Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
mehtapcım ben bi yaşına girdiyinden beri pınarın çocuk sütünü veriyorum ne kadar içtiyide belli olmuyo geceleride uyanıyo iki kere bazen üç kere ona göre deyişiyo 250içtiyide oluyo 300de ama bunu bi oturuşta içmiyo toplam içtiyi süt yani mesela az önce uyudu ağzına sürmedi süt

Kızlar öncelikle biraz geç olsa da İdil ve Ata'nın doğum gününü kutluyorum. Nice doğum günleri kutlarsınız insallah sağlıkla, mutlulukla..:)) İkisinin doğum günü kutlamaları da çok özel olmuş belli... tekrar tebrik ederim.
aaa soraya boşandında yeniden sevgili mi buldun, kızım bu ne cesaret yahu birinden çekmişken o kadar yenisine. neyse şimdi bişiler dicem erkek milletini karalamak gibi olcak hiç bulaşmayım. ama lütfen boşanmadan önceki hedeflerinden uzaklaşma.
Ecrin ve Berkay'ın bu fırlamalıklarını okuyunca bölee çok uzak geldi bana ama kendimi kandırıyorum gibi. şimdilik daha masum ama şükür:)) ön dişimizin orada beyaz bi çizgi belirmiş doktor yola çıkmış dedi dişimiz için, çok kaşınıyor heralde el sürekli ağızda artık yerde de süründüğünden yorganın üstünden kurtarıp kendini halıyı emip diş kaşıyor kaşla göz arasında. bu hafta bodrumdaydık sanırım benimkine hava değişikliği yaramadı daha iştahsız oraya gittiğimiz günden beri daha huzursuz. bizde son haberler böle süper tatlı bıdıklar ve güzel anneleri.

teşekkürler teyzesi.. Tüm miniklerin nice sağlıklı yaşları olsun. Bir ömür sağlıkla mutlulukla yaşasınlar..

Sağol canım. Evet cok güzeldi doğumgünü. Gerçi İdoş 1 yasına girdi ama düzelrtilmişimiz 9-9.5 aylık. Yaşıtlarını da biran önce sağlıkla yakalarlar umarım her biri.

Senin fındık da diş cıkarıyor demek. İmci gibi dizilsin dişleri canım.. Öpüyoruz sizleri..

Doğumgünü kutlu olsun İdilciğimizin. Allah sağlıkla daha nice yaşlar kutlamanızı nasip etsin inşallah. Erken dönemde fizik tedavi çok iyi gelecektir canım. Berkay'da da tam tersine kaslarında yumuşaklık var bizde sertleştirmeye çalışıyoruz. Gün içinde en az 2 saat verilen hareketleri yaptırıyoruz.
Canım İdilcik neler yapabiliyor mesela desteksiz oturma ya da sürünme başladı mı? Heceleme yapıyor mu?

Sağol Mehtap teyzesi. Amin canım, inşallah hepsi bu çektgikleriyle kalır, en kötü günleri geride bıraktıkları olsun..

Bugün FTR hocaları komisyon toplanıyor. Orada bakılacak İdil e . Öğle saatinde gidicez. İnşallah hersey iyi gecer.
Mehtapcım İdil desteksiz oturabiliyor. Ama yattığı yerden kedisi kalkıp oturamıyor. Biz oturttuğumuzda desteksiz oturuyor. Heceleme değil de, istediğini belli ediyor. Mesela "emm" dediğinde anlıyoruz ki mama istiyor. Çıkar kızım emziği dediğimide emziği agzından alıyor. Kolunda bilekliği var, hani cicişin diyoruz onu gösteriyor.. Maşallahı var yinede.. Bu gibi şeyler işte yaptıkları. Yürüme konusuna gelince, kollarından tuttugumuzda sarhoşlar gibi yürümeye calısıyor:)) Ama yürümeye cok istekli, çok heyecanlanıyor. Emekleme ve sürünme bizde hiç yok, O pozisyonları aldırmaya calıstıgımızda direk ayağa kalkmak istiyor.

Berkay neler yapıyor.? Heceleme varmı Berkaycıgımda..

valla kornelyacım çok deyil yakın bi tarihte hazırlıklı ol bu muzurluklara:)inan bana kaşla göz arası yapıyolar yapacaklarını kapının arkasına geçiyo ben odadan çıktığım gibi arkama kapıyı kapatıyo çok severek aldığım tuzluk biberliyim vardı bi, gün arayla ikisinide devirip kırdı fincanlarımı kırdı babasının telefonunun tuşlarını söktü hatta birini ağzında yakaladım dünde armut dedim arkamdan arrrr mit dedi ama sadece bi kere söyledi:)

Maşallah bütün kuzulara...
İlnar canım Ata da 1 yaşında şimdilik komando gibi emekliyor ve sürekli bana tırmanıp oturuyor..
bugün sabah ilk defa karın üstü yatarken kendi kendine oturmayı başardı...:)))
henüz yürümüyor.. zaten oturmayı keşfettiğinden beri tay tay da durmuyor..
bizim koltuklar alçak bacağını yukarı kaldırıp koltuğa çıkıyor
İnmeyi öğrettim koltuktan ve yataktan .. Geri geri kendini itip öyle inebiliyor ...

Bugün 1yaş aşısı olduk..
doktorumuz artık herşeyi verebilirsin dedi..
fakat allerji yapacak şeyleri 3 gün arayla ver dedi..
Günlük süt , inek yada organik süte başlayabiliriz...
öğlen yemeğinde yoğrurt verirsen ara öğünde sütün içine kek koy ver dedi...
Bu ay ne boyumuz uzamamış , kiloda almamışız (((
Olsun sağlıklı ya bebeğim varsın almasın kilo....
6 cı diş çıkmak üzere ve ishal ..
takip edeceğim ortada salıgın varmış kızlar dikkat edin...
meyvelri iyice yıkayın....

Son düzenleme:
Kornelya canım teşekkür edrim...
İştahsızlık dişten dir canım..
yarık varsa her an çıkabilir dişiniz...

evevim gercekten kizina masallah herseyi yapiyor sizlerin adina cok ama cok sevindim
Sagol canım

Ececim artık senin kızın tamamen yaşıtlarıyla aynı bu çok sevindirici 9 aylıkken emekledi normalde de bebekler 8-9 aylıkken emekliyor zaten hızını da almış artık keyifle yürümesini bekleyeceksin.
evet canım sadece kilosu dusuk o da normal yani 1.bucuk kilo dogan bebiş için cok iyi

ececim maşallahı var kızının inş yakın zamanda yürürde valla bende gözünün içine bakıyorum yürüse diye ama yok tay tay yaptırayım diyince hemen atıyo yere kendini emeklemek için

inşallah canım ya boyle hareketlenince insanın cok hosuna gidiyo

nınım o avatardaki yakışıklı atamı kız saçlara bak anam ne şeker olmuş ecrinin saçlarından daha uzun maşallah keki sütlemi vereceksin ıslatıp demek koltuğa tırmanıyo valla bizimkide niyetleniyoda yüksek olduğu için yapmıyo oturmayı öğrenince bide emeklemeyi tay tay yapmıyolar yaa bende yürüteyim diyorum hemen atıveriyo kendini bide 1 yaşından sonra boy ve kiloları duruyo ecrinde 2 ay aynıydı bu ay götürmedim daha

ececim maşallahı var senin kızının benim kızıma göre çok çok erken yapıyo ece bazı şeyleri mesela ecrin emeklemeye geri geri başladı yani geri geri emekledi taki 1 yaşına kadar 7 aylıkken başladı geri gitmeye:)

canım bildigim kadarıyla ecrinin haftası daha dusuktu 28 haftalık falan benim cadı 31 haftalık dogdu ama ecrinimizinde haftasına gore masallahı var sonucta yapması gerekenleri yapıyo minik böcükler onlar Allah bize bagısladıgı için binlerce sukurler olsun

Bu arada İdilimizin ve Atamızın dogum gunleri kutlu olsun nice mutlu yıllara inşallah uzun ve saglıklı yasamları olur bıdıklarımızın

Taaa kendisi canım... ya sorma bende saçsız olacak sanıyorum ama biraz var..öyle yoğun değil yani..kıvırcık saçlı oğlum...
evet canım keki sütle ıslat ver dedi..
habire tırmanıp oturuyor yorulmadan tekrarlıyor..
bu arada isiliğimiz gitmiyor..
doktor yeni bir krem yazdı pudralı (yeni çıkmış herhalde)
babası onu getirecek inşallah geçer ya..
kafasının içinde bile var mecbue...

Bizimde tam bir ay sonra dogum gunumuz ramazana rastlıyor ne yapıcam bilmiyorum önerilerinize acıgım

evet ama zamanı gelince yapacak diye sabırla bekliyorum hiç bi kontrolünü kaçırmadık yapılması gereken herşeyi yaptırdık artık zamanını bekliyorum napalım sağlıklı olsunlarda

ama maşallah saçları epeyi varmış gibi görünüyo bende küçük lastiklerden aldım iki gündür kızımın kafasına çam ağacı dikiyorumkaydirigubbakcemile3reklam seyrederken çaktırmadan bağlıyorum elini kafasına atıp onu buldumu anında söküyo yorulmak mı oda ne nınım onlar hiç yorulmuyo nerden buluyolar bu enerjiyi bilmiyorum yarısı bende olsa daha ne isterim valla sıcaklar beni perişan etti gözlerimi açmak istemiyorum uykusuzlukta var dün gece çok ağladı 2 gibi uyandı e gecelerde kısa sabahta 7 gibi dikiliyo ne zaman gece hiç uyanmadan sabah 9 gibi uyanacak valla uykuya hasretim yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…