Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
sagol canım azda olsa alıyoruz kılo ........ooo senınkı masallah yuvaya baslamış hayırlı ols ınşşş rabbım hepımıze kolaıylık versın bebeklerımızede saglık ınş opt sızı

Selam kızlar nasılsınız şöyle bir geçmişe baktımda bu hafta tüm kuzularımız rahatsızmış sanırım geçmiş olsun hepsinie şimdi nasıllar umarım iyidirler...
gecen hafta annemdeydim ve orada inetrnet bağlantısı olmadığı için giremedim dün annemle birlikte döndük bu hafta bende olacak o berrağa baktıkça ben sizlerle yazışiıcamm....:)))
bizim zilli çok yaramaz oldu canıma okuyor koyduğum yerde buşlamıyporum tek bırakamyırum dişi çıkıcak galiba ne bulursa ağzına götürmeye çalışıyor....
en güzel haberi veriyorum size teyzeleri kuzumun nöroloji muaynesi çok i geçti hidrosefali çıkmadı dr gelişimini ve hareketlerini çok güzel buldu 1 yaşında tekrar görmek istedi sonra ihmal etmeyelim 3 ay sonra 9 aylık olunca bir daha kraniel usg çekip muayne ederiz dedi...darısı tüm annelerin başına inşalalh hepimiz böle güzel haberler alırızzzz kuzularımızdan

Özlemez olur muyuz? Bekliyoruz haberlerini. Ecrin'i ve seni öpüyoruz. Sevgiler..

Yağmurlu benim tavsiye edebileceğim bol bol konuşmak, ana kucağında ev içinde gittiğin her odada ona ne yaptığını anlat. Mesela mutfakta yemek yaparken bile "şimdi tencereyi alıyorum, içine yağ katıyorum falan gibi yaptığın her hareketi anlat."etraftaki bütün uyaranların miktarını artırmak ses, görüntü, ışık vs bu tür uyaranlar sinir sisteminin gelişiminde çok etkili. Bir de her gün yıkayıp yıkadıktan sonra bütün vücuduna 5 dakika dokunarak masaj kaslarının ve sinirlerinin hisssini artırmaya yardımcı olur.
Şu an düzeltilmiş ne kadarlık olduğunu yazarsan oyuncak tavsiyelerinde de bulunabilirim.

Mehtap geçmiş olsun canım...
nasıl oldu Berkay ???
bende dişten olabilir diyorum...
Ata'nın 38.8 e çıkmıştı ama fitille düşürmüştük...
Çok teşekkür ederiz canım. Ateşi dün düştü çok şükür ama çok ağrısı oluyor. Yani dişinin ağrısından ağlıyor kuzucuğum ama bugün biraz daha iyi gibi. Hem üst dişler hem alt yan dişler hepsi birden olunca çok sıkıntısı oldu kuzucuğumun. Yani 3 gündür o kadar zor zamanlar yaşadım ki onu öyle çaresiz görmek çok acı veriyor insana.

İşe dönmüşsün hayırlısı olsun canım.
İştahsız bebek çok zor İlnarcım tahmin edebiliyorum üzüntünü. Ama inşallah büyüdükçe iştahı artar.
Bu kasılmadan ben de çok korkardım. Hatta cerebral palsinin belirtileri arasında sırtüstü yay gibi kıvrılma diye birşey var. Onu okuduktan sonra Berkay'ın yaptığı bir hareket vardı sırtüstü yatarken köprü kurardı zaman zaman ama eğlenerek oyun gibi yani. Ben bunu arayıp nöroloğumuza tarif ettim. Yok dedi o son derece normal bir hareket siz o sırtüstü kasılma olayını gerçekten görseniz aradaki farkı anlarsınız sırtüstü kasılmada çocuk kaskatı kesilir kendini toparlayamaz dedi.
Yani söylemek istediğim biz de artık paranoyak olduk bütün hareketleri acaba normal mi diye inceliyoruz. Allah bebeklerimizi sağlıkla ilkokul çağına getirene kadar bizim içimiz hiç rahat olmayacak sanırım.

Çok teşekkür ederim canım. Şimdi biraz iyi ateşi düştü ağrısı var. İnşallah o da geçer.
Ufuk için de hayırlı olsun canım. İnşallah daha güzel günlerini de görürsün kuzucuğun.

Maşallah canım muayenelerinizin iyi geçtiğine çok sevindim. İnşallah bundan sonraki kontrolleri de hep iyi çıkar.
Anneciğin yanında olduğuna göre artık sık sık yazarsın.

öncelikle shere gözaydınlığı dilemek istiyorum,şükür bişeyi çıkmamış prensesin..
il_nar nöroloji testi için bize doktorumuz düzeltilmiş 4.aydan sonra muayeneye götürmemizi söyledi..idil için bi danış istersen.bence prematür anneleri olarak biraz pimpirikli olmakta fayda var,Allah hepimizin yavrusunu esirgesin ama hepsinin önünde hala aşılacak engeller yürünecek yollar var..
mehtap ataya çok çok geçmiş olsun.calgel öneririm.dişlerin çıkacağı bölgede damak kısmına parmakla masaj yaparak uygulanıyo.rahatlatır biraz. umarım çabuk sürer de sıkıntısı biter..

Teşekkür ederim yağmurlu. Benim bebeğimin ismi Berkay teyzesi. Ata da nınımın bebeğinin ismi. Ama burda hepsi kardeş gibi olduğu için isimlerin karıştırılması normal:))
Diş jelleri doktorlar tarafından pek tavsiye edilmiyor. Bizim doktorumuz da uyuşturucu etkisi olduğu için pek sürülmesi taraftarı değil. Ama dün çok ağrısı olmuştu ağrı kesici şurup vermektense mecburen 2 defa calgel sürerek rahatlattım kuzucuğumu. Ama bugün ağrısı biraz daha azaldı o nedenle bugün sürmedim.

aslında zararından değilde çok fazla bi fayda sağlanmadığından pek tavsiye edilmez diş jelleri, lokal anestezi uyguluyo gibi oluyosun o bölgeye. ama bi süre de olsa rahatlatıyo sonuçta..

Son düzenleme:

İşe dönmüşsün hayırlısı olsun canım.
İştahsız bebek çok zor İlnarcım tahmin edebiliyorum üzüntünü. Ama inşallah büyüdükçe iştahı artar.
Bu kasılmadan ben de çok korkardım. Hatta cerebral palsinin belirtileri arasında sırtüstü yay gibi kıvrılma diye birşey var. Onu okuduktan sonra Berkay'ın yaptığı bir hareket vardı sırtüstü yatarken köprü kurardı zaman zaman ama eğlenerek oyun gibi yani. Ben bunu arayıp nöroloğumuza tarif ettim. Yok dedi o son derece normal bir hareket siz o sırtüstü kasılma olayını gerçekten görseniz aradaki farkı anlarsınız sırtüstü kasılmada çocuk kaskatı kesilir kendini toparlayamaz dedi.
Yani söylemek istediğim biz de artık paranoyak olduk bütün hareketleri acaba normal mi diye inceliyoruz. Allah bebeklerimizi sağlıkla ilkokul çağına getirene kadar bizim içimiz hiç rahat olmayacak sanırım.

Mehtapcım gecmişi okumadığımdan Berkay cığımın hasta oldugunu bilmiyordum. Gecmiş olsun kuzucuğuma. Simdi nasıl? toparlayabildimi? İdil de sanırım diş cıkartacak. Ama şaşılacak bir durum var. Bebeklerin ilk alttaki 2 dişi cıkar ya, İdil in üstteki diş fırlıyor gibi. Orda bi rbatma var. Ama ağzını bir türlü actıramadığımızdan bakamıyoruz. Parmağımı zorla da olsa o kısma soktugumda farkettim, ısırınca batıyor:)) Diş çıkarken kullandığınız herhangibir sey varmı?

Prematüre anneleri olarak gercekten de paranoyak olduk. İdil öyle kastıkca kendini korkuyorum. Şayet gecmezse haftaya doktora göstereyim istiyorunm. Tel etmek geliyor aklıma ama tel de yaptıgı hareketi tamn tarif edemeyebilirim, ve zaten de doktor getir göreyim der. O yüzden de haftaya devam ederse götürücem.

il_nar nöroloji testi için bize doktorumuz düzeltilmiş 4.aydan sonra muayeneye götürmemizi söyledi..idil için bi danış istersen.bence prematür anneleri olarak biraz pimpirikli olmakta fayda var,Allah hepimizin yavrusunu esirgesin ama hepsinin önünde hala aşılacak engeller yürünecek yollar var..
mehtap ataya çok çok geçmiş olsun.calgel öneririm.dişlerin çıkacağı bölgede damak kısmına parmakla masaj yaparak uygulanıyo.rahatlatır biraz. umarım çabuk sürer de sıkıntısı biter..[/QUOTE]

Yagmurlu, camım, İdil in doktoru her kontrole gittiğimizde muayne ediyor. Ben nörolojik muayne yaptıralım mı diye sormustum son gittiğimizde, şu an için gerekli görmediğini, cocugun cok fazla hastane ortamında yıpranmasını istemediklerini söylemişti. Malum İdilde BPD rahatsızlığı var ya. Enfeksiyon alabilir hastaneden diye düşünülüyor sanıreım. Sadece Psikologla görüşüyoruz yani denver testi için. Ayrıca Nörolojide VEP testini yaptırmıstık ve onda gecmişti. Belki de bunun da etkisiyle baslattırmadılar nörolojik muayneyi. Ama ben yine de tedbiri elden bırakmamak adına Temmuz ayında muayneye gittiğimde birkez daha sorucam. Fizik tedavi için de son muaynede gerek ghörülmemişti. Ama kasılmaları da beni korkutmuyor degil aslında. O yüzden haftaya da devam ederse temmuz muaynesini öne ceker haftaya giderim

aslında zararından değilde çok fazla bi fayda sağlanmadığından pek tavsiye edilmez diş jelleri, lokal anestezi uyguluyo gibi oluyosun o bölgeye. ama bi süre de olsa rahatlatıyo sonuçta..
Mümkün olduğunca kullanmamak lazım. Ateşi düşene kadar calpol vermiştik calpol ateşi düşürürken ağrıyı da kesiyor. Ateşi düştükten sonra calpol parasetamol içerdiğinden onu vermek istemedim diş jeli en azından sadece damağı uyuşturuyor 2 defa sürdükten sonra biraz rahatlattı. Ama ağrısı hafifledi ve bu hafif ağrıları artık bünyesinin yaşaması lazım.

Evet canım zaten ihtiyaç gördüğünde doktor da yönlendiriyor. İçin rahat etsin götür ama inşallah önemli birşey çıkmaz kuzucuğun.

bu sabah aşıya gittik. yolda,hastanede,şurda-burda utkuyu gören herkesin' ''a ne kadar küçük...yazık...hasta mı nesi var...niye gelişmemiş...niye erken doğmuş...''gibi cümlelerinden o kadar bıkmışım ki, bugün etraftakilerin sadece oğlumu sevmek için yanımıza gelip agu-gugu..ne kadar tatlı..maaşallah demeleri şaşırttı beni..gerçi kaç aylık diye sorduklarında 2.ayın içindeyiz diye yalan söyledim ama:) ..yinede büyümüş artık demekki küçük prensim..
bu ara nerdeyse her hafta bi kontrol için hast.yiz..geçen hafta 2 kere göz için gittik..bi gözünde gözyaşı kanalında tıkanıklık olduğu için masaj önerdi dr. başka bi sıkıntı çıkmadı şükür şimdiye kadar.yrn kalça usg si çekilecek..nörolojiyle wepbayeri kaldı sadece.
sevgili Mehtap senin önerinle odasını uyaran doldurdum:))yatağının üstüne bi dönence astım,rengarenk şekilli yastıklar yaptım,oyuncaklar aldım..ellerini tutup konuştuğum zaman daha sık göz teması kurduğunu farkettim..
bi de mama olayından bahsetmek istiyorum,doktor pdf yle devam etmemizi söyledi. ama sevmedi sanki.hiç iştahlı yemiyor,genelde arttırıyor.bende yoğurt ve şeftali suyu tattırdım.ikisinide sevdi.miktarlarını gün gün arttırarak vermeyi düşünüyorum..
Sizin küçük kızlardan ve oğlanlardan ne haber? bu ara kimseler uğramıyo?

kızlar selam kuzularımız nasıllar...
mehtapcığım berkayın dişleri kaşındığı için sebze filelerinin içine soğuk havuç versen kaşıntısını ve acısını almazmi biraz olsun jel sürmek yerine...
inşallah en kısa zmnda gece3r rahatca çıakrtır dişlerini ....bu arada geçmişe baktım şöyle bir ama iş konusunda bahsetdilmemiş ne yaptınız ortaklık tamamen bitip yeni yerele anlaşabildinizmi çalışmaya başladınmı cnm....ve annende kalmışsın beni arasaydın ya yakındık kahveye gelirdin bende kısa görüşmede mıncıklayamadığım prensi mıncıklama fırsatı bulurdum...
nınım nerelerde tatile çıkmadı değilmi...
yağmurlu iyi dileklerin için tşk ederim en kısa zamanda sabırla utkumuzdanda süper haberler alacağız inş..

canım iyi yapmışsın berrakta dönenceye bayılıyor ...utku ile sürekli konuş müzik dinlet yoğun bakımdan biizm zilli alışık olduğu için müziksiz uyumuyor....kendileri güvende yalnız olmadıklarını bilemk ve hissetmek isyiyorlar ben kızımın elini sürekli tutar konuşurum işim olduğundada eline bir mendil veririm onu tutarak uyur..bunuda şu şekilde keşfettim uyumakta sıkıntı çekiyordu hep bi yerlere tutunmak istiyor battaniyesi yastığını tutup çekemye çalışıyordu..
oyuncak ve dönencede koyu renkler kırmızı-mavi yeşil turuncu gibi ilgisini çekiyor ve ayırt edebiliyorlar ...
bizde 5 ay boyunca pramatil kullandık artık beslerken zorlanıyordum biberonun yarısına gelince bırakıyordu daha sonra drumz milimul verdi bir iştahsız bebekler için bir mama bir hafta gayet i aldı ve aynı şekilde yarım içmeye başladı hipp kullanmayı düşünüyrodum organik olduğunu düşündüğüm için dra danışmadan denedim iki hafta kullandık sevdi gayet i alıyordu sonraki dr kontrolümüzde hippi sordum kullanabilirisiniz o daha iyi dedi ve iki aydır onu kullanıyorum kızımda bende mutluyum....
ama sorunumuz ek gıdalara geçince başladı mamayı günde2-3 kez veriyorum yoğurt yemiyor hanfendi benim hazırladığım şeyleri bazen yiyor bazen yemiyor...ama hazır kavonozları gayet güzel yiyor..başımız dertte yoğurt veya başka birşey yedirirken abartmıyorum yapmadığım şaklabanlık kalmıyor ve bir saat 1o dakikayı buluyor bitirmesi küçük bir kavonuzu ne yapıcam bilmiyorum yardım ve önerilerinizi bekliyorum

seher cim yogurt konusunda berragin ne kadar direndigini bende cok sahit oldum:)
halla ayni mi cadi yaa cok ozledim onu bu ayin sonunda belki yine gelirim istanbula ozaman sizde tatilde olmazsaniz sevmeye gelirim fistigimi...ozamanda biraz buyumus olur belki disi bile cikmis olur kuzum yaa

Aynı şeyleri bizde küvezde göz muayenesine giderken yaşamıştık. Hele kadınlardan biri bebeğimi görünce "hiç bu kadar küçüğünü görmemiştim bu büyür de seni beni beğenmez" demişti. Bir sürü kişi bu tür sözler söyleyince insan kaldıramıyor bazen eşim de artık o kadar sinirlendi ki normalde çok kibar bir insandır "etrafında güzel kızlar varken seni neden beğensin ki" dedi:))
Şimdi düşünüyorum da insan o dönemlerde çok alıngan olabiliyor. Ama hiç üzülme nasıl büyüdüğüne sen bile şaşıracaksın. Bazen Berkay'ın ilk giydiği kıyafete bakıyorum da bebeğim buna nasıl sığmış diyorum.
Evet canım böyle farklı renkler sesler algılarını açıyor miniklerin. Bir de ellerine hiç eldiven bağlama tırnaklarını kısacık kes ama elleri hep açık olsun. Farklı dokulara dokunmasını sağla mesela biraz kağıt buruşturup eline dokundurabilirsin, orlon yumaklara dokundurabilirsin, kadife, havlu gibi farklı kumaşlara dokunmasını sağlayabilirsin, ayaklarının altına masaj yapabilirsin bunların hepsi çok faydalı olacaktır kuzucuğuna.
Biz düzeltilmiş 3.5 aylıkken ek gıdaya geçmiştik Utku düzeltilmiş kaç aylık oldu?
Göz teması kurması çok önemli bunu sürekli sağlamaya çalış. Bir de yavaş yavaş seni takip etmeye başlayacak bunun için üzerine renkli kıyafetler giyin. Bebekler ilk başlarda siyah ve beyaz renklere dikkat ederler gittikçe kırmızı, sarı, mavi gibi canlı renklerle dikkatini çekebilirsin. İnşallah sizin adınıza herşey çok iyi olacak.

Evet canım ağrısı olmadığı için jel sürmüyoruz sadece kaşıntısı var artık onun için de eskiler taze soğan kullanırmış eline taze soğan veriyoruz tadını da sevdi kerata onu kemiriyor. Evet canım ortaklıktan tamamen ayrıldık daha cazip bir teklif vardı eşim orada başladı. Ben de annemde kaldım bir süre annemin fizyoterapisi vardı o bitti. Daha sonra Berkay rahatsızlanınca onu bırakamadım. Şimdi düzeldi iyi. İşe başlayınca bu sene tatile gidemeyeceğiz herhalde o nedenle havalar biraz düzelsin sitenin havuzuna gideyim diye bekliyorum. Şimdi de şansıma havalar bozdu. Bu arada annemin yanına yatılı yabancı bakıcı arıyoruz anneme yardımcı olsun diye onunla uğraşıyorum. İnşallah işleri toparlayalım gelirim siz de gelirsiniz:))

Yoğurt olayı zor canım. Bazı bebekler çok severek yiyor bazıları da nefret ediyor.
Berkay'da sade yoğurdu yemiyor. Berrak'ta eğer kabızlık yaşamıyorsanız yarım muzu telden geçirip yoğurda katabilirsin biz bu şekilde yedirebiliyoruz.

Hadi bakalım bekliyoruz canım. İnşallah benim işlerim de yoluna girer de bu defa bana gelirsiniz.

herkese selamm
Ata iyice huysuzandın ondan pek giremiyorum...
Üst ve alt yan dişler patlıyor...
dün sabah doktor kontrolüne götürdüm...
herşeyimiz çok iyi ...
sıkıntımız diş..
birde artık wc ye bile gidemiyorum..
gözden kaybolduğumda ağlamaya başlıyor..
hiçbirşey yapamıyorum...
wc'ye ye onuda götürüyorum ((

Mehtap canım Berkayın patladımı dişleri ???

Süreyya seninele konuşamadık dün tam olarak..
eve okadar kalabalıktıki arayamadım..
Özür dilerim canım...
Nasıl moralin düzeldimi ??
Karar verdinmi ne yapacağına

Seher , ılnar ve Yağmurlu kuzularu çok öpüyorum...
Seher hidrosefali çımamasına çok sevindim..
zaten sana çıkmaz diyoruk biz...

mehtap iş olayına ne yaptın ??
Halen annendemisin canım..
berkayın kilo alımı nasıl ??
yemek yiyormu ??

mehtap iş olayına ne yaptın ??
Halen annendemisin canım..
berkayın kilo alımı nasıl ??
yemek yiyormu ??

Sonunda uğrayabildin. Demek Ata'da diş patlatıyor. Berkay'ın dişlerini anlayamıyorum canım üst iki dişle alt yan dişleri patladı ateşi düştü yalnız dişler yararken çok ağrısı oluyordu oda biraz azaldı. Geçen hafta doktora gittiğimizde tarttık 9 kilodan 8.600'e düşmüştü. O sıralar iştahı pek yoktu şimdi açıldı biraz. Dişlerden sonra inşallah yine toparlar. Ben dün eve geldim cumartesi tekrar anneme gideceğim. Buralarda yatılı yardımcı arıyorum annemin yanına gündüzlü bakıcıdan pek memnun kalmadık. Bakıcıyı ayarlayıp biraz kuzucuğumla vakit geçirip dinlendikten sonra işe başlayacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…