Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
slm kızlar bgün doktorumuz çocuk gelişimine gönderdi oradaki doktor bebişimi baya beğendi ama bana dediki çok erken doğmuş kilosuda 940 gr olduğu için yürümesi herşeyi gecikebilir dedi sen bol bol ilgilenmelisin dedi çok endişelendim sizlerinkilerde böle sorunlar oldumu acaba henüz erken ama yinede konuşacakmı yürüyecekmi diye çok endişeleniyorum zaten çalışan bir anneyim mecbur bakıcım olucak birde ilgilenemezsem diye çok korkuyorum((

saol mehtapcım ee evde olunca yani ev hanımı olunca bende yemek ve ev işlerinde uzmanlaşıyorum :)sende işinde çok başarı bi hatunsun bu çok belli ama gerçekten bu ev hanımlığı çok zor bekarken o kadar anlamıyo insan evlenince evin yükü eşin yükü bide bebek olunca tamam artık sabah 7/30 başlıyo mesai taki gece yatana kadar :)

saol nınımcım bence burdaki bütün anneler çok marifetliki bebişlerine çok iyi bakmışlar kocaman olmuş herbiri hametanı ne için kullanacaksınız kızlar merak ettim ben ecrine geçen sene hep pişik olunca kullandım sarısından ama yağlı olması çok iyi geldi poposuna bide kızlar ecrinde küçük kırmızılıklar çıktı sıcaktan galiba el bileklerinde boynunda bide belinde annemler isilik diyolar:)ne yapsam geçmiyo hergün banyo yapıyo yağlıyorum ne geçirir bilen varmı eşimdede çıkmış aynısından yoksa doktoramı götürsem

hiram bizi doktor hiç çocuk gelişimine yollamadı kendi doktorumuza gittik o takip etti sürekli ama o yürüyemeyecek konuşamayacak endişesi hepimizde var galiba bende kimi görsem soruyorum ecrinde daha yürümüyo ama zamanını bekli,yor diye bende bekliyorum

nınım atanın doğum günü bugün dimi doğum günü kutlu olsun

ata nin dogum gununu en icten dileklerimle kutlarim saglikli mutle hayirli bir omur diliyorum atama kocaman kocamanda opuyorum tatli bebisimi insallah guzel geciyordur gonul isterdiki bizde orda olalim ama malesef(((

(bu arada yasasin ata bir yil buyudu kaldi 17 yil evlenmemize)delikafadulden

Canım yağsız olan kremdir su bazlı yani, yağ bazlı olan pomat:))
Ama bizim kullandığımız mavi çok etkili bir krem inşallah Ataya da iyi gelir.

Evet canım hepimiz aynı endişeleri taşıyoruz. Yani çok minicik doğdu onlar sağlıklı olsunlar da herşeyi geç yapsınlar.

Bence de canım ev hanımlığı gerçekten zor. Allahtan çalışırken bana eşim çok yardımcı oluyor yani yemeği mesela genelde o yapar, yapılacak bir iş söylediğimde iki etmez. Yoksa imkanı yok hem iş hem ev hem Berkay zor olurdu.

Biz de hametanı o yüzden kullanıyoruz canım ama mavisinden. Berkay'ın bazen belinde tam bezinin bittiği yerde minik sivilceler olurdu ondan sürdüğümde hemen geçiyordu. Atada çok isilik olmuş nınıma onu söylemiştim doktoruna danışarak kullanacaktı.

:))) sayılı gün çabuk geçer soraya:)))

Nınım bugün aradım seni ama yoğun olacağını tahmin etmiştim.
Kuzucuğunla birlikte sağlık, mutluluk, huzur dolu daha nice doğumgünleri kutlamanı temenni ederim.

:teytey::teytey::teytey:

:hooray::hooray::hooray:

:dance::dance::dance:

selam kızlar..geçmişi okuyamadım ama Ata nın doğum gününe yetiştim sanırım; mutlu yıllar,Allah sağlıkla büyütsün inşallah..

utkunun bu ay ki kontrolünde doktorumuz çok güzel cümleler kurdu, göz teması ve orta hatta kadar göz takibi var artık.gülüyor.başını kontrol ediyor.ellerini birleştiriyor.sesler çıkarıp iletişim kurmaya çalışıyor...tüm bunlar iyiye gittiğini gösteriyormuş..inşallah...
ek gıdalara,destekli oturmalara başlıyoruz artık..hepsi rüya gibi..şükür bu günleri gösterene..

dogum gununuz kutlu hayırlı ugurlu olsssssssssssssss darısı bızlere ınşşşşşşşş sıra sıra kızlar......
yagmurlu masallah oglunaaaaaa .........

valla sorma mehtapcım inanki yemek bile yiyemiyorum oturuyorum ecrin ordan çekiitiriyo burdan saldırıyo derken böyle işte ama onun şımarması bile hoşuma gidiyo ne bileyim:)muzurluk yapıyo ya hametanı bu sene hiç kullanmadım ama bugün söyledim eşime al diye hava çok sıcak gün içinde çıkarmak istemiyorum ecrini

hafta sonu diye kimseler gelmemiş galiba herkese keyifli hafta sonları diliyorum tospiklerinizide öpüyorum bizde 12 gibi kayınvalideme gidecez köylerine

meraba kızlar bende minik Ecemden bahsedeyim biraz. Bizim cadı emekleme uzerine master yapıyo o kadar hızlandıki bi anda kayboluyo ortalıktan, artık biryerlere tutnup ayaga kalkma calısmalarımızda hızlandı duvara bile tırmanıyo ayaga kalkmak için sempatiksalakcinni Alkıs yapıyoruz alkisalkisalkis bay bay yapıyoruz 'anne' diye bana sesleniyo. Esim işi gerege 15 gun sehir dısındaydı daha onceleri kızımız babası geldiginde unutur biraz yabancı yapardı ama bu kez resmen babasına sarılıp kucagında yattı boshayallersmile Bu arada ben isten eve gelince kocaman bi kahkayla bana dogru resmen kosup sarılıyo yuzunu yuzume suruyo. Dişlerimiz yok ama babanneye sordum babamızın dişleri 1 yasına yakın cıkmıs babası kılıklı kızım
Ece yatar pozisyondan oturmayı oturur pozisyondan kalkmayı ve bunların tam tersini cok guzel ve hızlı bi şekilde yapıyo :lepi: bugunleri gosteren Allah a sukurler olsun :Saruboceq:
Allahım erken dogan mini mini kuzulara acil sifa annelerine sabır versin ve erken gelmesin minikler insallah zamanında saglıkla gelsinler.
Ben gecen haftaya kadar ısrarla sut sagmaya devam ediyordum gunluk 80 cc falan cıkıyodu hani antibiyotik niyetine ama acıkcası sıkıldım simdi sagımı azaltıp kesmeyi düşünüyorum cok zor oluyo iki damla sut cıkıyo zaten gunde iki öğün sut veriyorum 1-2 hafta dolaptaki sütlerimiz goturur yeter dimi kızlar CADIARZU

Evveeeettt bizden simdilik bu kadar doktor kontorulumuzede bu ay gidicez bunlar benim gozlemlerim insallah doktorumuzda guzel seyler soyler bize :Saruboceq:

herkese merhabaaaa
Doğumgünümüz kutlayan bütün arkadaşlara kocaman bir teşekkür ediyoruz Ata ve ben...
Çok güzel geçtiii...
50 kişi geldi (gelemeyen çok vardı tatil nedeniyle)
Darısı diğer bebekelrimize...
Bu arada doğumgünü hediyesi verdi oğlum bana '' Anne'' dedi..
belirgin bir şekilde anne diyor artık :)))) Tabi ben havalardayım...
Resimleri en kısa zamanda yüklyeceğim....

nınım ilk yaşınızı kutladınız demek nice sağlıklı senelere inşallah..

Canım daha güzel gelişmelerle hep sevindirir seni Utkucuğumuz inşallah.

Yeter ki yaramazlık yapsınlar mecbue biz bu yaramazlıkları çok bekledik değil mi?

Ececim artık senin kızın tamamen yaşıtlarıyla aynı bu çok sevindirici 9 aylıkken emekledi normalde de bebekler 8-9 aylıkken emekliyor zaten hızını da almış artık keyifle yürümesini bekleyeceksin.

Canım bir türlü görüşemedik seninle aradığında Berkay'ın fizyoterapisindeydik.
Doğumgününüz tekrar kutlu olsun. Yorucu ama keyifli olmuştur senin için de. Ata'nın hediyesi gerçekten paha biçilemez bir hediye maşallah kuzucuğumuza anneciğine böyle daha nice güzel hediyeler veriri inşallah. Fotoları bekliyoruz canım.

cok sevindim atanin anne demesini:):)
artik bidahaki dogum gununde sureyya demesini ogrenir:)))))))))

bu arada kizlar size bisey diyecem ama belki sok olacaksiniz yine:))))))))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…