Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
selam kizlar mehtapcim insallah hep kisa kisa bulusuyoruz ama onada sukur ediyorum:)
ben gelmesemde sizde is yok:):)
meltemcim asil ben ozur dilerim telefon kac defa yuzune kapandi
biraz daha iyim bugun neye karar verecegimi de hala bilmiyorum belkide hayatimda cok daha farkli bisey yapacam allah bilir:)ama emin olunca hepinize bildirecem soz:):)

bu arada atayada berkayada gecmis olsun bir an once dislerini cikarsalarda rahatlarlar sizde rahatlarsiniz bu arada

merhaba kızlar... sonunda tatile girebildim ve bakabiliyorum siteye. özlemişim valla sizleri...umarım hepinizde güzel haberler vardır,kuzucuklarınız da siz de iyisinizdir keyifler yerindedir. yarın musait bi zaman da geçmişe bakmak istiyorum.

önerileriniz için teşekkürederim,gerçekten yardımcı oldunuz. sher,çocuk odasına bi de pilli radyo aldım tavsiyene uyup. mehtapdokunma olayını denedim dün akşam,en çok poşette ve koltuğun döşemesinde(tırtıklı) oyalandı. bu arada Ata da diş çıkarıyomuş bak Berkay yerine Ata yazmıştım ya içime doğmuş )) internetten renkli ve sesli-hareketli oyuncaklar aldım ama dediğim gibi pek ilgilenmiyo henüz onlarla. göz teması hiç kurmuyo değil ama ne yazık ki çoğunlukla yok. başını sola çeviriyo daha çok. düzeltilmiş 4 ayı bitirmek üzereyiz.4 kiloyu yeni buldu.ay sonunda nöroloji kontrolumuz var.inşallah beyin kanamasıyla ilgili bi aksaklık değildir,uzun süre küvezde kalmasından kaynaklanan geçici bişeydir.
bu arada sizleri çok kıskandım.ne güzel hepiniz istanbuldaymışsınız.tanışıp görüşebiliyosunuz..ben utkuya ve bana bakışlarından,yaklaşımlarından,sorularından,özetle ''acımalarından'' rahatsız olduğum için arkadaşlarımın çoğuyla görüşmez oldum bu ara.

sonundaki gülme işaretlerinden tahmin yürüterek bi sıkıntı olmadığını ümidediyorum..her ne ise hayırlı olur inşallah

yagmurlu canim sende istanbula gelebilirsen sende katil bulusmamiza cok seviniriz utkuyu da severiz bizimiler buyumus seninki kucuk daha bi tatli olur:)
sikintim da karisik biraz yani aslinda sikinti yapilacak bisey ama her gun takarsam depresyona girerim bazende herseyi bos veriyorum hic bisey dusunmek istemiyorum

Mehtap canım inşallah en kısa zamnada kafana göre
içine sinen birini bulursun...
Ata da çok sıkıntı yaptı ve halen devam ediyor...
Bu arada pipiyi keşfetti :)))))))))))))))))
Pipi nerde diyorum parmağıyla tutuyor burda diye ve pispis sırıtıyor bebeğim... :)))

Süreyya canım herşey güzel olacak inşallah senin için....

Kornelya sarı kızım nasıl onşa ilgli gelişmeleride yazmayı unutma..Çok öpüyorum minik kuzuyu...

Yağmurlu sen böyle ilgilendikçe kuzunla herşey daha çabuk ve güzel olacak canım..

Seher senin kuzunuda tombik Berrağımızı da öpüyorum...

bu arada atayada berkayada gecmis olsun bir an once dislerini cikarsalarda rahatlarlar sizde rahatlarsiniz bu arada
Teşekkürler canım inşallah.

Bizde çok özledik seni. Elvinciğimiz nasıl? Sen yokken kim bakıyor kuzucuğa?
Bizde haberler bildiğin gibi facebookta videolarımızı görmüşsün zaten:))

Yağmurlu bunları hiç kafana takma yeter ki Utkumuz sağlıkla büyüsün. Kilosu az olabilir zamanla toparlar inşallah. Erken doğan bebekler bazen sonradan birdenbire kilo alırlarmış belki de öyle olur.

Bugün gidip bir bakıcı buldum canım. Şimdi bende. Gürcistanlı, üniversite mezunu ama hiç türkçe bilmiyor. Kendi ailesi Gürcistandaymış bir oğlu varmış 15 yaşında. Yarın anneme giderken götüreceğim bakalım inşallah iyi biri çıkar da tekrar bakıcı aramak zorunda kalmayız.

selam tatlı hatıunlar ınş herkes ıyıdır
Selam canım. İnşallah sen ve miniklerin de iyisinizdir.

selam güzel anneler nasılsınız prensler prensesler nasıl....
umarım prensler biraz daha rahatlamıştırlar dişleri çıkınca...
yağmurlum göreceksin bak utkumuzda gelişmler çok güzel olacak biraz sabır gerekiyor sana ikinci tavsiyem utkuyu hiç kimse ile kıyaslama her bebek kendine göre gelişimini tamamlar biizm kuzularmız çok güçlü yavaş yavaş yenicekler ...seni anlayan insanlarla sorunları sevinçlerini paylaş biz pramatüre annelerini bizlerden başka kimse anlamaz....

evet cnm artık berrağı ben yendim şimdi maşallah güzel yiyor yoğurtu ama başka bir sorunumuz var kendi sıktığım meyvesuyunu içmiyor geçen hafta şeftali suyu verdim güzel içti iki gündür tekrar deniyorum aynı yoğurda yaptığı gibi yapıyor:)))))))))zamanla onuda aşacak:))))))))
biliyon benim elimden kurtulamaz :)))))))))))

bak sen yaramaza nelerde öğreniyormuş:)))))))sevimli veletler ya allah hepsini nazarlardan korusun cnm

aynıydı hayatım ama artık yendim onu:)))))))şimdi daha fena cadılık yapıyor teyzesi tatile temmuz 24te çıkıyoruz kısmetse:))ağzının suyu çok fazla akıyor ama bir beyazlık yok henü doruk iki tane çıkardı görmen lazım veleti:)))
sen geldiğinde bileciğe gitmemiş olursak görüşebiliriz cnm inşallah

benım kızım da 2 ay 17 gunluk gecen asıya goturdum 23 de yanı kılosu 5.880 boy 59,5 ve bas cevresı 49,5 sızce nasıl normal mı bıde benım bebegım emmıyo bıraktı ne yapmalıyım ama buyuk bı sorunum daha var ben calısıyorum bılıyorum gerıye donmesı zor ama yok mu benım gıbı olan acaba

Allah bağışlasın canım baş çevresinin 49.5 olduuna emin misin? 2.5 aylık bebek için biraz fazla gibi geldi bana. Doktor birşey söylemedi mi?

Selam arkadaşlar...
Nasılsınız???
Biz iyiyiz Ata'nın önce altın yanındaki dişler patlaması gerekiyordu
ama bir sürpriz yaptı üst sol patladı :)))
Bütün kuzuları öpüyorum...

Mehtap nasıl gidiyor bakıcı ile ???

Bize 3 gün gelen elif teyzemize teklif ettik 5.5 günü
diğer 2 gün başka bir yerde çalıştığı için kabul etmedi...
Biz de 5.5 gün istiyoruz.. neyse geçen birinin tavsiyesi ile bir gürcu bulduk
ben telde evi tarif edeceğim kadın bana demesinmi sizin eviniz villa ben villada çalışmam
işi çok olur diye...
Ben uzatmadan hemen iyi günler dedim ...
Ama varya dumura uğradım resmen :))

bizim kuzularımız süpriz yapmayı seviyor cnm :))))))rahatlamıştır inşallah biraz sıkıntıları bitmiştir...
ay anam bu devirde de insanlar iş beğenmez oldu komedi yaa.....

kızlar tekrar merhaba. maşallah kuzulardan genelde iyi haberler var. dişler patır patır gelio nınımcım hayırlı olsun dişleriniz:) mehtap zaten arada görüyorum berkayın videolarını dediğin gibi inanılmaz sevimli gerçekten diyecek bişey bulamıyorum. iki yakışıklının da maşallahı var... nınımcım işin zor gerçekten yardımcı bulma konusunda, ben haftada bi gün evi temizleyecek kadın bulamıyorum. bu zamana kadar arada aldığım firari oldu, şimdi kimle konussam yok olmaz camları bi gün kapıları bigün anca silerim ben die mırıklıo bi de yeni moda merdiven filan var dio in çık o fiyatlara olmaz diye alem millet...

geleyim kızımdaki son gelişmelere. mehtapcım valla çalıştığım dönemde annemler baktı elvinime. onlarda benimle görev yerime geldiler. cuma günü de karadeniz turuna çıktıkları için mecburen müdürümü kandırıp son 5 gün firar ettim okuldan. artık yaz tatili başladı bana. ama ilk günleri burnumdan geldi. eşim bu ara çok fena inatlaşıyor benimle sadece hafta sonları kızını görebildi die biraz gerildi heralde, neyi yap ya da yapma desem batıo adama. elvin acaip kıpırdan bi bebek düzeltilmiş 3 aylık olduk bugun bazen yatağında gece tam dönmüş halde buluyorum. anlattım çocuğu yalnız sakın koltuk üstünde bırakma die ama o kaale almadı tabi. ve cuma gecesi ben üst katta çocuğun eşyalarını düzenlerken bi gümbürtü. sonra katıla katıla ağlayan bi ses. aklım çıkıyordu neredeyse. işte o geceyi ve ertesi günün yarısını hastanede geçirdik. tomografi, sırtına dokununca kopan kıyametler için sırt filmi sonra da gözlem altında kaldık. şükür bişey çıkmadı ama o günden beri karnımın içinde bi yumru var.
elvinindeki büyüme ise ne bileyim benim gözüme hep zayıf gelio ama işte düzeltilmiş 3 aylık ve 5.5 kg. baş çevremiz 44 cm boyumuz 61 cm. gözüme zayıf görünüo takmıştım ama geçen olaydan sonra hikaye oldu sağlığı yerinde olsunda. bu arada artık tüm kontrollerimiz bitti göz filan. işte üç ayda bi nörologa gidiyoruz. ayy amma yazdım kusura bakmayın kızlar ya dayanamadım son olaydan sonra içim kıyıldığından...

selam kizlaar ninimcim atanin disleri hayirli olsun artik dis hediyesini getirmeye gelirim:):):):):):):)
kornelyacim uzulme canim hepimizin basina geldi hepimizin bebisleri ya koltuktan ya yataktan ne bilim bir yerlerden dustu tabi olmamamsi cok daha iyi ama cok sukur birsey olmamis yavruna gercektende dedigin gibi hersey saglik ufugun kilosu masallah baya iyi ama ben hep keske cok zayif olsa saglikli olsa diye soyluyorum ama kismet hersey elvincik saglikli olsunda gerisi bos canim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…