Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Geçmiş olsun canım rota virüs ise 10 gün sürer. Bu esnada önemli olan su kaybının olmaması için sıvı takviyesi yapman. Bunun için serum ve sıvı elektrolit dengesi için toz karışımlar var. Daha önce rota virüs aşısı yaptırmış mıydın?

Diş konusu tamamıyle genetik erken doğumla ilgisi yok. Berkay 7 aylıkken çıkarmıştı ilk dişini. Ama yeğeniz zamanında doğduğu halde ilk dişini 1 yaşında çıkardı. Dişsiz bebek yok mutlaka yakında çıkacaktır merak etme.

Canım o dönemde ben geceleri yatmadan önce 7 tahıllı veriyordum devam sütüyle hazırlanıyor kaşıkla yedirebilirsin bunu. Öğlen verdiğin kavanoz mamasının içine de biraz devam sütü katabilirsin. gece uykusunda da iki defa biberonla süt verirsen sorun çözülmüş olur.

Çok çok geçmiş olsun canım. Daha önce söylemiştim bu aşıdan çok çekiniyorum. Biz yaptırmadık ama grip olacak diye de çok korkuyorum. Neyseki atlatmış kuzucuk. Gelişimi de çok güzel gidiyor maşallah. Allah kuzucuklarımızı korusun hastalıklardan. Ufacık bir hastalık çok etkiliyor onları iştahsızlığı ondandır. Zaten 6 aydan sonra kilo alımları yavaşlıyor. Sağlıklı olsunlar gerisi mühim değil.
Aynen biz de kuzucuğumla hasret gidereceğiz. 3 gündür gece 11 lerde işten geliyorum. Ama yarın sabah gidip Berkay'ı alıp eve getireceğim ve bir haftayı birlikte geçireceğiz. Hasret gidereceğiz bir bakıma.

Merhaba canım. Size de çok geçmiş olsun. Gribi hafiftir umarım. Geniz eti için ameliyatı nefes alışı düzelirse belki de şimdi yapmazlar biraz daha büyüyünce olur.

Evet canım synagis aşısı Türkiye'de de yapılıyor bağışıklığı güçlendirmek için ama biz yaptırmadık ilk sene. Birkaç doktora sormuştum biri olsun dedi ikisi olması şart değil dedi. Biz ilk sene çok ciddi korumaya almıştık pek hastalanmadan o şekilde atlattık.
Sağlığı iyiyse, nöroloji muayeneleri iyiyse yakında döner merak etme. Bazı zamanında doğan bebekler bile 7 aylıkken dönebiliyor.

Maşallah canım. Hecelemeye başlamış ne güzel. Şimdi sık sık ba ba ba, de de de diyip durur sonra da kelimelere geçer artık.

selam kızlar bugun bızım dogum gunmuzzz............opt sızı ..........bu hafta hastaydık hep kusma ıshal........bugun bıraz ıyıyız.............

selam kızlar bugun bızım dogum gunmuzzz............opt sızı ..........bu hafta hastaydık hep kusma ıshal........bugun bıraz ıyıyız.............

Bütün annelere kuzucuklarıyla birlikte mutlu bayramlar...

çok teşekkürler arkadaşlar bende hepinizin geçmiş bayramını kutluyorum. Kusuruma bakmayın Beril 9 gündür çok hasta bir türlü toparlayamadı birde bayram girdi ziyaretler derken atlatamadık banada bilgisayarın başına oturacak 1 dk bile kalmadı. inşallah hepiniz güzel bir bayram tatili yaşamışsınızdır ve kuzucuklarımızla hoş vakitler yaşamışsınızdır.

Berilden haberler var. 13 kasımda nörolog kontrolümüz vardı. Fizyoterapistimizin dr muzla diyaloğu çok iyi kızımın bir hafta öncesindeki okuldaki çalışmalarını video ve fotoğraflarını çekip dr muza göndermiş. Gİttiğimizde Berilin neler yaptığını biliyorum dedi muayeneyi yaptı ve ilk kez yüzümüzü güldüren sözcüklerle bize durumumuzu anlattı büyük gelişmeler var ve çok hızlı olmuş dedi. dafo ( ayaklarına giydirdiğimizi özel ateller) çok işe yaramış vücudu daha dikleşmiş ve kontrol etme eğiliminde dedi benim görüşüm 4 yaşına kadarda yürüyebilir. en büyük engeli tabi görme sıkıntısı ama çok iyi çalışıyorsunuz çok şeyi şu an olduğu gibi mucizevi bir şekilde başaracağınızı düşünüyorum dedi. Mr istedi bu hafta gidip hastaneden randevu alıcaz ve inşallah onunda sonuçları çok iyi gelir.

Çok teşekkürler arzuucum memnuniyetle fotoğrafımızı sana getiririz. Geç oldu biraz ama bayramınız kutlu olsun nur prensesimide senide çok öpüyorum.

Bayramda sağolsu canım arkadaşım yumy aradı ben beril in derdinden eşimin ev ziyaretlerine gitme isteğinden fırsat bulup arayamadım o önce davrandı ve ses bitmiş geliyordu çok hastaydı arkadaşım. yarın arayıp sesini duymak istiyorum inşallah toparlanmış biraz iyileşmişsindir yumy cim.

Ebrizim çok güzel haberler almışsın..
İnşallah canım 4 yaşına kadar yürür prensesimiz...,
Emeğinizin karşılıgını alıyorsunuz canım...
Sen müthiş bir annsin canım...
İnan okuyunca çok ama çokkk mutlu oldum...
Hayırlı haberlerini bekliyoruz inşallah mr de iyi çıkar...

meraba kızlar gecmiş bayramınız kutlu olsun. Ebrizm ne guzel gelişmeler bunlar cok sevindim inşallah daha güzel haberlerinizi alırız.
Ece hanımdan haberler hanımefendi yürümeyi gecti koşmaya başladı artık o önde ben arkada dışarda da kesinlikle elini tutturmuyor kızıyor parmagıyla hııı yapıyo dişlerimiz 6 tane oldu tabi bunlar cıkana kadar kilo kaybımız oldu ama bu ara masallah diyim iştahı arttı. Bayramda annanneye gittik kalabalık cocuklar falan bayagı keyiflendi. Çok şükür bi sorun yok kızımla alakalı.
Ama paylasmak istediğim ve dua istediğim 4.5 yasında bi Beratımız var abimin arkadısının oglu löemi teşhisi kondu o küçücük vücuduyla kanserle mücadele ediyo. Dualarınızı esirgemeyin

Geçmiş olsun canım. Artık atlatmışsınızdır inşallah.
Canımm çok sevindim bu güzel haberlere. İnşallah her zaman hep böyle güzel haberler verirsin bize; mr sonuçları da iyi çıkar minik prensesimizin. Çok emek verdin veriyorsun da Allah yüzünü güldürsün.
Canım uzun zamandır yoktun umarım herşey yolundadır.

Ece deki gelişmeler süper. Artık yaşını yakaladı. Sıkıntılı bekleyişleri atlattınız çok şükür. Canım arkadaşınızın çocuğu için çok üzüldüm. Allah şifasını veir inşallah yavrucağın. Ailesi için de ne kadar zor bir durum.

Biz de bayramı kuzucuğumla geçirdik. Hergün gezmeye değişik yerlere gittik hasret giderdik kuzucukla. Artık iyice yaramazlaştı. Bir dakika yerinde durmuyor çok hareketli. Yalnız yine diş sıkıntısı başlamış. Bugün bir defa ateşlenmiş annem calpol vermiş eğer yarın da ateşlenirse doktora götüreceğim diş mi başka birşey mi emin olmak için.
Artık söylediğim birçok şeyi anlıyor kuzucuğum. Elektrik süpürgesi ses çıkardığında ona kızarak parmağıyla hıı yapıyor. Birşeyleri arayıp bulamadığında ellerini iki yana açıp yok yapıyor sonra arayıp bulunca çok seviniyor. Dedesi ile anneannesinin fotoğrafı var albümde. Dede anneanne nerede dediğimde gidip albümü açıp onların fotoğrafını bulup gösteriyor. Bir dergi karıştırırken düdüt nerde dediğimde dergideki araba resmini bulup gösteriyor. Oyuncak arabayla oynarken düvvvv diye sürüyor.
Düzeltilmiş 15 aylık fakat yürüme yok hala. Çok kısa tay tay duruyor. İnşallah yakında bu haberleri de paylaşırım. Herkese sevgiler..

merhaba kizlar ,, nasilsiniz ,,, insallah bütün bebisler ve anneler iyidirler ..... muallim bebisler 1 yasina basmis masallah onlara .... ebrizm ne güzel haberler vermissin beril prensesten ,, insallah 4 yasinda yürür beril sende emklerinin karsiligini alirsin ,,, allah kolayliklar versin sana ... mehtap masallah berkaya ayyy en tatli zamanlari yarim yarim konusmalar yerim ben o düvvvvvvvv diyen agizlari :))) yürür annesi biz o haberleride duyariz insallah en yakinda...
bizde gökcemle beraber geciriyoruz zamanimizi ,,, cok bunaldik havalarda sogudu burda ,, disarida cikamiyoruz herkes hasta kaldik evde ....gökcem iiy allaha sükür hala dönmedi hic denemiyo bile tembek kizim ,,, yemek yememiz hala sorunlu isahli bi bebek deil gökce ... bizden bu kadar öptük hepinizi

selam.........azda olsa toprladık..........kusma ıshal gectı..........sagolun kızlar cok sukur bu gunumuze.....yasımıza gırdık....ama duzeltılmıs on ay bıtıcek daha emeklıyo dönıuyoruz az az oturuyoryuz seda masallah ıyı gıdıyo sıralıyo ıyıce dıgerlerı tembel .....ınş olucak hepsı tum melklerımız ıyı olucak hepsı yurucek kosucak .......bız ve bebeklerımız coook ozel..........opt sızı

kızlar slm hepinizi öpüyoruz benim bebişimde düzeltilmiş 8 aylık oldu öksürüğümüz hala sürüyor alerjik astım olabilirmiş çok üzülüyorum inş düzelir hava veriiyorum sürekli çok şükür tay tay duruyoruz artık yürütece tutunup kendisi yürüyebiliyor ama emekleme yok hala baba anne dede bebek falan diyor inş kısa zamandada şu öksürük biter henüz dişimz çıkmadı bide toprak yiyor kanı düşükmü acaba

çoook sevindim..inşallah hep güzel haberlerini alırız bundan sonra..
utkuda kaldırdığımda ayaklarını yere basmaya başladı.bütün ağırlığını vermiyor ama tüm tabanıyla basıyor artık.ellerini biraz biraz kullanmaya başladı.t.shirtümü tutuyor,açıktaysa kolumu tırtıklıyor:)))ama hala oyuncaklara hiç ilgisi yok,hala göz takibi yok..inşallah beril ablası gibi savaşmaya ve yenmeye devam eder.

Selam herkese Muallim yeni yaşları kutlu olsun canım...
Herkesin bebğine kocaman birer maşallah.....

Mehtap canım biz iyiyiz Ata çok yaramaz olduğu için fazla giremiyorum...
Berkaya kocaman maşallah diyorum..
Sağlıklı olsunda varsın 2 yaşında yürürsün annesi....
Ata da yürümeye başladı çok yorucu oldu artık..
Bebek arabasına binmek istemiyor artık heryerde yürümek istiyor...
Bu arada iştahımız sıfır sıvı alımı gayt iyi ama katı zorumla yiyor..
Utanmaya bile başladı tatlı oğlum..
Azı dişimiz çıkacak bekliyoruz 9. diş.......
Ona kitaplar alıyorum hayvanlı eşyalı sürekli litaplarını getiriyor okumam için..
Mesela sandalye dediğimde hemen kendi snadalyesini gösteriyor..
Hayvan sslerini öğrettim onları çıkarmaya çalışıyor...
Kızdığım zaman gelip beni öpüyor , başım ağrıyor oğlum diyorum gelip hemen öpüyor..
Daha birsür şey...Garip bir şekilde ne dersem anlıyor ( bu bana garip geliyor bütün bebekler konuşamıyor ama ne söylersek anlıyorlar)
Haftada 1 gün Neomarin diye bir alışveriş merkezi var oranın içinde Safari Park diye küçükler için lunapark yapılmış
oraya götürüyorum çok iyi geliyor orası..Hava güzel olursa bahçeye çıkıyoruz...
Çok yorucu oluyor ama........
Sağlıkları yerinde olsunda varsın yorucu olsunlar değilmi........

muallimcim kızların yaşları kutlu olsun. uzun sağlıklı ömürlerinde nice yaşlar kutlarsınız insallah:)kutlamakta baya geç kalmışım aslında..
atayada maşallah yürümeye başlamış en son birkaç adımdı siteye girebildiğimde. berilden de güzel haberler var maşallah kısa zaman da bu haberlerin yenilerini de ekler prenses... ve diğer bebişlerin ve annelerin keyifleri umarım yerindedir. evde olduğum ve burada sizlerle yazışabildiğim zamanları çok özlüyorum cidden. yakında iflas edicem az kaldı. okulda 37 tane 7 yaş sıpa, evde benim cadı sıpa. uyumaya bile artık zaman bulamıyorum. bu arada hiram seninki başlamış ne güzel anne baba filan benimkinde daha bişi yok. ne emekliyoruz, ne tay tay duruyoruz. tüm gün tam gaz sürünme. camların önünden bahçeyi seyretme böle zaman geçiriyor benim keçi. bir de feci inatçı... bizden haberler böyle.:)

teyzelerimiz bunlarda son halimiz:)

Eklentiler

• $fotoğraf0045.webp
    16 KB · Görüntüleme: 59
  • $fotoğraf0042.webp
    12,9 KB · Görüntüleme: 68
cok şeker annesı..........ınş peslerınden kosucaz gunler yakın.............opt sızı ıyı geceler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…