Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
soraya msj tarihine bakınca geçmiş ama fitil kullansaydın hemen keşke,40 çok yüksek..
bahsettiğin sendrom hakkında bilgim yok,ama tedavisi olmaması beni üzdü, umarım Ufuğu çok üzecek bişey değildir..
bizdede haberler çok iyi değil. utkunun kontrolu vardı bugün. doktor göz temas ve takibini iyi bulmadı.beyin kanamasına bağlı bi hasardan şüpheleniyolar sanırım,nörolojiyi sormama gerek kalmadı böyle olunca,kendisi not düştü. bakalım. utku kapalı bi kutu şu an. yaşadıkça göreceğiz yaşadıklarının ne gibi izler etkiler bıraktığını. hepsiyle el ele mücadele edeceğiz oğlumla Ufukla sen gibi..

canim utku neleri basarmadiki eminim bunuda basarir...seninn gibi bi annesi var onu hic yanliz birakmayan ,, ona hep destek olan....ben inaniyorum yavrularimiz bize verilen birer hediye herseye ragmen biz o hediyelerin kiymetini bilirsek kazanan biz olcaz(insallah)...
soraya ,,mehtap,,,ninim,,mecbue,,, yagmurlu,,sher ve daha ismini yazamadigim prematüre anneleri hepiniz elleri öpülecek annelersiniz...insallah benim yavrum iyilesip hastaneden cikinca bende araniza katilmak istiyorum,,,kuzumun gelisimini sizlere yazip sizlerin tecrübelerinden yararlanmak istiyorum...insallah

Nınım ben de dün kısa kollu çıtçıtlı body giydirdim kuzucuğa altına da kısa pantalon ve çorap. Ayağından çorabı çıkardığımda ayağı hemen terliyor Berkay'ın. Hergün duş aldırıyoruz şimdiye kadar pişiği olmadı ama gün içinde 2-3 saat çıplak hiç bırakmadım. Üşümez di mi? Hevesleniyorum yapiyim istiyorum ama çok da korkuyorum hastalanacak diye.

Canım inşallah nörologdan iyi haberler alırsınız. Belki biraz daha zamana ihtiyacı var göz takibi için. İnşallah sağlıkla büyür kuzucuğun.

İnşallah canım. Senin güzel kuzucuğun da sağlıkla yuvasına kavuşur. Bu kadar şey yaşadıktan sonra sen zaten aramızdasın. Hastanedeyken de gelişimini paylaş lütfen hatta onun için bir günlük tut. Allah bütün kuzucukları sağlıkla annelerinin sıcak kollarına kavuştursun inşallah.

ynlız ve yağmurlu güzel haber bekliyoruz sizden canım...
yağmurlu nöroloji inşallah iyi geçer canım...

ynlız en kısa zamanda inşallah sende alacaksın kollarına kuzunu..
bizede anlatacaksın miniğinin neler yaptığını...

Mehtap canım üşümez..biz üşüyormuyuz canım...
ben artık sadece body (atlet olanlardan) giydiriyorum..
Gece uyurkende kısa kollu çıtçıttlı body giydiriyorum ve üstünede iki kat tülben örtüyorum..
odası 28 dereceyi gösteriyor nemde 78 lerde olunca 30 hissediyoruz walla..
ama alt kat 25 derecede oluyor ...
Canım pişik değilde isilik olduk biz..
çok üzülüyorum çokk...

selam kizlar ufugun atesi dustu cok sukur ama cok rahatsiz aglayip duruyor anlamadim derdini valla
yagmurlu tsk ederim yazdiklarin icin insallah utku nunda sagliginda hic bir problem olmadan kocaman cocuk olur:)
yalniz seninde bebegin bir an once kuvezden cikmasini diliyorum saglikli bir sekilde
ninim ve mehtap sizler nasilsiniz ninim atanin isiligine uzuldum

Geçmiş olsun canım ben de terleyince en çok isilik olmasından tedirgin oluyorum. Çünkü çok kaşıntı yapar ve bebeği çok rahatsız edermiş. Zavallı kuzucuk inşallah çabuk atlatır. Gün içinde 2-3 defa suya sokup çıkar bu şekilde hafif bir nemlendiriciyle iyileşir. Altını da çok sık değiştirmeye çalış.

Geçmiş olsun soraya. Bir doktora götürseydin keşke. Ağlaması belki de bir yerinin ağrımasındandır.
Ben iyiyim canım. Çok teşekkür ederim.

Soraya ateşin düşmesine sevindim..
bir sıkıntısı var kuzun bencede bir doktora götür canım..

Mehtap zaten gün içinde sürekli yıkıyorum duru suyla şampuan vs. kullanmadan...
altı sürekli açık ve günde 8-9 defa bezini değiştiriyorum...
dünden beri pudralıyorum tüm vücudunu (nefesine kaçmayacak şekilde)
iyi gelidi pudra..
bu ara sürekli elleri kafasında kaşıyor yeni dişmi gelecek acaba ????????

Canım isislik terden ciltteki gözeneklerin kapanmasından oluşuyor. Pudra da cildin nefes almasını engeller. Bebekler için olan hafif bir nemlendirici daha iyi gelebilir.
Berkay da aynen öyle canım. Hem elini başına götürüyor hem de iki elini birden ağzına götürüp kendini sıkıyor. Geceleri de çok sık uyanmaya başladı. Bütün dişler çıkmadan rahat edemeyecek kuzucuklar.

meraba kızlar cok sık yazamasamda cok sıkı takipcinizim kucuk Ece surunme isini abarttı kucuk komandomuz evde dolap iclerini acıp karıstırıyo. Ve gecen aksam park yatagının kenarlarına tutup ayaga kalkttı. 1640 gr lık mini miğni kızım buyudude neler yapıyo Ya Rabbim. Allahım hepimizşn bebegini korusun insallah

Mehtap canım biliyorum pudranın kapattığını ama kollarını kuru tutuyor..
zaten pudranın içinde yağda var..

Önümüzdeki hafta doktora gideceğiz kontorl için bakalım ne diyecek..
telefonla konuşmuştuk doktoru ile..
görünce ne diyecek...

Evet ya çıksada dişler bebeklerinmiz rahat etse artık....

slm kızlar özledinizmi beni:)abimlerdeyim size bi bakayım diye girdim vınn var nasıl bi vınsa canıma okudu bağlanana kadar biz iyiz siz nasılsınız tospikler nasıl özledim hepinizi geçmişi okuyamadım pek giremem ama dönünce yazarım size öpüyorum sizleri ve tospikleri

utku için doktor uyanık olduğu her an konuşmamızı kucaklamamızı oyuncaklarla oynatmamızı tavsiye etti,yatıp tavanı seyretmesine izin vermeyin dedi.. iş yaparkende ana kucağıyla gittiğim her odaya taşımamı söyledi..
onun sosyal ve fizyolojik gelişimi için yapabileceğim başka bişey ,oyun,oyuncak vs tavsiyeleriniz var mı,tecrübeli anneler olarak fikrinizi almak istiyorum. belki doktorlarınızın zamanında size söylediği farklı bişeyler vardır. bir de ana kucağı olarak önerebileceğiniz bi marka var mı.oto koltuğu da mecburi hale geldiği için iki şekilde kullanılabilen yüktede pahada da hafif bişey almak istiyorum

maaşallah Eceye..öyle küçük öyle çaresiz hallerini gördük ki ben dün bütün gün çıngırağını tuttu diye şaşkın gezdim,büyümüşte neler yapıyo modunda..

Kızlar Berkay dün geceden beri 38 derece ateşli. Sabah doktora gittik. Kan tahlili idrar tahlili ve kültür istedi. Kan tahlili ve idrar temiz çıktı. ıdrar kültürü sonucunu salı günü alabileceğiz. Doktor dişten de olabilir ama emin olmak için testleri yapalım dedi ateşi düşürdüğümüzde tekrar çıkıyor. Dün gece defalarca çığlıkla ağlayarak uyandı kuzucuğum şimdi biraz iyi ama ateşi çıkınca çok halsiz kalıyor.

Mehtap geçmiş olsun canım...
nasıl oldu Berkay ???
bende dişten olabilir diyorum...
Ata'nın 38.8 e çıkmıştı ama fitille düşürmüştük...

Yağmurlu canım ben araba koltuğu chicco nun kulandım 0-13 kilo olanından...
şimdide 9-18 koltuğunu aldık..
çok memnunum... Fiyatını bilmiyorum hediye gelmişti...
netten araştır canım...

günaydın herkese,

burayı son zamanalrda epey boşladım, takip edemedim. o yüzden gelişmelerden haberdar degilim pek. Ben buıgün işe başladım, nasıl gececek bu ilk iş günüm bilemiyorun... Öyle zor geldi ki vden cıkıp sabah gelmek.. ama neyseki 2 hafta calısıcam, sonra yine 2 hafta izne ayrılıcam...

İdil den bahsedeyim sizlere biraz teyzeleri. Bizim tatlı cadıyla ek gıda konusunda sorunlarımız devam eddiyor, iştahsız bir bebek İdil. ne yedirmeye calıstıysam sevmedi. 3-5 kasıktan sonra ağzını kilitliyor, açtırabilene aşkolsun. Kilosu 6 kilo civarında. Son zamanlarda bir huy belledi ki, beni de korkutmuyor değil aslında. Ama simdilik doktora götürmedim. Yatarken kızdığı zaman kendini kasıyor, bir süre daha gözlemliycem, baktım gördüm gecmedi o zaman doktora göürücem.

Nörolojik muayneden bahsetmedi bize doktoru. Sadece denver testine gidiyoruz. Onun haricinde birsey yapılmıyor.

Sizlerden ne haber? Bebişler nasıl.

kızlar cok opt sızı bız ıyıyız cok sukur......ıl nar ınş sıkıntı yoktur opt kızını.............rabbım hepımıze kolaylık versın

mehtapcim gecmis olsun nasil oldu berkay kuzum yaa
ninim ata nasil onu da op yerime olurmu
ilnarcim cok sevindim idilin iyi olmasina insallah o kasilmasi da cok onemli bisey degildir
el muallim seninde kuzular buyumus masallah
bugun ufugun kreste ilk gunuydu superdi kizlar bugun bende yaninda gitmistim beraber
carsamba gunu tek gidecek hayirlisiyla
opuyorum hepniziii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…