Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
selam kızlar bız ıyıyız azcık hastayız ama ..............opt sızı cok ınş daha ıyı oluruz bu kızı atlatırız ınşş
Geçmiş olsun canım. Atlatmışsınızdır inşallah. Dikkat edin kendinize.

Olur Mehtap ama en yakın cumartesi olsun derim..
Çünkü havalar çok soğuyacakmış..
çok ileri bir tarihe atmayalım derim...
Bana uyar....

Soraya sana uyarmı ???????????????????????????*

Bana da uyar canım. Yalnız bu cumartesi de hava soğuk olacakmış. Seher ve Süreyyadan haber yok mu? El muallim de gelebilir aslında üçüzlerle şenlik olur vallahi:))
Bizim buralar çok soğuk oluyor canım. Doğalgazla birlikte şömine de yakıyoruz. Dolayısıyla sırf yakıt masrafımız geçen sene 500 tl yi buluyordu. Taşınmayı düşünüyoruz aslında ama tam da net değil. Ağaoğlu bizim işyerine çok yakın evler yaptı Bahçeşehir'de oradan bir ev almayı düşünüyoruz. Jeneratörü falan da varmış. Ama nisanda teslim edilecekmiş. Bakalım hakkımızda hayırlısı.

selamm iyi aksamlarrrr
dun meltem aramisti acamadim kusura bakma sonra aradim tekrar ama acmadi
cumartesi degil de pazar olsa olmaz mi??
cumartesi olsada nerde olur bulusma hava soguk dedikleri gibi
evde mi bulusuruz???

iyi akşamlar arkadaşlarım. hepimizde kışla ilili kaygılar başladı bile ne rahattık yaz mevsiminde sere serpe evimizi kullanıp rahat rahat giyinebiliyorduk hiç sevmiyorum soğuk havaları. mevsim değişti benim kızımda hemen hastalandı pazartesiden beri burun akıntısı ve tıkanıklığı halsizlik biraz ateş ila mücadele ediyoruz ama atlatamadık henüz.

merhaba kızlar,
İdil keyifsiz biraz, grip oldu. Burnu dışa degilde içe akıyor. o yüzden de öksürük ve hırıltısı var. Burnu tıkanıor. Onla ugrasıyoruz aksamları giremiyorum net e, gündüz de işyerinde hareketliyiz bu aralar. Umarımn hersey yolundadır herkesin bebişlerinde..

Ebrizm, canım prensesim de hastalanmıs, çok çok geçmiş olsun canım. Havalar soğur soğumaz basladı hastalıklar. Gerci bizim hastalığımız sanırım grip aşısının etkisiyle gelişti. Aşı yaptırdık İdil e 22 eylülde ve ogün bugündür böyle seyrediyor durumu. Doktora gittik, ventolin tedavisine baslasık. Umarım cabuk aşar yavrularımız hastalıklarını.

Hepinizi çook öpüyoruz..

cok gecmıs ols kızlar sıfa ınşş.........kısı rahat atlatsak ne ıyı olucak........benımkıler emeklıyoo o yuzden hep yerlerdeler ya

iyi aksamlar kizlar,,,bebisler hasta olmus gecmis olsun ,, insallah cabucak atlatir kuzucuklar...muallim masallah fistiklara dariis basimiza ,, bende görmek istiyrum söyle evin ortasinda dolanip durdugunu.....gökcede büyüdükce huylari degisiyo ..uyku düzeni boztuldu gece uyutamiyorum savsiyo uykuyla resmen..aptamil 1 mamasini kullaniyorum gaz yaparmi bilginiz varmi..mamayi vermeye basladiktan cünkü....bütün kuzucuklari öpüyorum...

canım cok sagol ınşş senınde kızın yakında dolanır evde canım aptamıl 1 benım kılerdede gaz yapnıstı confıoormıl kullandım bı sure...........sonra bebelaca gectım cogu mamayı bı kac kez denedım bu daha ıyı geldı .........dra sor gaz ıçın cay kullanabılırsın usutme bebegın ayaklarını ben cok cektıkm ılk altı ay cok sukur yazın ıyıydık ama kısın yıne baslıcaz gıbı sıcak tutmak onemlı......kızlar premmature bakımı bıtıyomu artık yanı bu kısta sıcak mı olmalı odamız yoksa normal mı

selamm iyi aksamlarrrr
dun meltem aramisti acamadim kusura bakma sonra aradim tekrar ama acmadi
cumartesi degil de pazar olsa olmaz mi??
cumartesi olsada nerde olur bulusma hava soguk dedikleri gibi
evde mi bulusuruz???
Merhaba canım biz meltemle konuştuk. Cumartesi yine İçerenköy Carrefour gibi biryerde saat 3 gibi diye. Ama bu cumartesi hava soğuk olduğu için ve Sehere ulaşamadığımız için 1 hafta erteleyelim. İnşallah önümüzdeki hafta hava daha iyi olur. Şu an dışarısı buz gibi.
Geçmiş olsun canım. İnşallah çabuk atlatır prensesimiz.
Artık 6 ay sürer kış(( Ben de sevmem soğuk havaları.

Geçmiş olsun canım. Aşıyla da virüs veriyorlar ağır geldi demek ki kuzucuğa.
Ben de bu nedenle grip aşısı yaptırmıyorum işte.
İnşallah çabucak atlatır prensesimiz.

İnşallah sen de yakında emeklediğini ortalığı dağıttığını göreceksin canım.
Mamalar malesef gaz da yapıyor kabız da.

Evet ayakları sıcak tutmak çok önemli gerçekten. Bir de babaannem hep bana ayağına masaj yap der. Eskilerin bildiği şeyler çok bu da çok iyi geliyor rahatlatıyor kuzucukları.
22-23 derece oda sıcaklığı iyi canım. Yıkarken 25-26 derece

Selam kızlar...
Haftaya hava iyi olursa buluşuruz..
Bugün çok soğuk....

Bizim evde 23-24 arası sıcaklık...
Ata'nın odası üst katta olduğu için 24-25 derece oluyor..
Ama gece üstünü örtmüyor oğlum..
Ben örtüyorum o açıyor..
O yüzdn bu sıcaklık bizim için iyi...

Ynlız canım bizde cobformil kullanmıştık 6 ay boyunca...
hiçbir şikayetimiz olmadı ne gazımız ne kabızlığımız olmadı....

sagolujn kızlar evet evımız 24 derecede gercekten kıs geldı ınşş saglıkla gecerırız .benımkıler hepsoı emeklıyoo bı odada degılız pesımden mutfaga her yere gelıyolar salıonum cok buyuk yınede cıkıyolar ordan ama evın ıçı guzel sıcak yanı ama yerde oldukları ıçın yer soguk nede olsa bakıyorum bacakları soguk .........ınş bu kıs gecse yaza ınş yururuz...........opt bebeklerınızı

el muallim ,, mehtap ,, ninim cok saolun kizlar....conformil 1 mama kullananlar tadinin iyi olmadigini bebeklerin begenmediklerini yazmislar ,, baska topicte ,, gökce aptamilin tadini begenmiyo onu hic yemezse ... sicak tutmaya calisiyorum elimden geldigi kadar...acemilik iste napsam saisrdim,,yarin doktora sorcam bakalim one dicek...rezene cayi veriyorum onunda tadini begenmiyo cok zor iciriyorum birkac yudum sadece...begenmedigi seyi asla yemiyo gökce cok cadiya napcam ben bu kizla ... doktoruna mamanin tadini begenmiyo dedim seker at icine dedi ..bir defa denedim gercekten 5dk icinde icti hic aglamadi ama bana mantikli gelmedi bir daha koymadim...conformil den baska mama tavsiyeniz varmi bana ... saolun kizlar bebisleri öpüyorum

selam kızlar soraya hııı ne oluyoo bakım kım bulusuyoooooo........ıyı bakın kendınıze cok opt
ylnz.........canım tadı hos degıl ama bende bı ay kadar kullandım seker olatyı ılgınç ya katılmazkı.......ben sonra bebelac verdım dr bı sey demedı.........sevdılerde.........ama kabız olduklarıuı ıçın kullandım ben ıyı geldı fena degıl .........sımdı hep bebelac ..........
kızlar hala devam maması mı kullanıyosunuz........sute gectınızmı........

kızlar selam bu hafta tüm bebişler hasta galiba hepimize geçmiş olsun berrak rahatız nezle oldu ((((işler çok yoğun evede malesef geç gidiyorum ,bu ara yoğunluktan pek giremiyorum buluşma zamanını telefon ile bildirirseniz ayarlamaya çalışalım havalar düzelince bebişler hasta olmasın....
yalnızım canım mamaya şeker katılması çok ilginç gaz sorunu için sap diye bi ilaç var o iyi geliyor,şekerli mama içiyorsa aptamil mulumil diye sarı paketi var onu deneyebilirin o mama iştahsız bebekler için bide hipp berrakta pramatil sevmemişti confirmilide sevmedi daha sonra mulumil ve hipp içti hala hippe devam ediyoruz...

muallim sher saolun kizlar .... doktorumuza sorduk milumili deneyin dedi ,, 2 gündür milumil veriyorum cok istahli icmiyo ama digerlerine göre daha iyi icti...gecen hafta geceleri hep gaz sorunuyla gökcenin uyku düzeni bozulmustu simdi gaz sorunumuz gecti allaha sükür ama gökce geceleri eskisi gibi uyumuyo ... cok huzursuz uyuyo ,, aglayarak uyaniyo .. 1 haftada kizimin huylari degisti .. keske sütüm yetseydide mamaya gerek kalmasaydi...
sher gecmis olsun kuzucuk hasta olmus ....
ben gecmisi okuyamadim ama bebekler hastaymis sizlerede gecmis olsun...bu sene istanbul cok soguk olcakmis rabbim yardim etsin insallah kuzucuklar hasta olmaz...

ınş daha ıyı olur bebısın ylnz...........sher gecmış ols dıkkat edelım bu kış bebışler hasta olmasın ınşşş

iyi akşamlar canım arkadaşlarım biz iyileştik nihayet darısı diğer miniklerimizin başına biraz uzun sürüdü ve eziyet çektik ama çok şükür toparladık. kızımın doğum günü hazırlıklarına başladık onun koşturmacasına devam ediyoruz. okula git gel telaş içinde geçiyor günlerimiz. biraz kalabalık bir aileyix yaklaşık 50 kişiyi buluyor toplandığımızda orjiinal fikirler ve kolay pratik şık tariflerinizede ihtiyacım var. hepinizi çok öpüyorum.

cok guzel ıyı olmanıza sevındım kımse hasta olmasın ınş bu kıs dogumgunu gelıyo demek ınşşşşşşşş hersey guzel olur prensesımızın...........opt hepınızı kızlar

Berkay'ın kabız olduğu dönemlerde conformil kullanmıştık. Onun dışında hep Aptamil kullandık başka mama kullanmadık. Ama şeker tavsiyesi bana da biraz garip geldi. Çünkü şeker zararlı diye biliyorum.

tama kizlar ozaman haftaya bulusuruz:)
Bugün konuştuğumuz gibi.

Biz keçi sütü kullanıyoruz canım.

Geçmiş olsun canım. Aynen ben de öyle bu hafta pek giremedim. Berkay da rahatsızlandı.
Amin canım Allah hepimize yardım etsin. Berkay'da da çok uzun süre gaz olmuştu. Bir süre sonra geçiyor. Geceleri ağlayarak uyanmasını doktora söyleseydin keşke.
Geçmiş olsun canım. Siz iyileştiniz şimdi biz hastalandık. Ne güzel doğumgünü hazırlıklarına da başlamışsınız. Düşüneyim biraz farklı şeyler neler olabilir diye. İnşallah çok güzel geçer doğumgününüz.

ınş daha ıyı olur bebısın ylnz...........sher gecmış ols dıkkat edelım bu kış bebışler hasta olmasın ınşşş

Evet canım dikkat edelim.
Berkay geçen haftasonu eşimden kaptı burnu akıyor ve öksürüyor. İlaç kullanıyoruz. Biraz daha iyi ama tamamen geçmedi henüz. Çok kötü bir salgın var ortalıkta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…