Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Ata'nın dişleri de sırayı şaşırdı Berkayınki gibi:)) Maşallah canım. Berkay'ın dişi çıktığı halde kaşıntıları bitmedi. Elini hep dişlerine götürüyor.

Ben bakıcıyı aracı şirket vasıtasıyla buldum canım. 7 gün 24 saat bizimle olacak. İlk gün bende kalmıştı bizim ev de triplex villa hiç söylemediğim halde sabah erkenden uyanıp çayı demlemiş kahvaltıyı hazırlamış evi temizlemiş. Yani iş konusunda sıkıntı yaşayacağımızı sanmıyorum çalışkan biri.
Berkay'a da 2 saatte kendini sevdirdi. Şimdi annemdeyiz yabancı biryerde olduğu için mama hazırlama, temizlik vb. bizim usulümüzü öğretmeye çalışıyorum. Tek problemimiz dil bilmiyor oluşu şu an tarzanca anlaşıyoruz. Çünkü sadece rusça biliyor. Kişilik olarak nasıl biri olduğunu henüz anlayamadım o da zamanla anlaşılacak. İnşallah iyi biri çıkar.

Çok teşekkür ederiz canım. Özlettin kendini. Bundan sonra tatilde daha sık haber verirsin Elvinciğimizden.
Bu arada çok büyük geçmiş olsun. Birşey çıkmadığına sevindim. Bir anlık dalgınlığa bile gelmiyor bu kuzucuklar. Ama düzeltilmiş 3 aylıkken böyle dönüyor olması ayrıca güzel bir haber. Kilo konusunda aynen dediğin gibi sağlık olsun bana da Berkay hep zayıf geliyor üstelik Berkay gerçekten de zayıf. Ama Elvinciğin kilosu iyi bu duygu biraz da annelik içgüdüsünden sanırım.
Kontrolleriniz de bitmiş. Hepsi için geçmiş olsun. Kendine ve Elvinciğimize çok dikkat et. Sevgiler...

önce iyi haberim; Utkunun mimiklerinde son günlerde epeyce bi farklılaşma oldu. çok bilinçli gibi değil,ama zaman zaman bütün yüzüne yayılan bi gülümseme yakalıyorum,bi de bana çok dikkatli bakmaya başladı..
kötü haber, ben de işe başlıyorum:-(( onu nasıl bırakır giderim,aklım onda nası çalışırım bilemiyorum. keşke imkan olsaydı da hiç çalışmasaydım..nınım ve mehtap bakıcı hikayelerinizi okudum da benim ev kutu gibi 3oda salon, yine de hem bebek hem ev yetiştiremem dedi bakıcımız,eyvallah dedim,utkuya yetiş yeter..

canım benim göreceksin utkumuz daha ne güzel şeyler yapacak...
evet ya işe başlamak çok zor alışınca kuzuya .
ssk bizi cezalandırdı erken doğum yaptığımız için 2 aylık iznimi kesti bende mecburiyetten ücretsiz izin aldım ekimde başlayınca kuzumdan nasıl ayrılcam bilmiyorum
senin imkanın yokmu ücretsiz alamazmısın biraz daha utku büyüse....
böyle özel bebeği bakıcıya bırakmak özelikle tanımadığın biri.
ailen yakında ise onlardan yardım istemen mümkün değilmi?

mehtapcığım umarım hep böyle gider yardımları senindeaklın annende kalamzolur...
annende ne kadar kalacaksın çok yakınız berkayıda alıp kahveye gelsene sitede parkta oynatırızda...hava almış olur kuzular

kornelyacığım çok geçmiş olsun cnm elvine bişey olamamasına sevindim yaramazları artık yalnız bırakmaya ve yüksekte bırakmaya hiç gelmiyor...
gecen hafta bende berrağı düşürdüm ama şoka girmişim soluğu hastanede aldık ve ben dışarıda merdivenlerde düşürdüm şükür bişey çıkmadı...
işyerine gitmiştik kızımıda götürüdm araba koltuğu gibi ana kucağındaydı eve dönerken arabaya kadar arkadş yardım ediyordu ikim,iz tutuyorudk bir anda anlamadık araba koltuğu ters döndü ve allahtan çok yüksek değildi zemine alnı çarptı ve iyikide bağlıydı yoksa yüzü koyun yere vurabilridi işyerinde revir olduğu için hemne orada müdahale yapıldı ve ben birşey olmaz demelerine rağmen hastaneye götürdüm film falan çekildi hiç bişey çıkmadışükür ama çok korkmuştum berrakta çok ağlamıştı uykusunda olduğu için daha çok korkmuştu yavrum nazara gelmişti ogün....kuzular düşe kalka büyüyecekler ama içimiz el vermiyo birde özel olunca 10 kat daha panikliyoruz

Selam kızlar ve minik prens ve prensesler..

buraya girip okuyorum bazen amöa yazmaya fırsaım olmuyor. Şimdi fırsat bu fırsat biraz laflayalım istedim. bebişlerimiz düşmüğşler, birsey cıkmamasına cok sevindim.

Diş de cıkarıyormus prenslerimiz. inşallah sorunsuz agrısız ateşsiz dizilir incilerimiz. İdil de de önce üst diş patlak verdi. Henüz tam cıkmadı sadece minik bir patlakcık:) Şimdi de alt diş de patlama var gibi ama küçük cadım agzını açmadığından bakamıyorum. Bizim prenses hanımın iştahsızlık sorunu devam ediyor artık bunu söçylemeyim bile. Yapmadığımız şaklabanlık kalmıyor yedirmek için ama nafile. Hanım sultan hiçbirseyi begenmiyor. Cılız bişey kalacak böyle giderse. Doktoruyla görüştük, kontrolde gelişim eğrisinden fazlaca sapma varsa fantomalta baslatabileceklerini söyledi.

Bu arada benim cuma günü işyerinde son günüm. Yine 2 hafta izne ayrılıyorum. İnşallah tatil yapabiliriz. Doktorumuzda sordu gidecekmisiniz biryere dedi ve şayet gidebilirsek diye de önerilerde bulundu sağolsun. Önümüzdeki hafta önce İdil i kontrole götürücem, kontrol ve denver testi yaoılsın bakalım. AAAA bizim cephede birde ferro sanol yani demir damlasında sıkıntı var. Tatrlı cadı nuh diyor peygamber demiyor valla, ağzını acıp damlayı bir türlü veremiyoruz. Bir görseniz halimizi:)))
,
Sevmedigi birsey oldugunda tükürüor yaramaz. tatlıcı kızım benim. Tuzluyla hiç arası yok:I)

Yagmurlu, canım haklısın işe başlamak coook zor. Ben önümdeki 2 hafta tatil cok cabuk bitwecedk ve hiç iznim kalmıyor diye simdiden tasa ediyorum. Ama Allahtan İdil e annem bakıyor da gözüm arkada kalmıyor.

Sizlerin yaramazlardan ne habeR?

Bu arada mehtapcım umarım bakıcıyla berkay cım da cok iyi anlasır,nınım sende inşallah iyi bir bakıcıya denk gelirsin canım. EEE villayı temizlemek zordur Allahtan bizimki standart bir daire 3 + 1 , böylece temizlik konusunda mızırdanmıyorlar. :)))

Selam arkadaşlar nasılsınız??*
Seher canım çok geçmiş olsun...
nasıl panik olmuşsundur sen...
tahmin ederiz ...

ılnar idilin iyi olmasına sevidim..
sende kan damlasını değiştir canım Ata'da almamıştı doktorumuz
ferrum verdi.. ferrumu verince kaşığı gördüğünde ağzını açıyor tatlı oğlum..
Doktorunuza bildir değiştirebilir belki..

Bütün bebekleri öpüyorum....

Canım çok güzel bir gelişme Utku artık bilinçli gülümsemeye başlamış. Bundan sonra bu gülümsemeler gittikçe sıklaşacaktır.
İşe başlayınca herşey biraz daha zorlaşıyor canım. Benim en büyük destekçilerim annem ve babamdı. Onlar 1 sene hep benim yanımda kaldılar.

selam guzel ve guclu anneler ...............opt sızı
Biz de seni öptük canım.

Canım senin de 3 ayın kalmış. Sen annene mi bırakacaksın işe başlayınca?

Bu akşam eve gideceğim canım. 2 gün kalıp tekrar haftasonu geleceğim. Canım siz gelin artık bana soraya da geliyormuş. Önümüzdeki hafta nınım sen soraya konuşup kararlaştırın hangi gün derseniz bekliyorum.

Çok geçmiş olsun canım. Bebekler düşe kalka büyür derler ya ama işte bizim içimiz kaldırmıyor. Birşey çıkmamasına sevindim. Allah her türlü kazadan korusun kuzucuklarımızı.

Selam canım. Berkay da çok iştahsız. Yani kahvaltı, sebze çorbası 1 kaseyi bitirmesi 1 saat sürüyor. Ancak dikkati başka biryerde olursa ağzını açıyor. Aksi takdirde 4 saat hiçbirşey yemese bile yemeğini getirdiğimde ağzını kapatıp yüzünü çeviriyor. İştahsız bebek çok zor.
Dişiniz hayırlı olsun. İnci gibi dizilsin inşallah.
Ferrosanolu biz doğduğundan beri kullandığımız için Berkay artık alıştı hiç itiraz etmiyor. İlnarcım gün içinde açken 1 çay kaşığı meyve suyunun içine damlayı damlatıp öyle veriyoruz biz. İstersen bir de öyle dene. Hem c vitaminiyle demirin emilimi daha iyi oluyor hem de kötü kokusunu alıyor biraz.

Önümüzdeki hafta kontrole gittiğimizde ferrum u söylerim canım. Dİş te cıkarmaya basladığımızdan Flor a da başlıycaz demişti tel de. İnşallah bizde ferruma a başlarız da Ata prensim gibi benim tatlı cadım da kaşığı görünce acar ağzını:))

Selam canım. Berkay da çok iştahsız. Yani kahvaltı, sebze çorbası 1 kaseyi bitirmesi 1 saat sürüyor. Ancak dikkati başka biryerde olursa ağzını açıyor. Aksi takdirde 4 saat hiçbirşey yemese bile yemeğini getirdiğimde ağzını kapatıp yüzünü çeviriyor. İştahsız bebek çok zor.
Dişiniz hayırlı olsun. İnci gibi dizilsin inşallah.
Ferrosanolu biz doğduğundan beri kullandığımız için Berkay artık alıştı hiç itiraz etmiyor. İlnarcım gün içinde açken 1 çay kaşığı meyve suyunun içine damlayı damlatıp öyle veriyoruz biz. İstersen bir de öyle dene. Hem c vitaminiyle demirin emilimi daha iyi oluyor hem de kötü kokusunu alıyor biraz.[/QUOTE]

Mehtapcım İdil hanım meyve suyunu hiç içmiyor ki. DEdim yqa baya sorun yaşıyoruz aslında bu yeme içme konusunda.

Bizimki sebze corbasını agzına sürdürmüyor bile. Tüüü yapıp hemen tükürüyor ve ağzını kilitliyor. Tek yediği devam maması desem yeridir. Birde Bebelac ın sütlü-irmikli ballısını sevdi. Ondan birkaç kasık yiyor sadece. Meyve suları-püreleri - sebze corbaları nı asla yemiyor.

Bu arada söylemeden edemiycem, sizleri coookk kısaknıyorumi, ne güzel görüşebiliyorsunuz.. Şaka bir yana görüştüğünüzde bizim yerimize de eglenin canım. İdil ve benden kucak dolusu sevgiler..

mehtapcığım araba kullanmakta acemiyim((büyükçekmeceye kadar gelebilmem mümkün değil ne yol bilirim ne iz:)sabah çıkarsam gece yarısı gelirim ancak:))
süreyya geldi dün gece ama henüz bizde görüşemedik...
akşama döneceksen işinde yoksa çık gel istersen 3-5 kahvesine:))))))))))

işe başladığımda büyük ihtimal annem yanımıza gelip bakacak annemin ev müsait değil kışın sobalı olduğu için berrak orda kalamaz mecbur annem gelicek gibi görünüyor bi aksilik çıkmaz ise...

nınım evet aklım yerinden çıktı sanki arkadaşalr sonra arayıp seni iç öle görmemiştik diyorlar

gunaydın tatlı anneler............nasılsınız .............ya ıl nar cım ferrıuma coktan baslaman gerekıtrdı onemlı bı ılac ..........kansızlık ıçın ınş al kullan ıyı gelecek melegıne hatta kan sonuçlarına gore dr damla mıktarını artırıyo.........bıraz kabız yaopıyoo ............dış için folra artık vermıyoruz dedı ben yıllar once ogluma kullanmıustım ama sımdı tavsıye etmedı jhel verdı sadece...........benımkılerde tek basına sebsz corbasını sevmıyolar ama o ırmıklı mamalara katıyorum ıkı olç yıyolar ıyı oluyoo............ıyı bakın bebeişlere..........

Canım, bizim doktorumuz ferrum değil ferro sanol verdi, onu vermeye calısıyorum İdil e binbir güçlükle. Artık aldığı her damlayı kar diyorum. Doktorumuz damla sayısının kilosuyla orantılı oldugunu söyledi. Her kilo için 2 damla dedi. Mesela 6 Kg bebek için 12 damla gibi. İdil ferrosanol ü sevmediği için de doktorla görüştüğümüzde ferrum kullanabilirmiyiz diye sorucam. Sonuçta kullanılması bebek içn önemli.

Flor konusunda bişey diyemiycem. Kontrole geldiğinizde hatırlatın da gözden kaçmasın. Diş çıkarırken flor da kullandıralım dedi.

Bebişlerini kokla canım benim yerime.

canım bende opt senınkını benımkılerde ferrosanol alıyo ve gerceklten sevmıyolar ıgrenç bı tadı var ve bı aksın herseylerı sıyah oıoluyoo ......suan benımkıler 5 kusur gelıyo duzeltılmıs bes ayları bı hafta sonra dolucak ınş..........10 damla verıyorum.....saglık ols ınşş ıyı bak kendıne canım

hanımlar ben de bu ilacı veremeyince doktorumuz mamasına katabilrsin demişti,
akşam mamasına katıyorum ben de,böylece vermesi de çok kolay oluyor,mamanın tadı bozulmadan,
hem de döküp saçmıyoruz,
yoksa çıkmıyor valla kolay kolay..

selam kızlarr ben ıstanbuldayım seherle bugun gorustuk ama her zamankı gıbı meltem ve mehtapla gorusmek mumkun degıl:):)ıkınızıde aradım hatta meltemı ıkı defa ama acmadınız:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…