Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Berkay'a kocaman maşallah daha koşacak annesi o arkanı döndüğünde pitir pitir kaçacak çok sevindim canım adına çok mutlu oldum

gunaydın kızlar....masallah mehtapcım oğluşuna darısı bıze ınşş
Çok teşekkürler canım. İnşallah darısı en kısa zamanda senin üçüzlerine.

maaşallah Berkaya..
nasıl mutlu olduğunuzu tahmin edebiliyorum..darısı bizimkilere inşallah
Evet canım çok teşekkürler. Biliyorsun uzun zamandır bekliyorduk bugünleri. Darısı sağlıkla en kısa zamanda Utku'cuğumuzun başına inşallah..

Metap maşallah Berkaya..
Yılbaşını yürüyerek karşılayacak.....
Canım benim çok teşekkür ederim. İnşallah yılbaşında daha seri hale gelebilir.

Berkay'a kocaman maşallah daha koşacak annesi o arkanı döndüğünde pitir pitir kaçacak çok sevindim canım adına çok mutlu oldum

Çok teşekkürler canım. Üç dört adım attığını gördüm ya artık gerisi gelir inşallah.

Kızlar bu arada Berrak'cığımızın doğumgünü olmuş. Ben de faceden gördüm. Seher eklemiş fotoğraflarını çok şeker olmuş büyümüş anneciği de çok güzel hazırlıklar yapmış. Allah daha nice güzel sağlıklı doğumgünleri kutlamalarını nasip eder inşallah.

merhaba kizlar ,,, kontrollerimizi yaptirdik persembe günü eve döndük... hersey iyi cikti icim rahtaldi ,, cok korkuyodum beyin kanamasindan dolayi beyin sivisi genisliyodu gökcenin ama ayni kalmis ve artik tehlikeli deilmis ,,, cok sevindim ... nörolojik muaynemiz biraz skintiliydi ... gökce düzeltilmis 6 aylik oldu bu hafta ,, doktor gökceyi karninin üzerine birakti ama gökce ellerinin üstüne kalkmadi onun yerine altina serilen bezi alip dislerini kasimayi tecih etti tabii doktoru bundan hic memnun olmadi ellerinin üstüne kalkip etrafa bakmasi gerekti bu 4 aylik bebegin yapacagi hareket dedi ... ama evde gökce ellerinin üstüne duruyo kafasini kaldirip bize bakiyo ... tabi doktora diyemedim cünkü gökcenin hic yapmaya niyeti yoktu doktor inanmazdi bana... bunun diisnda hersey yolunda gitti...gökce biberonu degistirince 2 gün iciyo mamasini sonra istemiyo inanin denemdigim sey kalmadi cok istahsiz ne yapcagimi sasirdim ... kasik mamasini veriyorum ama onuda az yiyo ,, zaten cok kücük devam sütünü icmesi gerek diyo doktorumuz , ama nasil bilmiyorum .. bugün 5 saat bisey vermedim gökceye yinede istemedi biberonu ,, benide emmiyo gündüz cok moralim bozuluyo bu duruma...
mehtapcim cok sevindim gözün aydin berkaycigimiz yürümüs ,, cok sevindim senin adina sabrin sonu selamet sende sabrinin karsiligini aliyosun allahin izniyle ...
atayi ,, berkayi ,, berili ,, berraki ,, utkuyu ,,, muallimin ücüzlerini aklima gelen gelmeyen bütün yarmazlari öpüyorum ...

ylnz cok guzel canım masallah kızına ınş daha ıyı olucak hepsı bzım kızlarımz ogullarımız cok guzlu buyuyecekler ınş canım ...kafaya takma evde yapıyosa bu onemlı sen ıyı takıp et ben hep takıp edıyorum ama hepsı farjklı ınan ınş zamanında yuruyecekler ....ata abılerı gıbı...hepsıne saglıklı bı omur ınş......kızlar gırın arasıra merak edıyorum ama bılıyorum sızde yogunsunuz havalar zaten cok soguk dıkkat edın bebeklere opt

mehtap berkayın videosunu izledim ve tıpkı akının ilk adımları gibi mutlu oldumm. bundan sonrası da güzel olur inşallah ben 1 aydır o kadar yoğunum kii iş yerinde 8 saat yetmiyor hafta sonlarıda bazen çalışıyorumm. bizim de bu cumartesi doğum günümüz. 18 aralık 2010 hazırlıklarımız başladı ilk olarak arkadaşlarına davetiye hazırladık renkli kartonlardan kelebek şekilinde davetiye hazırladık lolipop geçirdik lolipoplarada göz taktık davetiyelerimiz verdik arkadaşlarımıza.. iyiki doğdun diye müzikli mum aldık. süsler aldık, iyiki doğdun balonları aldık. arkadaşlarımızada lavanta torbası hazırlattık ayıcık ve kelebekli iyiki doğdun alper & akın yazıyor buzdolabı süsü onlarda hazır, pastamız a karar veremedik henüz, iyiki doğdunuz diye süslü yazı yazdım büyük boy. menümüzde bisküvi topları, patates salatası, yufkadan 2 çeşit börek, pizza, yaprak sarması, kurabiye şimdilik böyle menüde umarım değişiklik olmaz.. 3.cü yaş günümüz ne çabuk geldi.. hala inanamıyorum küvezde ilk gördüğüm bebeklerim hala gözümün önünde şimdiki durumlara ne çabuk geldikk ben hala inanamıyorummm oturup bizimle konuşuyorlar yemek masasında onlarda ayı tabakları ve kendileri yemek yiyiyorlar ... üç sene önce bunları hayal bile edemezdimm.. neysee görüşmek üzereee ben bu ara çok duygusalımmm

Ylnz canım gözün aydın... Herşey iyi çıkmış....
Keşke doktora söyleseydin evde size baktığını ve ellerinin üzerine duruğunu..
Birdaha kontrol gittiğinde mutlaka Gökçenin evde yaptıklarını söyle canım...
Bizde bazen drun yanında yapamadığımız şeyler oluyordu ben söylüyordum doktorumuza...

Bende Ata'mın gece sütünü kesmeyi düşünüyorum...
Akşam yemeğinden sonra yatarken süt veriyordum birde gece ben
yatarken veriyordum..
Şimdi sadece akşam yatarken vereceğim ve dişlerini temiz tutmaya çalışacağım..
Dişlerinin çürümesinden korkuyorum..
İnanılmaz yaramaz oldu oğlum :)) ve söz dinlemiyor yapma desemde
gözümün içine baka baka yapıyor

küçük kızlar ve küçük oğlanlarrrrrrrrrrrrr haydi yeni yıl çekilişi yapalım ne dersiniz ne dersinizzzzzzzzzzzzzzzz:84::84::84:

Canım çok teşekkür ederim. Evet artık adımlara geçti kuzucuğum. Size de geçmiş olsun atlattınız çok şükür. Ama bebeğinde gördüğün her gelişimi doktorunuza anlat bence de. Anlatırsan daha doğru değerlendirecektir gelişimini.
İştah konusunda doktor ne diyor? Düzeltilmiş 5-6 aya kadar Berkay'ın iştahı ve kilo alımı çok iyiydi 6 aydan sonra hem iştahı azaldı hem de kilo alma hızı yavaşladı. Ama 6 aylık bebekler için kilo alımının yavaşlaması normal. Ben de Gökçemizi kokluyorum sevgiler..

Evet canım çok soğudu bugün burada lapa lapa kar yağdı. Dün gece 3'te işten döndüm. Gerçekten çok yoğunuz ama mümkün olduğunca burayı takip ediyorum. Üçüzlerden ne haber nasıllar?
Canım çok teşekkür ederim. Bana bu konuda çok destek oldun sen. Yarın doğumgünleri demek. Ne mutlu sana. Gerçekten insan ilk halleri aklına gelince çok şaşırıyor. Allah sağlıkla büyütmeyi ve güzel günlerini görmeyi nasip etsin.
Alper ve Akın'ın doğum günleri kutlu olsun.

Nasıl yapacaksın canım gece süt için kendiliğinden uyanıyor Berkay. Bazı yerlerde okuyorum uyandığında su verip yatırıyorlarmış. Ama ben bir süre daha gece sütünü kesmeyi düşünmüyorum.
Diş için de bir fırçamız var parmağa takılanlardan ama çok düzenli kullanamıyoruz. Ben bazen Berkay'ın yanında dişlerimi fırçalıyorum sürekli herşeyi taklit ettiği için bunu da bende gördüğünde ilerde alışkanlık haline getirmesi daha kolay olur belki diye:)) Diş konusu önemli gerçekten. Aynen Berkay'da öyle canım gözümün içine baka baka yapma dediğim şeyi yapıyor:)) Bu konuda tavsiye edilen çok fazla yapma dememek. Çok önemli olan 2-3 şeyi belirleyip yasaklamak ama bu yasakları da hiçbir şekilde deldirmemekmiş. Nasıl başaracağız bilmiyorum. Çünkü yapmasının ona zarar vereceğini düşündüğüm o kadar çok şey var ki.

Bu arada kızlar bugün yılbaşı süslerimizi aldık haftasonu minik bir ağacımız var onu süsleyeceğiz Berkay'la:)) Ona bir de kendime noel baba kıyafeti de aldım yılbaşında bol bol fotoğraf çekeceğiz artık:))

Ebrizm'i merak ettim. Son zamanlarda hiçbişey yazmamış. Herşey yolundadır umarım. Seher ve Süreyya da artık pek uğramıyor. Mecbue zaten yok. Bu mesajım onlara uğrayın zaman zaman merak ettirmeyin bizi.

Herkese sevgiler kuzucukları kokluyorum..

ebrizm ve süreyyayı bende merak ediyorum..özel mesajlarıda yanıtlamıyorlar kendileri(( beril ve ufuktan yana bi sıkıntı yoktur umarım..

ylnz, bi arkadaşımda beslenme konusunda aynı problemi yaşamıştı.kızı 8 saat vermese mama diye ağlamıyodu. biberonu almadığı için devam sütüyle kaşık mamalarını karıştırıp veriyordu. onu bile oyunla şamatayla azcık azcık sık aralıklarla vererek..iki aya yakın sürdü bu durum,sonra kendiliğinden düzeldi..az az da olsa 500cc ye yakın yedirmeye çalış,vitaminlerini ver,çok da endişe etme,inşallah düzelecektir iştahı

ebrucum canım berilcim ilnar üçüzler ata ve diğer minişlerim ve onlrın anneleri hepinizi bebişleri sohbetinizi çok özledim herşey umarım çok güzel olur sağlıklı mutlu günler dileğiyle
çok teşekkürler canım iyi dileklerin için bizde derin prensesimi ve seni çok özlüyor ve öpüyoruz.

ne mutlu norolojik bir sorun yaşamıycak inşallah gökçecik. beslenme konusuna gelince bende çok evhamlandım ama onlar ne yaparsak yapalım bildiğini okuyor şu aralar daha rahatım az yedi çok yediye takmamaya çalışıyorum kendince bir plan oluşturuyor ve düzenede girdi yemek yeme miktarımızda. Fıstığımızda biraz daha büyüsün her şeyi daha rahat olucaktır.

Prenses Beril'in Annesi sizi merak etmeye başlamıştık uzun zamandır göremeyince? nasılsınız,beril nasıl,inşallah herşey yolundadır

mehaba arkadaslar... bütün tavsiyeleriniz icin cok tesekkürler ... bütün anneler söylerler bebegim yemiyo cok istahsiz diye bi klasik haline geldigini biliyorum ama inanin gökce yemiyo ,,, kilo almadi gibi geliyo bana gözlerinin önü morardi cok moralimm bozuluyo (((
bugün sabah fizik tedavimiz vardi 11de erkenden kalktik gökce biraz emdi 9gibi sonra giydirdim onu ciktik evden ,, gelince saat 1 olmustu yanima özellikle mama almadim aciksin öyle denim dedim neyse eve gelince mama yaptim biberonu agzina almiyo ,, sinirleniyo agzina akan 2 damla sütü puffff diye yüzüme fiskirtirio :)) gülüyorum ama ne olcak bilmiyorum ... biberonu sevmiyo anliyorum ama kasik mamasida yemedi ac uyudu bende uyurken biberonu verdim agzina 70 ml icti öglenden sonra 4 gibi biraz corba yedi böyle iste benim kizim .. takmicam diyorum ebrizmcim ama olmuyo sinirlerim bozuldu gercekten ...
kimseler ugramiyo topige artik yeni yil hazirliklarimi yapiyosunuz ,,, bir sizler varsiniz sorabildigim, icimi döktügüm ihmal etmeyin bizi azcikda olsa vakit áyirin bize ...öpüyoruz hepinizi

canım uzulme donem donem iştahsızlık oluyor sanırım prematurelerin ortak sorunu istahsızlık benim kızımda bi gun yese uc gun yemiyor. Ek gıdaya gectiysen mutlaka sevecegi bişi vardır benim kurtarıcım yogurt koca kız oldu hala agzında tutuyo ama yogurdu verince yutuyo agzındakini saglıklı olsunda zayıf olsun napalım opuyorum gokceyi kocaman

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…