrak'ı tut ki Sher yazı yazabilsin:)))

Canım arkadaşlarım sizleri çok özledim ama malesef hala internetim yok ve Berille ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Mehtap a da hiç yüzüm yok yakışıklı Berkaycığımızın doğum gününü telefonuma hatırlatma yapmama rağmen arayamadım bile çok özür dilerim mehtapçım Berille hastanelerdeydik malesef. Hepiniz iyisinizdir umarım tek tek hepinizi merak ediyorum. Biz çok zor günler yaşıyoruz açıkçası Beril fizyoterapiyi hala red ediyor dün yine çıldırdı hiç bir şey yapılmadan eve geldik artık her gün gidiyoruz fizyoterapiye alışsın diye yapmadığımız yok ama morarıp kasılıyor ağlamaktan işi iyice abarttı. Sayesinde bende yarım akıllı oldum üst üste sıkıntılarla gerçekten psikolojimde iyi değil idare etmeye çalışıyorum sizlerin iyi haberlerini okurum birazdan geriye dönüp bakmadım henüz ama anladığım kadarıyla emeklemeler diş sevinçleri peşpeşe maşallah kuzularımıza: inşallah bende beril emekledi diye yazabileceğim günleri görürüm kızımın son halini ekliyebilirsem şimdi ekliycem kocaman oldu ama hareketler hala bebek. Hepinizi çok öpüyorum özlemle kucaklıyorum canım arkadaşlarım.

Eklentiler

• $100_5218.webp
    9,3 KB · Görüntüleme: 43
  • $100_5209.webp
    5 KB · Görüntüleme: 39
ebrucum yazdigina cok ama cok sevindim cok merak etmistim numarani da kaybettim aramayi cok dusundum seni valla
berille ilgili uzuldum acikcasi ufuktada hala gelisen bisey yok canim oda ayni...bunada sukur canim
kocaman kiz olmus cokta tatli olmus canim resimleerde gordugum kadariyla masallah berilimize
insallah onunda guzel gunlerini goreceksin ebrucum umudunu kaybetme

hoş bulduk...çok teşekkür ediyorum..
canım inşallah hiçbişeycik çıkmaz kızında.
ben bu nöroloji muayenesi nasıl yapılıyor,nelere bakılıyor merak ediyorum,yazarsan sevinirim..utku hidrosefali hastası.nöroloji muaynsi bikaç kez yoğun bakımdayken olmuş ama taburcu olduktan sonra hiç gitmedik..o kadar çok tetkik,tahlil,kontrolu falan var ki,daha sıranın gelmesinede çok var o işe

ebrizm, Allah yardımcınız olsun, inşallah Beril de Allahın izniyle yol kateder..emeklemesini yürümesini müjdelersin bir gün bizlere,inşallah ama inşallah..

canım nöroloji muaynesi ihmal etmemeni tavsiye ederim...biz daha önce küvezden çıkınca ünv.hastanesi götürdük herşeyi normal buldu oranın doktoru eeg ve kranil usg çektirdi herşey normal dedi bidaha getirmenize gerek yok dedi fakat benim içim rahat etmedi çünkü ilk kronolojik olarak 55 günlükken düzeltilmiş olarak daha doğmamıştı muayne etmişti beyin kanaması geçirdiği için ve her praterm bebeğin düzenli aralıklarla nöroloji takibinde olması gerekiyor diye 2 ay sonra başka bir nörologa götürdük usg çektirdi ve sınırda az sıvı birkmesi var hidrosefali olabilir her ay takip edilmesi gerekir dedi iyikide başka bir dr yönlenmişiz...
muayne esnasında hareketlerini,reflekslerini,bakışlarını fiziksel olarak her hareketi değerlendiriyor beyin gelişimi içinde kranil usg çektirtiyor gerek görürürsede fizyoterapste yönlendiriyorlar...

Ebrucum sonunda senden haber alabildik. Bizde seni çok özledik. Yüzüm yok falan gibi şeyler düşünme lütfen. Bizi birbirimizi biliyoruz. Bu kadar sıkıntının arasında düşünmen bile benim için çok önemli. Çok teşekkür ederiz.
Berilciğimin fizyoterapiyi hala reddetmesine üzüldüm. Biraz daha zamana ihtiyacı vardır annesi. İnşallah sen de emeklediği yürüdüğü günleri de yazarsın. Kocaman çok sevimli bir kız olmuş maşallah Berilcik. Her ikinizi de çok öpüyorum.

Çok doğru söylemişsin canım. Umudumuzu asla kaybetmeyelim hiçbirimiz. İnşallah herşeyi yapabilir duruma gelir kuzucuklarımız.

Yağmurlu biz de hastanedeyken nörolaji muayenelerimizi yapmıştık. Nörolog bize taburcu olurken düzeltilmiş 4 aylıkken tekrar görmek istediğini söylemişti. Size de böyle bir zaman vermiştir herhalde. Nöroloji muayenesinde baş çevresi, bebeğin genel duruşu, göz takibi gibi şeylere bakılıyor. Utkunun baş çevresini kontrol edip gerek görürlerse kranial usg çekeceklerdir. Çünkü hidrosefali ilerlerse zaten baş çevresi büyür.
Sana tavsiyem konusunda uzman çok iyi bir nörolog bulup bütün takiplerini ona yaptır. İnşallah sizin de bütün sonuçlarınız iyi çıkar canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…