herkese selamlar...
kızlar prematürelerde dişler geç mi çıkıyor acaba..benimkiler düzeltilmiş 7 yi bitirdi,hala diş yok(((
bi de ikiside ishal..bol sıvı veriyorum. bi de haşlanmış patatesle muzu ezip devam sütüne katıp yediriyorum. geçmedi bir türlü.sanki bişey dokunuyo gibi.ama ne olduğunu bulamdım.ishali kesmek için önerileriniz var mı?
ebrizm, berilin doğum günü çok güzel geçmiş fotoğraflara bakmak bile keyif verdi valla bana ..nete giremediğim için kutlamakta geç kalmışım biraz ama doğum gününü kaçırmış olsamda yeni yaşını kutluyorum
ylnz,benim oğlumda biberon almayınca kaşıkla vermeye başladım.mamayı öyle vermek zor olduğu için kaşık mamalarından katıyodum içine. apt..il telefonla danışma hattını arayıp sorduğumda su ile hazırlanması gereken mamaları devam sütüne karıştırmanın böbreklerine zarar vereceğini söylediler..buna dikkat et.devam sütüyle hazırlanan kaşık mamaları kullanabilirsin. kaşık mama devam sütünün yerine geçmiyor çünkü.500 ü bulmaya gayret et bebeğinin sağlıklı gelişimi için.
Geçmiş olsun canım rota virüs ise 10 gün sürer. Bu esnada önemli olan su kaybının olmaması için sıvı takviyesi yapman. Bunun için serum ve sıvı elektrolit dengesi için toz karışımlar var. Daha önce rota virüs aşısı yaptırmış mıydın?
Diş konusu tamamıyle genetik erken doğumla ilgisi yok. Berkay 7 aylıkken çıkarmıştı ilk dişini. Ama yeğeniz zamanında doğduğu halde ilk dişini 1 yaşında çıkardı. Dişsiz bebek yok mutlaka yakında çıkacaktır merak etme.
Canım o dönemde ben geceleri yatmadan önce 7 tahıllı veriyordum devam sütüyle hazırlanıyor kaşıkla yedirebilirsin bunu. Öğlen verdiğin kavanoz mamasının içine de biraz devam sütü katabilirsin. gece uykusunda da iki defa biberonla süt verirsen sorun çözülmüş olur.mehtap ve bagdemcik cok tesekkür ederim kasik mamasina baslayinca kafam cok karisti :26: ben öglen kavanozdakilerden veriorum uyumadan öncede gece mamasi veriorum oda suyla hazirlaniyo ,, yeni mama bakayim ozaman sütle hazirlayabilecegim ... kizim iyi olsun diye ugrasip duruyorum ,,, offfff acemilik zor sey iyiki sizler varsiniz.....
Çok çok geçmiş olsun canım. Daha önce söylemiştim bu aşıdan çok çekiniyorum. Biz yaptırmadık ama grip olacak diye de çok korkuyorum. Neyseki atlatmış kuzucuk. Gelişimi de çok güzel gidiyor maşallah. Allah kuzucuklarımızı korusun hastalıklardan. Ufacık bir hastalık çok etkiliyor onları iştahsızlığı ondandır. Zaten 6 aydan sonra kilo alımları yavaşlıyor. Sağlıklı olsunlar gerisi mühim değil.Kızlar selam nasılsınız biz iyi değiliz hastaneden dün taburcu olduk bir grip aşısı yaptırdık kuzum perişan oldu aşıdan 3 gün sonra entresan bi şekilde yüskek ateş başladı ve 4 gün boyunca düşmedi bunun yanı sıra morarma ve titreme eklendi ay aklımı oynatacaktım bıngıldak çok yüksek şekilde atınca menelcit bos yapılması gerekir dendi belinde sıvı alındı şükür birşey çıkmadı hastanede 2 gün aniti,biyortik tedavisi ile + 4 gün daha iğne olacak atlattık doktoru kandaki enfeksiyonu aşıya bağladı fakat aşının tam olraka diğer yan etkilerini taşımıyor dedi ateş 3 gün sonra değil 24 saat içinde nüksetmesi gerekiyor, burun akıntısı öksürük hapşurma yok dedi kuzum perişan oldu delinmedik biyeri kalmadı şükür ama şimdi iyi eski moduna döndü hala diş çıkarmadı emeklemeyi ilerlettik sıralı şekilde yüryoruz yemek yemiyoruz offf bizde son durumlar böyle kesinlikle tavsiye etmiyorum grip aşısını binde bir ilk vurulan kişilerde ağır septomlara sebep olabiliyormuş oda bizi buldu yarım doz yaptırmıştık ikinci yarım dozu kesinlikle vurdurmayacağım
bayram tatili uzun bi yerlere giden varmı biz bu bayram kızımla hasret gidereceğiz evde kısmetse bugünden iti baren 9 gün kızımlayım ama bana hiç gelmiyor bu beni çok üzüyor sürekli babada hiç göz açtırmıyor babaya ben bu arada rahatım tabi nefes alabiliyorum
Aynen biz de kuzucuğumla hasret gidereceğiz. 3 gündür gece 11 lerde işten geliyorum. Ama yarın sabah gidip Berkay'ı alıp eve getireceğim ve bir haftayı birlikte geçireceğiz. Hasret gidereceğiz bir bakıma.
Merhaba canım. Size de çok geçmiş olsun. Gribi hafiftir umarım. Geniz eti için ameliyatı nefes alışı düzelirse belki de şimdi yapmazlar biraz daha büyüyünce olur.merhaba arkadaşlar..sher geçmiş olsun canım iyi olmanıza çok sevindim.bize dr.bağışıklık sistemini güçlendirmek için Broncho_Vaxom isimli bi ilaç verdi..tavsiye edrim dr.unuza danışın isterseniz..berilim bayıldım fotolarına annesi görüştüğümüzde berilin bi fotosunu isterim kızımın albümüne koyarım.bütün bebişler büyüdü artık kimi emeklemeye kimi yürümeye başladı.inşallah hep böle güzel haberler alırız tüm annelerden..kızımda geniz eti varmış. şu an grip dr.gribi gerçincede ağız açık nefes alıyosa amaliyat olab,ilir dedi maalesef..hepinizi öptüm kızlar tatlı bebişler
Evet canım synagis aşısı Türkiye'de de yapılıyor bağışıklığı güçlendirmek için ama biz yaptırmadık ilk sene. Birkaç doktora sormuştum biri olsun dedi ikisi olması şart değil dedi. Biz ilk sene çok ciddi korumaya almıştık pek hastalanmadan o şekilde atlattık.selam kizlar ... oy oy bebisler hasta olmus kiyama ben onlara ... gecmis olsun sher üzüldüm biciriga insallah bir daha böyle seyler olmazda güzel kuzunun canida yanmaz ,, sygnagis yapiliyo gökceye her ay bu asiyi sizde yaptiriyomusunuz türkiyede ...
arzu sanada gecmis olsun ahhh ameliyat denilince artik tüylerim titriyo ,,, insallah gerek kalmaz ameliyata....
muallim masallah kuzulara kocaman olmuslar gökce 5 aylik oldu düzeltilmis daha dönmüyo ,,, benim tembel kizim denemiyo bile ...
biz hepinizi öptük ... mucukkk
Sağlığı iyiyse, nöroloji muayeneleri iyiyse yakında döner merak etme. Bazı zamanında doğan bebekler bile 7 aylıkken dönebiliyor.
benim oğlan sıralıyo kızlar...ve sanırım konuşmaya da başladı: baba dedi ilk:)) ba-ba-ba şeklinde:)))
tutunup tutunup ayağa kalkıyor hep artık bi uyurken yerde.emeklediğini göremedik hiç.
kız yeni yeni emeklemeye çalışıyo..ama çalışıyo dediysem lafın gelişi;çok tembel..
muallim beşikleri nası hallettin kızın ayaklanınca.ben en alta indirdim,ama kenaarlara tutunup kalkıyogeziniyo,yoruluncada düşüyo hep.yorgan battaniye yığdım ne bulduysam kafasını çarpmasın diye
Maşallah canım. Hecelemeye başlamış ne güzel. Şimdi sık sık ba ba ba, de de de diyip durur sonra da kelimelere geçer artık.