Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
elam kızlar dün Ecemin dogum günüydü ben maalesf yoktum is dolayısıyla gece 3 te geldim tabi dogum gunü yalan oldu. neyse yapicam ama bişeyler bu arada Ece uzun süre tay tay duruyo yaklaşık 2 haftadır siraliyo artık yürümesini bekliyorum Bu arada ilk dışımız de gözüktü çok şükür benim umudum kalmamıştı babası kilikli kızım babasida geç çıkarmış dısını bizden haberler böyle gecmisi okuyamadık tam olarak kizisimla hepinzi öpüyoruz kocaman

kızlar selam nasılsıonız.............bız yedıncı ayın ıçındeyız emekleme vatr ama hala oturmadık bıde ben oturmadıkları ıcın onları yatarak yedırıyorum baslarını altına yastık koyup ve hala puturlu yemıyolar oturunca hersey daha kolay olucak sanırım

Günaydın nasılsınız??*
ne kadar sessiz kalmış burası...
kimsecikler gelmemiş tapiğe...
Günaydın canım. Evet sessiz kalmış. Mecbue de hala yok. İnşallah herşey yolundadır.
Maşallah canım. Doğumgünü kutlu olsun diyelim. Allah sağlıkla büyütmeyi nice güzel yaş günleri kutlamayı nasip etsin. Berkaycığımın da 8 dişi var ama 9. yolda yine diş sıkıntısı yaşıyoruz. Diş çıkarma dönemleri çok zor oluyor Allah kolaylık versin.
Canım emekleme sürünerek mi emekliyorlar yoksa elleri ve dizleri üzerine kalkabiliyorlar mı? Oturmaları da yakındır artık 7 ayın sonuna kadar otururlar. Pütürlüde biz hala zorlanıyoruz.

Ececim doğum gününüz kutlu olsun canım..
maşallah kuzuna...

Mehtap Berkay azılarımı çıkarıyor ?????????????
çıkarıyorsa çok zorluk çıkardımı???????????????????

selam hanımlar,nasılsınız
ececim doğumgünü kutlu olsun kuzumuzun nice senelre bütün dişleri inci gibi dizilir inşallah sıkıntısız...

maşallah kuzuna...

Yok canım şu ana kadar orta kesiciler ve yan kesiciler çıktı. Dört yukarıda dört aşağıda yani. Şimdi onların yanındaki kaninleri bekliyoruz sürekli elleri ağzında geceleri huzursuz ve kulaklarını kaşıyor. Berkay henüz azılar için küçük onlar 2 yaşından sonra çıkıyor.

ececim doğumgünü kutlu olsun kuzumuzun nice senelre bütün dişleri inci gibi dizilir inşallah sıkıntısız...

Hoşgeldin canım sen nasılsın?
Tatil fotoğraflarını ve anılarını bekliyoruz:))

hoşbulduk canım tatilimiz çok iyi geçti berrak hanım baya değişiklikler yapmaya başladı ...
hayvanları sevmeye çocuklarla oynamaya başladı sürekli bişeyler anlatıyo anlatırken oyun yapıp püskürtüyo yürütcede hiç durmuyo evi tavaf ediyo öncen oda içinde dolanırken şimdi eşiklerden diğer yerlere geçiyo heryeri karışıtırıyo yemek yedirken zorlanıyom sürekli püskürtme halinde :)))))))))parkta sallanmayı çok seviyor artık yarım saat parka çıakrıyom salıncaktan inemk istemiyo zilli:)))))
bu arada yaz bitiyo hiç isilik olmadık derken iki gündür islik olmaya başladı kuzum günde 3-4 kez yıkıyorm daha ne yapabilirim önerileriniz nedir?
mehtap cnm seni facede bulamadım ben bendeki mail adresindeki adına göre arattırdım...
bana özleden veya mail ile atarmısın yada sana attığım mail adresimden bulup beni ekleyebilirsin ordan berkayımızı takip edelim diğer kuzularımızıda tabi...
bu arada işe başlamışsın nasıl memnunmusun yeni işinden gene avrupa yakasındamı
ay benimde şurda bir ayım kaldı zaman daraldıkça bende daralmaya başladım

sizlerin kuzularından varmı bi haber nasıl kuzularımmm
bu arada hal mecbuştan heber yokmu teli yok dimi ne durumda olduğunu bilmiyoruz umarım herşey yolundadır...

herkes nasıl ınş ıyısınızdır ramazan bıtıyoo sayılır az kaldı ......bısey sorucam ya bır yas aşısı tam dogduklarıı gun yapılıyyo genelde ama bzım hemsıreler dıogmaları gereken aya gun verdıler dogrumu sız nasıl yaptırdınız

Canım ya maşallah kuzucuğa demek emeklemeye başladı.
İsiliğin yıkamaktan başka çaresi yok canım. Yıkarken şampuan fazla kullanma. Banyo dışında sık sık kollarını bacaklarını sade suyla yıka. Hafif bir nemlendirici sürebilirsin.
Teşekkür ederim canım evet Avrupa yakasında Bahçeşehir tarafında. İşten memnunum yalnız çok yoğun oluyorum. Aslında yoğun çalışmayı seven biriyim ama uykusuzluk beni biraz kötü etkiliyor. Ben o mailini bulamadım canım sana özelden mailimi göndereceğim.
Berkay'da artık heryere tutunup kalkıyor. Kanepelerin üstüne tırmanıyor. Yerden bacağını atıp kanepeye bir çıkışı var çok komik oluyor. Çok yaramazlık yapıyor sürekli hareket halinde. Haftasonu spiderman arabasına bindirdik. İlk defa alışveriş sepetine oturttum. Fotoları ve videoyu face'e ekliyorum oradan görebilirsin.
Senin için de hayırlısı olsun gerçekten az zamanın kalmış. İlk zamanlar çok zor olacak senin için kuzucuktan ayrılmak ama zamanla alışacaksın artık.
Evet mecbueden hala haber yok.

Biz doğduğu zamana göre bir yaşında yaptırdık canım. Çünkü aşılar erken doğum olsa bile doğduğu zamana göre yapılıyor.

selam herkese
Berrak hanım ve Berkay Beye kocaman bir maşallah..
demekki hepsi yaramazlıklara başladı :)))

Ya bende çalışmak istiyorum cok bunalıyorum evde..
Planlarımda var işle ilgili ama oğlumun biraz daha büyümesini bekliyorum...
Ata'm dan başka hiç kuvvet beni evde tutamazdı herhalde...

Soraya neler yapıyor bilen varmı ???????????

Mehtap keşke bu yakada iş bulsaydın ne güzel olurdu :))

canım kronolojik yaşında yapılması gerekiyor düzeltilmiş yaşında değil berrağın kendi doktoruda sağlık ocağındaki doktorda kronolojik yaşa göre gün belirlediler sadece hepatit aşılarını kiloya göre yapıyorlar sen bir daha doktorunuza danış hemşireler yanlış bilgi vermiş olabilirler ihmal edilememesi gereken bir konu..bizim sadece 1 yaşındaki rop muaynemizi (göz diyelim artık) düzeltilmiş yaşında görecem dedi

sorma teyzesi çok yaramaz zaptedemiyorum artık:))))yakışıklım napıyo benim hala öyle gülüyormu yerim onu ben ya:)))))
soraya en son geçen hafta aradı şehirdışında idi dönmüş çalışıyordur heralde onun hızına yetişemeyiz biz cicim:))))))
evet mehtapta keşke iş ev olarak bu yakada olsa idi gerçi galiba 3-4 aya bende transfer olacağım eski memleketime ama hayırlısı bakalım:))))şuanda eşimde işsiz biraz erteledik taşınmayı

Son düzenleme:
kocaman bir maşallah berkayıma....ne güzel şeyler yapmaya başlamış ilk arabamı aldınızmı kullanıyormu dün berrak keşfetti onu.ilk arabam koltuğun arasında park etmiş oynayacağı günü beklerken:))))ben berrağı mama sandalyesine oturtmuş mamasını yerken gözü arabaya takıldı eliyle işaret ses çıkarmya başladı dedim mamanı bitirir oynatcam:)büyük bir kişi gibi sözümü dinledi püskürtmeden bitirdi tabi ben unuttum el ,göz,ses ile arabayı işaret etti babası çıkardı arabayı onunla bayağı oynadı dikildi elleri ile itiyor sevinç çığlıkları atıyor üsütüne ayak atıyor önündeki kol ve çevrimeli oyuncakları ceviriyo çok sevdi onuda:)))))aldıysanız berkayda keyifle oynuyordur inşallah

Hem de ne yaramazlıklar bizim artık gücümüz yetmiyor peşinde koşmaya. Özgürlüklerinin tadını çıkarıyorlar.
Soraya ile geçen pazar görüştük canım. İyiydi gayet mutluydu:)

Canım facede bulamadım demişsin ben aramalara kapalıydım galiba:)) Ben ekledim seni. Berrağın lunapark videosunu gördüm çok şeker olmuş maşallah annesi. Ne güzel kahkahalar atıyor öyle. Allah güzel yüzünü hep güldürsün.
Caım bahsetmiştim sana bizim karşıda bir ev var ama iş burada olunca mecburen buradayız.

evet cnmım ayakları yere basmıyor sorayanın:))))))kulaklarını çekmek lazım
iş karşıda olunca git gel zor olur cnm haklıısn...berrak lunaparkta çıldırdı valla birde ben sonunda farkettim çektim girer girmez kirize girmişti:)))))))allah bütün kuzuların yüzünü hep güldürsün

maşallah kuzuna...

Kızlar cok tesekkur ederiz guzel dilekleriniz için kızımın dogum gununu bayramdan sonra yapıcam insallah dişte te biraz huysuz ama oyle cok uzmuyo bıcırık bizi bu arada bir yasta rop muayenesi yaptıran var mı? Aslında canım pek istemiyo damlalar cok canını acıtıyo ne dersiniz

ece canım bende ekımde tekrar goturucem rop muayenesıne dra sormusstum yıne bölemı muayene yıne acıcakmı yok dedı au muayeneler ılk haftalar ıçın gecerlıymıs nıormal goz muayenesı gıbı dedı ınşş öledır cok bıkmıstık ya bız ta 48 haftaya dek gıttık cok berbat .......ama öle dedı ....ınş senınkıde ıyı gecer

günadın herkese
Soraya yinemi a...... oldu haaaa
söyleyin bakemmmmm :)))))))))))
.
Yok canım öyle bir durum değil. Umut'u yanına alabileceğini söylemişti. Birde çalışıyor olmanın sevinci vardı.

Canım biz göz muayenesi hala yaptıramadık. Ama 1 yaşında rop muayenesi değil normal göz muayenesi söylenmişti bize. Belki sizinki de normal göz muayenesidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…