Geçmiş olsun canım. Kuzucuklar hastalanınca bünyeleri hassas olduğu için zor atlatıyorlar. Önümüzde uzun bir kış var inşallah bundan sonra hastalanmazlar gerçekten onları öyle görmek çok üzüyor insanı.Merhabalar,
Cok vaktim olmadığından gecmişi okuyamadım. Umarım tüm bebişlerimiz iyidir. Son sayfada gördüğüm kadarıyla Beril prensesimizin doğum günü olmus.
Canım prensesim, İyiki doğdun. Savaşcı yavrularımız bizim. Ebrucum, Beril çok ama çok şanslı senin gibi bir annesi olduğu için. Yeni yaşı sağlık-mutluluk ve aileniz içinde huzur getirsin prensesimin. Beren için ise, ne söylesem tesellisi olmaz biliyorum hayatım.. Allah berilimize sağlıklı uzun ömür versin..
el-muallim, ne güzel.. demek eda sıralamaya basladı.. Darısı diğer prenseslerin basına..
Ata demek kendi yürüyor.. İdil de Berkay prensim gibi, tay tay duruyor, ttutunarak sıralıyor, tek elini tuttuğımızda sarhoş gibi yürüyor :))))
sanırım 1-2 aya kadar yürür... Bir ann önce yürüse ve konussa diye dua ediyorum.. Konuşmuyor henüz İdil. Ama istediğini belli edebiliyor.. Kol kasları güçlensin diye ona hep atmayı-vurmayı öğretmiştik. Şimdi biraz zor oluyor ver-al gibi şeyleri öğretmek ama olsuın.. Henüz hastalığını tam atlatamadı minik kuışum. Burnu akıyor. Hatta öyle ki, silmekten hafif kanama oldu ... 10 gün antibiyotik kullandık, cuma günü kestik artık..
Biran önce iyileşir umarım..
Soraya ufuk nasıl?
Herkese kocamaann öpücükler İdilden ve benden..
Allah kavuştursun canım. Zor olmuştur tabi anne gibisi var mı? İyi olsun, sağlıklı olsun varsın uzakta olsun yine gelir kuzucuğun biraz büyüdüğünde sen de gelirsin belki üzülme. Kaşık maması Aptamil 7 tahıllı kullanmıştık biz geceleri yatmadan sütüne katıyorduk. Bunun dışında muhallebi olarak zaman zaman yine Aptamil sütlü 5 meyveli ya da sütlü pirinçli kullanmıştık. Ama hazır kavanoz mamalarından hiç kullanmadık.merhaba kizlar ,, biraz gecmisi okudum hepiniz iyisiniz sevindim ... ben bugün iyi degilim annem türkiyeye döndü bugün ,, cok alismistim zor oldu benim icin .... alisamiyorum buralara sevemedim birtürlü annem burdayken hic hissetmiyodum gurbtte oldgumu simdi yine basladi o hisler ,,, pencereden disari bakasim gelmiyo(( allaha sükür gökcem yanimda ona sarilip teselli buldum bugün...hepinizi ve bebisleri öpüyorum ... kasik mamasina baslamak istiyorum yavas yavas hangi markayi kullandiniz ,, nasil basladiniz bana tavsiyleriniz olurmu bu konuda ????
İnşallah canım. Öyle uzun süre duramıyor yani biraz duruyor bir iki el çırpıyor sonra bırakıyor kendini yere poposunun üstüne. Biz de bekliyoruz ama biraz daha var gibi geliyor bana. Dengesini çok iyi sağladıktan sonra adım atacaktır.Berkay tay tay durmaya başladıysa 1-2 ay kalmaz yürür annsi...
önce bir denge sağlasın...
Canım kahvaltılık mama mulipa ve bebelac kullanıyorum..
Ballı ve irmikli, prtakallı mısırlı ve cavdarlı mısırlı ( buna bebekler bayılıyormuş ) ve peynirli pekmezli diye kahvaltılık toz şekline mamalar var..
Cavdarlı-mısırlı sütle d,ğrleri sütlü olduğu için su ile hazırlanıyorlar..
Dene çok faydalı arada ver canım...
İnşallah yakında olur canım. Hepsinin bir zamanı var. Kendisi hazır olduğunda sırayla yapacaktır hepsini. Ben de faceden takip ediyorum Elvinciğimi dişleri de patladı maşallah. Yeni fotoğraflarını bekliyorum:))merhaba kızlar... kendimi kara batak gibi hissediyorum bi gidip baya sonra ortaya çıkıyorum. ama bu sene 1. sınıflar beni perişan etti. hastalanan kuzuların hepsine geçmiş olsun, şöyle biraz geçmişe baktım da mevsim değişikliği bizim kuzuları bi vurmuş.
ebrucum bu arada prensesin doğum günü kutlu olsun, nice mutlu yaşlar karşılarsınız hep beraber... diğer kuzun için de söyleyecek söz bulamıyrum allah sabır versin, artık allah onun ömrünü de beril prensese versin....
ataya da maşallah yürümeye başlamış, berkayın resimlerini de face de gördüm maşallah delikanlıya.. idil ve seda da ya da maşallah diğer bebişlerde insallah kısa zamanda hepsi ayaklanır.
bizde sürünme durumundayız insallah bizde diğer minikler gibi başlarız tay taya hatta geçtim emeklesek ona da razıyız...:))
Geçmiş olsun canım. Biz yaptırmayı düşünmüyoruz canım. Artık daha dikkatli olmaya çalışacağız nereye kadar koruyabilirsek. Eşin işe başladı mı hayırlısı olsun. Annene de geçmiş olsun umarım ciddi birşey değildir. Haklısın canım zor gerçekten Allah kolaylık versin hepimize.slm hanımar nasılsınız hem ıs hem ev bırde pıtırcık cok yoruyo benı bu hafta hastaydı kuzum yemedı ıcmedı ıcım parcalandı neysekı cıgerlere ınmeden ventulın ıle hal oldu ıyılesınce drumuz grıp asısı yapalım dedım bı yandan olsun bıdaha bu acıları cekmesın ıstıyom bı yandanda tedırgınım sızler yaptırdınızmı bu arada bız gocebe gıbı anadolu yakası avrupa yakası mekık dokuyoz bı yandan esımın ısı bı yandan annemın rahatsızlıgı ve benım ıs yogunlum nefes alacak zaman kalmıyo bana eve geldıgımde hanfendı yakama bı yapısıyo 9a kadar mızmızlık yapıyo:)bu gıdısle kıs kıyamette tasınacagız kuzuları opuyorum berrakta opuyo
Canım size iyi gezmeler. Nerelere gidiyorsunuz gezmeye üç bıdışla? Biz de senin minişleri öptük:)cornella ınş canım sıra sıra yurusun bızım mınslerın hepsı saglıklaa
sher ben de uç kızıma yaptırdım yarım doz bı dahakı ay yıne yarım doz sonra her yık bırer doz ınş ıyı gelır sıfa olur ben ogluma bes yasından berı yaptırıyorum daha rahatız her sene.........ay tasın bencede ya cok yorucu ınş rahatlarsın mehtap nınım ebrızm kımler vardı kızlar baska ıyı bakın bebeklere kıs geldı bu hafta guzel olucakmıs azcık gezecez bız yıne .....optuk butun kardeslerıı
meraba kızlar nasılsınız bizden haberler idare eder. Kuzumun üst dişler çıkıyor ama perişan oldu kaka sayısı arttı burnu gözleri akıyor mızır mızır paçamdan ayrılmıyo uykuları bölük pörçük ne zormuş bu dişler offf
merhaba kızlar... kendimi kara batak gibi hissediyorum bi gidip baya sonra ortaya çıkıyorum. ama bu sene 1. sınıflar beni perişan etti. hastalanan kuzuların hepsine geçmiş olsun, şöyle biraz geçmişe baktım da mevsim değişikliği bizim kuzuları bi vurmuş.
ebrucum bu arada prensesin doğum günü kutlu olsun, nice mutlu yaşlar karşılarsınız hep beraber... diğer kuzun için de söyleyecek söz bulamıyrum allah sabır versin, artık allah onun ömrünü de beril prensese versin....
ataya da maşallah yürümeye başlamış, berkayın resimlerini de face de gördüm maşallah delikanlıya.. idil ve seda da ya da maşallah diğer bebişlerde insallah kısa zamanda hepsi ayaklanır.
bizde sürünme durumundayız insallah bizde diğer minikler gibi başlarız tay taya hatta geçtim emeklesek ona da razıyız...:))
ninim çok teşekkür ederim canım inşallah güzel gelişimlerimizi kocaman olduklarınıda paylaşabiliriz buradan.canım yeni Berilin yeni yaşı sağlık, şifa ve huzur gtirsin kuzuna....
resim bekliyoruz annesi...
uzun yazmak istrdim ama oğlum izin vermiyor
doğum gününüz kutlu olsun canım... daha nice mutlu yıllara sağlıkla kavuşsun inşallah...
malesef hayat herzaman güzel şeyler getirmiyor insana...sizin için de hayırlısı böyledir belki...
rabbim berile uzun ömür ve sağlık versin inşallah...
nasıl canım yeni gelişmeleriniz var mı...
çok teşekkürler maibeyaz inşallah bu yaş ona şifa getirsin bende burdaki minişlerimizin yürüyor anlıyor haberleri gib haberler verebilirim sizlere. Yeni gelişmelre henüz başarılmış bir şeyimiz yok ama ayaklarımızda dafo ( atel türü) var ve onlarla yürütmeye çalışılıyor. ama önce emeklemesi gerek ve beril yüz üstü durmayı red ettiği için başaramadık.
Allah diğer meleğin yattıkça Berilciğimize sağlıklı uzun ömürler versin canım. Demek doğumgününüzü kutladınız. Nice sağlıklı seneler olsun doğum günü kutlu olsun minik prensesimizin. Uzun zamandır girmeyince merak etmiştik önceki sayfalarda neden giremediğini sormuştuk ama yoğunluktan okuyamadın demek ki. Bu kadar titizlendiğine göre eminim çok güzel olmuştur doğumgünü. Merakla fotoğrafları bekliyoruz.
Çok teşekkürler mehtapçım hepimizin yavruları sağlıklı uzun ömürlü olsunlar inşallah.Sorma o kadar karmaşık günle geçiriyoruzki evde bozulmayan arızalanmayan tadilat istemetyen bir şey kalmadı okula git gel usta peşinde koş izmir e doğalgaz geldi ve evlerimize daha yeni sistem kurulacak mühendislik şirketleriyle görüş kombi araştır derken akşamın nasıl olduğunu anlamıyor ve beril i 10 da yatağına yatırıp masal anlatıcam diye uzanıyorum karyolasının yanına uyuyup kalıyorum. biraz bitkinlik var son zamanlarda tabi benim için internette takılabileceğim en kaliteli zaman beril uyurken olduğundan bu fırsatıda kaçırmış oluyorum malesef. az sonra doğum günü fotoğraflarımızı ekliycem.
Canımmm maşallah başladımı kuzucuk yürümeye ne sevimli oluyordur pıtış pıtış şimdi:)) Yeni bir fotosunu çekip ekle de görelim kuzuşu özledim
Berkay'da tay tay duruyor kısa süre ama yürümesi daha 1-2 ay alır diye düşünüyorum.
Evet canım patlıcan zaten önerilmiyor. Pekmezi bulamaca dönüşümlü dut, keçiboynuzu, üzüm pekmezi olarak devam ediyoruz. Hala ceviz koyuyoruz bulamaca daha büyük parçalı şeyler yemeye başlasa gerçekten çok sevineceğim.
2-3 kaşık kahvaltılık mama dediğin nasıl birşey? Neler var içinde?
İyiyiz canım çok teşekkürler. Sen nasılsın? Biz de seni öptük:)
Merhabalar,
Cok vaktim olmadığından gecmişi okuyamadım. Umarım tüm bebişlerimiz iyidir. Son sayfada gördüğüm kadarıyla Beril prensesimizin doğum günü olmus.
Canım prensesim, İyiki doğdun. Savaşcı yavrularımız bizim. Ebrucum, Beril çok ama çok şanslı senin gibi bir annesi olduğu için. Yeni yaşı sağlık-mutluluk ve aileniz içinde huzur getirsin prensesimin. Beren için ise, ne söylesem tesellisi olmaz biliyorum hayatım.. Allah berilimize sağlıklı uzun ömür versin..
el-muallim, ne güzel.. demek eda sıralamaya basladı.. Darısı diğer prenseslerin basına..
Ata demek kendi yürüyor.. İdil de Berkay prensim gibi, tay tay duruyor, ttutunarak sıralıyor, tek elini tuttuğımızda sarhoş gibi yürüyor :))))
sanırım 1-2 aya kadar yürür... Bir ann önce yürüse ve konussa diye dua ediyorum.. Konuşmuyor henüz İdil. Ama istediğini belli edebiliyor.. Kol kasları güçlensin diye ona hep atmayı-vurmayı öğretmiştik. Şimdi biraz zor oluyor ver-al gibi şeyleri öğretmek ama olsuın.. Henüz hastalığını tam atlatamadı minik kuışum. Burnu akıyor. Hatta öyle ki, silmekten hafif kanama oldu ... 10 gün antibiyotik kullandık, cuma günü kestik artık..
Biran önce iyileşir umarım..
Soraya ufuk nasıl?
Herkese kocamaann öpücükler İdilden ve benden..
allah kavuştursun canımmerhaba kizlar ,, biraz gecmisi okudum hepiniz iyisiniz sevindim ... ben bugün iyi degilim annem türkiyeye döndü bugün ,, cok alismistim zor oldu benim icin .... alisamiyorum buralara sevemedim birtürlü annem burdayken hic hissetmiyodum gurbtte oldgumu simdi yine basladi o hisler ,,, pencereden disari bakasim gelmiyo(( allaha sükür gökcem yanimda ona sarilip teselli buldum bugün...hepinizi ve bebisleri öpüyorum ... kasik mamasina baslamak istiyorum yavas yavas hangi markayi kullandiniz ,, nasil basladiniz bana tavsiyleriniz olurmu bu konuda ????
Canım sen yeni başka neler vermeye başladın?
Biz artık gece iki defa keçi sütünü ballı veriyoruz. Haftada iki gün de doğal kaymakla doğal karakovan balını karıştırıp kahvaltıdan önce veriyoruz. Kahvaltılarında peynir zeytin omlet biraz elde verdikten sonra az yediği için bulamaç vermeye devam ediyoruz. Her sabah iki hurmayı bulamaca katıyoruz.
Balık pek yemezdi artık elimde ezince yiyor. Köfteyi de yarım yiyor kalanını sebze çorbasına katıyoruz. Hergün düzenli sebze çorbasına devam ediyoruz. Yine hergün yoğurduna muz katıp bir öğün de öyle veriyoruz.
Artık iyice afacanlaştılar.
Berkay dün emziğini kaybetmiş baktım koltuğun altında ona da gösterdim yerini bugün yine emziğini kaybetmiş annem nerde emziğin diye sorduğunda gidip koltuğun altına bakıyormuş:))
Artık herşeyi iyice anlamaya başladı. Ayakkabısını, çorabını, kaşığını, ağzını, burnunu, gözünü, pipisini, göbeğini gösteriyor. Ayakkabını götür dedene ver ya da kaşığını, emziğini getir dediğimde bunları yapıyor. Dayısına, anneannesine, babasına çorabını götür ver dediğimde yapıyor ama her yaptığı karşılığında onu desteklemek için hep birlikte alkışlıyoruz:))
Mehtapcım artık herşeyi vermeye başladım.. Ymeklerden patlıcan hariç...
Geçen pazar yine az yemişti akşam olunca mama diye mutfağa girdi o günde balık söylemiştik baya yedi salata ile...Artık herşeyi vermeye çalışıyorum..
Aynen bende sebze ve etine dikkat ediyorum..
sabahları 2-3 kaşık kahvaltılık mamasının içine 1 er tatlı kaşığı kaymak ve keçiboynuzu pekmezi katıyorum. yanında peynir salatalık domates ve yumurta yediriyorum..
Salatalığı çatalına batırıyorum kendi azğına götürüyor...
Ata da hadi oğlum kumandayı babana götür diyorum yürüyerek götüruyor..
Öpüyorum Berkayı...
ne mutlu iyice büyüdü minikleriniz darısı bizim başımıza.
minik yakışıklımızın doğum günündede her türlü lojistik destek vermeye hazırım. işin şakası o canım berille yeniden çalışmak çok zor görünüyor.Davetiyeleri şimdi gördüm çok güzel olmuş walla.................
Hele kurabiyeler süper...........
Ahh Ebrizim ellerine ve emeğine sağlık canım............
Olur neden olmasınki zevk alarak yapıyorsan
düşünebilirsin canım meslek değiştirmeyi :))
Canım ne güzel geçmiş , ne güzel düşünmüşsün..
Orda olmayı istedim bir an...........
Ellerinize sağlık.. N güzel kalabalık bir ailesiniz, yardımcı olan çok olmuş........
Aklıma oğluşumunda doğum günü geldi...
Büyüyorlar artık ebrizim.............
Kızın çok güzel olmuş..
Pastanıza diyecek yok.......
Prensesizimizin güzel annesi çok zevkli.............
Elmuallimcim sagol valla ben bi tanesinin dişleri diye sıkıntı yapıyorum senin 3 tane bıdgın dişleri aynı anda Allah kolaylık versin sıkıntısız cıkarsınlar inşallahececım öle oluyo canım ya ınş rahat cıkarır benım dıla altta ıkı usttee uç tene cıuıkardı sımdıden dıgerlerının sedanın altta ıkı elanın bı tane var.........cok zorlanıyolar ben devamlı dıs jelı suruyorum ellerıne havuc verıyorum rahatlıyolar azcık yaa.. opt kızını
Geçmiş olsun canım. İlk dişlerde çok sıkıntı yaptı size. Bundan sonrakiler bari rahat çıkar umarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?