merhabalar canım arkadaşlarım hepiniz ve minik mücevherlerimiz iyi sanırım ufak tefek diş sorunları hariç inşallah hiç birimizinde bir sıkıntısı olmasın. Bende yine biraz ara vermek zorunda kaldım topiğimize uğramaya ama kaldığımız yerden takibimi yaptım. BEril ile ilgili sıkıntılarımız çıktı ortaya.Sadece uykusunda sol kol da ve boynunun sol tarafında atmalar başladı istemsiz. Dr muz takibini kaç dk nasıl olduğunu kayıt altına almamızı istedi gece nöbet tutuyoruz resmen eşimle birlikte dönüşümlü gündüz okula git gel yalnız bırakmıyayım diye akşamları yemeklerini yapmakla uğraş derken fırsat yaratamadım. Bu atmalar içinde hala net bir bilgi edinemedik nöbette olabilirmiş fizyoterapide zorlanmadan kaynaklanan bir takım reflekslerde ama bu çok çok zayıf bir ihtimal canım çok sıkılsada bu durumu bile kanıksamışım bu gün farkediyorum.Hep zorlu süreçlerimiz olacağını bilsemde ilk karşılaşmalara hemen adapte olamıyorum. Şu mübarek günlerde sizin gibi altın kalpli annelerden kızımın sıkıntılarının hiç birinin kalıcı olmaması için dua etenizi rica ediyorum hepinizi çokkkk öpüyoruz ben ve benim pembe prensesim Beril.
Canım ek gıdadan bahsetmiştir belki o dönemde dü,zeltilmiş 3 aylıkken pütürlü nasıl yer? İnşallah oturmaları yakındır canım.benım catlak dr normal altı aylıktık duzeltılmıste uç aylıık mutlaka puturlıu basla yedır dedı yaaaaaaa yemıyolar daha dogrusu yıyemıyolar dedım bunlar cok kucuk yok dedı beslenmelerı dogdukları zamana gore olmalaı dedı ya gercekten yutamıyolar ya ...........hele seda ne varsa cıkarıyo agzından burnundan ben acelecı degılım bu hususta cunku kıucukler dr ne derse desın ........zamanla alıscakklar dıyoryum hele bıde otursunlar ınşş........hepınızı opt.........ıyı ıftarlar
Canım ya gerçekten Allah kolaylık versin sana yanında gece bir yardımcı var mı? Tek başına çok zor olur.ın s prnsesın annnesı ınş hersey cok ıyı olur rabbım sıkıntısız guzel gunler versın sanada hepımızede evlatlarımızla ınşş....herkeısı opt..... ay uyuudular karanlık azcık ve yazarken hata oluyoo kusura bakmayın.......bı bı bırıne bı dıgerıne gıdıyotrum yıne bu gece mıkırmıkırlar
Evet canım biz de düzeltilmiş 3.5 aylıkken hafif hafif ek gıdalara başlamıştık. Hafif meyvu suyu gibi şeylerle azar azar gittikçe miktarı artırırsın.bu topigi hep takip ediyorum...tecrübelerinizden yararlanmak icin .. size bir sorum olacak cevap verirseniz sevinirim :)) gökce su anda 2,5 aylik düzeltilmis ve 4300gr .. bana yardimci olmak icin eve ebe geliyo ,, ebe 4 aydan sonra ek gidaya baslayabilirz dedi sizce erkenmi ??? siz ne zaman basladiniz .. bu baslama ilk zamanlar sadece tadina bakmak bir kasik vermek olcak diyo ben hic anlamiyorum yardim lütfen sizler nasil yaptiniz...
slm kızlar geçmişi okuyamadım geçen baktım yazamadan çıktım herkes iyi inş mehtap bizde çoğu şeyi yedirmeye çalışsakta istemediyini yemiyo geçen akşam yemek yedikten sonra bizde iftardaydık erişteye atladı bi kaç tane yedi sonra bıraktı diş sıkıntıları olan pıtırcıklara ve annelere kolay gelsin bizde aynı dertten muzdaribiz ecrin çok felaket oldu ecrin yapma diyince sanane dedi:)
merhabalar canım arkadaşlarım hepiniz ve minik mücevherlerimiz iyi sanırım ufak tefek diş sorunları hariç inşallah hiç birimizinde bir sıkıntısı olmasın. Bende yine biraz ara vermek zorunda kaldım topiğimize uğramaya ama kaldığımız yerden takibimi yaptım. BEril ile ilgili sıkıntılarımız çıktı ortaya.Sadece uykusunda sol kol da ve boynunun sol tarafında atmalar başladı istemsiz. Dr muz takibini kaç dk nasıl olduğunu kayıt altına almamızı istedi gece nöbet tutuyoruz resmen eşimle birlikte dönüşümlü gündüz okula git gel yalnız bırakmıyayım diye akşamları yemeklerini yapmakla uğraş derken fırsat yaratamadım. Bu atmalar içinde hala net bir bilgi edinemedik nöbette olabilirmiş fizyoterapide zorlanmadan kaynaklanan bir takım reflekslerde ama bu çok çok zayıf bir ihtimal canım çok sıkılsada bu durumu bile kanıksamışım bu gün farkediyorum.Hep zorlu süreçlerimiz olacağını bilsemde ilk karşılaşmalara hemen adapte olamıyorum. Şu mübarek günlerde sizin gibi altın kalpli annelerden kızımın sıkıntılarının hiç birinin kalıcı olmaması için dua etenizi rica ediyorum hepinizi çokkkk öpüyoruz ben ve benim pembe prensesim Beril.
Mecbuş valla merak ettik seni...
iyimisiniz ???
Ebrizim Allah sana güç versin canım...
Dularımız seninle ve kızınla canım...
Mehtap öğünümüz aynı canım..
sabah kahvaltı , öğlen yemek yada çorba , ara meyve yoğurt , akşam ya kaşık maması yada öğlenki menü...
bugün ilk defa mama sandalyesinin tepsisine 4-5 tane midye makarna koydum
alıp ağzına götürdü minik erkeğim...
ilk defa ağzına eliyle birşey götürdü çok mutlu oldum...
Muallim Allah sana güç versin canım..
3 büçürükle uğraşman bayaaa yoruyordur seni :))
Ynlz ve Muallim katı konusunda acele etmeyin...
ynlz ilk bir kaşıkla başlıyorsun zaten...
Ben halen akşamları Ata'ma kaşık maması veriyorum 1 gün arayla
rahat yatmasını istiyorum ( bazn yemekler gaz yapıyor)
Zamanla zaten herşeyi yiyecek kuzucuklar....
canımcım tabili soracaksın bizibizden başkası anlamaz her çocuk bir değil öncelikle bunu unutma gökçenin dönmesi için daha erken berrakta düzeltilmiş 4-5 aylıkken yana dönemye başlamıştı 7 ay olunca tamamen dönmeye başladı kuzularımız zamanı geldiğinde herşleyi yapmqayı başarıcakalr ayrıca sütün yeterli ise sürekli sütünü ver sütün yerinibişey almaz arada su ve meyve verevelirsin kronolojik 5 aya kada ek gıda vermemişti doktorumuz ben arada su veriyordum sadece 5.aydan sonra hazır kaşık mamalarından kendim yaptığım çorba vemeyve pürelerinden vermeye başladımşuanda günde bir-iki kez hazır mama veya devam sütü veriyorum sana ikinci tavsiyem ek gıdaya geçince çorba ve yemekelrine bir kaşık irmik at muhakkak beyin gelişimi ve ileri yaşlarda unutkanlığı önlüyormuşek gida konuusnda bende acele etmek istemiyorum ama bana yardim icin gelen ebe baslayabiliriz felan dedi... eylülün sonuna kadar gelecek son hafta deneriz dedi...ben gökceyi emziriyorum simdilik sütüm yetiyo baska sey vermek istemiyorum ... gökce 3,5 aylik olunca baslamam sartmiki biraz daha emzirsem kuzumu ,, sonra emmek istemez diye korkuyorum zaten zor alistirdim .. birde size bisey daha sormak istiyorum .. gökce su an yüzünün üstüne yatirdigimda kafasini gayet güzel kadirabiliyo ve cok güzel tasiyo ama sirt üstü yatirdigimda dönmüyo denemiyo bile simdi 2,5 aylik düzeltilmis normalmi ... sizin bebekleriniz ne zaman döndüler ?? cok soruyorum kusura bakmayin .. yanliz olunca ,,burda soracak kimsemde ýok ,, sizler varsiniz ... yayamas tosbikleri öpüyorum...
Mecbuş valla merak ettik seni...
iyimisiniz ???
Ebrizim Allah sana güç versin canım...
Dularımız seninle ve kızınla canım...
Mehtap öğünümüz aynı canım..
sabah kahvaltı , öğlen yemek yada çorba , ara meyve yoğurt , akşam ya kaşık maması yada öğlenki menü...
bugün ilk defa mama sandalyesinin tepsisine 4-5 tane midye makarna koydum
alıp ağzına götürdü minik erkeğim...
ilk defa ağzına eliyle birşey götürdü çok mutlu oldum...
Muallim Allah sana güç versin canım..
3 büçürükle uğraşman bayaaa yoruyordur seni :))
Ynlz ve Muallim katı konusunda acele etmeyin...
ynlz ilk bir kaşıkla başlıyorsun zaten...
Ben halen akşamları Ata'ma kaşık maması veriyorum 1 gün arayla
rahat yatmasını istiyorum ( bazn yemekler gaz yapıyor)
Zamanla zaten herşeyi yiyecek kuzucuklar....
Canım alışabilseler çok güzel benim yeğenim zamanında doğdu 4 aylıkken çatalla ezileni yiyordu. 9-10 aylıkken kuru gıdayı eliyle ağzına götürüp yemeye başladı. Ama bizimkiler erken doğduğu için biraz zorlanıyorlar aynı dönemlerde aynı şeyleri yiyemeyebiliyorlar. Zamanla yavaş yavaş denedikçe alışırlar herhalde.mehtapcım yok ya hem ek gıdadan bahsettı ondan bı ay sonra artık puturlu yesınler dedı ben kucukler dıyınce yok yoık alışmalatrı gerek dedı ama ben acele etmıyorum nınım canım sende haklısın acele etmıcem ya bazen zorluyorum kusuyolar ne gerek var daha duzekltılmıs yedıncı ay yenı bıtıcek bu hafdta .........ınş alısıtrlar zamanla .........aksamları bende kecı sutunden muhallebı yapıyorum .......gunduz bıu yarduımcım var ama haftasonları gelmıyo ........gecelerıde genlelde yalnızım gercekten zor .........herkese hayırlı geceler
Maşallah kuzucuğuma. Üzmesin annesini yemeyen çocuk çok zor.mecbue nerelerdesin senin tatlım ya senide kuzunuda çok merak ettik hoşgeldin kayıp ilanı vermeden yetiştin:)))))))))
maşallah prenslerime ve prenseslerimize ne güzel yiyorlar...
berrağa ben 2 ay önce pilav,dolma,makarna vermeye başladım sizin yanınızda mercimek köftesini yedikten sonra şuanda herşeyi yiyor kuzum ve istiyor biz yerken elini uzatıp bağırıyo ne yersek onada veriyorum:))))))))))
Canım sütün varsa acele etme zamanla sütün azalırsa zaten doktor sana söyler. İnşallah hep çok sütün olur da 6 ay hep anne sütü verirsin. Bizim erken başlamamızın bir nedeni de sütün olmayışıydı.ek gida konuusnda bende acele etmek istemiyorum ama bana yardim icin gelen ebe baslayabiliriz felan dedi... eylülün sonuna kadar gelecek son hafta deneriz dedi...ben gökceyi emziriyorum simdilik sütüm yetiyo baska sey vermek istemiyorum ... gökce 3,5 aylik olunca baslamam sartmiki biraz daha emzirsem kuzumu ,, sonra emmek istemez diye korkuyorum zaten zor alistirdim .. birde size bisey daha sormak istiyorum .. gökce su an yüzünün üstüne yatirdigimda kafasini gayet güzel kadirabiliyo ve cok güzel tasiyo ama sirt üstü yatirdigimda dönmüyo denemiyo bile simdi 2,5 aylik düzeltilmis normalmi ... sizin bebekleriniz ne zaman döndüler ?? cok soruyorum kusura bakmayin .. yanliz olunca ,,burda soracak kimsemde ýok ,, sizler varsiniz ... yayamas tosbikleri öpüyorum...
Bizde seni öpüyoruz canım. Artık burdasın buluşmayı sen organize et bakalım:))ıyı aksamlar kızlar ayyy bende cok uzun zaman oldu gıremedım ama hepınız aklımdasınız
berılle ılgılı bıseyler okudum erbrucum canım arkadasım ne dıyım hıc bılmıyorum ınankı sadece sabır dılıyorum ve kuzucuguna sıfa dılıyorum sızı cok sevıyorum ınankı
dıger arkadaslarda bı yaramazlık yok sanırım ben calısıyorum bayramdada calısıyorum malesef((((
gercı yapacak bıseyım yokkı bayramda calıssam daha ıyı yogunum bu aralar
buluşma ısı ne oldu kımseden ses cıkmıyor:))))))
yalnız ayın 25 ıle 26 sı olan haftasonu ben gelemem o hafta sonu bulusmıyalım:))))))))))))
hepınızı cok opuyorum cok sevıyorum
mehtap(berkay)
nınım(ata)
ebru(berıl)
ıl nar(ıdıl)
mecbue(ecrın)
el muallım(ela dıla seda)
ylnz(gokce)
yagmurlu(utku)
sher(berrak)
elvının annesı ve elvını
yumy(derın)
arzu(nur)
varsa unuttugum kusuruma bakmasın yenı gelen arkadaslar varsa onlarda hosgelmısler hepınızı hepsını opuyorum ve cok sevıyorum sızı
Canım uzun aralarda yine de haber ver meraklandırma. Bizde seni ve güzel kızını öpüyoruz.merak ettiyinizi tahmin ettim ama bu ramazan bei çok zorladı hem ecrin hem oruç zor oldu ama bitti bile biz iyiz sizlerde iyisiniz dimi kızlar mehtap nınım sher kornelya muallim soraya ebrizm ve diyer bütün anneler ve tospikleri öpüyorum sizleri:)
bendende herkeze hayirli bayramlar ok opuyorum hepinizi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?