Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Mehtap tşekkür ederim...
Bugün biraz daha iyi bende sık sık üstünü değiştiriyorum..
Doktorumuz bu gribi geçerse yarımşar doz ( 2) grip aşısı yapalım dedi...
Biz pek taraftar değiliz grip aşısına ama doktorumuz 2 yarım doz yapmayı düşünüyor...
Bakalım tam iyileşirse salıya kadar ...

Bir bakımada istiyorum bu kış zor geçecek daha fala hasta olmasını istemiyorum...
Bu arada Azı larımız öyle kabarmışki iki parmağıda ağzında yavu kuşumun...

Sen bugün Berkaycığınla beraber hasret gideriyorsundur....

selam arkadaslar biz bugun umutla sinemaya gidecez sammy nin maceralari na hemde 3d bakalim kuzum begenecekmi:)

kızlar bız yarımsar doz grıp asısı olduk bı dahakı ayda dger yarısını ınş ıyı gelır

Evet canım ben de çekiniyorum grip aşısından. Bir daha hastalanmasın kuzucuklar diyoruz ama çevreden kapıyorlar. Geçen sene küçüklerdi hiç çıkarmıyorduk koruyorduk. Bu sene büyüdüler artık insanlardan soyutlayamayız. Ben de kararsızım aşı konusunda. Berkay'ın da arka taraflar iyiyce şişip beyazlamış çok da kaşınıyor herşeyi ağzına götürüyor, kulaklarını kaşıyor yakın sanırım ama uzun zamandır böyle. Bu haftasonu yine hasret giderdik şimdi geldik. Bu gece eşim Kayseri'ye gidecek iş için. Ben koca evde yapayalnız(

selam arkadaslar biz bugun umutla sinemaya gidecez sammy nin maceralari na hemde 3d bakalim kuzum begenecekmi:)

Umarım iyi vakit geçirmişsinizdir canım. Bizim kuzucuklar da büyüse de böyle tiyatrolara sinemalara gidebilsek birlikte ne güzel vakit geçirmişsindir..
kızlar bız yarımsar doz grıp asısı olduk bı dahakı ayda dger yarısını ınş ıyı gelır
Geçmiş olsun canım. İnşallah bu sene yakalanmazsınız artık.

Çarşambaya kadar burun akıntımız kesilirse grip aşısı yapılacak...
Canım seni anlıyorum benimde Eşim Çarşamba günü 4 günlük kongreye gidiyor..
Bizde oğlumla başbaşa olacağız...
Bizde 1 tane azı kabarmış ilk azımız olacak çıkınca...
ama okadar salya akıtıyorki hiçbir dişte böyle akıtmadı...
Yemek olayıda azaldı.. Dün öğlen zorla bişeyler yedirdim. az yiyince süt verdim..
Akşama kadar hiç bir şey vermedim ..
Akaşam olunca mutfağa gidip mama dedi..
Nasıl ağlıyor ben yemek yaparken...
ÇOk da güzel yedi demekki aç bırakmak gerekiyor :))))))))))))))
Yaptığım yemek de torteliniydi....
Atam çok seviyorda....

Soraya canım nasıl geçti sinema...
Bende dün eşime diyordum Ata'mın sinemaya tiyatroya gidecek yaşı gelsede
sık sık götürsem.. İnşallah bizde yaşayacağız...

herkese merhaba kızlar
ben size bir şey sormak istiyorum
benimde 31 haftalık doğan kızım var
şu an 15 aylık
bebeklerinize herhangi bi vitamin kullanıyor musunuz
bir de domuz gribi aşısı yaptırmayı düşünüyor musunuz
dr larınızla bu konuda görüştünüz mü...
biz henüz gidemedik de gitmeden sizinkiler ne düşünüyor merak ettim...

Canım sen yeni başka neler vermeye başladın?
Biz artık gece iki defa keçi sütünü ballı veriyoruz. Haftada iki gün de doğal kaymakla doğal karakovan balını karıştırıp kahvaltıdan önce veriyoruz. Kahvaltılarında peynir zeytin omlet biraz elde verdikten sonra az yediği için bulamaç vermeye devam ediyoruz. Her sabah iki hurmayı bulamaca katıyoruz.
Balık pek yemezdi artık elimde ezince yiyor. Köfteyi de yarım yiyor kalanını sebze çorbasına katıyoruz. Hergün düzenli sebze çorbasına devam ediyoruz. Yine hergün yoğurduna muz katıp bir öğün de öyle veriyoruz.
Artık iyice afacanlaştılar.
Berkay dün emziğini kaybetmiş baktım koltuğun altında ona da gösterdim yerini bugün yine emziğini kaybetmiş annem nerde emziğin diye sorduğunda gidip koltuğun altına bakıyormuş:))
Artık herşeyi iyice anlamaya başladı. Ayakkabısını, çorabını, kaşığını, ağzını, burnunu, gözünü, pipisini, göbeğini gösteriyor. Ayakkabını götür dedene ver ya da kaşığını, emziğini getir dediğimde bunları yapıyor. Dayısına, anneannesine, babasına çorabını götür ver dediğimde yapıyor ama her yaptığı karşılığında onu desteklemek için hep birlikte alkışlıyoruz:))

Allah bağışlasın canım. Biliyorum senin kuzucuğunun hikayesini. Allah sağlık versin miniğine.
Canım domuz gribi diye bir tehlike yok Türkiye'de. Bunun aşısını da boşuna aldılar zaten kimse bu aşıyı olmuyor artık. Sağlık bakanlığı da geçen sene aldığı aşıları imha ediyor.

Ama normal grip aşısı konusunda doktoruna danış bebeğinin durumuna göre sana olsun ya da olmasın diyecektir. Vitamin olarak supravit isminde bir vitaminimiz var. Haftada 3 gün sabahları aç karına ondan bir ölçü veriyoruz.

Minik prensesimin doğum günü bu gün ama dün kutladık babamız dayımız geç saatlere kadar çalışmak zorunda olduğu için. çok güzel bir doğum günüydü bizim için içimde sevinçmi var üzüntümü anlayamadım ama 42 kişilik partimiz eğlenceli geçti bir yandan berenimin yanımda olmayışının 2. yılı doluyor diğer yandan berilciğimin aldığı yeni yaş belki kızıma şifa ve güzelleikler getirecek böyle iki arada geçen bir gündü. kızımı hazırlamak konuısunda çok titizlendim günlerce mağazaları dolaşıp kıyafet aradım nihayet perşembe günü aldım. cuma temizlik cumartesi hazırlık derken çok yoğun 1.5 haftayı bilgisayara dokunmadan geçti gitti detayları fıstığım uyuyunca anlatıp fotoğraflarından eklemeler yapıcaç bizde haberler böyle. keşke iki yıl önce bu saatlere dönebilsek ama değişiklik yapılarak iki kızımla yatağımızda olsak . akşam üzeri 19.30 da doğuma girmiştim . hep böylemi olucak kızımın doğum günleri bilmem hep bir yanım acıyarakmı.
bu arada geçmişi okumaya fırsdat bulamadım henüz tek tek bakıcam ama sanırım soraya umut a kavuşmuş çok sevindim buna. diş çıkaranlaradaallah kolaylık versin sıkıntı yaşamadan çıkartsınlar incilerini inşallah.

selam canım biz sadece minadex kullanıyoruz sabah 1 ölçek..
domuz aşısı bir fiyaskoydu zatn...
grip aşısı için yarımşar doz yapalım dedi doktorumuz
ama biz yaptırmayacağız galiba........

canım yeni Berilin yeni yaşı sağlık, şifa ve huzur gtirsin kuzuna....
resim bekliyoruz annesi...
uzun yazmak istrdim ama oğlum izin vermiyor

mehtap3 ve nınım teşekür ederim ikinize de ....
benim kızımı biz rehabilitasyona götürüyoruz... oradaki velilerden duydurdum onlar yaptırmışlar domuz gribi aşısı... geçen sene de herkes yaptırdı ama ben oğluma yaptırmamıştım sürekli evdeyiz diye...kızım zaten küçüktü... bu sene kalabalığa giriyoruz o yüzden sormuştum... çok teşekkürler kızlar...rahatladım şimdi..

doğum gününüz kutlu olsun canım... daha nice mutlu yıllara sağlıkla kavuşsun inşallah...
malesef hayat herzaman güzel şeyler getirmiyor insana...sizin için de hayırlısı böyledir belki...
rabbim berile uzun ömür ve sağlık versin inşallah...
nasıl canım yeni gelişmeleriniz var mı...

Allah diğer meleğin yattıkça Berilciğimize sağlıklı uzun ömürler versin canım. Demek doğumgününüzü kutladınız. Nice sağlıklı seneler olsun doğum günü kutlu olsun minik prensesimizin. Uzun zamandır girmeyince merak etmiştik önceki sayfalarda neden giremediğini sormuştuk ama yoğunluktan okuyamadın demek ki. Bu kadar titizlendiğine göre eminim çok güzel olmuştur doğumgünü. Merakla fotoğrafları bekliyoruz.

Canımmm maşallah başladımı kuzucuk yürümeye ne sevimli oluyordur pıtış pıtış şimdi:)) Yeni bir fotosunu çekip ekle de görelim kuzuşu özledim
Berkay'da tay tay duruyor kısa süre ama yürümesi daha 1-2 ay alır diye düşünüyorum.

Evet canım patlıcan zaten önerilmiyor. Pekmezi bulamaca dönüşümlü dut, keçiboynuzu, üzüm pekmezi olarak devam ediyoruz. Hala ceviz koyuyoruz bulamaca daha büyük parçalı şeyler yemeye başlasa gerçekten çok sevineceğim.
2-3 kaşık kahvaltılık mama dediğin nasıl birşey? Neler var içinde?

selam kızlar hepınız ıyısınız sanırım opt sızı

İyiyiz canım çok teşekkürler. Sen nasılsın? Biz de seni öptük:)

Merhabalar,

Cok vaktim olmadığından gecmişi okuyamadım. Umarım tüm bebişlerimiz iyidir. Son sayfada gördüğüm kadarıyla Beril prensesimizin doğum günü olmus.

Canım prensesim, İyiki doğdun. Savaşcı yavrularımız bizim. Ebrucum, Beril çok ama çok şanslı senin gibi bir annesi olduğu için. Yeni yaşı sağlık-mutluluk ve aileniz içinde huzur getirsin prensesimin. Beren için ise, ne söylesem tesellisi olmaz biliyorum hayatım.. Allah berilimize sağlıklı uzun ömür versin..

el-muallim, ne güzel.. demek eda sıralamaya basladı.. Darısı diğer prenseslerin basına..

Ata demek kendi yürüyor.. İdil de Berkay prensim gibi, tay tay duruyor, ttutunarak sıralıyor, tek elini tuttuğımızda sarhoş gibi yürüyor :))))

sanırım 1-2 aya kadar yürür... Bir ann önce yürüse ve konussa diye dua ediyorum.. Konuşmuyor henüz İdil. Ama istediğini belli edebiliyor.. Kol kasları güçlensin diye ona hep atmayı-vurmayı öğretmiştik. Şimdi biraz zor oluyor ver-al gibi şeyleri öğretmek ama olsuın.. Henüz hastalığını tam atlatamadı minik kuışum. Burnu akıyor. Hatta öyle ki, silmekten hafif kanama oldu ... 10 gün antibiyotik kullandık, cuma günü kestik artık..
Biran önce iyileşir umarım..

Soraya ufuk nasıl?

Herkese kocamaann öpücükler İdilden ve benden..

merhaba kizlar ,, biraz gecmisi okudum hepiniz iyisiniz sevindim ... ben bugün iyi degilim annem türkiyeye döndü bugün ,, cok alismistim zor oldu benim icin .... alisamiyorum buralara sevemedim birtürlü annem burdayken hic hissetmiyodum gurbtte oldgumu simdi yine basladi o hisler ,,, pencereden disari bakasim gelmiyo (( allaha sükür gökcem yanimda ona sarilip teselli buldum bugün...hepinizi ve bebisleri öpüyorum ... kasik mamasina baslamak istiyorum yavas yavas hangi markayi kullandiniz ,, nasil basladiniz bana tavsiyleriniz olurmu bu konuda ????

gunaydın guzel anneler........ıdıl canım cok sagol ınş ıyı olucak bebeklerımızz cok ıyı senın sabrınaah<ayranımm.......ay seda rahat bırakmıyo ya canım ylnz ınş annen yıne gelır ı şş........ben herobaby ve bebelac kullanıyorum hem kasık mamaları hem kavanoz........ozellıkle ırmıklı ballıyı sevıyolar yulaflı mamalardaaguzel yıyolar opt herkesı cadılar rahat bırakmıyo her bırı bı yerımı tutmus ıyı bakın kendınızeee

Berkay tay tay durmaya başladıysa 1-2 ay kalmaz yürür annsi...
önce bir denge sağlasın...
Canım kahvaltılık mama mulipa ve bebelac kullanıyorum..
Ballı ve irmikli, prtakallı mısırlı ve cavdarlı mısırlı ( buna bebekler bayılıyormuş ) ve peynirli pekmezli diye kahvaltılık toz şekline mamalar var..
Cavdarlı-mısırlı sütle d,ğrleri sütlü olduğu için su ile hazırlanıyorlar..
Dene çok faydalı arada ver canım...

İlnar canım geçmiş olsun .. evet o minik burunlarını silmek o kadar zorki..
Canları yanıyor yavru kuşların...
Seninkide sıralamaya başlamış...
Ata da öyle çok konulmuyor toplamda 3-5 kelime kullanıyor...
Daha çok ıhh larla ve parmak işaretiyle anlatıyor isteklerini...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…