Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
herkese selam.
kış kapıya dayanır dayanmaz başlamış miniklerin şikayetleri. hepsine sağlık sıhhat inşallah.
utkuda hasta.öksürüyor.augmentin vermeye başlamıştık ciğerlere inmesin diye ama çok fena ishal yaptı.günde 10 u geçiyo.pişti yara oldu artık altı. 10 kilonun altına penisilin grubundan başka antibiyotikde tavsiye etmiyolarmış..canım öyle acı çekiyo ki vermedim artık bugün.sadece öksürük şurubunu verdim.
ıhlamur yaptım,içti.ama emin olamadım ishalini arttırıp arttırmadığından.şimdi sadece mama ve yoğurt veriyorum bağırsaklarını yormamak için.

kızlar ya günlerdir bepantendi hametandi her kakasında altını yıkayıp yıkayıp sürdüm.hiç kar etmemiş açık yara olmuştu. dün kayınvaldem pudra almış gelmiş.bolca pudralayıp bezledi.itiraz edemedim.sabaha düzelmişti utkunun pişikleri. pudra kullanımını tavsiye etmiyolar diye evde bile bulundurmuyodum ama eskiler biliyolar bu işi.kim ne derse desin.:)))

merhaba kizlar umuraim sizler ve bebisler iyisinizdir...
yagmurlu canim gecmis olsun utku hastaymis ,,, insallah cabucak iiylesir..hastanede gökceninde poposu delik delik olmustu cok kötüydü siyah cayla siliodular altini ,, bildigimiz siyah cay hergün taze yapiolardi bi siseye koyup her bezini degistridigimizde onunla siliyoduk...sonrada bir bez parcasina veya kagit mendilde olabilir popo kreminin iine batirip iyice krem yapioduk ve öylece poposuna koyuyoduk 3 günde iyilesti ,, simdi hic olmuyo sükür,,,yazim dedim belki yardimci olur canim...
gökceye milumil veriyorum ama oda gaz yapiyor uyku düzeni diye bisey kalmadi ama idare ediyoruz artik 6 aya kadar sürer dedi doktorumuz... öptük sizleri gökcemle ...

Öksürüğü mikrobik miydi? Mikrobik olmadığı sürece antibiyotik vermemeni tavsiye ederim. Soğuk algınlığı ise antibiyotiksiz de geçiyor. İnşallah atlatmışsınızdır artık.
Geçmiş olsun canım. Gerçekten öyle bazı tavsiyeleri çok işe yarıyor. Pudranın en tehlikeli tarafı toz olduğu için solunması. Dikkatli ve yerinde kullanıldıktan sonra hiçbir sakıncası olacağını sanmıyorum.

Çayın da antiseptik özelliği var biz de bazen gözlerimizi çayla sileriz ya. İnşallah ihtiyaç duymayız ama aklımızda bulunsun. Teşekkür ederiz canım. Biz de sizi öptük.

Biz de atlattık sayılır burun akıntısı ve öksürüğü kesildi. Biraz terlemeleri var onun için de üşütmemesi için sık sık kıyafetini değiştiriyoruz. Herkese iyi geceler. Kuzucukları kokluyorum.

mehtapcım yalan yanlış kullanmışım valla antibiyotiği.utkunun bdp si vardı küvezdeyken.öksürünce panikleyip ant.verdim hemen. doktora gidip sorayım desem hastanelerde en az 2 gün sürüyo bu kadarcık danışma.ankarada tıptada bürokrasi.neyse.mamasını aspire ediyomuş biberonla içerken.tekrar 1 numaralı emzik ucuna dönüş yaptık.pişiklerde kapandı.şimdi iyiyiz çok şükür.
ylnz tavsiyen için teşekkürediyorum bu arada.gökcenin gazı için rezene ve gaz yapmayan biberonlardan denedinmi hiç?

hasta kuzulara cok gecmıs ols rabbım sıfa vers innşşş ıyı aksamlar kızlar

Selam herkese
Benimde tossbam hastalandı burun akıntısı var 1 hatadır..
dünden beride öksürük başladı ve terliyor..

Mehtap sen Berkayın öksürüğünü ve burun akıntısını nasıl kestin ????????????????

Bu arada bugün 15 ay aşımızı olduk...
3 ayda 500 ile 700 gr arasında alması gerekiyorken 250 gram almış oğlum..
boyumuz 79 olmuş...

Önemli olan sağlıklı olması... Şu nezlesi de kesilse çok iyi olacak...
Herkesin bebeğini kocaman öpüyorum................

BDP olunca endişelenmekte haklısın canım. Allah korusun kuzucuğunu.
hasta kuzulara cok gecmıs ols rabbım sıfa vers innşşş ıyı aksamlar kızlar

Teşekkürler canım. Seninki fotoda çok şeker görünüyor ayaklanmış artık sıralamaya da başladı mı?

Geçmiş olsun canım. Berkay'la aynı anda yeğenim de hastalandı. Büyük ihtimalle ikisine de eşimden geçti. Abim yeğenimi doktora götürmüş ve mikrobik olduğunu söylemiş doktor. İki ilaç vermişti biri antibiyotik diğeri calpol. Abim yeğenime 1 hafta antibiyotiği kullandı. Biz Berkay'ı doktora götüremedik. Yeğenimin antibiyotiğinden 2 gün annem Berkay'a da vermiş. Antibiyotiğe karşı olduğum için anneme söyledim artık verme diye sonra kendiliğinden öksürüğü azalarak geçti. Belki antibiyotiğin etkisiyle belki geçeceği vardı bilemiyorum ama şimdi daha iyi çok şükür.
Sen bir doktora götür istersen boğazına bakıp eğer kızarıklık varsa anlıyorlar. Hafifse hiç antibiyotik vermiyorlar zaten.

selam hanımlar kuzucuklar hastalanmış geçmiş olsun hepinize berrakta öksürüyor akıntısı bitti kuru öksürük var 3-4 gündür ıhlamur veriyorum ama içmiyor bugün sekrol verdim bakalım düzelicekmi?yarrın kuzumlayım özledim onunla zaman geçirmeyi haftasonu yetmiyo ya((((sizler ne yaptınız buluşma olmadımı galiba hiç bahsedilmemiş fotoda yok

Mehtap bende doktora götürmüştüm ..
Baktı kontrol etti sabah akşam Pditus öğlende calpol ver dedi..
Ama öksürük ve burun akıntımız devam ediyor..
Ihlamura az tarçın ve 1 tane karanfil koyarak veriyorum içiyor ve ilaçlarınıda ama
henüz tam geçmedi..
Birde diş çıkarıyoruz galiba azılar çıkıyor sürekli salya akıtmaya başladık..

Dünden beride ben hastayım .. Ata dan bana geçti..
Bari oğlum iyileşse ben hasta olmaya razıyım...

Seher buluşma yarım oldu :)))
Soraya ve ben buluştuk canım..
Sizede geçmiş olsun..
Bu aralar bütün bebişler hasta ((((((((((((

sher gecmıs olsun ya ........nınım ebrızm mehtap herkes nasııl ınş ıyısınız..bız cok sukur ıyıyız ama dıs cıkarıyoruz ..dun grıp asılarımızı olduk ınş kışı rahat gecırırız bende bıtkı cayları verıyorum az bıseyde ıyı oluyo kan olç oldu cok sukur demır ıyı cıktı seda ayaga kalkıyoo sıralıyoo elınden tutunca yuruyo ela ve dıla emeklıyoo hala daha tembeller ..

Size de geçmiş olsun canım. Sıcaklık ani düşüp çıkınca bütün kuzucuklar hastalandı demek ki. Aynen canım ben de yarın kuzucuğumlayım iple çekiyorum.

Geçmiş olsun canım. Neşesi keyfi iyiyse sorun yok canım öksürüğü, burun akıntısı terlediğinde hemen değiştirirsen bir süre sonra geçiyor. Bu hastalık çok ter yapıyor çünkü.

Biz iyiyiz atlattık hastalığımızı çok şükür. Seda hızlı çıktı diğerleri de gelir peşinden artık annesi merak etme.

Günaydın Muallim...
Maşallah Sedaya.. Canım diğerlride Sedanın yürüdüğünü görünüce
onlarda heves edip sıralamay başlarlar artık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…