Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
ebrucuğum cok sevindim inan çok mutlu oldum hiç inancımı kaybetmemiştim beril birgün başarıcaktı bunu zamanla yürümeyi de başarıcak canım senin gibi güçlü mücadeleci annesi olduğu sürece herşeyin üstesinden gelicek...darısı ufuğun aşına inşallah oda zamanla gözle görülür bir ilerleme kaydedicek...

idilimizede maşallah en kısa zamanda oda emeklemeye başlıycak berrakta kendi ekseninde ve geri geri gidiyor tam anlamıyla emeklemeye gecemedi tembel:))))

Canım maşallah kızına... inşallah yürüdüğü günleri degörürüz...yanlış hatırlamıyorsasm kızın PVL liydi değil mi...
Benim kızımda PVL li.. seninki kaç yaşında şu anda... benimki 14 aylık şu anda o da çok kısa oturabiliyor devrilmeden... i,nşallah rabbim hepsine acil şifa verir... siz fizik tedavi görüyor musnuz... eğer görüyorsasnız nasıl hareketler yaptırıyosun yazar mısın bana...

Ebrizim canım bende diğer arladaşlarım gibi çok mutlu oldum....
İnşallah devamı da gelecek...

Mehtap canım yeni yardımcımız hergün geliyor sabah 7 akşam 18.00 arası evde...
çok zor oldu bulmak ( doğrusu seçmek) ama bugün çok kendi halinde biriyle çalışmaya başladı...
inşallah uzun süreli çalışırız...B]

İlnarcım Ata da ilk zamanlar döne döne gidiyordu
sonraları komando gibi emekledi o zamanlar ne yaptıysa kedi gibi emeklemedi..
Sonra birgün komşum geldi onunda Ata dan 2 ay küçük bir oğlu var..
o kedi gibi emekliyordu onu görünce Ata da yapmaya başladı ...
sonradan devam etti kedi gibi emeklemeye :))

kızlar günaydııınn derin in doğumgününü kutladık cartesi günü çukurambar mado da çok güzeldi kelebekli şeker ağacı yaptırdım yaka kokartları saı kurdaleli çiçekli rengarenk pastası ingilterden getirdiğim süsler kırık beyaz albisesi ve tokalrıyla çok tatlıydııııı:)))

MUTLU VE SAĞLIKLI YILLAR DERİNNNN

gunaydın nınım ....masallah derıneeeeeeeeeee foto ısterız.......................rabbım hepımızın kuzularına guzel bı hayat nasıp etsın ınşşşşşşşşşş canım yasınız kutlu ugurlu olss

Canım, Berrak için grip aşısı yaptırdınız mı? Ayrıca Synagis aşısına bu yıl da baslayacakmısınız? Bizim doktorumuz her iki aşının da vurulmasını istedi, ama ben simdilik yaptırmadım grip aşısını. Ekim ayında da synagis e başlanacakmıs.

Benim kızım kalabalığı seviyor. İlk defa dün aksam emekler gibi yaptı. bizde cok sasırdık, ama sonra yine tembellik edip döne döne ulastı balona:))

Kızlar bu arada Sher e sorduğum soruyu sizlere de yöneltmek istiyorum. Sizler grip aşısı yaptırdınız mı, yada yaptırmayı düşünüyormusunuz? bize doktorumuz İdile ve İdil ile ilgilenen tüm aile bireylerine grip aşısı yapılsın dedi. Ekim ayındada Synagis e başlanacak ..

dr a sorucam bende asıyı..........synagıs ne aşısı merak ettım gereklımı ............

dr a sorucam bende asıyı..........synagıs ne aşısı merak ettım gereklımı ............

Canım, synagis özel bir aşı. Hatırlarmısın bilmiyoprum, İdil de BPD yani kronik akciger hastalığı gelişti, uzun süre ventilatöre bağlı kalmasından dolayı. O yüğzden de kış aylarını rahat gecirebilmek için rapor cıkartarak yapılan bir aşı synagis. Bildigim kadarıyla kalp rahatsızlığı olanlara, akciger rahatsızlığı olanlara yapılıyor synagis.

Grip aşısını da bebişeri koruma amaçlı eylül ayında vurulması gerekiyormus. Hatta sadece bebeğe degil, bebekle ilgilenen tüm aile bireylerine yaılması önerildi doktorumuzca.

Geri geri gitmeye başladıysa çok yakındır emeklemesi artık canım. Yakın zamanda artık senden de müjdeyi bekliyoruz:))

Bu şekilde rahat edersin canım. Hem kuzucuğunla da doya doya vakit geçirebilirsin. İnşallah uzun süreli ve iyi anlaşabileceğin biri olur.

Maşallah Derinciğimize. Fotoğraf gibi anlatmışsın minişi o haliyle görür gibi oldum:)) Daha nice kulamalar göstersin Allah'ım hepimize inşallah.

Maşallah azimli prensesimize. Çok yakında emekleyecek annesi. Ama bunu daha da hızlandırmak için eskilerin yaptığı bir şey var. Yeleğini ters giydirip açık kısmını sırt tarafında bırakacak şekilde gün içinde ara ara göğüs kısmını yukarıya doğru kaldırıp ön kısma da sevdiği şeyleri yerleştirirsen ileri doğru önce destekle zamanla kendi kendine emekleyecektir. Babam bunu Berkay'a yaptığında bizim fizyoterapiste sormuştum bir sakıncası olur mu diye o da yapabileceğimizi söylemişti.

Canım sen geçen sene bu aşıyı sormuştun hatta devlet karşılamıyor paralı olmuş demiştin. Sonra sher devletin karşıladığını söylemişti. Bu aşı o aşı.

haa tamam ya o asıyı artık vurmıuolatrmış dogru bıze vurmazlar zaten grıp asısı onemlı bencede oğlum yedı yıldır duzenlı oluyoo cok sukur kısları rahatız bunlarada ıstuıyorum dr ne der bakayımm bu sıralar burunları akıyo mımızlarr gecsın hele cok sagolun kızlar

selam canım,
synagis aşısını iki dozunu kendimiz aldık vurdurduk doktorumuzun tavisyesi ile daha sonraki aylar için ilnarın bilgilendirmesi ile sağolsun rapor çıakrdık gei kaln 4 ayı da tamamladık temmuzda son dozu olmuşstu bu aşı kilosuna göre ayarlanıyor dozu.
her pramatüre bebeğe uygulanmıyor özellikle 32 haftadan önce doğanlar,2000 gr altı, vent.uzun süre bağlı kalan ve ilnarın dediği gibi bdp ve kalp rahatsızlığı olan bebekelre yapılıyor ayrıca grip için değil rsv enfeksiyonu için yapılıyor. bu ayki kontrolünde doktorumuza sorduk tekrarlanması gerekiyormu diye çünkü bazı durumlarda bir ve iki yaşında da bu aşı uygulanabiliyoruş bizm doktorumuz berrak için gerek duymadı artık..
aşının amacı bağışlık sistemini güçlendirme bağışıklığı güçlü olunca hastalıklarla mücaedele edebiliyormuş doktorumuzdan inciler bunlar:)))))

inşalalh mehtapcığım kısa zamanda başlar, artık ben işten geldiğimde kapıda karşılıycak tospam benim:))))),
bu arada yaramaz iki gündür beni gülme krizine sokuyor daha baba-anne demeden çok alakasız iki kelime söylüyor ne alakaya diye söylendim eşime hamileyken aşkı memnu izlemin yararlarımı desem zararlamı diyo:)) ide dedim mürseli hiç izlemedim onu niye onuda ben izledim diyo evde eşimle kızımın ednen-mürsel bağrışmaları arasında kendimden geçme noktasına geldim korkmaya başladım ben işe gittiğmde baba-kız ne muzipler yapıcakalr anlayacağınız benim iki bebeğim var:))) gülerek kameraya almaya çalışıyom ama kesiyo konuşmuyo bir komik söylüyo duymanız lazım söylerkende kendinden geçiyo bugünde ded dedeeee gibi şeyelr demeye başaldı.:))))))))

Grip aşısı yaptırmadık.Synagisi biliyorsun geç başladık (şubat) ve temmuz ayında bitti ..gecen hafta kontrolümüzde devam edecekmiyiz ekim ayında rapor çıkartalımmı diye belirttim gerek olmadığını söyledi bağışıklığı güçlendi görünüyo bdp ve kalpteki delik sorunumuzda kalmadı artık dedi bu yıl gerek duymadığını belirtti ama grip aşısını sormayaı unuttum yarın telefon açayıp bi sorayım iyi hatırlattın ..
Grip aşısının içeriği ile synagisin içeriğini araştırmak lazım ikisi çok farklı ama etken maddelerini incelemk lazım diye düşünüyorum bi kaç etken maddesi içeriyorsa ayrı yaptırmak gerekmiyor diye düşünüyorum sonuçta ölü virüs enjente edicekelr grip aşısı için synagis bağışıklığı güçlendirdiği için bunu yaptırmak daha uygun geliyor

merhaba kizlar gecmisi fazla okumadim ama herkes iyi haberler vermis..
ninim yeni yardimcin hayirli olsun..
yumy güzel prensesin yeni yasi ona mutluluklar getirsin insallah...
sher masallah kuzuna ilk ednen dedi demek :)))
synagis asisini gökce küvezdeyken 2 defa oldu burda erken dogan bebeklere ekim nisan aylari arasinda her ay bir kere yapiyolar...vücut direncini artirmak iicn ...vücuda antikor veriyolarmis bu asiyla..doktorumuz bizr öyle demisti...
bu hafta sonu biizm iicn cok kötü gecti gökcemin atesi yükseldi ,, geceleri hic uyumadi .. emmek istemiyo pompa yapip biberonla veriyorum onuda istemiyo ...bugün doktora götürdüm burnu tikali oldugu icin yemek istememisdir dedi doktoru ilac verdi insallah cabucak gecer...aglamaktan yoruldu yavrumm ((

sorma canım ya ilk kelimesin baba-anne demesini hayl ederken ednanı sayıkladı:)))))))))
canım şimdi ateşi gerçi doktora götürmüşsündür ama takip et bu ara 6.hastalık diye bir hastalık var gecenlerde atada olmuştüs ,iki üçgün yüksek ateş daha sonra isilik gibi kırmızı döküntü oluşuyor kendiliğinden geçiyor dokorlar bile döküntü olana kadar hastalığın teşhisini koyamıyorlar..geçmiş olsun prensesimize ne kadarlık oldu su veriyormusun ateş olduğunda vucut susuz kalmasın mamada almıyor ve seni emmiyorsa su vermeyi dene ayrıca burnunu sürekli açık tutmak gerekiyor serum fizyolojik günde 3-4 kez damlaatbilirsin tıkanmaması için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…