Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
selam kızlar nasılsınız hepınıze hayırlı ramazanlar cok gıremıyorum ya malesef gercı mehtap ve meltemle telde gorusuyoruz ıste cok yoruluyorum sıcaklar cok felaket bıde oruc tuttugum ıcın daha cok yoruluyorum aksam bı banyo yapıp yatmaktan baska hıc bısey ıstemıyor canım:)))))

herkes ıyı sanırım bende cok ıyım herseye ragmen
bu arada seher sıvasta tatılde bu hafta sonu donuyor telde gorustuk cok selamı var hepınıze gelır gelmez gırecekmıs

valla mehtap ben hala hepsini karıştırıp veriyorum ecrine neden dersen şu ara hiçbişeye ağzını açmıyo iştahımız pek yok sıcaklardan galiba bide oruçluyum o yüzden azcık sinirliyim:)ramazan biterse ayrı ayrı başlayacam verecem eline kendi kendine yesin ayağada kalkıyo demek kendi kendine maşallah berkaya valla çok güzel gelişmeler var:)

ebrizm bende kışın tuttum yarısını 37 gün vardı geçen seneden bu kışta kalanını tutayım diyorum

İnşallah ebrizm çok teşekkür ederiz.

Sanada hayırlı ramazanlar soraya. Yaaa işte çalışmak öyle birşey bir de bu sıcaklarda pestil bir vaziyette akşam hiçbirşeye halin kalmıyor. Aleykümselam Seher gelsin de bakalım onda ne haberler var.

Mecbue ben hala eline birşey veremiyorum yani artık dişleri o kadar keskin ki koparıp nefes alamayacak diye çekiniyorum. Berkay ağzında gevelemiyor da direk yutuyor. Yediğini ağzında çevirse zaten pütürlüler çok sorun olmayacak.

Mecbue tatilimiz bitti canım...
iyiyiz Mehtapcım...
Ata'nın isilikleri devam ediyor...
Demir ilacını kesti doktorumuz..
Günlük süte başladık...
Ata arda kedi gibi emeklemye başladı..
bu aralar tay tay durduyuyorum ve korkarak 1-2 adım atıyor... :))
dün çok rahatsızdı dolu dolu kustu uykusunda..
galiba vantilatör çalrptı...

aynen oyle mehtapcım calısmak gercekten zormus:))))ama aynı zamandada cok keyıflı ıs ortamı cok guzel kafam dagılıyor en onemlısı gercekten cok ıyı geldı bana:))))))
hepınızı cok opuyorum

Hoşgeldin nınım. Gözün aydın canım Atacığımız da emeklemeye başlamış. Artık tay tay da duruyor yürümesine çok az kaldı artık annesi.
Neler yaptın? Bebekle tatil nasıl yorucu oldu mu? Otelde ne yedirip içirdin?
Havalar da çok sıcak isiliği ondan geçmemiştir.
Biraz anlat bakalım:))

mehtap bende ramazan sonrası kahvaltısıın ayıracam inş alıştırcam dün okudumda yazmayı unuttum ben en son 1 yaşında yaptırmıştım kan tahlillerini ona göre iyi demişti doktorumuz demir damlası vermiyorum sadece minadeex veriyorum ben nınım hoşgeldin canım ata eğlendimi tatilde ohhh valla en güzelini yaptınız isilik bu sene bütün bebekleri mahfetti yaa aşırı sıcaktan oluyo ben sürekli klima çalıştırıyorum valla yoksa her tarafı hamur gibi oldu isilikten ecrinin kaşıyıp kanatıyodu hatta soraya sanada hayırlı ramazanlar işini sevmen ne güzel hayatın rayına oturuyo demek herkes nasıl iyimi tospiklerinizi öpüyorum öpme demişken dün akşam ecrin babasının alnından öptü:)

selam kızlar. öncelikle mehtap gözün aydın yakışıklıda böyle güzel haberlerin geleceği belliydi. eh artık yürüdüğü haberlerini bekliyoruzda. atayada maşallah emeklemeler başlamış ne güzel, ikisininde yürümesi yakın. bizimkide hala sürünme modunda kollar kalkıo, dizin üstünde duruluo ama nedense göbeği henüz kaldıramıyoruz:) nınım ayrıca hoşgeldin, umarım tatilde iyi eğlenebilmişsinizdir, tabi ata artıkdelikanlı, bizim tatiller maalesef elvini ananesine günübirlik çeşme olabiliyor.
mecbue iştahsız demişsin ben anladım bizim veletler bizimle bir oruç tutuo:) akşam yeme iyi, gündüz burnumuzdan getirio.
ebrizm pardon yanılmışım o zaman. ama şirinyerde benim ikinci memleket sayılır eğitim fakülesi:) heralde ben bayraklı belediyesi diye okuduğumda orada yaşadığını sanmışım. hoş nolcak her yer canım izmir:) bu arada ikeanın karşısındai yeri hatırladım evet, umarım en kısa zaman da beril hanım daha da mesafe kat eder güzel haberlerini duyarız bu güzel izmirli kızın.
soraya senin yeni iş hayırlı olsun. e ilk başta zor gelir muhakkak ama sonra çalışmadan yapamazsın:)

herkese selamm ooooooo tatıller bıtmıs ...........ıyı sahurlar
Canım avatarındaki hangisi? Çok şeker olmuş maşallah annesi büyüdüler artık.

aynen oyle mehtapcım calısmak gercekten zormus:))))ama aynı zamandada cok keyıflı ıs ortamı cok guzel kafam dagılıyor en onemlısı gercekten cok ıyı geldı bana:))))))
hepınızı cok opuyorum
Tekrar hayırlı olsun canım. Biz de seni öpüyoruz.

Biz demir damlasına devam ediyoruz Berkay'ın en son ölçümünde bir 11.7 çıktı sonra 10.5tu bu hafta tekrar ölçtürüp tekrar demir ayarlaması yapacağız herhalde.
Mecbue bir gün içinde saat kaçta neler veriyorsun? Yeni bişeylere başladın mı? Mesela domatesi nasıl veriyorsun?
Berkay'da çok iştahsız sıcaklardan herhalde bir de dün sürekli yine elleri ağzındaydı diş çıkarıyor belki de.

Teşekkürler kornelya. Canım ellerinin ve dizlerinin üstünde duruyorsa yakındır artık göbeğini kaldırması da. Maşallah kuzucuğa yeni fotoğrafını eklersen bir görelim mavişimizi.

hoşbulduk tekrar.. evet tay tay benim zorumla duruyor :)))
bu aralar kalkıp oturmayı öğrendi bozuk plak gibi yapıyor :)))
tatil benim için tatil değildi canım :))))
Aynen burdaki günlerim gibi geçti (
yorucu hemde nasıl ....
sabah peynir salatalık, yumurta ve domates le kahvaltımız oluyordu..
arada bazen kek veriyordum..
öğlen çorba yada kaşık maması
ara yoğurt
akşam çorba yanında 1 dilim ekmek içiyle beraber
az kızarmış patates domates yada pirinç pilavının içine sulu yemek (etli) suyu koyup vriyordum..
birdee karpuz canım..
böyle saydığıma bakma azar azar yedi...

zamanı glince yiyorlar herşeyi..
Bende Ata ne zaman pirinç yiyecek diye düşünüyorum..
herşeyin zamanı varmış...

bu arada Ata hayırdan anlıyor :)) hayır dediğim zaman o şeyi istemekten vaz geçiyor...
inşallah böyle devam eder...
sabahları yanımdaysa beni öperek uyandırıyor...

Kornleya merak etme canım ayaklanmaya başlayınca çok yorulacaksın...
değilmi Mecbue 2-3 ay öncesi ne kadar rahatmışız yahuuuu

herkes nasıl masalah bebeklerınze mecbue nınım prensesın annesı.........mehtap bu dila.........cadı olan seda emeklemeye basladı surunuyoo yenı yenı dila döne döne gıdıyooo ela yook öle duruyoo ve bagrıyoo gıdemıuyo dıye .........opt sızı

nınım sanırım bizim sıpalar tamamen çocuk moduna girene kadar bize tatiller haram. bu arada hayırdan anlaması çok güzel. elvinde hayırdan anlıyor teyzesi ama tek sorun ne anladığı. anlamayacağını biliyorum ama refleks olarak söylediğim de inanılmaz gülmeye başlıo. kaşlarını çatmış sinr harbinde filan olması önemli değil, direk hihihi. gerçekten merak ediyrum bunda gülüncek bu kadar ne var diye tabi bizde de filmler kopuo.:))

mehtapcım sevgili unutkan kocam çocuğumuz için aldığımız fotograf makinesini nerede unuttuğunu eğer hatırlarsa fotograflarını çekicem. çok isterim paylaşmak ama off bu adam beni öldürcek....

on kadar çok şey paylaşıyoruzki karıştırmamız çok normal canım. inşallah ramazandan sonra bir kahve içimlik vakit ayırıp görüşebiliriz.

maşallah fıstıklara ela da yakında hareketlenecek demekki öp üç güzelleri benim için.

valla kornelyacım aynen öyle zorla yiyo şu anda o yüzdende yedirmek istediyim çoğu şeyi yediremiyorum mehtap sabahları uyanması 8 gibi oluyo 9 gibi kahvaltı veriyorum 1 gibi çorba veriyorrum akşamları pilav falan varsa pilav yoğurt yoksa gene farklı bi çorbayla yoğurt veriyorum aynı bizim gibi üç öyün yiyo arada eline çubuk kraker tutuşturuyorum domatesi eline verdim eline yemiyo ahh mehtap bu ara çok kötü diş etleri şişmiş hep bide ecrin elimle koparıp yada çatalla verdiyim bişeyi yemiyo meyve olsun sebze olsun eline veriyorum bazen ısırıp iki ağzına alıyo bazen halıya sürüyo beni çileden çıkarıyo nınım maşallah ataya valla ecrinde yiyo pirinç ama şu aralar hiçbişey yemiyo

Canım yeni öğrendikleri şeyleri sık sık yaparak hareketin doğru şeklini tecrübeyle öğreniyorlar ondandır tekrarı:)) Seneye inşallah yiyip bir de güzel yürürlerse tatil belki o zaman tatil olur. Otel yemeklerinden verdin değil mi?

Uslu çocuk olacak demekki. İlerdeki kişiliği şimdiden ortaya çıkıyor annesi büyüdüğünde rahat edeceksin inşallah.

Canım ilk eklediğin fotoğrafları geldi gözümün önüne. Minicik üç fıstık artık büyüyorlar annesi. Maşallah..

:)))

Gece süt ne kadar içiyor? 500 cc içmesi gerekiyor diyorlar ama biz artık 500 cc içiremiyoruz.

evet canım oteldeki yemeklerden verdim...
yanımda bebelac kahvaltılık götürmüştüm onu hiç açmadan geri getirdim...
geçende bahçede domates toplamıştım onu gördü ıhh ıhh diye istedi..
verdim eline ıssırarak yemeye çalıştı..
kabuğu boğazına kaçacak sandım soyup öyle verdim yarısını ıssırarak yedi...

Günlük süt çok gaz yaptı Ata da ..
bende nestle nin 1 yaş üzeri sütüyle milupa +1 yaş ve Hipp 3. ay sonrası
kutu sütlerinden vermeye başladım..
iyide oluyor gece yanıma 1 şişe alıyorum ılımış oluyor uyandığında
biberonun koyup veriyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…