Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
facebookta videolarımız canım ekleyebilirsin beni erken doğan bebekler grubundan ulaşabilirsin bana Mehtap çığımın bize kattılı güzel bir grup.beril de biraz biraz değişiklikler başladı dediğimi anlıyor gibi davranıyor.
hayırlı ramazanlar canım allah hepimize güç kuvvet bu mübarek günlerdede miniklerimize şifa versin inşallah
çok normal üç fıstık bir arada olunca anne iyice yoruldu yakın olsakta sana destek olabilsek
Kızlar bugün öğleden sonra Berkay'ı nöroloji muayenesine götüreceğim. İnşallah doktoru iyi bulur kuzucuğumu. Döndükten sonra sonucu size de yazarım. Hepinize sevgiler... Kuzucukları kokluyorum..
Mehtapçım inşallah süper haberler verirsin Yakışıklım için her şey normal ve hiç sıkıntı çekmiyeceği müjdesini okuruz.
İnşallah kolaylıkla geçiririz ramazanı bende açıkçası susuzluk ve çay yüzünde sıkıntı çekiyorum akşama doğru iyice baş ağrısı yapıyor ama şurda kaç gün kaldı günler nasıl geçiyor 5 gün geçti bile.

oo memlekete geliyorsun inşallah tanışıp görüşürüz.

bak sen bıcırığıma anneyi tamamen ele geçirmeyi öğrenmiş bile fıstığım benim .

mecbue sen anlattıkça karnım ağrımaya devam ediyor:)) afacana bak sen eminim dediğin gibi muzurlukları sevimlidir, şirineyi şöyle bir düşünüyorum da:) ama elvini düşünemiyorum, biz hala yerde sürünme çalışmalarındayız. bi yere takılıp ilerleyemeyince de beeeee bee die tüm komşuları inletio. kapıdan çıkıp komşuların beni görünce yine kızın sesini duyduk çığlıkları ve beee leriyle inletti ortalığı die. allah sağlık versin büyüsünler de napalım biz nasıl çektirdiysek onlarda yapacaklar ah anam ahh:))

ebrizm ben ne zaman memleketteyim zaten, hoş görev yerimde akhisardı iş başında bile ayağım okuldaydı. şimdi insallah işide buraya taşırsak rahatlıyacağım. bu arada yanlış hatırlamıyrsam bornovadasın sende, daha doğrusu benim gözümde bornova olup, adı bayraklı olan. bende bornovalıyım. umarım karşılaşma şansımız olur:))

Teşekkürler kızlar, cumartesi gittik nörolog Berkay'ı görünce tamam artık düzelmiş kasları dedi.
Bu kas gevşekliği geçici bir durum. Bazı erken doğan bebeklerde olur 18 ay civarında da kaybolur dedi.
En son 3 ay önce gitmiştik o zaman sürünemiyordu bile Berkay şimdi emeklediğini görünce 3 ay sonra yürüyerek gelmesini bekliyorum dedi.
Yani nasıl olabilir mi böyle birşey dediğimde tabi o zamana kadar en azından tutunarak yürüyebilir dedi.
Bana hala hayal gibi geliyor ama inşallah atlattı artık kuzucuğum bu sıkıntılı zamanları.
Ağlarken bir defa katıldığını söyledim olabilir 2 yaşına kadar bu tür şeyler normal bir daha olursa haberim olsun ve demir testi yaptırın dedi. Test kağıdını aldım ama kan vermek için laboratuara gidemedik.
Tomy araba almamızı önerdi. İlk fırsatta bir araba alacağız artık:))

Bunun dışında haftasonu kuzcukla birlikteydik. Aynen mecbue dediğin gibi bütün çekmecelerin içini merak ediyor çekiyor içindekileri boşaltıp inceliyor:)) Yalnız emeklerken çok fazla kaza yapıyor. Her an takipteyiz yüzünü gözünü biryerlere vurmasın diye ama yine çenesinin üstüne düştü pazar günü ve çok ağladı.
Ebrizm, kornelya, mecbue güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.

Maşallah Berkay a sürekli burdan ve videolarından takip ediyorum güzel gelişmelere çok sevindim...Hayal gelmesin artık 3 ay önce sürünüyordu şimdi çekmece altüst ediyor baksanıza maşallah, ee tabi küçük kazalar kaçınılmaz Allah korusun yine bişeycikler olmasın özel bebekler çünkü onlar :)

ebrizm benim yokta face eşimde var oda var galiba o grupta yaa susuzluk çok yoruyo ben sabahları yapıyorum yemekleri akşamüstü olunca seriliyorum ecrinle yeteri kadar ilgilenemiyorum diye üzülüyorum ama dışarıya çıkarmaya mecalim yok cidden evet 7 gün oldu sağlık olsunda bitecek tabi ama benim geçen senedende 18 günüm var tutmam lazımonuda

:)sevimlide bazen sinirlendiriyo beşiyin çekmecelerini boşalttım dolabu var beşiyin ucunda onu açıyo tırmanıyo içine oturmaya çalışıyo bu kızlar daha cadı bağırmalar falan biizmkide sinirlenince nasıl çığlık atıyo bide ben bazen sesimi yükseltiyorum kızdığımı anlasın diye bana o daha çok bağırıyo sayıyo bişeyler

mehtapcım maşallah berkaya bak annesi cidden bizim bebeklerimiz çok güçlüler herşeyi yapacaklar tomy dediyin ilkarabammı bizde onu kullanıyoruz

ebrızım cok opt canım ......kızlar herkes nasıl ........mehtap ınşş hersey yolunda.........

benım mkızlar desteksız oturmuyo duzeltılmıs yedıncı ayın ıçındeyız ınş bu ay sonu otururuz

Merhaba arkadaşlar nasılsınız ??
Biz çok iyiyiz ama şu sıcaklar ve nem olmasa çok daha güzl olacak..
yüde 96 larda nem mahfediyor bebklerimizi...

Çok teşekkür ederiz teyzesi. Bu sıralar iyice arttı kazalar ama bakalım ne yapacağız.

Mecbue senin kızdığını anlıyor mu? Ben Berkay'a kızmayı denedim ama pek başaramadım herhalde ben kızıyormuş gibi yapınca o inadına istediğini yapıyor.
Birde geçen gece birlikte uyuyoruz kanepede. Ben uykudayken kenara falan gider diye Allahtan tedbirli davranıp kanepenin kenarlarına büyük minderlerden koymuştum. Onu da köşeleme yatırdım ben de ayak tarafından onu köşeledim ki düşmesin diye. Gece saat 4 gibi bir ıııh sesiyle uyandım ve şok. Onun başının olduğu taraf koltukla kapalı olduğu halde emekleyerek gelmiş başaşağı kafası minderde ıh diyor bacaklarını kanepedeyken yakaladığım gibi yukarı çektim. Yani güler misin ağlar mısın??

mehtapcım maşallah berkaya bak annesi cidden bizim bebeklerimiz çok güçlüler herşeyi yapacaklar tomy dediyin ilkarabammı bizde onu kullanıyoruz
Çok teşekkürler inşallah canım yürüdüklerini de paylaşırız buradan. Evet tomy ilk arabam dengesi en iyi olan yürüme arkadaşı oymuş.
ebrızım cok opt canım ......kızlar herkes nasıl ........mehtap ınşş hersey yolunda.........
Teşekkürler canım. Sen nasılsın hep düşündüğümde seni Allah kolaylık versin demek istiyorum bu sıcaklarda işin çok zor gerçekten.

benım mkızlar desteksız oturmuyo duzeltılmıs yedıncı ayın ıçındeyız ınş bu ay sonu otururuz
Zamanı gelince oturur canım merak etme 7. ayın sonuna kadar oturmazsa o zaman doktora bir gösterirsin.

Merhaba arkadaşlar nasılsınız ??
Biz çok iyiyiz ama şu sıcaklar ve nem olmasa çok daha güzl olacak..
yüde 96 larda nem mahfediyor bebklerimizi...

Teşekkürler canım sen nasılsın. Döndünüz mü Atacığımız nasıl?

ay geçmiş olsun mehtap yozgattayken benzer bi durum yaşadım bende evedede beşiyin altına yastıklar koyuyorum sürekli uyurken çünkü geçen gün baktım ayağına aşağıya atmaya çalışıyo beşikten valla kızdığımı anlıyo ama yapmak istediyi şey olana kadar bazen ağlıyo bazen olabilecek şeyse yapıyorum ama saçma bişey için ağlıyosa yapmıyorum sonrada susuyo kızdığımı anlıyo bence yani bazen hemen dudağını büküp başlıyo ağlamaya babası ne isterse onu yapıyo bende yapma her istediyini diyorum en basit telefonu istiyo hemen veriyo benden istemez babadan istiyo oda

Teşekkürler mecbue gittikçe kazalar artıyor.
Bu zamanlarda canım ağlayarak istedklerini yerine getirmeye alışıyorlar. Ben o nedenle ağlayarak istediği birşeyi o an ağladığı için vermiyorum. Daha sonra dikkatini başka yere çekip unutturup ağlamadığı bir anda eline veriyorum.
Çocuklar ağlayarak birşeyleri elde ettiklerini kavrayınca bunu çok güzel kullanıyor ve olduk olmadık yerlerde bağırarak ağlayan çocuklar görüyorum büyük konuşmayalım ama inşallah bizimkiler öyle olmaz.

yeni öğrendi ecrinde ağlayarak yaptırmak istiyo ben mümkün oldukça yapmıyorum baba yapıyo dayanamıyo yapma diyorum ama anlamıyo eşim geldiyi gibi başlıyo üstüne tırmanmaya valla ben çok korkuyorum terbiyesi ahlakı kişiliyi nasıl olcak iyi eğitim verebilecekmiyim sadece okul açısından deyil her açıdan ne bileyim yaa büüydükçe gözüm korkuyo eşimde herşey ailede bitiyo diyo ama öyle deyil işte büyüünce arkadaş çevresi olcak vs vs ay bende daha yürümeyen çocuğu büyüttüm çevresini taktım:)

bide aklıma geldi şimdi yeni emekliyoya mehtap berkay şimdi her yere çarpar kafasını yada başka yerlerini bide tutunup ayağa kalkmaya başlarsa o dahada tehlikeli tutuğu yeri bırakınca hop düşüyo bazen dengesini kaybedip kafasını bile çarpıyo

Evet canım çok haklısın. Aile önemli ama çevre de çok önemli. İster istemez insan düşünüyor bunları. Allah onları hep güzel insanlarla karşılaştırsın.
Evet canım çok çarpıyor zaten. Tutunup ayağa da kalkıyor Berkay ama sürekli arkasında duruyoruz. Gerçekten her dönemin ayrı zorlukları oluyor. Sürekli bunu düşünüyorum bazen geceleri bile rüyama giriyor düştüğü yaralandığı Allah korusun, esirgesin kuzucukları.
Bir de mecbue Ecrin yumurtanın beyazını yiyor mu? Nasıl veriyorsun kahvaltıyı ayrı ayrı mı?
En son demiri kaç çıktı demir damlası kullanıyor musun?

Ben bornovalı değilim şirinyerde doğdum büyüdüm eş durumundan göztepeliyim. poligonda oturuyorum ş yerim bayraklıda ama hala ücretsiz izindeyim bu demek değil ki bornova bize çok uzak berille her gün fizyoterapiye forum ( ikea) nın karşısına gidiyoruz oralardayız tüm gün

muhteşem bir haber inşallah berkaycığımın delikanlı olduğunuda her şeyin unutulduğu güzel günleri görürüz.
eşini yakalarsan kızımın yüzüşünü görürsün canım . geri ödemeleri ben genelde kış döneminde yapmaya çalışıyorum.Aynen bende kolumu kaldıracak halim kalmıyor.

bizde seni ve üç fıstığımızı öpüyoruz. onlarında son hallerini gösteren fotoğraflarını yüklersen seviniriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…