Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
doğum günümüzü kutlayan arkadaşlara çok teşekkür ederimm.
mehtap noel baba kıayefetleri çok yakışmış ikinizede.. ilk saç traşınızda hayırlı olsunnn..
Canım çok teşekkür ederiz.

Teşekkür ederiz teyzesi çok sevdi Berkay'da. Ağacımızın ışıklarını da yakınca sürekli alkış yapıp durdu:))
Traş konusunda aslında çok kararsızdım ben de. Berkay'ın saçları düz olduğu için çok çabuk uzuyor. Biz de uçlarından makasla kesiyorduk hep. Berberde ağlayacağını düşünüp hiç götürmemiştim şimdiye kadar. E biz de saç kesimi konusunda pek becerikli değiliz acemice kestiğimiz hep belli oluyordu. Bir deneyelim dedik. Bostancıda Paladium AVM'yi biliyorsundur orada dolaşırken girdik içeri kesen çocuk da pek hissettirmedi Berkay oyuncaklara daldı ağlatmadan atlattık. Bir de ilk traş sertifikası verdiler bir tutam saçını belgeye yapıştırıp karne gibi yapmışlar. Onu da saklayacağız artık:))
Benim saçlarım da kıvır kıvır olduğu için bilirim kıvırcık saçın ne kadar zor uzadığını:))
Ben de aynı fikirdeyim canım bizi anlayıp iletişimimiz arttıkça daha da güzelleşiyor herşey. Artık birçok şeyi anlıyorlar. Söylediklerimi tekrar ediyor Berkay. Baba cici, dede cici, anne gel gibi iki kelimelik cümlelere de başladı artık. Kakanı yap dediğimde ıkınıp kakasını yapıyor:)) Çiş yaparken cissss diyor. Tuvalet eğitimine başlasam mı diyorum aslında ama düzeltilmiş 16.5 aylık kronolojik 19.5 aylık Berkay. Bazıları 18 aydan sonra başlayabilirsiniz diyor Sabiha Paktuna 3 yaşına kadar tuvalet eğitimi vermeyin diyor. Düşünüyorum da 3 yaş çok geç. Bu konuda hiçbir çocuk 3 yaşına kadar bekletilmez.

beril den sonra derin de hastalandııı teyzeleri kızıma duaaa edin epey hırpaladı hem gözü hem de boğazı fena bebişimin

Geçmiş olsun canım. İnşallah çabuk atlatır. Gözünde nesi var?

slm hepinize ...
mehtap ,,, berkaya noel baba olmak cok yakismis , hic bu kadar seker bi noel baba görmemistim :)) ilk trasinizda hayirli olsun canim ...
ninnim ,,, gökce suan kac kilo bilmiyorum kasimin 6 sinda hastanede tartilmisti en son 6 kiloydu .. suan düzeltilmis 6,5 aylik ... gökce icin yeni biberonlar denemeye devam ediyorum ama hicbirini istemiyor ,, ümidimi yitirdim artik denemicem sevmiyo napim... gökce hala istahsiz bende onun istedigi sekilde istediklerini yedirmeye calisiyorum su siralar biraz daha iyiyiz...uyanikken biraz sebze corbasi veya kasik mamasi yiyo uyurkende biberon veriyorum emzik saniyo galiba iciyo :)))) bu yüzden biraz toparlandi artik gözlerinin önü mor deil ... yani gökce uyurken yemeyi sevdi ,, tembel kizim benim ..ama tartilinca yazarim kilosunu .... ataya masallah kocaman olmus annesiyle oyunlar oynuyo ,, okurken gözümde canlandirdim :)) gökce hemen büyüsün istiyorum cok zevkli olmali...
derine gecmis olsun ,,, insallah cabucak atlatir....

Canım bencede 3 yaş çok geç....
birde sen kakanı yap diyince yapıyormuş..
aslında yavaş yavaş Berkay hazırlanmış söyelmeye...
zaten 2 yaşında sonra fark kapanıyor ya prematürelerde..
ben bu yaz sadece don giydireceğim Ata ya bahçede nasıl olsa..
belki alışır çişini söylemeye...
bence sende yavaş yavaş yaza kadar alıştır ..
ama ısrar etme Berkaya...

Merhaba canım Gökçenin toparlanmasına sevindim...
olsun yesinde uykudayken yesin...Neler seviyor canım ??
Mesela Ata 8 aylıkken tarhanayı çok sevmişti..
bende tarhananın içine sebze ve kıyma koyuyordum blendır yapıyordum
öyle yiyordu.. çokda besleyici oluyordu..
Ata pek sebze sevmedi bende sevdiği tarhanaya koyuyordumk..
Sende öyle yapabilirsin sevdiği yemeyin içine sevmediği yararlı besinleri koyabilirsin...
Mesela Ata şimdi nohut yerken yada et yemeği yerken zorlanıyor yani ağzından çıkarıyor
bende blendırda püre gibi yapıp veriyorum öyle yiyor..
yani denedikçe neyi ne yapman gerektiğini biliyorsun canım...
Merak etme sende Gökçenin seninle oynayacağı zamanları yakında göreceksin..
Walla bazen offf bile diyor insan...

derin e geçmş olsun dileklerimi gönderiyorum, ıhlamur içiyosa boğaza çok iyi geliyor.

ylnz, bu ara utkudada başladı iştahsızlık.sanırım diş çıkaracak.aynen gökce gibi sadece uykuda biberon almaya başladı. diğer öğünleri kaşıkla veriyorum. sevdiği şeyleri veriyorum kasmadan.bu dönemi bi atlatalım yeterli sıvı ve vitaminlerini alsın idamesisi yesin,beklentim bu artık.yoğurdu seviyor.meyve sebze katıp 2-3 öğün onu veriyorum.ben yoğurdu hep inek sütüyle kendim mayaladım.ineksütüyle olmaz diyen mama firmaları.malum nedenle.mehtabın dediği gibi süt olmaktan çıkıyo mayalanınca.utku artık 9 aylık oldu.günde bi öğün direkt inek sütüyle muhallebi yapıp veriyorum hatta.

berkay da benim gördüğüm en yakışıklı noel baba olmuş. göbeksiz..fit..maaşallah mehtabım..

utkudada küçükte olsa olumlu gelişmeler var kızlar.bi ara anlatırım.
hepinizin yeni yılını kutluyor,yavruların yanaklarından öpüyorum.sağlıkla dolu bi yıl olsun bizi bekleyen

merhaba kizlar...ve onlarin kücük kuzulari ....
bugün gökcenin synagis asisi icn doktora gittik ,, gökce 6300gr olmus haftada 100 gr almis dk iyi dedi ... hic erken dogmus bi bebek gibi görünmüyo dedi .. valla cok sevindim icim rahatladi :))) uykuda yedirmek ise yaradi demekki.....
ninim bende aynen senin yaptigin gibi yapiyorum ,,, sevmedigi seyleri sevdiklerinin icine katiyorum bazen anlamiyo yiyo bazen istemiyo .... gökce sebze yemekelrini seviyo ,, iicne birazda et veya tavuk katarsam daha istahli yiyo ... etci olcak kizim aslinda ben et yemem babasina cekti herhalde ....
yagmurlu cok sevindim canim utkudaki gelismeleride yazsaydin keske ,, insallah cooooooooookkkk büyük gelismelr var diyede yazacakasin ,,,rabbim sabir ,, güc kuvvet versin....gökce biberonu hic almiyo canim sevmiyo istahsizligida biraz daha iyi simdi ama yinede söyle agzini acipta yedigini görmedim hep ben zorluyorum,, oyun yapiorum güldürüorum o arada veriyorum kasigi ... hayirlisi insallah düzelir .....

masallah bebeklerınıze .............yenı yıl ınş guzellıkler getırır ınş bebeklerımız saglıkla buyur opt sızi

Çok teşekkür ederiz canım. Ben de aynı şeyleri yaşadım canım. En yakın şahidi nınımdır. Burada Berkay'ın iştahsızlığıyla ilgili çok dertlenmiştim bir zamanlar ama zamanla buna takmamayı öğreneceksin sen de:))

Haklısın canım. Şimdi havalar soğuk yaza doğru başlamak en doğrusu.
Evet canım Berkay haddinden fazla fit:)) Çok sevindim Utku'daki gelişmelere, anneciğinin yüzünü hep güldürür inşallah gelişimiyle. Sana ve kuzucuğuna da iyi seneler..
Bak canım sen de boşuna üzülüyormuşsun yemiyor diye. Berkay'da 6 aydan sonra kilo alımı yavaşlamış iştahı azalmıştı. Bu dönemler biraz iştahsızlık normal yani. Diş çıkarma hazırlığında olabilir. Hem eti sevmesi çok iyi Berkay biberonu almamaya başladığında gündüz oyalayarak kaşıkla verip gece uykuda biberonla sütünü veriyorduk. Bebekler gece uykusunda biberonu emiyor.

masallah bebeklerınıze .............yenı yıl ınş guzellıkler getırır ınş bebeklerımız saglıkla buyur opt sızi

İnşallah canım. Hepimiz için iyi bir yıl olur inşallah.

Bütün annelerin ve onların güzel kuzucuklarının yeni yılını kutlarım. 2011 hepimiz için sağlık, mutluluk, huzur getirir inşallah. Kuzucuklarımızın güzel gelişimleriyle hepimizin yüzü güler umarım.

Berkay yürürse bir koç adamıştım. Yeni yılın ilk günü adağımızı yaptık şükürler olsun. Allah bundan sonra da sağlıkla büyütmeyi nasip eder inşallah.

slm kızlar yeni yılınız kutlu olsun inşallah kuzucuklarımızla beraber nice yıllar goruruz. Bizizm bugun norolojik muayenemiz vardı. Ece doktordan yıldızlı pekiyi aldı cok begendi gecer not aldık darısı yeni dogmus miniklerimize opuyruz sizi

Merhaba annişler ve onların dünya tatlısı kuzucukları..

hasta olan bebişlerimize şifalar olsun..
Yeni bir yıl, yeni umutlar ve sağlık getirsin herkese..
Herkesii çook öpüyoruz..

herkes nasıl berıle acıl sıfa dılıyorum
ıl nar.. canım denver testı veb testı ve dıger dedıgın muayeneler bıze söylenmedı ......norolog da takıpte ama hep ıyı dedı sadece goz muayenemız oldu ısıtme testınıde acıkcası ben yaptırmadım belkı ılerde olursa yaptırırım ....acaba bı sorun gormedıgındenmmı....ınş sıkıntı olmadan buyuturuz bebeklerımızı...kızın nasıl opt canım

Mualllimcim, bizim doktorumuz fazlasıyla titiz. Alanında da cok iyi. Herhangi bir şeyi es kaza da olsa atlamak istemiyor. O yüzden halen daha devam etmemizi istiyor. Göz muaynesi, bera testi ve devner testlerine. Çok şükür ki kızımda birsey cıkmadı. Sorunda görünmüyor . Ama önlem amaçlı yine de yaptırmak taraftarı hocamız. Aslıonda bende cocuk hırpalanacak diye yaptırmayı istemiyorum. Ama yine de bakalım.. dün tel konusmamızda yaptırdınızmı diye sordu:)) Göz muaynesini isteme sebebi şaşılık çıkarsa diyeymiş... Neyse cok uzattım...

üçüzlerimiz nasıllar? hersey yolundamı? İdil bir ara hastalandı, o yüzden aşıları bir hayli aksadı ama mönümüzdeki jhafta aksayan aşılarına baslayım istiyorum..

Canım teşekkür ederiz...çok güzel bir yılbaşı geçirdik...
2011 inşallah sağlıkla mutlulukla geçer...

Mehtap ben sana demiştim yeniyılda Berkay yürüyecek diye..
Adağını Allah kabul etsin canım..
Berkaycığı çokkk öptüm...

Ve diğer kuzularımıda çokkk öpüyorum...
yeniyıl kuzularımıza başarılarda getirsin.. :))))

Son düzenleme:
Selam herkese diyeceğim ama kimseciklr uğramamış...
Bütün Bebişleri öptüm....

İnşallah canım hepimiz için mutluluklar getirsin 2011.
Evet canım ilk zamanlar 2-3 adım atıyordu gittikçe adımları arttı. Şimdi hiç destek almadan salondan mutfağa mutfaktan salona gidip geliyor aralarda poposunun üstüne düşerek. Yalnız elinden tuttuğumda asılıyor elimden çekiştirerek yürüyor. Bugün fizyoterapistimizi arayıp söyledim Berkay'ın artık yürüdüğünü o da çok sevindi. Elinden tuttuğumda kendini saldığını söyledim elini yukarıya doğru değil aşağıdan tutun diyor.
Ata nasıl? Nasıl geçiyor günleriniz?

Selam herkese diyeceğim ama kimseciklr uğramamış...
Bütün Bebişleri öptüm....

Evet canım topiğimiz çok boş kalmış. Uğrayalım gelişmeleri paylaşalım sık sık.

evet ya nerdesınız kızlar ınş ıyısınızdır bebeısler nasıl hastalar ıyı oldumu cok opt

Allah kabul etsin..Berkay biraz geriden gelmişolsada kısa zamanda yaşıtlarını yakalayacak inşallah.Eski mesajlardan birinde görmüştüm yapamadıkları için ne kadar üzüldüğünüzü. o mesajı Berkayın ilk adımları videosunu izledikten sonra okudum.Ne mutlu size. inşallah Rabbim bize de böyle sevinçler nasibeder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…