Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
valla mehtapcım geçen ay gidince doktora sormuştum oda oturur pozisyonda önce yumuşak şeylerden başla çiğnemeyi öğrensin demişti bunu yaptım bende biraz biraz yiyodu ama son 10 gündür yok onu bırak sevdiyi şeyleri yemiyo yoğurdu severdi onu zorla iki kaşık üç kaşık seher senin cadı tam ısırmalık lokum olmuş anlaşıldı :)benim yerim o çiçek koparan ellerini ısır bide küçük parmaklarını ham yap annesi:)

demekki bütün bebişler aynı ..
Bak Metap nasıl sevdi Berkay havuzu..
Ata da çıldırıyor havuzda çok seviyor..biz altına bez mayaolardan giydirip simit takmadan koltuk altından tutuyoruz
bir ayaklarını ve kollarını çırpıyorki sormayın..
Verandayı yıkarken hemen hortuma bakıyor bende ayaklarını ve ellerini yıkıyorum çok haşuna gidiyor..

Seher sende çiçeklerini bir odaya koy ve Berrağın rahat tur atması için halınıda kaldır bence..

Mecbuşş Ata ya meyva verirken artık rende istemiyor öyle yemiyor..
ıssırarak yemek istiyor bende öyle veriyorum...

Son düzenleme:
Bu arada biz artık evdeki damacana suyuna geçtik..
zaten 2 günde bitiyor su..
Kivi verdim allerji yapmadı..
Dün minik bir simit parçasına çilek reçeli koydum verdim oda allerji yapmadı...
bunlar bizim yeni yaptığımız şeyler...
Yoğurt mayalamayı artık yarından itibaren sonlandırıyorum..
elimde dün aldığım süt var onuda vereyim daha yapmayacağım artık..
danone vermeyi düşünüyorum..

Bu arada heyecan sardı beni doğumgünümüz için..
plan yapıyorum yiyecekler için..
değişik tarif ver fikri olan yardım etsin bana..
Yapacaklarım şunlar

Patates salatası - sigara böreği -- kısır --- patatesli börek--
Z.yağlı yaprak sarma--- mercimekli köfte--- biküvili ve pudinkli pasta varya ondan
kuruyemiş ve cips içecek
Güzel kağıt tabak ve bardak
içecekler alkollü ve alkolsüz
ve süslemeler...

baka eklemek ne yapabilirim özellikle yiyecek ????????????????????
Bunlar çok demeyin 30-40 civar gelen olur herhalde

Canım bunlar yetmeyecek biraz daha çeşit olsun istiyorum..
o yüzden sizden yardım istedimmm

Sehercim şimdiden belli senin kızın çok yaramaz olacak.
Mecbue yumuşak şeylerden neler verdin mesela? Berkay'da geçen annem bahçesindeki eriklerden toplamış marmelat yapmak için. Kabuğunu soyup ağzına verdim bir ısırdı küçük bir parça kopardı yiyemeyecek nefes borusuna kaçacak sandım ama yedi. Ama erik çok yumuşaktı.
Nınım hiç az değil bu kadar çeşit iyi bence. Ama yine de birşeyler eklemek istersen minik poğaça ve kanepelerden ekleyebilirsin. Hatta teyzem çok güzel yapar yufka içine sucuklu kanepeler çok güzel gider.
Biz erikli suya devam ediyoruz. Çilek hala vermedim. Ama reçelini verdim. Erik reçeli de verdim. Annem yapmıştı doğaldı:))
Yalnız biz de junior1i denedik Berkay hiç sevmedi. Geceleri hep 20 cc içip bıraktı. Ben de keçi sütü verdim onu içti.

Bir de Berkay'ı hala havuzlara götürmedim. Kısmetse haftasonu eşimde yanımdayken götüreceğim. Şimdilik balkonda küçük bebek havuzları olur ya ona koyuyorum. İçini su doldurup biraz ılınması için güneşin önünde bekletiyorum su biraz ısısnınca da cuppala:))

meltemcim yeterli görünüyor alkolde vereceğin için şık kadehlerin veya bardakalrın içine,
salatalık ve havuçları ince uzun kesip limonlu su içine yerleştirebilirsiniz .....
mehtapın da dediği gibi kanepeler,meyve tabakları ve peynir tabaklarıda olabilir ayrıca küçük kroket köftler varya onlardanda büfeye yerleştirebilirisinz kürdan eşliğinde...
alkol verecekseniz bu dediklerim hoş oluyor kokteyl tarzı:)))))şimdiden afiyet olsun ver bol bol foto çek o heyecanlı gnü...
dediğin gibi halıları ve çiçekleri hsonu kldıracam kızım dar alanda kısa paslaşma yapmasın dimi:))))))))
evt mecbue tam ısırmalık ve yaramaz oldu...
bugün ona patates,havuç,maydonoz,karalahana,irmik, karıştırıp çorba yaptım başta iki kaşıkta suratını değiştirdi fakat bir kase çorbayı bitirdi ilk defa çok mutlu oldum ya:))))
7 aylıkken az tuz katıyormuydunuz acaba yediklerine başka türlü yemiyola rbugün az bi tuz katmıştım ondanmı içti acaba...doktorumuzun verdiği yemek listesinde köftesine bi çimdik tuz yazıyor diye bende bundan sonra hepsine az katayım sorun olmaz diye düşünüyorum sizin fikriniz nedir???*

valla çok iyi canım bende berrağı günde iki kez yıkıyorum rahatlasın diye ....
bebek havuzunda nasıl duruyormu peki yumurcak ay çok tatlı oluyorlar cup cup ellerini vurarak:))))))))
cup cup deyince aklıma geldi paylaşayım dedim:)yeğenim 16 aylık önceden banyo zor bela yaptırırdı kardeşim üç kişi zaptedemezdik yıkarken iki aydır suyu sevmeye başladı gecen sahile indik denize atlıycakmış cup diyor:)))dünde kardeşimin 5 dak dalgınlığından öle bi yaramazlık yapmışkı koptum valla:)))mutfağında küçük balkonu var yemek yaparken bizim afacan orda oynuyormuş yağ tenekesini sen kapağını aç ve devir cup cup vur oyna her taraf yağ içinde üstü başı halı falan batmış 5 kiloluk yağ boca olmuş:))))))tabi halı çöpe mutfak tepeden tırnağa iş biizm afacanda 4 kez yıkamışlar ancak saçlarındaki yağ çıkmış:))))))))ayaklandıklarındada sorun bitmiyoo

selam kizlar ayy giremedim bi turlu ufukla hasret giderdik annemi yolcu ettik fasa ve okul icin biseyler doldurmam gerekiyordu anca firsat bulup girdim:))))
nasilsiniz mecbue hosgeldin cok ozledik seni
ebrucum berile acil sifalar diliyorum insallah guzel gunlerini gorurusun kuzunun
ninim mehtap sehercim cocuklar disler ve sicaklarla ugrasiyorlar galiba
yagmurlu ve yumy bulusabilecekseniz cok iyi oluru arada bensiz bulusursaniz cok kizarim:))))))saka bir yana bulusun tabi:))))

pazartesi mustakbel kayinvalide ile tanismaya gitmedim bekliyordu ama oguzhana biraz daha dusunmek istedigimi soyledim hemen acele karar vermiyim demi:)))))hem ata var artik hayatimda:)))))))
b

Berkay zaten yıkanmayı çok seviyor canım. Havuza bayıldı tabi:)) Sabahtan akşama kadar girmediği zamanlarda bile su oyuncaklarını koyuyorum havuza kenarından onlarla oynuyor.
:)) Anlaşıldı Berrağın kime çektiği. Kuzeni böyleyse seninki neler yapar bakalım:))

Canım yolculuk nasıl geçti? Hepimiz ptesi gününü merak edip durduk:))
Artık nınımla gelin kayınvalide dertleşirsiniz:)) Şaka bir yana bence doğru bir karar vermişsin. Bu tür işler bu kadar aceleye gelmemeli bence. Önce damadı iyice bir tanı bakalım nasıl biri daha sonra ailesine sıra gelir. Hakkında hayırlısı olsun.

gunaydın kızlar nasılsınız mehtap erkencısın canım..........hayırlı cumalar hepınıze...buluuşmanız nasıldı..........opt

merhaba arkadaşlar..bayadır yazamıyorum arada girip okuyorum yazdıklarınızı...evimizi su bastı( parkeler kabardı maalesef..tadilat falan derken çok sıkıldım ve yoruldum..kızımın yarın doğum günü teyzeleri 2 yaşına giriyor fındığım zaman nasıl geçiyo..tabi kızımın diş çıkarma olayı patlak verdi..durdu durdu 7 diş birden çıkmaya başladı bazıları patladı bazılarıda patlama aşamasında..son fotolarını eklerim kızımın çok şeker oldu.ayakkabılarını getiriyo giydirmem için giyindikten sonra kapıya koşuyo adda diye..evde bi anahtar buldumu dış kapıya koşup kapı deliğine sokmaya çalışıyo..elimden tutuyo çekiştire çekiştire kapıya doğru götürüyo..yani bu ara bütün derdi sokak.. buluşmanızda çok güzel fotolara baktım maşallah büyümüş bizim afacanlar sağlıklı mutlu ve şansları hep açık olsun tüm bebişlerin..

Arzucum kızının doğumgünü kutlu olsun..
sağlıklı ve mutlu, huzurlu bir yıl (yıllar) ve ömür diliyorum...

Berkayın resimleri ve yazdıklarımız silinmişşş...

Ya ben taze asma yaprağı nerden bulacağım ??
Birde z.yağlı üzümlü fıstıklı sarma içi nasıldı??????????????

ya yazılanların çoğu silinmiş berkayın fotolarıımı vardı ben göremedim tüh neyse arzucum şimdiden doğum günü kutlu olsun fındıkkurdunun bunların tek derdi tasaları atta zaten :)maşallah 2 yaşına girmiş kızın abla oldu artık rabbim sağlık sıhhat versin

taze asma yaprağı marketlerde olurmu bilmiyorum nınım ama ben yozgata gitmeden önce bütün pazarlarda vardı dün göremedim acaba geçtimiki mevsimi sarma içinimi soruyosun çok sürep yemek yapa n biriyimya bende:)z.yağla soğanları kavuruyosun üzümleri ayıklayıp suya koyuyosun fıstıkları atıyosun sonrada pirinci ben kafama göre koyuyorum karabiber nane maydanoz tabi damak tadına kalmış üzümleride süzgeçe koyup suyunu süzdürdükten sonra onuda atıyorum suyunu çekmesini bekliyorum bi çimdik şeker atılır diyolar ama tabi bide tuzunu eklemek lazım yaklaştı galiba doğum günü hazırlıklar son hız devam:)banada yolla yaptıklarından:))))obur teyzesi yemezse olurmu

Kızlar bende son yazılarımızın ve fotoların neden silindiğini merak ettim. Forum yöneticisinden cevap bekliyorum. Cevap gelene kadar foruma birşey yazmayacağım. Hepinize sevgiler kuzucukları öpüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…