Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Aynen Mecbue ne zaman 8-9 gibi kalkacaklar..
benimki 5.30- 06 gibi zınk diye uyanıyor...
akşama kadar enerjim kalmıyor walla....

Ecrinde ne tatlı olmuştur o çam ağaçlarıyla :)))

Mehtap ve Seher nerelerde ???

Soraya yarın burada olacak galiba...

Herkese merhabalar nınımcım burdayım. Valla 2 gündür gözümü açacak vaktim kalmıyor. Çok yoğun bir tempoyla çalışıyorum. Dün gece de bir iş yemeğindeydim gece saat 1de eve geldik. Sabah 7.30da uyanıyorum akşama kadar yeni işte yeni bir sistem kurmaya çalışıyorum. Geçmişi okuyamadım. Atacığımın fotoğrafına bayıldım. Soraya gelirde bensiz görüşürseniz çok üzülürüm. İnşallah birşeyler ayarlayabiliriz yine. Herkese sevgiler minişleri kokluyorum.

valla nınım her sabah zorla kalkıyorum yataktan bide nasıl bi bel ağrısı ve yorgunluk oluyo ama bunada şükür ne diyelim eh epeyi toparladılar artık benim eşim gene bilgisayar deyiştirme sevdasına düştü fotaları atalım dedim boşuna atma bunu satacam başka alacam diyo o yüzden iki tel saçı var ama genede hevesleniyorum işte mehtapcım hayırlı olsun yeni işin inş en yakın zamanda oturtursun yerine gerçi ben en yakın zamanda herşeyi rayına oturtacağına eminim ama:)

evet seher yok ne zamandır ablam doğum yapacak dedi sonrada gelmedi inş sorun yoktur

Ata nın fotosu değişmiş yeni yaşıyla birlikte..herkesin dediği kadar var çokkk yakışıklı. yanaklar sarkmış,bayıldım..

Merhaba Kızlar,
biz yine son birkaç gündür hastanelerde koşuşturup durduk. İdil konsey e girdi. Hocalar çok ileri birsey bulmamakla birlikte Serabral Palsi ihtimaline karşı (başlangıç olabileceği yönünde) yoğun bir FTR programı verdiler. İnşallah Kaslarındaki sertlik gecer de hiçbir sekel kalmaz . Nöroloji EMAR istemiişti. Onu ayarladım. Salı günü anestesi raporu alıcaz, 10 agustosta da Emar çekilecek. Endişelerim var bu konuda. Sizce ne yapsam, cektirsemmi. Korkuyorum anestezi olayından. Annem çok karşı, çocugun birseyi yok, ya anesterzide sorun cıkarda kalkamazsa diyor. Bende iyice endişelenmeye basladım. Şu an çok çaresizim. Emar cektirsekmi cektirmesekmi bilemiyorum. Sizler çektirdinizmi?

Teşekkürler canım. İnşallah kısa zamanda yoluna girer. Ecrinin yeni fotolarını bekliyoruz bakalım ne kadar değişmiş.

evet seher yok ne zamandır ablam doğum yapacak dedi sonrada gelmedi inş sorun yoktur
Seher en son tatile gidecekti benim bildiğim ama ablasının durumundan sonra bilemiyorum gidip gitmediğini.

kızlar web baer testi yaptıran varmı.nası bişey neden yapılıyo.fayda gördünüzmü?
Canım vep testi görme sinirlerinin beyinle bağlantısını, bera testi işitmenin beyinle bağlantısını ölçüyor. Yani göz ve kulak görüp duysa bile bunun ne kadarının beyine iletildiği ölçülüyor. Bir zorluğu yok tedbir olarak yaptırırsan için rahat etmiş olur bence.

Çok geçmiş olsun canım. Böyle bir şüphe olsa bile erken dönemde yoğun fizik tedaviyle hiçbirşeyciği kalmaz merak etme.
MR konusu çok zor bir karar. Ne desem bilemiyorum. Anesteziden bende çok çekinirim çünkü çok küçükler. Birkaç nöroloğa danış istersen anestezi olmadan çekmelerini sağlayabilirsin belki. Seher tanıdık bir doktor vasıtasıyla bu şekilde çektirmişti diye hatırlıyorum.

merhaba umarımm sadece şüphe ile kalır idil'in selebral palsi olayııı... biliyorsun akında selebral palsi teşhisi konmuştu.çok fazlada hasar bırakmamışş ama çok şükürr biz çok yol katettik ve yürümeye başladı kaslarda sertlik olunca ilk şüphelendikleri olay bu oluyorr.. bizde geçen hafta cuma günü üniverstede hastanede idik botoks oldu. bu narkoz çok kısa sürüyor canımm. damar yolu açmadan öncede popodan bi sıvı verecekler hissetmesin diye.. ve damar yolu açılırken hissetmeyecekk. bence yaptır derim akınada bir kez narkoz verdilerr. daha sonra birkez daha emar çektirdik fakat o zaman gün içinde hiç uyutmadıkk uykuya daldı ve kulaklık taktılar uyanmadıı.. siz bütün tetkikleri yaptırında içiniz rahat olsunnnn.. inş. hiç bir sorun çıkmayacakkkk

off off İzmitteki bütün özel hastaneleri aradım ama hiçbirinde çocuk nöroloji doktoru yok. Hepsi Üniversiteye yönlendiriyor. Sadece bir hastanede doktor ismi aldım, o da izindeymiş 1 hafta sonra gelecekmiş: O geldiğinde biz (karar verebilirsek) MR cektirmiş oluruz. ciddi ciddi korkuyorum. Beynimden ya aksi birsey olursa düşümncesini bir türlü atamıyorum.

Eşime İstanbula gidelim desem, asla kabul etmez. Çocuğun birseyi yok neden gidip hırpalatalım oralarda der. Off ben ne yapıcam ..

cnm Allah yardımcın olsun bizdende mr istediler ama ben çektirmedim günü geçti bile şimdide vep baer testi var 18 ağustosta inş bi sorun çıkmaz

canım MR illede anesteziyle çekilecek diye bişey yok ki..biz geçen ay çektirdik,dr bi ilaç yazdı.küçük bi poşet içinde toz.belli bi miktar suya karıştırıp içiriliyo.utku eve gelene kadar uyudu.başkada bi yan etkisini görmedik. biz mr ı ankara üniversitesinde çektirdik.orda ki diğer bebekler ve çocuklarda aynı şekilde ilaçla uyutulup içeri alınıyodu. ilacın adını hatırlayamadım şimdi ama bunu bi sor istersen

Akına da çok geçmiş olsun...zaten geçmiş olmuş şükürler olsun.darısı bizim parmak bebeklerin başına. benim oğlumda(sizle daha önce sohbet etmiştik,hatırlarsınız belki) erken doğdu. beyin kanaması geçirdi,ameliyat oldu. kaslarında bi sertlik yok ama son zamanlarda ellerini yana açarak kasıyor kendini.bu beni çok endişelendiriyor.serebral palsinin anne olarak bizim yakalayabileceğimiz ya da farkedebileceğimiz başka belirtileri var mı,yaşadıklarınızdan biraz bilgi verirseniz çok sevinirim.

gecmıs ols kızlar rabbım evlatlarınaza saglık versın..........hıram veb testı ne anlamadım ya

ıl nar canım ınşş bıseyı yok ıdılın ınşş hersey guzel olur rab bım hastalarımıza acık sıfa versın bebeklerımızı annelerımızı cokkkkkkkkkk mutlu eylesın ınşşşşşşşş
mehtap mecbue nınım yagmurlu ve kım varsa hayırlı bı gun ols ınşş...........
ben bera testını yaptırmadım ya .........uyutmak cok zor benım bebeklerı zeynepkamıl üç aya kadar yapıyomuş dr bana altıncı ay dedı marmara doluymuş ozellere sordum tek bebek ıçın 200 dedıler ve her bırı ayrı gunlerde gelıcek dedıler en cok uyu maları sıkıntı..........ılerde yaslarında olsalar problem olurmu bıulemıyorum bu ay zaten sedanın eeg sı var cok mınık bı ıkı sey buldum demıstı dr gecen sefer yıne cekelım dıyo ama hareketlerı cok ıyı ınş bı ısıkıntı cıkmaz ...........cok opt sızı

valla cnm bende tam bilmiyordum ama mehtapın dediğine göre işitme ve görmesini beyni algılıyormu gibi birşeymiş heralde

slm kızlar saol muallimcim sanada hayırlı bi gün olsun inş test yaptıracak olan annelere kolaylık diliyorum

selam herkese ..
Mehtap yeni iş hayırlı olsun canım...

Yağmurlu teşkkür ederiz...

İlnar aklın kötü düşünce getirme canım..
bak toz bir ilaç varmış onu sor doktorunu...
Hem merak etme bebeklere anestezi veren doktorlar tecrübeli oluyorlar canım...
inşallah temiz çıkacak idilimizin sonuçları...

Sürreyya gldin galiba aradınmı beni ??
Bir numara aramış beni galiba sensin..
Sorma bizim ev çok kalabalık duymadım yurtdışından misafirler geldi ..
Kılzar ben buluşmaya gelemiyceğim çünkü bu cuma tatile gidiyoruz...

Canım mecbue de Bursa'da çok arayıp bulamamıştı. Ama sen İstanbul'a yakınsın bence aklında hiçbir şüphe kalmaması için İstanbul'a gel. Alanında uzman birçok prof var detaylı bilgi almış olursun. Aileyi ikna etme olayı zor gerçekten. Bana da hep aynı şeyi söylediler Berkay'ın kaslarındaki yumuşaklığı hissettiğimde hiçkimse bana inanmadı pimpirikli davrandığımı düşündüler. Ama hiçkimseyi dinlemedim. Eşime de Berkay'ın sağlığıyla ilgili bütün şeylere ben karar vereceğim dedim. Anneler içgüdüsel olarak doğru olan kararı ailedeki diğer kişilere göre daha iyi kestirebiliyorlar. Berkay'da kas gevşekliğinden şüphelenip doktora gidip söylediğimde tebrik ederim sizi doğru teşhis etmişsiniz dedi eşim de yanımdaydı ondan sonra verdiğim hiçbir karara karışmadı.

Canım ben de bu konuyu çok araştırmıştım. Bazı belirtileri aşağıda. İnşallah hiçbirimiz bu hastalıkla başbaşa kalmayız. Allah hepimizin kuzucuklarına sağlık sıhhat versin.
SP’de erken belirtiler aylara göre şöyle özetlenebilir:

1 aylık bebekteki belirtiler;

Devamlı sessiz ve uyuşuk olması

Emme bozukluğu

Israrlı kusma

Etraftan gelen uyarılara cevap vermeme

Havalelerin olması

3 aylık bebekteki belirtiler;

Sırtüstü, baş ve topuklar üzerinde yay gibi sert bir şekilde durma

Normalde gülmeye başlayan yüz ifadesinin yokluğu

4 aylık bebekteki belirtiler;

Baş kontrolünün olmaması

Parmakların bükülü durması

Gözlerde şaşılık

8 aylık bebekteki belirtiler;

Dönme ve oturma aktivitelerinin olmaması

Ellerini yeterli kullanamaması

Tekme atarken iki bacağını birden düzleştirmesi

Uzun oturma pozisyonunda bacakların ayrılmaması, çapraz durması

10 aylık bebekteki belirtiler;:

Emeklemenin olmaması veya emeklerken iki ayağını birden çekerek sıçraması

Tutunarak ayağa kalkmada bozukluk

İsmi ile çağrılınca tepki göstermemesi

Ağızdan fazla miktarda salya akması

Verilen yiyeceği almaması veya ağzına götürmemesi

1 yaşındaki bebekteki belirtiler;:

Tutunarak yürüyememesi

Parmak ucunda ya da bacaklarını çaprazlayarak yürümesi

Amin canım sanada hayırlı günler. 3 çocuk olunca zor tabi ama inşallah hiçbişeycikleri yoktur kuzucukların.

Teşekkürler canım. Sana da iyi tatiller..
Süreyyacım hoşgeldin.
Ben de Berkaycığımla vakit geçiriyorum. Artık kedi pozisyonuna geçip 2-3 adım ileriye gidebiliyor. Ama yorulunca sürünerek devam ediyor:)) İnşallah çok yakında biraz daha hızlanır.

selam kızlar nasılsınız ay mehtap 1 yaşındaki bebekler parmak ucu yürümesi dedin korkuttun şimdi beni ecrinde hep parmak ucu basıyo sonra tam basıyo canı isteyince yani ama genelde parmak ucu hep nınım ohh tatile gidiyosun demek şimdiden sana keyifli güzel eğlenceli bi tatil diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…