çok teşekkürler desteğin ve iyi dileklerin için mehtapçım. Yakışıklı Berkayımıza aferin çok iyi gidiyor gelişimi minik kuzucuk süper gidiyor bence varsın yürümeyide biraz geç yapsın nasıl olsa koşacağı çok günler olucak.Biz de bayramı kuzucuğumla geçirdik. Hergün gezmeye değişik yerlere gittik hasret giderdik kuzucukla. Artık iyice yaramazlaştı. Bir dakika yerinde durmuyor çok hareketli. Yalnız yine diş sıkıntısı başlamış. Bugün bir defa ateşlenmiş annem calpol vermiş eğer yarın da ateşlenirse doktora götüreceğim diş mi başka birşey mi emin olmak için.
Artık söylediğim birçok şeyi anlıyor kuzucuğum. Elektrik süpürgesi ses çıkardığında ona kızarak parmağıyla hıı yapıyor. Birşeyleri arayıp bulamadığında ellerini iki yana açıp yok yapıyor sonra arayıp bulunca çok seviniyor. Dedesi ile anneannesinin fotoğrafı var albümde. Dede anneanne nerede dediğimde gidip albümü açıp onların fotoğrafını bulup gösteriyor. Bir dergi karıştırırken düdüt nerde dediğimde dergideki araba resmini bulup gösteriyor. Oyuncak arabayla oynarken düvvvv diye sürüyor.
Düzeltilmiş 15 aylık fakat yürüme yok hala. Çok kısa tay tay duruyor. İnşallah yakında bu haberleri de paylaşırım. Herkese sevgiler..
nicde senelere üç güzellerimizde kocaman olmuşlar artık. kendi telaşımızdan atladık fıstıklselam.........azda olsa toprladık..........kusma ıshal gectı..........sagolun kızlar cok sukur bu gunumuze.....yasımıza gırdık....ama duzeltılmıs on ay bıtıcek daha emeklıyo dönıuyoruz az az oturuyoryuz seda masallah ıyı gıdıyo sıralıyo ıyıce dıgerlerı tembel .....ınş olucak hepsı tum melklerımız ıyı olucak hepsı yurucek kosucak .......bız ve bebeklerımız coook ozel..........opt sızı
çoook sevindim..inşallah hep güzel haberlerini alırız bundan sonra..
utkuda kaldırdığımda ayaklarını yere basmaya başladı.bütün ağırlığını vermiyor ama tüm tabanıyla basıyor artık.ellerini biraz biraz kullanmaya başladı.t.shirtümü tutuyor,açıktaysa kolumu tırtıklıyor:)))ama hala oyuncaklara hiç ilgisi yok,hala göz takibi yok..inşallah beril ablası gibi savaşmaya ve yenmeye devam eder.
muallimcim kızların yaşları kutlu olsun. uzun sağlıklı ömürlerinde nice yaşlar kutlarsınız insallah:)kutlamakta baya geç kalmışım aslında..
atayada maşallah yürümeye başlamış en son birkaç adımdı siteye girebildiğimde. berilden de güzel haberler var maşallah kısa zaman da bu haberlerin yenilerini de ekler prenses... ve diğer bebişlerin ve annelerin keyifleri umarım yerindedir. evde olduğum ve burada sizlerle yazışabildiğim zamanları çok özlüyorum cidden. yakında iflas edicem az kaldı. okulda 37 tane 7 yaş sıpa, evde benim cadı sıpa. uyumaya bile artık zaman bulamıyorum. bu arada hiram seninki başlamış ne güzel anne baba filan benimkinde daha bişi yok. ne emekliyoruz, ne tay tay duruyoruz. tüm gün tam gaz sürünme. camların önünden bahçeyi seyretme böle zaman geçiriyor benim keçi. bir de feci inatçı... bizden haberler böyle.:)
Ebrizim çok güzel haberler almışsın..
İnşallah canım 4 yaşına kadar yürür prensesimiz...,
Emeğinizin karşılıgını alıyorsunuz canım...
Sen müthiş bir annsin canım...
İnan okuyunca çok ama çokkk mutlu oldum...
Hayırlı haberlerini bekliyoruz inşallah mr de iyi çıkar...
Çok teşekkürler teyzesi. Bayramda havalar çok güzeldi ama önümüzdeki hafta sonuna kadar soğuklar buraya da gelecekmiş. Ama bu kış hafif hafif soğuk da olsa kar da olsa çıkarmayı düşünüyorum. Artık alışsınlar soğuk havalara da. Ama sen biraz daha korumaya devam et canım biraz daha büyüsün soğuk havalarda da çıkarsınız. Geçen kış Berkay'ı sadece hastaneye gideceğimiz zamanlarda ve birkaç defa AVM'ye çıkarmıştık biz de. İştah sorunu hepimizde var sanırım. Dönmeyi de yakında yapar canım. Ama desteklemek için fizik tedavi alsanız çok daha iyi olur bence.merhaba kizlar ,, nasilsiniz ,,, insallah bütün bebisler ve anneler iyidirler ..... muallim bebisler 1 yasina basmis masallah onlara .... ebrizm ne güzel haberler vermissin beril prensesten ,, insallah 4 yasinda yürür beril sende emklerinin karsiligini alirsin ,,, allah kolayliklar versin sana ... mehtap masallah berkaya ayyy en tatli zamanlari yarim yarim konusmalar yerim ben o düvvvvvvvv diyen agizlari :))) yürür annesi biz o haberleride duyariz insallah en yakinda...
bizde gökcemle beraber geciriyoruz zamanimizi ,,, cok bunaldik havalarda sogudu burda ,, disarida cikamiyoruz herkes hasta kaldik evde ....gökcem iiy allaha sükür hala dönmedi hic denemiyo bile tembek kizim ,,, yemek yememiz hala sorunlu isahli bi bebek deil gökce ... bizden bu kadar öptük hepinizi
Geçmiş olsun canım. Toprak'ı nerden buluyor da yiyor? Normalde toprak yiyen bebeklerde demir düşüklüğü olduğu söylenir ama test yaptırsan daha da emin olmuş olursun.kızlar slm hepinizi öpüyoruz benim bebişimde düzeltilmiş 8 aylık oldu öksürüğümüz hala sürüyor alerjik astım olabilirmiş çok üzülüyorum inş düzelir hava veriiyorum sürekli çok şükür tay tay duruyoruz artık yürütece tutunup kendisi yürüyebiliyor ama emekleme yok hala baba anne dede bebek falan diyor inş kısa zamandada şu öksürük biter henüz dişimz çıkmadı bide toprak yiyor kanı düşükmü acaba
İnşallah canım daha güzel gelişmeleri de paylaşırsın. Çok daha güzel gelişmeler gösterir kuzucuk.çoook sevindim..inşallah hep güzel haberlerini alırız bundan sonra..
utkuda kaldırdığımda ayaklarını yere basmaya başladı.bütün ağırlığını vermiyor ama tüm tabanıyla basıyor artık.ellerini biraz biraz kullanmaya başladı.t.shirtümü tutuyor,açıktaysa kolumu tırtıklıyor:)))ama hala oyuncaklara hiç ilgisi yok,hala göz takibi yok..inşallah beril ablası gibi savaşmaya ve yenmeye devam eder.
Ata'ya da maşallah canım. Evet canım yürümesi konusunda bazen çok sabırsızlanıyorum. Ama düşünüyorum da bu haliyle bu kadar hareketliyken yürümeye başladığında neler yapar düşünemiyorum. Ama yürüsün de yorulalım artık. Şimdi ellerinden tuttuğumda öyle hızlı yürüyor ki gövdesi ayaklarından önde gidiyor:)) Aceleci olmasa biraz daha yavaşlasa yürüyecek. Kendini öne doğru atıveriyor:) Bakalım zamanını bekliyoruz dediğin gibi sağlıklı olsunlar yeter ki. Ben de Berkay'a Atatürk'ü öğrettim şimdi Atatürk nerede dediğimde farklı fotoğraflar da olsa gösteriyor. Geçen doktora gittik doktor önlüğü görünce başladı ağlamaya o anda hani Berkay Atatürk dedim hemen ağlamayı kesip Atatürk fotoğrafını gösterdi. Doktor bile çok şaşırdı:)) Sesli kitaplar almıştım hem sayfalarını çevirip çevirdiği sayfanın numarasına bastığında kavramları ve masalları okuyor kuzucuk onu çok sevdi. Kuzuşumla vakit geçirmeye doyamıyorum ama zaman çabucak geçiveriyor. Bahsetmiştim geçen pazartesi hastalandığından. Baktım üst en arka dişleri çıkmış. Bayağı da büyük dişler sıkıntısı ondanmış. Her diş çıkarma döneminde hastalanıyor kuzuşum. Şimdi biraz daha iyi ama geçen hafta 3 gün çok sıkıntısı oldu. Ata'nın da iştahsızlığı diştendir aynı durum Berkay'da da var.Selam herkese Muallim yeni yaşları kutlu olsun canım...
Herkesin bebğine kocaman birer maşallah.....
Mehtap canım biz iyiyiz Ata çok yaramaz olduğu için fazla giremiyorum...
Berkaya kocaman maşallah diyorum..
Sağlıklı olsunda varsın 2 yaşında yürürsün annesi....
Ata da yürümeye başladı çok yorucu oldu artık..
Bebek arabasına binmek istemiyor artık heryerde yürümek istiyor...
Bu arada iştahımız sıfır sıvı alımı gayt iyi ama katı zorumla yiyor..
Utanmaya bile başladı tatlı oğlum..
Azı dişimiz çıkacak bekliyoruz 9. diş.......
Ona kitaplar alıyorum hayvanlı eşyalı sürekli litaplarını getiriyor okumam için..
Mesela sandalye dediğimde hemen kendi snadalyesini gösteriyor..
Hayvan sslerini öğrettim onları çıkarmaya çalışıyor...
Kızdığım zaman gelip beni öpüyor , başım ağrıyor oğlum diyorum gelip hemen öpüyor..
Daha birsür şey...Garip bir şekilde ne dersem anlıyor ( bu bana garip geliyor bütün bebekler konuşamıyor ama ne söylersek anlıyorlar)
Haftada 1 gün Neomarin diye bir alışveriş merkezi var oranın içinde Safari Park diye küçükler için lunapark yapılmış
oraya götürüyorum çok iyi geliyor orası..Hava güzel olursa bahçeye çıkıyoruz...
Çok yorucu oluyor ama........
Sağlıkları yerinde olsunda varsın yorucu olsunlar değilmi........
Canım boncuğumuza tekrar kırbinkere maşallah diyorum. Allah'ım ne şeker ne güzel bir yüzü var öyle hele gözlerine bayılıyorum. İnatçılık bunların ruhunda var:)) Biz de seni çok özlüyoruz. Fırsat buldukça gelişmeleri bekliyoruz.muallimcim kızların yaşları kutlu olsun. uzun sağlıklı ömürlerinde nice yaşlar kutlarsınız insallah:)kutlamakta baya geç kalmışım aslında..
atayada maşallah yürümeye başlamış en son birkaç adımdı siteye girebildiğimde. berilden de güzel haberler var maşallah kısa zaman da bu haberlerin yenilerini de ekler prenses... ve diğer bebişlerin ve annelerin keyifleri umarım yerindedir. evde olduğum ve burada sizlerle yazışabildiğim zamanları çok özlüyorum cidden. yakında iflas edicem az kaldı. okulda 37 tane 7 yaş sıpa, evde benim cadı sıpa. uyumaya bile artık zaman bulamıyorum. bu arada hiram seninki başlamış ne güzel anne baba filan benimkinde daha bişi yok. ne emekliyoruz, ne tay tay duruyoruz. tüm gün tam gaz sürünme. camların önünden bahçeyi seyretme böle zaman geçiriyor benim keçi. bir de feci inatçı... bizden haberler böyle.:)
çok teşekkürler desteğin ve iyi dileklerin için mehtapçım. Yakışıklı Berkayımıza aferin çok iyi gidiyor gelişimi minik kuzucuk süper gidiyor bence varsın yürümeyide biraz geç yapsın nasıl olsa koşacağı çok günler olucak.
Teşekkürler canım inşallah hepimizin kuzucukları ile ilgili hep güzel haberler paylaşırız.
Canım İdilciğimize maşallah gelişimi çok iyi gidiyor hiç endişelenme. İnşallah iyi haberler alırsınız kontrolünde de. Benim yeğenimde 10-11 aylık olana kadar hep kasıyordu kendini birşeye heyecanlandığında tir tir titriyordu zamanla azalarak yokoldu. Bazı çocuklarda böyle kasılmalar olabiliyor hiç endişelenme. Canım yürümeye çalışırken bu aceleleri dengelerini tam sağlayamamalarından kaynaklanıyor. Zamanla onu da yapacaklar inşallah. Şimdi duvara tutunup kalkıyor boyu kapıya da yetişiyor kapının kolunu aşağıya çekip açıyor sonra kapıyı aralıyor kaçacak ya sanki yürüyecekmiş gibi birdenbire bırakıveriyor kendini ileri 1-2 adım atıyor sonra pat yere:)) Olacak canım herşeyi yapacak kuzucuklarımız az kaldı inşallah. Geçen haftadan bu haftaya tay tay durma süresi arttı biraz Berkay'ın özellikle birşeye daldığında daha uzun süre duruyor. Şarkı çaldığında oynamayı Berkay da çok seviyor. Gidip televizyonun düğmesine basıp açıyor sonra kumandayla kanalları değiştiriyor benim kızdığımı bildiği için sonra da bana dönüp parmağıyla hııı yapıyor:)) Aslında çok karşıyım böyle televizyona falan ama afacanlıkla işlerini görmeye çalışınca çok sevimli oluyorlar dayanamayıp bir süre izletiyorum ben de hevesi kırılmasın diye.Son zamanlarda çok vakit bulamadığımdan yazamadım. Ebrucum , Berildeki gelişmeler cok sevindirici. İnanıyorum ki 4 yaşını beklemeden yürüyecek benim prensesim, çünkü seningibi mükemmel bir annesi var. Anneliğine hayranım canım..
Mehtapcım, Berkay için "Şimdi ellerinden tuttuğumda öyle hızlı yürüyor ki gövdesi ayaklarından önde gidiyor:)) Aceleci olmasa biraz daha yavaşlasa yürüyecek. Kendini öne doğru atıveriyor:) " demişsin. İdil de aynı Berkay prensimiz gibi aceleci davranıyor. Elinden tutup sürekli yürümek istiyor, ama yürümek de denmez adeta koşturuyor. Kendi başına yürümesi bu aceleciliğiyle zaman alacak diye düşünüyorum. Atatürk'ü bizde İdil'e ögrettik, nerde görse hemen tanıyor. Geçenlerde marketlerden biri katolog bırakmıs ve orda üzerinde Atatürk resmi olan bir kitap görmüş, o sayfayı açmıi, ıghhh diye bizi baktırıyor, Atatürk nerde kızım dediğimde parmagıyla gösteriyor ve alkış yapıyor.. Birşeylerin farkında olması cok hosuma gidiyor. Yalnız bizim yaramaz, biliyorsunuz yeme konusunda sıkıntılıydı. şimdilerde de "mama", "süt" vb. kelimeler gectiginde önce öğğğ yapıyor, sonra kendini kusturana kadar öksürüyor. Zorla yapıyor. Yemek istemediğinde biberonu görse hemen öğğ yapıyor:)
Televizyonda müzik kanalı açtırmak istediğinde kendince oynuyor ve alkış yapıyor, müzik çalmay abasladığında da baslıyor oynamaya. Müzikli kitapları İdili'inde var ve onlarla oynamaya bayılıyıor..
Yarın kasılmalarıyla ilgili birkez daha doktora götürücem kısmetse, bakalım ne diyecek. Gören bütün doktorlar Huy demişti korkulacak birsey degil dedi, ama yine de bir baska doktora götürücem bakalım.
Ataya da maşallah bu arada. Kocaman adam olmus:)))
muallim bizim üç prenses nasıl. Doğum günleri kulu olsun, yeni yasları mutluluk getirsin prenseslerimize canım..
Hepinizi cok öptük..
Teşekkürler canım. Berkay düzeltilmiş 15.5 aylık. Ama bütün erken doğan bebekler aynı zamanda yürümüyor bazıları çok daha erken yürüyebiliyor. İnşallah senin kuzucukların daha erken yürürler yoksa 3 çocuk hepsi farklı tarafa gider arada helak olursun.masallah mehtap oğluna ıdıl senınde kızına...........ne guzel ınşş hepsı buyuyuppp koca adam olucak prensesımız onde bızımkıler etrafında kosusacaklar ınş............daha guzel haberler ınş........mehtap duzeltılmıs kac aylık oldu oğlun bakalım benımkıler ne zaman yurur emeklıyolar hala seda sıralıyo..........ıyı bakın kuzulara..
slm kizlar .... bugün buraya kar yagdi zaten disari cikamiyoduk simdi lapa lapa yagan kari görüp cikamamak daha kötü ,,, kizim büyüsede cikip beraber oynasak onunla....gökcemin disleri baya kabarmis ama ön disleri deil yan disler hani köpek disi denir ya :))) o disler iste o yüzden istahsizligi galiba ... biberonu kesinlille istemiyo degisik mamalar deniyorum en son nestle beba aldim .. bunu birazcik sevdi en azindan biberonu agzina alip biraz oynuyo ama yine 30dan fazla icmiyo .... yeni binberon alcam denemedigim sey kalmadi ,, sizinde tavsiyleriniz olur belki ....bunun disinda gökcem cok iyi allaha sükür 2 gün önce koltugun üstünde döndü asagi düsecekti nerdeyse son anda tuttuk .... ama birdaha dönmedi .... boyumuz 65 cm olmus kilomuzu gelecek hafta doktora gidince bakcaz...
mehtapcim fizik tedavi aliyo gökce daha hastanede basladik haftada bir defa gidiyoruz doktoru gösterio ben evde yapiyorum günde 3 defa .... havalar baya sogudu herkes hasta disardakilerden koruyabiliyorumda evdekilerden nasil koricam onu düüsnüyorum((
ay bebisler atatürküde tanirlarmis amanda aman kocaman omuslar masallah onlara .... bu zamane bebekleri cok fena oluyolar.....
bütün bebisleri öpüyorz....
Kontrolleriniz iyi geçer inşallah canım. Ben de Berkay için hep kauçuk biberon ucu kullandım canım. Silikonu sevmemesi daha iyi çünkü silikon yapay bir madde. Kauçuk biberon ucunu sık sık değiştirirsen hiç problem yaşamazsın. İstanbulda havalar şimdiye kadar çok güzeldi ama bu haftasonu buraya da kar soğukları gelecekmiş.merhaba kizlar ..... mehtapcim gökce düzeltilmis 5,5 aylik oldu ... araligin 6sinda hastaneye gidiyoruz 3 gün orda kalicaz ,,, gökcemin kontrolleri var ,, nörolojik gelisimine bakilicak normalmi diye... ameliyatlarina ve beyin kanamasindan dolayi beyin suyu birikiyodu onun hala orda olup olmadigina bakilacak ,,,offf icim skiliyo insallah bir sorun cikmaz ...gökcenin biberonunu degistirdim simdi daha iyi iciyo mamasini ,,, silikon uclar sert oldugu icin sevmedi demekki .... su bir kac gündür benimde üzerimde bir halsizlik var ,, canim hic bisey yaapmak istemiyor....cabucak yaz gelse ....
İsmiyle yaşasın canım çok güzel bir isim gerçekten. Biz uyku sorununu çözemedik canım. Berkay eve geldiğinden beri yatağında klasik müzik çalan bir müzik kutusu var hep onunla uyuyor. Fakat gece uykusuna gittikçe daha zor geçiyor. Geceleri nerden buluyor bu kadar enerjiyi anlamıyorum. Önceden gündüz 2 defa uyutuyorduk şimdi biraz daha erken uyumaya alışsın diye gündüz bir defa daha uzun uyutuyoruz. Ama geceleri yine uykuya zor geçiyor hep oyun istiyor. Uyumamak için olmadık şaklabanlıklar yapıyor. Köpek maması yemek üzereyken yakalamana çok güldüm canım. Şimdi herşey daha tehlikeli ne bulsalar ağızlarına götürüyorlar biz de etrafta küçük minik ağzına götürebileceği şeyler olmamasına dikkat etmeye çalışıyoruz ama gözümüzden birşey kaçacak diye çok çekiniyorum. Etrafta bulduğu herşeyi ağzına götürmek istiyor.İlnar canım teşekkür ederiz...
Senin minik meleğinede kocaman maşallah...
Hele bir kendi başlarına yürüsünler heryeri talan edecekler canım....
Ynlz Gökçenin yeni biberonuna alışmasına çok sevindim...
Bişey çıkmaz yüreğini sıkma ferah tut canım...
Mehtapcım Ata'nın solonda kocaman bir resmi var yanındada yine büyük bir Atatürk resmi var..
Bi kendini gösteriyor bir Atatürk'ü..
Bende Ata bebek ve Atatürk diyorum..
Zaten ilk öğrendiği Atatürk oldu..
Biliyorsun Atatürk sevdamızdan dolayı oğlumuzun adını Ata koyduk...
Yaklaşık 1 aydır yüksek sesle yunan müziği dinleyip dans ederek uyuyoruz...
Bütün müzikleri dinletiyorum..
Özellikle yatarken akşam ve öğlen uykusuna dans ederek ve müzikle uyuyoruz...
Bahçede köpeğimize elleriyle mama yediriyor..
Hatta geçen bahçedeydeydik ben arabaya bişey koymaya gittim döndüm bir baktım
Ata Candy'nin mama kabını açmış elinde mama tam ağzına atacakken fırladım elinden aldım..
Az kalsın köpek mamsını yiyordu
Evet canım artık çok dikkatli olmak gerek.gunaydın kızlar ylnz ınş hersey yolunda gıder canım............mehtap benım kızlarda her yerı talan edıyo ne bulsa agızlarında her sabah evı supuruyorum en mınık bı sey bırakmıyorum...........cok tehlıkelı ya....dolapları bantladım dun o bandı bıle dıla sokmus agzına almıs baktım ayy yutmaya calısıken aldım...ısımız zor rabbım kolaylık versın hepımıze opt sızı
Mehtap Berkayın gece uyumaması sizle oyun oynamak için olmasın..
Size karşımı öyle..
Annenledemi uykuya geçişte zorlanıyor ?*
Nebilim sizi az görüyorya ondan uyumak istemiyor olabilirmi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?